Systém manažérstva obsahu

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Systém manažérstva obsahu[1] (iné názvy: content management system, obsahový riadiaci systém, systém manažmentu obsahu, systém riadenia obsahu, systém na riadenie obsahu, systém na správu obsahu, systém správy obsahu, nepresne ale často: redakčný systém, publikačný systém; angl. content management system), skr. CMS je:

  • v širšom zmysle: systém (softvér), ktorý manažuje (riadi), t.j. spravuje, archivuje a pod. a často aj pomáha zostavovať, obsah a dáva tento obsah k dispozícii na prezentovanie, a to nie nevyhnutne len na web, pozri systém manažérstva obsahu (všeobecne)
  • v užšom zmysle: web content management system (WCMS)
  • v zriedkavejšom zmysle: systém, ktorý veľkému počtu používateľov umožňuje spolupracovať, byť v interakcii s a riadiť prístup k dátam cez spoločné rozhranie [2]

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. FRANCISCI C., KOVÁČIK M., HUDEC J.. Výkladový terminologický slovník elektronických komunikácií - 2012 (anglicko-slovenský a slovensko-anglický) - sekcia Register [online]. Výskumný ústav spojov, n. o., 2012, [cit. 2012-09-14]. Dostupné online.
  2. JOHNSTON, Mike. CMS or WCM – Which is Which? [online]. CMS Critic, 7.9.2011, [cit. 2012-09-14]. Dostupné online. (angl.)
Symbol rozcestia
Symbol rozcestia

Toto je rozlišovacia stránka. Obsahuje rozličné významy uvedeného hesla.

Ak ste sa sem dostali cez odkaz v článku, prosím, vráťte sa a opravte ho tak, aby odkazoval priamo na najvhodnejší význam.