Viera Šusteková

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Viera Šusteková (* 17. júl 1974, Senica)

Vierka Šusteková je slovenská speváčka, hudobníčka, moderátorka, herečka a skladateľka. Zaznamenala už veľa úspechov nielen na Slovensku, ale i v zahraničí. Svoj herecký talent využíva ako herečka v predstaveniach interaktívneho divadla FIFO A VIERKA, v minulosti členka Záhoráckeho divadla, ďalej v mnohých úspešných seriáloch ako Búrlivé víno, Rodinné prípady, Divoké kone, Susedské prípady a po novom Súdna sieň - nové prípady.

Spevu a hudbe sa venuje už od malička. Za svoj život získala ocenenia v rôznych súťažiach, či festivaloch. Zúčastnila sa Hlasu Československa  a speváckej súťaže X-Factor.  Vystupovala mnohokrát v televíznych reláciách TV JOJ, TV Markíza, VTV, ČT1, TV SEN, TV Region....  Popritom pôsobila ako hlasový dohľad v súkromnej muzikálovej škole Janka Slezáka SHOWTIME v Piešťanoch, CVČ Stonožka Senica, ZUŠ Gbely, ZUŠ Kúty a momentálne vedie súkromné hodiny spevu.

Rada spolupracuje s inšpiratívnymi ľuďmi ako sú známe osobnosti Gabo Jonáš, Boris Čelár, Stano Kociov, Tamás  Belicza /HU/,   Janko Slezák, Míša Leicht /CZ/, Peter Hečko, Adriena Bartošová, Jimi Cimbala, Carly Coonagh /IRL/, Pete Art /A/ a mnoho ďalších.

V poslednej dobe sa venuje v rámci OZ ELEMENT SENICA organizovaniu rôznych charitatívnych projektov, hudobno-vzdelávacích workshopov, výstav, pomoci sociálne slabším, či znevýhodneným. Okrem toho rada fotografuje a maľuje. Má za sebou už viacero výstav i ocenení. V regionálnej televízii uvádzala projekt Hudobný portál, moderovala veľké festivaly a rôzne podujatia nielen na Slovensku ale i v zahraničí. Je autorkou projektov HUDBA V SENICI, FIFO A VIERKA, ÚSMEVY FIFA A VIERKY. Projekt Hudba v Senici bol neodeliteľnou súčasťou Senického kultúrneho leta  v  rokoch 2012, 2013, 2014. Významne sa organizačne podieľala aj na organizovaní projektov s názvom OKTÓBERFEST 2012, JUNIORI SENIOROM 2012, 2013, 2014,  Benefičný koncert SENICA SA SPÁJA PRE LEPŠIE VIANOCE 2013, 2014,  Zóna bez peňazí Senica 2013, Senica deťom (MDD 2014), Otvorenie letnej sezóny alebo Svadba Kunovského vodníka 2014...

Viera Šusteková a hostia. Najčastejšie vystupuje s akustickou gitarou s renomovanými  hudobníkmi  Tamás Belicza/HU (basa,spev), Stano Kociov (bicie), Jaro Žigo Jr. (bicie, spev), Richard Banský (cajon, bicie, spev), Andrej Jeriga (basa. spev), Roman Ziaťko (dobro) a Peter Kavický (el. gitara, spev).  Patria k najlepším hudobníkom na slovenskej hudobnej scéne country, folkrock a countryrock. Jej repertoár je zostavený prevažne z vlastnej tvorby v slovenskom jazyku. Inšpiruje sa  z vlastných životných skúseností a v prvom rade sa riadi srdcom. Texty sú plné emocionálnych zážitkov, smerované na poslucháča, aby ho pozitívne inšpirovali v jeho vlastnom živote. Vo svojom repertoári necháva priestor i rôznym cover verziám, do ktorých vkladá vlastné prvky, čím sú skladby bohatšie a znejú inak. Jej koncerty sú vďaka moderátorským skúsenostiam  plné zábavy a vtipu. Poslucháči si tak prídu na svoje a odchádzajú z koncertov, či predstavení plní emócií a zážitkov.

Po mnohých rokoch sa začala venovať i svojim záľubám, ku ktorým patrí fotografia a výtvarné umenie. V roku 2015 získala čestné uznanie za farebnú fotografiu na tému rodina v súťaži Náhlikova Senica, vďaka čomu postúpila na AMFO 2015 v Skalici.