Redaktor:MiroslavJosef

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Dnes je utorok, 23. apríl 2024. Aktuálny čas : 09:43 (UTC/GMT).
Slovenská Wikipédia má teraz 248 559 príspevkov.

Jmenuji se Miroslav Josef Kozák, narodil jsem se 22.února 1957 v Praze, jsem rodilý Čech a nemám žádné slovenské předky.

Jako rodilý Čech především a zejména aktivně spolupracuji s českou WIKIPEDIÍ. Do slovenské WIKIPEDIE jsem se přihlásil proto, že mám rád Slovensko jako takové, slovenština je pro mě velice krásný slovanský jazyk, který mám velmi rád a to jak v písemné tak i v mluvené podobě - nedělá mi vůbec žádné problémy. Prozatím ji však neovládám natolik, abych v ní mohl psát texty - nehodlám slovenskou WIKIPEDII nijak kazit. Nicméně rád bych se, alespoň zpočátku, podílel na své osobní kontrole obsahu slovenské WIKIPEDIE a občas tu a tam pomohl něco i vylepšit, poopravit, zdokonalit či přeložit do češtiny.

Nemám vůbec žádné mindráky z toho, kolik která jazyková verze WIKIPEDIE obsahuje hesel - celou diskusi na toto téma považuji za velice velice hloupou a nesmyslnou. Proto se v žádném případě nebudu vyjadřovat k diskusi o tom, zdali je to či ono správně či nesprávně vygenerované a kolik co, kdo, kdy, z čeho a odkud vlastně opsal. Diskusi na toto téma považuji v zásadě za ubohou, nedůstojnou a zjevně naprosto podružnou. Některým českým WIKIPEDISTŮM v tomto ohledu vůbec nerozumím a zdá se mi, že oni sami mají nějaký podivný mindrák (a to navzdory tomu, že si také myslím, že samostatné články o všech objektech ve vesmíru mají velmi nízkou vypovídací schopnost a velice malou informační hodnotu resp. velmi nízkou encyklopedickou významnost - navíc jsou pro všechny jazykové mutace WIKIPEDIE de facto společné neb vesmír jest bezesporu mezinárodní entita).

Vážení přátelé, na Slovensku platí totéž, co v Čechách i všude jinde na celém světě : WIKIPEDIE je jen a jen virtuální realita, skutečný život je někde jinde !!

Bůh opatruj slovenskou WIKIPEDII.