Loro Parque

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Loro Parque (šp. loro = papagáj, parque = park) je zoologická záhrada v meste Puerto de la Cruz na ostrove Tenerife na Kanárskych ostrovoch.

Založená bola v roku 1972, vtedy s rozlohou 13000 m2 a 150 papagájmi. Časom sa rozmnožili až na 3000, z čoho 700 ich zostalo v parku a tento sa rozrástol na 135000m2. Táto kolekcia je evidovaná ako najväčšia na svete.

Ďalšími prvenstvami parku sú: najdlhší bazén s delfínmi v Európe, najväčšia vnútorná exhibícia pre tučniakov na svete, najdlhší žraločí tunel v Európe, najväčšia Thajská dedina mimo Thajska a jediné miesto v (politicky poňatej) Európe s cvičenými kosatkami.

Konajú sa tu rôzne šou s týmito zvieratami, napríklad: uškatce (5 x denne), delfíny (4 x denne), papagáje (Loro Show - 6 x denne) a šou kosatiek (3 x denne). Pre deti je tu "Kinderlandia", ďalej stanica mláďat papagájov, veľké múzeum papagájov a množstvo reštaurácii. Pre milovníkov kvetov je tu pripravená veľká orchideová záhrada s veľmi vzácnymi kvetmi.

V Loro Parku môžete zazrieť taktiež šimpanzy, uškatce, opice, gorily, pelikány, aligátory, plameniaky, jaguáre, korytnačky obrovské, tigre, exotické ryby, pirane, morské koníky, niekoľko druhov žralokov a iné. Vo februári 2006 tu boli z USA dovezené 4 mladé kosatky: dva samce - Keto (narodený 1995) a Tekoa (2000), a dve samičky - Kohana (2002) a Skyla (2004), ktoré sú tiež súčasťou vodných šou.

Na jeseň 2008 majitelia Loro Parku plánujú otvoriť na juhu ostrova najväčší vodný park v (politicky poňatej) Európe pod názvom "Siam Park". [1]

Iné projekty[upraviť | upraviť zdroj]

  • Spolupracuj na Commons Commons ponúka multimediálne súbory na tému Loro Parque

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]