Master of Laws

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Master of Laws, skratka za menom LL.M. (angl. Master of Laws, pôvodne z lat. legum magister) je akademický titul udeľovaný absolventom postgraduálneho právnického štúdia, ktoré je zamerané na konkrétnu oblasť práva (napr. obchodné, európske, daňové právo a pod.). Druh špecializácie môže byť uvedený v zátvorke za titulom (napr. (Com), (EuR), (Tax) a pod.).

LL.M. štúdium na Slovensku[upraviť | upraviť zdroj]

  • Collegium Humanum – Varšavská univerzita manažmentu v spolupráci s Principles for Responsible Management Education (PRME) v USA, Association of MBAs and Business Graduates Association Global Headquarters (BGA) a Apsley Business School London v GB ponúkajú akreditované podiplomové štúdia - MBA, DBA, LL.M., LL.D., MPA, DPA, MPH, DPH a MSc. v Bratislave, Košiciach a Trebišove. Štúdium prebieha v slovenskom jazyku v trvaní jedného roka. Študuje sa externou formou alebo formou e-learningu (online)[1]
  • Central European Education Institute - Vzdelávací a konzultačný inštitút v Bratislave - štúdium prebieha v spolupráci s jednou z najväčších manažérskych VŠ v Európe, Warsaw Management University a Newton Academy, garantom programu je Apsley Business School London[2]

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. Collegium Humanum - Bratislava - Varšavská Univerzita Manažmentu - [online]. Collegium Humanum - Varšavská Univerzita Manažmentu, [cit. 2021-03-10]. Dostupné online.
  2. Central European Education Institute [online]. Central European Education Institute - education-institute.eu, [cit. 2023-02-05]. Dostupné online.

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Master of Laws na českej Wikipédii.