Sig Hansen

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Sig Hansen
americký námorný kapitán
americký námorný kapitán
Narodenie28. apríl 1966 (57 rokov)
Seattle, Washington, USA
Odkazy
CommonsSpolupracuj na Commons Sig Hansen

Sig Hansen, celým menom Sigurd Lille Hansen (* 28. apríl 1966, Seattle, Washington, USA) je kapitán americkej rybárskej lode FV Northwestern. Hansen účinkoval vo všetkých sériách dokumentárneho televízneho seriálu Nebezpečný lov (v orig. Deadliest Catch), ktorý sa vyrába pre televíznu stanicu Discovery Channel. Pre potreby natáčania vykonáva aj funkciu technického poradcu pre produkciu.

FV Northwestern (vpravo)

Hansen, jeden z mnohých ľudí zo Seattlu s nórskymi predkami, začal rybárčiť vo veku 14 rokov. Po ukončení strednej školy sa začal rybolovu venovať po celý rok, keď strávil 10 mesiacov do roka na Aljaške a v Beringovom mori. Príležitostne počas leta lovil v Nórsku makrely a tresky. Od svojich 22 rokov striedavo pôsobil na lodi FV Northwestern ako jej kapitán a vo veku 24 rokov sa ním stal na plný úväzok.

Počas rokov sa FV Northwestern stala jednou z najziskovejších rybárskych lodí v Beringovom mori, so skvelým záznamom na poli bezpečnosti práce. Posledné roky loví Sig Hansen spolu s jeho dvomi bratmi Edgarom a Normanom.

V apríli 2007 bol hosťom niekoľkých amerických talk show, kde robil promo seriálu Nebezpečný lov.

Sig Hansen je ženatý, má dve dcéry. Spolu so svojou rodinou býva v Seattli.

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]