T-43

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
tank T-43 s veľkou vežou
T-43-2

T-43 bol sovietsky stredný tank vyvinutý počas druhej svetovej vojny. Vznikol úpravou a zdokonaľovaním rozšíreného typu T-34. Stroj nebol nikdy sériovo vyrábaný.

Vznik a vývoj[upraviť | upraviť zdroj]

Jeho vývoj sa začal koncom roku 1941 v dôsledku potreby modernizácie tanku T-34, ktorá sa ukázala počas bojov prvých mesiacov vojny v ZSSR (od začiatku operácie Barbarossa). Konštruktéri dostali požiadavku na zlepšenie pancierovania a palebnej sily.

V marci 1942 bol prvý prototyp pod názvom T-34 M hotový. Tento tank bol koncepčne úplne iný ako T-34 vz.41 .Tank mal 3 člennú posádku, bol bez rádiostanice a guľomet ovládal vodič tanku. Stroj mal novú prevodovku, ktorá sa neskôr používala v neskorších modeloch T-34. Konštrukčné úpravy umožnili zvýšiť hrúbku predného panciera na 60 mm a novej veže na 80 mm. Nová veža sa testovala aj na starších modeloch T-34. Vyrobených veži bolo cca 60 kusov.

Z testov nových veží a prototypov T-34M vyplynulo, že je potrebné zlepšiť pancierovanie tanku. Vznikla tiež potreba vytvoriť novú vežu so samostatnou veliteľskou vežičkou, pretože T-34 z roku 1941 veliteľskú vežičku nemal a veliteľ nemal prehľad o situácii na bojisku,čo sa ukázalo ako podstatný nedostatok tanku T-34vz 41.

Keďže úprav bolo viac tank dostal v septembri 1942 nové označenie T-43. Pokračoval naďalej aj vývoj T-34 S vz. 42 ale ten bol po čase ukončený. Vývoj T-43 naďalej úspešne pokračoval a v decembri 1942 bol vyrobený prototyp T-43-1. Veža mala silnejšie pancierovanie čelo 90 mm a boky a zadný pancier mal hrúbku 75 mm.Silnejšie pancierovanie umožnil nový typ pruženia korby tanku ,torznými tyčami,ktorý sa neskôr používal vo ďalších modeloch T-34-76, 85, keďže T-34 vz. 41 mal podvozok odpružený pôvodným americkým systémom Christie, používaným v ľahkých tankoch BT-5 a BT-7. Bolo odstránené miesto radistu a vodič bol premiestnený vpravo ako je vidno na úvodnej fotografii. Vývoj pokračoval ďalej a v polovici roku 1943 dostali dva prototypy väčšiu vežu (viď. úvodná fotografia) a dostali označenie T-43-2. Tieto 3 prototypy boli odoslané v auguste roku 1943 na frontovú líniu a preverené v bojoch. Ich nasadenie bolo úspešné. Osvedčilo sa pancierovanie korby aj veže tanku, ktorá aj po viacerých zásahoch naďalej dobre fungovala.

Ukázala sa ale potreba účinnejšieho kanóna, ktorý by dokázal ničiť novšie nemecké tanky. Preto bol jeden prototyp T-43-2 osadený kanónom D-5T kalibru 85 mm.

Napriek týmto všetkým zlepšeniam a lacnejšej výrobe a lepším parametrom tank nebol zaradený do výroby, rozhodol o tom samotný Stalin, ktorý to odôvodnil tým, že by to bola komplikácia vo výrobe, keby sa museli meniť výrobné postupy, pretože už bolo po najväčšej tankovej bitke v dejinách v Kurskom oblúku kde ZSSR stratilo vyše 6000 tankov, pričom Nemecko stratilo iba 720 tankov (už sa zúčastnil Tiger I a Panther I) a z obavy, že by došlo k zníženiu počtu vyrobených kusov, výrobu tanku T-43 zamietol. Preto sa z T-43 neskôr použili tie vylepšenia, ktoré neznamenali veľkú komplikáciu vo výrobe ako torzný podvozok, nová veža, nová prevodovka, nový kanón z čoho postupnou aplikáciou zlepšení vznikol tank T-34-76 vz 43 a neskôr T-34-85.

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

  • Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku T-43 na českej Wikipédii.