Paddy Barnes

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Olympijský bronz
Olympijský bronz
Patrick Barnes
írsky boxer
Paddy Barnes
Narodenie9. apríl 1987 (37 rokov)
Belfast, Severné Írsko, Spojené kráľovstvo
Odkazy
CommonsSpolupracuj na Commons Paddy Barnes

Patrick Barnes (* 9. apríl 1987, Belfast, Severné Írsko, Spojené kráľovstvo)[1], známejší pod prezývkou Paddy Barnes, je írsky boxer z Belfastu, zo Severného Írska. Reprezentoval Írsko v ľahkej mušej váhe na Letných olympijských hrách 2008 v Pekingu, kde získal bronzovú medailu. Na Letných olympijských hrách 2012 získal bronzovú medailu tiež.

Kariéra[upraviť | upraviť zdroj]

V rokoch 2005 – 2007 vyhral titul írskej oblasti Ulster. V roku 2006 stál vo finále proti Jimmimu Moorovi z klubu Svätého Františka v Limericku. Vyhral titul All-Ireland Championship v rokoch 2007 a 2008.

V roku 2007 sa konali Majstrovstvá Európy, no Barnes utrpel zranenie oka a ďalej nepokračoval. Neskôr v júli súťažil v Commonwealth Federation Championship v Liverpoole, kde získal zlatú medailu vo svojej kategórii, keď porazil Inda Nanao Singha.

Na Majstrovstvách sveta World Amateur Boxing Championships v roku 2007 v Chicagu skončil Barnes vo štvrťfinále, kde prehral s Číňanom Zou Shimingom. Účasťou vo štvrťfinále však splnil kvalifikačný limit na Letné olympijské hry 2008, kde sa mu podarilo získať bronzovú medailu.

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]