Súbor:Astro 4d stars proper radial ba rg 8mag big.png

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Pôvodný súbor(4 000 × 2 300 pixelov, veľkosť súboru: 704 KB, MIME typ: image/png)

Tento zdieľaný súbor je z Wikimedia Commons a je možné ho používať na iných projektoch. Nižšie sú zobrazené informácie z popisnej stránky súboru.

This file is a stereogram. Stereograms are stereoscopic images or animations which combine left and right frames showing slightly different visual angles to allow for 3D perception.

The stereogram uses an anaglyphic method of stereoscopic 3D presentation which is unspecified or unrecognized by this template. (If a suitable option is available, please add or correct the parameters to indicate the type of anaglyph used.) Some type of two-color 3D glasses are recommended to view this image correctly.

Zhrnutie

Popis
English: The movement of stars of spectral classes B and A around the apex (left) and antapex (right) in -/+ 200 000 years.
Slovenčina: Vlastný pohyb hviezd spektrálnych tried B a A na oblohe za -/+ 200 000 rokov.

Na obrázku vidíme vlastný pohyb mladých modrých hviezd na oblohe. Zobrazené sú hviezdy do 8 mag.

Na pohybe týchto hviezd sa vlastne odzrkadľuje pohyb nášho Slnka v galaxii. Vidíme, že za veľmi krátku dobu existencie týchto hviezd sa ich pohyb len málo rozladil.
Dátum
Zdroj Vlastné dielo
Autor Alexander Meleg

Poznámka. Na prezeranie tejto animácie sú potrebné 3D okuliare s farebnými filtrami červená-zelená, príp. sa dá dosiahnuť uspokojivý výsledok aj červeno-modrými okuliarmi, pritom záleží aj na poradí farieb: červenú farbu treba mať pred ľavým okom, zelenú alebo modrú pred pravým. Hĺbka 3D priestoru je modifikovaná logaritmicky, t.j. hviezdy, ktoré sa nám javia na dvojnásobnú vzdialenosť, sú v skutočnosti vzdialené až 10-násobne.

ZDROJE: Obrázok bol vytvorený vlastným programom podľa údajov z katalógov: The Hipparcos and Tycho Catalogues (ESA 1997) http://vizier.u-strasbg.fr/viz-bin/VizieR?-source=I/239 rozšírený o radiálny pohyb z katalógu III/254 - 2nd Cat. of Radial Velocities with Astrometric Data (Kharchenko+, 2007) ftp://cdsarc.u-[dead link] strasbg.fr/pub/cats/III/254/

Licencovanie

Ja, držiteľ autorských práv k tomuto dielu ho týmto zverejňujem za podmienok nasledovných licencií:
GNU head Bolo udelené povolenie kopírovať, širiť a/alebo meniť tento dokument za podmienok GNU Free Documentation License, verzie 1.2 alebo ktorejkoľvek neskoršej verzie publikovanej Free Software Foundation; bez Nemenných častí, bez Textov na prednej obálke a bez Textov na zadnej obálke. Kópia tejto licencie je zahrnutá v časti nazvanej GNU Free Documentation License.
w:sk:Creative Commons
uvedenie autorov meniť za rovnakých podmienok
This file is licensed under the Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International, 3.0 Unported, 2.5 Generic, 2.0 Generic and 1.0 Generic license.
Môžete slobodne:
  • zdieľať – kopírovať, šíriť a prenášať dielo
  • meniť ho – upravovať dielo
Za nasledovných podmienok:
  • uvedenie autorov – Musíte spomenúť autorov (jednotlivo alebo kolektívne), poskytnúť odkaz na licenciu a uviesť, či ste niečo zmenili. Môžete to urobiť ľubovoľným primeraným spôsobom, ale nie spôsobom naznačujúcim, že poskytovateľ licencie podporuje vás alebo vaše použitie diela.
  • meniť za rovnakých podmienok – Ak toto dielo zmeníte, prevediete do inej formy alebo použijete ako základ iného diela, musíte výsledok šíriť pod rovnakou alebo kompatibilnou licenciou ako originál.
Môžete si zvoliť ľubovolnú z týchto licencií.

Pôvodný záznam nahrávaní

Dátum/Čas Rozmery Používateľ Komentár
4. mája 2010, 14:26:49 4000 × 2300 (671054 bytes) Alexander Meleg (diskusia · príspevky) {{Information |Description={{en|1=The movement of stars of spectral classes B and A around the apex (left) and antapex (right) in -/+ 200 000 years.}} {{sk|1=Vlastný pohyb hviezd spektrálnych tried B a A na oblohe za -/+ 200 000 rokov. Na obrázku vidí

Štítky

Pridajte jednoriadkové vysvetlenie, čo tento súbor predstavuje

Položky prezentované týmto súborom

motív

9. apríl 2010

image/png

8c247a244c0d2506e9a30c72a78885532e3a9ec4

metoda určení čeština: SHA-1 čeština

objem dat čeština

720 426 bajt

2 300 obrazový prvok

šířka čeština

4 000 obrazový prvok

História súboru

Po kliknutí na dátum/čas uvidíte ako súbor vyzeral vtedy.

Dátum/ČasNáhľadRozmeryPoužívateľKomentár
aktuálna14:36, 18. august 2014Náhľad verzie z 14:36, 18. august 20144 000 × 2 300 (704 KB)GifTaggerBot: Converting file to superior PNG file. (Source: Astro_4d_stars_proper_radial_ba_rg_8mag_big.gif). This GIF was problematic due to non-greyscale color table.

Na tento súbor odkazuje nasledujúca stránka:

Globálne využitie súborov

Nasledovné ďalšie wiki používajú tento súbor: