Súbor:Illustration for "Roman de la Rose".jpg

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Pôvodný súbor(698 × 976 pixelov, veľkosť súboru: 350 KB, MIME typ: image/jpeg)

Tento zdieľaný súbor je z Wikimedia Commons a je možné ho používať na iných projektoch. Nižšie sú zobrazené informácie z popisnej stránky súboru.

Zhrnutie

Popis
English: Manuscript from the end of the 15th century illustrating "Roman de la Rose", a popular mid-13th-century poem.

"The Romance of the Rose" was composed in France, at the height of the age of chivalry and courtly love, by Guillaume de Lorris. The author's avowed intention was to expound the "whole art of love". His story is set within a walled garden belonging to a nobleman called Déduit - the French word for 'pleasure'. Here the narrator endeavours to reach the rose that symbolises his lady's love. On the way he encounters a series of allegorical characters, each an expression of the object of his affections, who provide a charming commentary on the psychology of romantic love.

The fictional garden was planted with date palms and spice trees, as well as peaches, quinces, cherries and nuts. It was carpeted with flowers of every colour and season, and inhabited by gentle creatures of the forest: deer, rabbits and squirrels.

'Roman de la Rose' was left unfinished when Guillaume de Lorris died and was completed, some forty years later, by Jean de Meun Clopinel.
Dátum
Zdroj
Autor de Lorris, Guillaume

Licencovanie

Toto je věrná fotografická reprodukce původního dvourozměrného uměleckého díla. Ono dílo je samo volným dílem, a to z následujícího důvodu:
Public domain

Toto dílo je volné také v zemích, jejichž právní řád chrání majetková autorská práva po dobu života autora a 100 let po jeho smrti.


You must also include a United States public domain tag to indicate why this work is in the public domain in the United States.
Oficiálním stanoviskem nadace Wikimedia Foundation je, že „věrné reprodukce dvourozměrných volných děl jsou také volné a opačná tvrzení jsou útokem na samotný koncept volných děl.“ Podrobnosti naleznete na stránce Commons:When to use the PD-Art tag.
Tato fotografická reprodukce se tedy také považuje za volné dílo. Uvědomte si, že v závislosti na místních zákonech může být další užití tohoto díla ve vaší jurisdikci zakázáno či omezeno. Vizte Commons:Reuse of PD-Art photographs.

Štítky

Pridajte jednoriadkové vysvetlenie, čo tento súbor predstavuje

Položky prezentované týmto súborom

motív

1475gregoriánský

História súboru

Po kliknutí na dátum/čas uvidíte ako súbor vyzeral vtedy.

Dátum/ČasNáhľadRozmeryPoužívateľKomentár
aktuálna06:27, 4. máj 2012Náhľad verzie z 06:27, 4. máj 2012698 × 976 (350 KB)Blue Fox xyz

Na tento súbor odkazuje nasledujúca stránka:

Globálne využitie súborov

Nasledovné ďalšie wiki používajú tento súbor: