Martina Vaninová

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Martina Vaninová
Narodenie 24. apríl 1994 (29 rokov)
Žilina (SR)
Odchovanec Slovensko MHK Bytča
Pozícia krídlo, spojka
Číslo na drese 5
Pozri aj Športový portál

Martina Vaninová (* 24. apríl 1994, Žilina, Slovenská Republika) je slovenská hádzanárka, hrajúca na poste krídla. Jej materským klubom je MHK Bytča, v sezóne 2010/11 je hráčkou kategórie mladších dorasteniek MHK Bytča. Niekoľko zápasov na medzinárodnom turnaji v Prahe odohrala za družstvo HK Slovan Duslo Šaľa. Ďalej pôsobila v družstvách ako ŠKP Bratislava, ŠKP Topoľčany, INTER Bratislava, DHC Fünfhaus a UHC Hollabrunn. Jej matka, vedúca družstva mladších dorasteniek Ľudmila Danišová, je bývalou hádzanárkou, pôsobila v družstvách ako Slávia Praha, Bánovce nad Bebravou, Bytča a Čadca.

Kariéra[upraviť | upraviť zdroj]

V klube MHK Bytča pôsobí už od kategórie žiačok, je zverenkyňou trénera mladších dorasteniek Mgr. Františka Garabíka, v súčasnosti je hráčkou mladších dorasteniek MHK Bytča. Niekoľko zápasov na medzinárodnom turnaji v Prahe odohrala za družstvo HK Slovan Duslo Šaľa, okrem nej nastúpili aj ďalšie hráčky klubu MHK Bytča, ako Lucia Lapšová, Barbora Micheľová, Mária Holešová a Silvia Mičiníková.

Martina Vaninová je majsterkou SR v kategórií staršie žiačky (2009/2010). Ako mladšia dorastenka sa zaslúžila o 3. miesto v 1. lige mladších dorasteniek SZH v sezóne 2009/ 2010.[1]

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]