Natasha Bedingfieldová

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
(Presmerované z Natasha Bedingfield)
Natasha Bedingfieldová
Natasha Bedingfieldová (2012)
Natasha Bedingfieldová (2012)
Základné informácie
Narodenie 26. november 1981 (42 rokov)
Londýn, Spojené kráľovstvo
Pôsobenie speváčka, hudobníčka
Žáner Pop, Blue-eyed soul, R&B
Roky pôsob. 2004 – súčasnosť
Webstránka www.natashabedingfield.com

Natasha Bedingfield (* 26. november 1981, Londýn, Spojené kráľovstvo) je britská popová speváčka. Natasha debutovala v 80. rokoch ako členka skupiny Christian rock so súrodencami Danielom Bedingfieldom a Nikolou Rachellovou. V priebehu 90. rokov nahrala Natasha rockové a gospelové piesne pre Hillsong London Church.

Debutový album Unwritten nahrala v roku 2004. Album obsahoval najmä pop-rockové piesne a bol ovplyvnený R&B hudbou. Zožal medzinárodný úspech s viac ako 2,5 milióna predaných nosičov na celom svete.[1] V roku 2007 bola nominovaná na Cenu Grammy za najlepší ženský spevácky popový výkon. Bedingfieldovej druhý album N.B. (2007) vyšiel aj s piesňou „I Wanna Have Your Babies“, ktorá nemala až taký veľký svetový úspech.

Natasha pomáhala s humanitnými záležitosťami po celom svete a pracuje s deťmi v kampani „Stop the Traffik“ v charite jej matky Molly Bedingfieldovej s názvom Global Angels.

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. Stuart Clarke. Presadený plán návratu Natashy Bedingfield Archivované 2007-03-05 na Wayback Machine. časopis Music Week. 10. jún 2006

Iné projekty[upraviť | upraviť zdroj]

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]