Redaktor:IvanKlinko

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Infobox Ivan Klinko
Ty Tento redaktor preferuje tykanie
sk Tento redaktor má slovenčinu ako materinský jazyk.
cs-3 Tento uživatel je schopen plynně komunikovat česky.
en-3 This user is able to contribute with an advanced level of English.
sr-3 Корисник доста добро говори српски језик
hr-2 Korisnik srednje govori hrvatski jezik.


la-1 Hic usuarius simplice latinitate contribuere potis est.
Slovenská Wikipédia248 581 článkov.
Miesto narodenia:
Vojvodina Nový Sad Juhoslovanská zväzová republika
Aktuálne miesto pobytu:
Slovensko
Navštívil som:
Slovensko Česká republika Poľsko Maďarsko Rakúsko Taliansko Kosovo USA

Ivan Klinko (*28. august 1995, Nový Sad, Zväzová republika Juhoslávia) je evanjelický kňaz, pôsobiaci v Evanjelickej cirkvi a. v. na Slovensku. V minulosti pracoval ako moderátor v Rádiu Kysáč.

O redaktorovi[upraviť | upraviť zdroj]

Navštevoval Gymnázium Jána Kollára so žiackym domovom v Báčskom Petrovci. Po maturite sa zapísal na Evanjelickú bohosloveckú fakultu Univerzity Komenského v Bratislave – odbor evanjelická teológia – a za magistra teológie bol promovaný v júli 2019. Počas štúdia na EBF UK absolvoval prax ako intern pastor v (švédskom) evanjelickom cirkevnom zbore Lebanon Lutheran Church vo Whitehall, MI (USA). Kaplánske skúšky úspešne ukončil v Martine v októbri 2019 a v novembri 2019, bol generálnym biskupom Ivanom Eľkom v Novom Meste nad Váhom vysvätený za kňaza Evanjelickej cirkvi a. v. na Slovensku. Kňazskú skúšku absolvoval v októbri 2022 v Bratislave. Najprv pôsobil v Novom Meste nad Váhom, neskôr na Myjavsku - v súčasnosti na Honte. Ovláda niekoľko jazykov: slovenčinu (materinský jazyk), srbčinu, chorvátčinu, češtinu, angličtinu a nemčinu.

Ako redaktor Wikipédie začal pridávať príspevky v roku 2010 a snaží sa zmapovať slovenskej verejnosti vojvodinských (slovenských) spisovateľov či slovenské obce v Srbsku.