Sagitta (podnik)

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Súradnice: 48°10′26″S 17°09′19″V / 48,173777°S 17,155361°V / 48.173777; 17.155361

Sagitta, spol. s r.o.
Právna formaspoločnosť s ručením obmedzeným
Založená1991
SídloTurbínová 1, 831 04
Bratislava, Slovensko
PôvodSlovensko
Zamestnancov40
Websagitta.sk

Sagitta, spol. s r.o. je slovenský podnik zaoberajúci sa výrobou a distribúciou okuliarov a ich súčastí. Bol založený 17. júna 1991. Má sídlo v Bratislave.

Sídlo spoločnosti na Turbínovej 1 v Bratislave

Spoločnosť prešla od obdobia svojho vzniku až po súčasnosť rôznymi vývojovými etapami. V počiatočnom období bola čisto obchodnou spoločnosťou, no zriadila malú zákazkovú výrobu na povrchové opracovávanie okuliarových šošoviek (skiel). Od tohto obdobia možno konštatovať, že spoločnosť pôsobí v rámci odboru očnej optiky v dvoch samostatných líniách. Jednou líniou je distribúcia značkových okuliarových rámov a slnečných okuliarov a druhou líniou je výroba a distribúcia okuliarových šošoviek (skiel). Zastupuje svetoznáme značky, ktoré reprezentujú mená známych osôb, či už sú zo sveta módy, dizajnu alebo iných priemyselných odvetví. Sú nimi svetoznámi módni návrhári ako Wolfgang JOOP alebo známy vyznávač luxusného životného štýlu, tabakový magnát Zino DAVIDOFF. Ale sú medzi nimi aj iné značky ako Zeiss, Jaguar, Morgan, Chique, Charmant, Lacoste, Esprit, ELLE, Puma, Aristar, Nodoka, Menrad, HIS, Daniel Hechter. Väčšina týchto značiek je na našom trhu zastúpená v korekčných, ale aj slnečných okuliaroch prostredníctvom obchodnej spoločnosti Sagitta.

Druhou líniou portfólia spoločnosti je špeciálna výroba a distribúcia okuliarových šošoviek (skiel) z rôznych materiálov, používaných v očnej optike. Za obdobie existencie už spomínanej výroby, teda za 16 rokov, sa výrazne zmenila činnosť, vybavenie, ale aj zameranie výroby spoločnosti. Technologické a prístrojové vybavenia bolo značne zmodernizované a v súčasnej dobe je technicky plne porovnateľné s výrobami vo vyspelej Európe. Silnou stránkou spoločnosti sú tzv. zušľachťovacie procesy, teda to, čo dostane zákazník ako úpravu skla „navyše“ (rôzne škály farieb, antireflexných úprav a povrchových tvrdení).

Spoločnosť v súčasnej dobe zamestnáva približne 40 zamestnancov.[1]

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. Spoločnosť Sagitta - SÚČASNOSŤ [online]. sagitta.sk, [cit. 2022-01-02]. Dostupné online.

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]