Paul Pierce

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Paul Pierce
americký basketbalista
americký basketbalista
Narodenie13. október 1977 (46 rokov)
Oakland, Kalifornia, USA
Odkazy
Webstránkapaulpierce.net
CommonsSpolupracuj na Commons Paul Pierce

Paul Anthony Pierce (* 13. októbra 1977, Oakland, Kalifornia, USA) je americký basketbalista momentálne hrajúci za klub NBA

Los Angeles Clippers

. Bol draftovaný v roku 1998 klubom Boston Celtics. Tento hráč bol osemkrát vybraný do NBA All-Star Game, štyrikrát zvolený do tímu celej NBA, kde bol vybraný na konci sezóny. Je víťazom NBA z roku 2008, a prehral vo finále roku 2010 proti Los Angeles Lakers.

Sezóna 2005/06[upraviť | upraviť zdroj]

V tejto sezóne mal veľmi presnú mušku, čo dokazoval tým, že sa umiestnil medzi tridsať najlepších strelcov v lige. 8. marca predĺžil svoje zápasy, v ktorých dával tridsať bodov, na 8. Vyznamenal sa tiež tým, že v predĺžení s Washington Wizards strelil 7 bodov, a potom strelil kôš v poslednej sekunde z veľmi nepravdepodobnej pozície. V nasledujúcom zápase proti Philadelphii zachránil Celtics jednou trojkou a jednou strelou z poslednej sekundy. Strelil tridsať bodov na 13. zápase, čo je najdlhší úsek toľko strelených bodov v celej histórii klubu.

Sezóna 2006/07[upraviť | upraviť zdroj]

Zranenie nohy ničilo jeho sezónu, takže kvôli problémom s nohou hral iba v 47 zápasoch. V niektorých z týchto zápasoch však nastrieľal mnoho bodov, Bostonu to však nepomohlo, keďže mali 18-zápasovú sériu prehier. Ich štatistika výhier a prehier bola jedna z najhorších v histórii klubu, 24-58.

Sezóna 2007/08[upraviť | upraviť zdroj]

V roku 2007 sa veľmi potešil, keďže dostal do tímu takisto výborného Raya Allena zo Seattlu SuperSonics a Kevina Garnetta z Minesotty Timberwolves, s ktorými mohol bojovať o titul. Schudol na váhu 107 kilogramov, ktorú mal aj na vysokej škole. Dal si predsavzatie, aby dával viac pozor na obranu, keďže už nemusel útok udržať len sám. V apríli 2008 bol pokutovaný sumou 25 tisíc dolárov, keďže v prvom kole play-off ukázal neslušné gesto Alovi Horfordovi, ktorý ho posmieval, keď spadol na zem.

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Paul Pierce na anglickej Wikipédii (číslo revízie nebolo určené).