Miroslav Šmajda

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Miroslav Šmajda
Miro Šmajda v roku 2013
Miro Šmajda v roku 2013
Základné informácie
Umelecké mená Max Jason Mai,
Max J Mai
Narodenie 27. november 1988 (35 rokov)
Košice, ČSSR (dnes Slovensko)
Bydlisko Praha
Pôsobenie spevák, hudobník, textár, producent
Žáner rock, hard rock, alternative rock, metalcore, pop rock, pop
Hrá na nástrojoch spev, gitara, klavír, basgitara
Roky pôsob. 2009 – súčasnosť
Vydavateľstvá Sony BMG
Súvisiace
články
Terrapie, Walda Gang
Webstránka mirosmajda.com

MiroslavMiroŠmajda, (* 27. november 1988, Košice) je slovenský spevák. V prvom ročníku súťaže Česko Slovenská SuperStar v roku 2009 sa umiestnil na druhom mieste. Už roky pôsobí ako frontman známych českých rockových kapiel Walda Gang a Terrapie.

Kariéra[upraviť | upraviť zdroj]

V roku 2006 sa zúčastnil pesničkovej súťaže Košický zlatý poklad 2006. Predposledná súťažná pieseň bola jeho skladba s názvom "Suchý ľad", ktorú zahral so svojou skupinou Skivers. U odbornej poroty ale neuspela.

V roku 2009 sa zúčastnil hudobnej súťaže Česko Slovenská Superstar, kde vo finále skončil na 2. mieste. Od tej doby koncertuje a vystupuje. Na jeseň 2010 debutoval s prvým autorským singlom "Last Forever", krátko nato nasledoval druhý slovenských singel "Baby". 8. novembera 2010 vyšlo jeho debutové album s názvom Čo sa týka lásky , ktoré nahral so skupinou Rosemaid.

V roku 2010 sa zúčastnil tanečnej show Let 's Dance 4 po boku tanečníčky Kataríny Štumpfovej, kde v 9. kole odstúpil. V marci 2011 zvíťazil v ankete Žebřík 2010 v troch kategóriách - Album roka (Čo sa týka lásky), Skladba roka ("Last Forever") a Objav roka.

Vystupoval na českých a slovenských festivaloch ako sú Votvírák, Sázavafest, Cibulafest či Europa fest. V máji v roku 2011 vydal nový singel, pieseň "Loneliness", ku ktorému 21. októbra 2011 vyšiel aj videoklip, ktorý sa držal päť týždňov na popredných priečkach v hitparáde TV Óčko.

Dňa 15. októbra 2011 odštartoval svoje prvé turné s názvom Miro Šmajda Goodbye Tour 2011 po deviatich mestách Česka (Jihlava, Liberec, České Budějovice, Krnov, Praha, Plzeň, Litomyšl, Šumperk a Brno).

Dňa 7. marca 2012 bol interne zvolený RTVS ako reprezentant Slovenska na súťaži Eurovision Song Contest 2012 v azerbajdžanskom Baku. Pod menom Max Jason Mai vystupoval v 2. semifinálovom večeri s piesňou Don't close your eyes, pričom obsadil posledné 18. miesto.

V roku 2015 založil kapelu Terrapie a od roku 2017 je frontmanom českej legendárnej rockovej kapely Walda Gang.

Diskografia[upraviť | upraviť zdroj]

Štúdiové albumy[upraviť | upraviť zdroj]

Single[upraviť | upraviť zdroj]

Iné projekty[upraviť | upraviť zdroj]

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Miroslav Šmajda na českej Wikipédii.