Maďarské národné hokejové družstvo žien do 18 rokov

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Magyar női U18-as jégkorong-válogatott
Štátny znak krajiny/Oficiálne logo národného zväzu
Štátny znak Maďarska
AsociáciaMagyar Jégkorong Szövetség
(Maďarský zväz ľadového hokeja)
Generálny manažérZsuzsanna Kolbenheyer
Hlavný trénerCsaba Gömöri
Asistenti tréneraNorbert Buzás
Gyöngyi Szlabyová
Najlepší strelecAlexandra Huszáková
Najproduktívnejší hráčAlexandra Huszáková
Fanni Gasparicsová
IIHF kódHUN
Tímové farbyčervená, biela, zelená
Majstrovstvá sveta
Počet účastí1 (prvá v roku 2012)
Najlepší výsledok1. miesto v I. divízii 2012

Maďarsko Maďarské národné hokejové družstvo žien do 18 rokov je maďarské reprezentačné družstvo v ľadovom hokeji zložené zo žien, ktoré v druhom kalendárnom roku príslušnej sezóny dovŕšia vek najviac 18 rokov. Hlavným trénerom je Csaba Gömöri.

MS 2012: postup medzi svetovú elitu[upraviť | upraviť zdroj]

Kvalifikácia o postup do I. divízie[upraviť | upraviť zdroj]

V sezóne 2011/12 sa maďarské družstvo žien do 18 rokov prvýkrát zúčastnilo majstrovstiev sveta svojej vekovej kategórie. Ako úplný nováčik muselo najprv podstúpiť boje v kvalifikácii o účasť v I. divízii. Kvalifikácia sa uskutočnila v dňoch 29. novembra – 4. decembra 2011 v talianskom Asiagu. Maďarská reprezentácia vyhrala všetkých päť zápasov, v ktorých dosiahla skóre 37:4 a ako víťaz kvalifikácie postúpila spolu s druhým Spojeným kráľovstvom do hlavného turnaja I. divízie.[1]

Prvá divízia[upraviť | upraviť zdroj]

Hlavný turnaj sa uskutočnil v dňoch 29. decembra 2011 – 4. januára 2012 v nórskom Tromsø. Aj v ňom obsadili maďarské hráčky prvé miesto a vybojovali si postup do elitnej Top divízie MS 2013. V prvom stretnutí tohto turnaja sa stretli so Slovenskom, nad ktorým zvíťazili 7:0, čo bol výsledok s najvyšším gólovým rozdielom v tomto turnaji. Jediný bod Maďarsko stratilo v zápase s Japonskom, nad ktorým zvíťazilo po samostatných nájazdoch.[2]

Členkou víťazného tímu, ktorý vybojoval pre Maďarsko postup medzi svetovú elitu, bola aj hráčka slovenského klubu Šarišanka Prešov Enikő Tóthová.

Najlepšie hráčky[upraviť | upraviť zdroj]

Podľa individuálnych štatistík MS I. divízie vrátane kvalifikácie najlepšími hráčkami maďarskej reprezentácie do 18 rokov boli:

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroje[upraviť | upraviť zdroj]