Simpsonovci – 3. séria

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Tretia séria Simpsonovcov sa v USA vysielala medzi septembrom 1991 a augustom 1992. Obsahuje 24 epizód.

# Dátum vysielania[1] Kód Anglický názov Slovenský názov[2]
36 - 301 19. september 7F24 Stark Raving Dad Šialený Homer
Keď si Homer vezme do práce ružovú košeľu, kolegovia v práci ho považujú za rebela a mentálne chorého človeka. Pošlú ho do New Bedlamského ústavu. Tam spozná vysokého, trochu pribratého belocha, ktorý si myslí, že je Michael Jackson. Napriek Homerovým výhradám, sa Homer s Michaelom spriatelí a vezme svojho nového kamoša domov, pretože sa vysvetlil omyl s ružovou košeľou. Medzitým Lisa oslavuje svoje ôsme narodeniny bez darčeka od Barta, ktorý bol príliš nerozhodný, aby jej čokoľvek kúpil. S Michaelovou pomocou, Bart napíše pesničku špeciálne pre Lisu, ktorá je najlepším darčekom, aký kedy dostala. Michael nakoniec prizná, že je v skutočnosti murár Leon Kompowsky.
37 - 302 26. september 8F01 Mr. Lisa Goes to Washington Líza na stope zloduchov
Homer má novú vášeň - čítanie časopisu Riders Diegest Výber. Ten vyhlási súťaž o najlepšiu detskú esej, ktorej víťazi postúpia do celoštátneho finále. Lízinou esejou o láske k vlasti je porota nadšená, zvlášť po rozhovore s Homerom, o ktorom si mysleli, že jej pomáhal. Vo Washingtone je Líza horúcou kandidátkou na celkové víťazstvo, no náhodou si vypočuje v múzeu rozhovor senátora, ktorý má záštitu nad súťažou, a človeka, ktorý ho chce podplatiť. Dohodnú sa na sume, vďaka ktorej senátor schváli výrub lesa v Springfielde. Líza so slzami v očiach a zlomenými ideálmi roztrhá pripravenú esej a na súťaži vystúpi na druhý deň s novou esejou vykresľujúcou Ameriku ako žumpu. Nestane sa víťazkou, ale aspoň odľahčí svedomiu.
38 - 303 3. október 7F23 When Flanders Failed Skaza domu Flandersovcov
39 - 304 10. október 8F03 Bart the Murderer Bart vrahom
40 - 305 17. október 8F04 Homer Defined Homerova definícia
41 - 306 24. október 8F05 Like Father, Like Clown Aký otec, taký klaun
Klaunovi Krustymu sa prestáva dariť. Všetky jeho vtipy končia pri otcovi a vždy sa nakoniec rozplače. Po večeri u Simpsnových prezradí, že jeho otec je uznávaný rabín a že syna odvrhol, keď sa stal klaunom. Bart a Líza sa s Rabim Krustowskim skontaktujú, ten však tvrdí, že nemá syna. Zlyhá aj pokus ´náhodného´stretnutia v Krusty burger. Mladí Simpsnovci si požičajú knihy o judaizme a citáciou z Biblie nakoniec presvedčia rabína, aby zašiel za Krustym.
42 - 307 31. október 8F02 Treehouse of Horror II Špeciálny čarodejnícky diel II
43 - 308 7. november 8F06 Lisa's Pony Cena lásky
Homer má pocit, že Líza ho nemá rada. Vyčíta mu neokrôchanosť a iné veci. Homerovi napadne, že si Lízu získa, keď jej kúpi vysnívaného poníka. Napriek sľubu Marge, že tak neurobí, ho Líze kúpi a dá ho jej ho do postele. Tá je ráno šťastná a Homerovi stále hovorí, ako ho má rada. Poník však začne Simpsonovcov stáť veľa peňazí a Homer je nútený nájsť si ďalšiu prácu. Začne pracovať ako nočný predavač v Kvik-e-markete u Apua. Po čase ho však práca v elektrárni a v noci v obchode vyčerpáva natoľko, že cestou v aute zaspí a takmer havaruje. Napriek tomu sa nechce ani jedného zamestania vzdať, lebo sa bojí, že by prišiel o dcérinu lásku.Marge o tom povie Líze a tá sa rozhodne svojho poníka Princeznú vrátiť.
44 - 309 14. november 8F07 Saturdays of Thunder Hromská sobota
45 - 310 21. november 8F08 Flaming Moe's U ohnivého Vočka
Keď Homer zistí, že nemá v chladničke ani kvapku piva, rozhodne sa si namiešať špeciálny drink zo zvyškov alkoholu a detského sirupu. Náhodou mu do pohára padne ohorok od Selmy a nápoj vzbĺkne. Po ochutnaní Homer zistí, že namiešal skutočnú delikatesu a nazve pitie Ohnivý Homer. Raz u Očka je poloprázdno a krčmár sa sťažuje, že má málo zákazníkov. Homer namieša svoj nápoj a dá ho ochutnať Očkovi a ten ho posunie zákazníkom, avšak predstaví ho ako Ohnivé Očko. Na chutný nápoj sa zbieha celý Springfield i americké celebrity ( Aerosmith ) a lokál U Očka sa stane jedným z najobľúbenejších. O recept na nápoj má záujem i istá potravinárska firma, ktorá zaň Očkovi ponúkne milión dolárov. Ich laboranti totiž nemôžu prísť na tajnú prísadu, ktorou je sirup proti kašľu. Homer je zo situácie nešťastný a cíti sa podvedený. Očko sa rozhodne, že podpíše s koncernom zmluvu a polovicu peňazí da Homerovi, o čom však on nevie. Práve vo chvíli, keď polží Očko pero na papier sa v podniku zjaví opitý HOmer a prezradí, čo je tajnou prísadou. Obchodník okamžite zmluvu roztrhá a z peňazí nie je nič.
46 - 311 5. december 8F09 Burns Verkaufen der Kraftwerk Ako Burns predával elektráreň
47 - 312 26. december 8F10 I Married Marge Ako som si bral Marge
48 - 313 9. január 8F11 Radio Bart Rádio Bart
49 - 314 23. január 8F12 Lisa the Greek Líza stávkarom
50 - 315 6. február 8F14 Homer Alone Homer sám doma
51 - 316 13. február 8F16 Bart the Lover Bart milencom
52 - 317 20. február 8F13 Homer At The Bat Homer na pálke
53 - 318 27. február 8F15 Separate Vocations Lízina vzbura
Na škole robili test povolania. Bartovi vyšiel policajt a Lise žena v domácnosti. Bart to využil a stal sa rukou zákona na škole. Lisa bola z výsledku sklamaná a začala rebelovať. Odvrávala učiteľom, bavila sa s punkáčkami na zakázaných dievčenských záchodoch. Všimla si, že učitelia bez svojich príručok nič nevedia a všetky príručky im chladnokrvne zobrala a schovala do skrinky. Na škole bol zmätok, pretože žiadny učiteľ nevedel bez príručky učiť. Hall Monitor-Bart poradil riaditeľovi Skinnerovi, že knihy budú určite v jednej zo skriniek. Bart prehľadával skrinky a objavil knihy v Lisinej skrinke. Knihy vypadli von a Bart vinu vzal na seba. Lisa mu ako vďaku hrala pod oknom na saxofóne.
54 - 319 12. marec 8F17 Dog of Death Spasiteľ zabijakom
55 - 320 26. marec 8F19 Colonel Homer Ctený pán Homer
56 - 321 9. apríl 8F20 Black Widower Čierny vdovec
57 - 322 23. apríl 8F21 Otto Show Otto v akcii
58 - 323 7. máj 8F22 Bart's Friend Falls in Love Milhousov románik
59 - 324 27. august 8F23 Brother Can You Spare Two Dimes? Brácho, môžeš postrádať dva tácy?

Poznámky[upraviť | upraviť zdroj]

  1. Dátum označuje deň, keď bola epizóda po prvýkrát odvysielaná v USA
  2. Simpsonovci boli na Slovensku vždy vysielaní s českým dabingom, takže slovenský názov je len doslovný preklad českého názvu

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]