Robin Finck

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Robin Finck
americký gitarista
americký gitarista
Narodenie7. november 1971 (52 rokov)
Park Ridge, New Jersey, USA
Odkazy
Webstránkarobinfinck.com
CommonsSpolupracuj na Commons Robin Finck

Robin Finck (* 7. november 1971, Park Ridge, New Jersey, USA) je americký gitarista, ktorý je členom skupín Nine Inch Nails a Guns N’ Roses. Tiež je jeden z mála umelcov, ktorým sa podarilo umiestniť v programe VH1 100 Najlepších hardrockových umelcov s dvoma odlišnými skupinami. Nine Inch Nails sa umiestnili na 43. mieste a Guns N’ Roses na deviatom.

Vyrastal v roidnej Mariette v Georgii a hrával s niekoľkými skupinami, keď navštevoval strednú školu. S Nine Inch Nails vystupoval počas turné v rokoch 1994-1995. Po jeho skončení hrával pre cirkusový súbor Cirque du Soleil v pôvodnom turné Quidam. V roku 1997 sa stal členom kapely Guns N’ Roses, aby pracoval na ich novom albume. Podpísal dvojročnú zmluvu. Po dvoch rokoch však práce na albume nefinišovali a tak sa znova pridal k Nine Inch Nails počas ich ďalšieho turné. Krátko po skončení turné v roku 2000 sa vrátil ku Guns N’ Roses a vystupoval s nimi až do roku 2002.

Od mája až do júla 2006 Finck a Guns N’ Roses vystupovali po Európe. Na zvyšok roka plánujú turné po Amerike. Ich nový album Chinese Democracy by mal vyjsť koncom roka 2006.

Finck sa v roku 2001 oženil s akrobatkou Biancou Sapetto, s ktorou sa spoznal počas pracovania v Cirque du Soliel a v súčasnej dobe nemajú žiadne deti.

Iné projekty[upraviť | upraviť zdroj]

  • Spolupracuj na Commons Commons ponúka multimediálne súbory na tému Robin Finck

Externý odkaz[upraviť | upraviť zdroj]