Marcel Majoroš

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Marcel Majoroš
Osobné údaje
Celé meno Marcel Majoroš
Dátum narodenia 9. október 1980 (43 rokov)
Miesto narodenia Haniska, Slovensko
Výška 180 cm
Pozícia Útočník
Klubové informácie
Súčasný klub FK Haniska
Číslo 11
Seniorské kluby1
Roky Kluby Zps (Gly)
1. FC Košice
PSV Eindhoven
ŠK Slovan Bratislava
FK Haniska
   
Národné mužstvo
Slovensko Slovensko

1 Zápasy a góly za profesionálny klub .


Marcel Majoroš (* 9. október 1980, Haniska) je slovenský futbalový útočník.

Kariéra[upraviť | upraviť zdroj]

S futbalom začal ako 8-ročný v obci Haniska. V septembri 1991 nastúpil do športovej triedy zameranej na futbal na Požiarnickej ulici v Košiciach. Hral vo viacerých turnajoch, najskôr za VSS Košice, potom za 1. FC Košice, kde bol 24-krát vyhlásený ako najlepší hráč a strelec turnaja. 11. júla 1993 sa mladší žiaci 1. FC Košice zúčastnili turnaja v severnej Amerike v štáte Minnesota. Z 32 mužstiev celého sveta skončili na 1. mieste, pričom Marcel bol najlepší strelec turnaja, keď z 8 zápasov strelil 27 gólov.

Prešiel všetkými reprezentáciami SR. Ako 14-ročný prestúpil do holandského veľkoklubu PSV Eindhoven; do Holandska odletel 27. júla 1995. V klube prešiel prešiel všetkými kategóriami až do A-mužstva, no dlhodobé zranenia jeho kariéru zabrzdili.

Neskôr hral 2 roky v klube ŠK Slovan Bratislava, nakoniec sa vrátil do Hanisky, kde hral na amatérskej úrovni a popri tomu miestnu mládež. Nemalou mierou sa podieľal na tom, že obec Haniska sa v roku 2011 dostala až do 4. najvyššej futbalovej súťaže na Slovensku.