Minor Threat

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Minor Threat

Základné informácie
Pôvod USA  Washington, D.C., USA
Žáner(-re) hardcore punk
Pôsobenie 1980 – 1983
Členovia skupiny
Ian MacKaye
Lyle Preslar
Brian Baker
Jeff Nelson
Steve Hansen

Minor Threat bola americká hudobná skupina hrajúca hardcore punk. Skupinu založili bývalí členovia skupiny The Teen Idles, hráč na basovú gitaru a spevák Ian MacKaye a bubeník Jeff Nelson. Skupinu doplnili gitarista Lyle Preslar a hráč na basovú gitaru Brian Baker. Skupina debutovala v decembri 1980.

V roku 1981 skupina vydala svoje prvé skladby na albume s názvom Minor Threat a In My Eyes. Absolvovala taktiež turné po východnej časti Spojených štátov. Pieseň „Straight Edge“ (z prvého albumu) preslávila filozofiu straight edge, ktorá hovorí o úplnej abstinencii (alkohol i narkotiká). Bolo to čosi nové v rockovej hudbe. Postupne začínali mať čoraz viac poslucháčov. Vznikli taktiež nové skupiny tohto žánru, ako SS Decontrol, či 7 Seconds. Pieseň „Guilty Of Being White“ vyznela ako skladba s rasistickým textom, ale MacKaye tvrdil, že niektorí zle interpretovali jeho slová.

Skupina sa rozpadla v roku 1983 pre nezhody medzi členmi kapely. Svoj posledný koncert odohrali 23. septembra 1983.

MacKayne neskôr hral v skupine Embrace a od roku 1987 vo Fugazi. Brian Baker hral v Dag Nasty, v súčasnosti je členom skupiny Bad Religion. Lyle Preslar vystupoval s Glennom Danzigom. Jeff Nelson je grafik, ale angažuje sa tiež v politike.

Členovia skupiny[upraviť | upraviť zdroj]

Diskografia[upraviť | upraviť zdroj]

Albumy/EP[upraviť | upraviť zdroj]

Štúdiové albumy[upraviť | upraviť zdroj]

Kompilácie[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Minor Threat na poľskej Wikipédii.

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]