Stratený symbol

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Stratený symbol
The Lost Symbol

Autor Dan Brown
Pôvodný jazyk angličtina
Krajina vydania USA
Nakladateľstvo originálneho vydania Bantam Press, A Random Hause Groupe Company
Dátum 1. vydania originálu 15. september 2009
ISBN 1. vydania originálu ISBN 9780385504225
Chronológia
Predchádzajúci diel Da Vinciho kód
Nasledujúci diel Inferno - Peklo
Slovenské vydania knihy

Stratený symbol je román Dana Browna vydaný na jeseň roku 2009 pod názvom The Lost Symbol. Začiatkom roka 2010 bola preložená do slovenčiny. Ide o najočakávanejšie knižné dielo tohto roka. Už po prvých dňoch predaja kniha prekonávala rekordy v predajnosti.

Dej[upraviť | upraviť zdroj]

Hlavnou postavou je profesor Langdon, ktorý vystupoval už v predchádzajúcich diela Dana Browna Da Vinciho kód a Anjeli a démoni. Profesor Langdon je pozvaný do Washingtonu. Tam ho pozýva jeho kamarát Peter Solomon. Peter Solomon je slobodomurár. Po príchode do Washingtonu však zistí ,že v Kapitole sa nechystá žiadna prednáška, kvôli ktorej prišiel. Navyše mu Peter nedvíha telefón. Hneď nato sa v kupole Kapitolu nájde ruka so zvláštnym prsteňom fénixa. Langdon hneď spoznáva, že ruka patrí slávnemu slobodomurárovi. Mal´akh, Petrov únosca, Langdonovi oznámi, že Petra nezabije len v prípade, že nájde preňho dávne mystérie, čiže stratenú múdrosť slobodomurárov. Profesor Langdon sa snaží rozlúštiť dávnu legendu slobodomurárstva cez dešifrovanie rôznych znakov a symbolov.

Zaujímavosti[upraviť | upraviť zdroj]

Kniha sa dostala do čele predajnosti na Slovensku ešte skôr ako bola oficiálne vydaná v slovenčine. Rebríčky predajnosti viedla už v predpredaji.[1]

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]