Squirtle

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Squirtle
Japonské meno ゼニガメ, Zenigame
Poradové číslo 7
Generácia prvá
Typ vodný
Vývojový stupeň prvý
Predošlý vývoj
Ďalší vývoj Wartortle
Spôsob vývoja 16. úroveň
Výška 0,5 m
Hmotnosť 9 kg
Úvodná epizóda Pokémon: ep. 12
Schopnosť Torrent

Squirtle (jap.: ゼニガメ, Zenigame) je Pokémon – fiktívna postava z hier, mangy, zbieracích kariet, anime a ďalších médií vytvorených Satoši Tadžirim s názvom Poketto Monsutta alebo skrátene Pokémon.

Charakteristika[upraviť | upraviť zdroj]

Squirtla je možné získať len v regióne Kanto, avšak prenosom sa môže dostať do akejkoľvek dosiaľ vydanej Pokémon hry. Voľne žijúci neexistujú, získať sa dá len ako štartovný pokémon od profesora Oaka v hrách Pokémon Red a Blue alebo od policajtky v meste Vermillion v hre Pokémon Yellow.

Squirtle je bledomodrej farby a chvost má na konci stočený. Vyzerá ako korytnačka a tiež sa vie skryť do svojho panciera. Učí sa základný vodný útok – Water Gun. Na 16. úrovni sa Squirtle vyvíja na Wartortlea.

Dvojnásobné zranenie Squirtleovi spôsobujú útoky elektrického a trávového typu. Malé zranenia mu spôsobujú útoky ohnivého, vodného, ľadového a oceľového typu. V hrách Pokémon Red, Blue a Yellow sa oceľový typ nenachádza.

Squirtle v anime[upraviť | upraviť zdroj]

Pokémon[upraviť | upraviť zdroj]

  • Epizóda 12: Here Comes the Squirtle Squad – V jednom meste pravidelne vyčíňala a vandalizovala skupina Squirtlov. Po stretnutí s Raketovým tímom a ich odpálením, si vodca Squirtlov Asha celkom obľúbil a rozhodol sa pridať sa k nemu. Odvtedy bojoval s Ashom a objavil sa v každej epizóde, kde ho Ash vybral z pokéballu.

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]