Lucia Gažiová

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Lucia Gažiová
Narodenie 2. február 1979 (45 rokov)
Levoča, Česko-Slovensko
Povolanieherečka
ManželPetr Svoboda

Lucia Gažiová (* 2. február 1979, Levoča) je slovenská herečka.

Život[upraviť | upraviť zdroj]

Lucia Gažiová sa narodila v roku 1979 na Slovensku. Pochádza z katolíckej rodiny. Jej otec Ing. Gaži Ladislav PhD vysokoškolský pedagóg .Matka Doc.PhDr. Mária Gažiová PhD klinický psychológ. Má sestru Ladislavu, ktorá je úspešná akademická maliarka. Laureátka prvého ročníka Ceny kritiky.

Po štúdiách na gymnáziu študovala filmovú réžiu a jazzový spev v Nórsku. Na Slovensku absolvovala herectvo na VŠMU.Úspešne obhájila rigoróznu prácu,čim dosiahla titul PhDr a ukončila doktorandské štúdium v obore sociálna práca ( PhD) .

Hrá na husle a klavír ,píše si vlastné skladby a filmové scenáre a spieva. Nakrútila svoju prvú vlastnú skladbu s názvom Bebí. Vedie novú hudobnú skupinu Malá Zoe .Nedávno dokončila svoj prvý filmový scenár a v lete chystá premiéru filmu Pierko vo vlastnej réžii.

Účinkovala v divadle Astorka Korzo ´90, v Slovenskom národnom divadle, v Divadle Bolka Polívku, Štúdiu L+S. Vystupovala aj v divadle Na zábradlí.

V roku 2008 si vzala za manžela syna hudobného skladateľa Karla Svobodu Petra Svobodu, s ktorým sa zoznámila na natáčaní filmu Milenci a vrazi, a s ktorým má tiež syna Ferdinanda a dcérku Elizabeth

Filmografia[upraviť | upraviť zdroj]

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]