Náboj (matematická súťaž)

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Logo matematickej súťaže Náboj.

Náboj je medzinárodná tímová matematická súťaž určená pre stredoškolských študentov, ktorí reprezentujú svoje školy. Je organizovaná jedenkrát ročne a trvá 120 minút, počas ktorých sa jednotlivé päťčlenné tímy snažia vyriešiť čo najviac matematických úloh a príkladov.

Do súťaže sa môže zapojiť každá škola z niektorej z krajín v ktorých sa Náboj koná. Súťaží sa zároveň v mestách Bratislava (od roku 1998), Praha (od roku 2005), Opava (od roku 2008), Košice (od roku 2012), Passau (od roku 2014), Budapešť, Krakov, Linec (od roku 2015), Gdansk, Varšava, Vroclav, Vesprém (od roku 2016), Edinburgh (od roku 2017), Bialystok, Konstanca (od roku 2018), Zurich, Cambridge a Novosibirsk (od roku 2019).

Organizátori[upraviť | upraviť zdroj]

Na organizácii súťaže sa podieľajú prevažne študenti Fakulty matematiky, fyziky a informatiky Univerzity Komenského v Bratislave a Matematicko-fyzikálnej fakulty Karlovej univerzity v Prahe. Ďalšími organizátormi sú Matematický ústav Sliezskej univerzity v Opave a združenie Strom. V Česku súťaž spoluvyhlasuje Ministerstvo školstva, mládeže a telovýchovy Českej republiky.

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]