Love Never Dies

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Love Never Dies (Láska nikdy neumiera) je muzikál Andrew Lloyd Webbera, textárov Glenna Slatera a Charlesa Harta, ktorý vznikol podľa námetu Lloyda Webbera, Glenna Slatera a Bena Eltona. Tento muzikál je pokračovaním Fantóma opery, ktorý mal premiéru v roku 1986.

Love Never Dies mal premiéru 9. marca 2010 v londýnskom Adelphi Theatre. Muzikál zrežíroval Jack O'Brien.[1] Love Never Dies drží prvenstvo na slávnom West Endu. Je to totiž prvýkrát, čo sa tam uviedlo pokračovanie nejakého muzikálu. Autori plánujú uvedenie na Broadwayi, ale americká verzia sa stále ladí podľa reakcií publika a odbornej kritiky na súčasnú londýnsku produkciu. Hlavných úloh v originálnom predstavení sa ujali Ramin Karimloo (Fantom), Sierra Boggess (Christine), Joseph Millson (Raul), Liz Robertson (Madame Giry) a Summer Strallen (Meg Giry).

V marci 2010 vyšiel dvojalbum s kompletnou štúdiovú nahrávkou muzikálu, ktorú spievajú vyššie menovaní umelci.[1] Najznámejšími piesňami z muzikálu sú „Til Aj Hear You Sing“, „The Beauty Underneath“ a „Love Never Dies“.

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. a b musical.cz: „Love Never Dies“ aneb pokračování nejznámějšího muzikálu světa

Odkazy[upraviť | upraviť zdroj]