Wikipédia:Šablóny/Diskusie

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Zoznam šablón pre oznamy a upozornenia v diskusiách k článkom a v redaktorských diskusiách. Obsahuje ukážky volaní a výstupov šablón z nasledovných kategórií:

Privítanie[upraviť | upraviť zdroj]

Čo napísať Čo to spraví Kedy (a prípadne ako) sa používa
{{Vitajte}}
Ahoj, Šablóny/Diskusie. Vítame Ťa v slovenskej Wikipédii! / Welcome to the Slovak Wikipedia!
Slovenská Wikipédia je slovenská jazyková verzia Wikipédie, ktorá vznikla v októbri 2003 a k dnešnému dňu má 248 577 článkov.

Začal(a) si dobre a si na najlepšej ceste začať prispievať a pridávať množstvo dobrých článkov. Ďakujeme za Tvoj prínos k tvorbe encyklopédie a tešíme sa na spoluprácu. Veríme, že sa nám bude dobre spolu pracovať a že sa tu budeš medzi ostatnými cítiť príjemne.

Odporúčame Ti, aby si si prečítal/a nasledujúce stránky, ktoré Ti uľahčia prácu pri Tvojom upravovaní:

Príručka Pieskovisko
(miesto pre experimenty)

Obsah Pomocníka Kaviareň
(diskusia redaktorov)
Často kladené otázky Päť pilierov Wikipédie
Wikitext Čo Wikipédia nie je

Na diskusných stránkach sa vždy podpisuj: stačí napísať 4 vlnovky ~~~~ alebo ich vložiť kliknutím na ikonu lište nad oknom na úpravu.

Naopak články sa nikdy nepodpisujú.

Tak ešte raz vitaj a ďakujeme za Tvoje príspevky. Dúfame, že sa tu uvidíme často.


If you have questions, comments, or something is not clear to you, or if you would like to know something about the Slovak Wikipedia, look at the Slovak Wikiembassy, where someone might even help you in your language :).

Šablóna uvítacieho výboru.

Upozornenia do diskusie[upraviť | upraviť zdroj]

Čo napísať Čo to spraví Kedy (a prípadne ako) sa používa
{{Experimenty}}
Oznam
Zistili sme, že experimentuješ s Wikipédiou. Tvoj experiment fungoval a následne bol odstránený. Ak chceš ďalej experimentovať, použi, prosím, svoje, alebo verejné pieskovisko a riaď sa pokynmi na ňom, pretože pokusy v článkoch sú zvyčajne rýchlo zmazané. Ak sa chceš dozvedieť o prispievaní do Wikipédie, pozri sa na stránku Vitajte vo Wikipédii.
Šablóna na upozornenie, že daný edit je považovaný za experiment – 1. upozornenie.
{{Experimenty2}}
Upozornenie
Opakovane sme zistili, že experimentuješ s Wikipédiou. Tvoj experiment fungoval a následne sme ho opätovne odstránili. Ak chceš ďalej experimentovať, použi, prosím, pieskovisko a riaď sa na ňom uvedenými pokynmi, pretože pokusy v článkoch zvyčajne rýchlo mažeme. Ak sa chceš dozvedieť o prispievaní do Wikipédie, pozri stránku Vitajte vo Wikipédii. V prípade opakovaného porušovania integrity encyklopédie Ti zablokujeme redaktorský prístup do Wikipédie! Ďakujeme za pochopenie.
Šablóna na upozornenie, že daný edit je považovaný za experiment – 2. upozornenie.
{{Experimenty3}}
Varovanie!
Prestaň ničiť obsah Wikipédie, považuje sa to za vandalizmus. Úpravy si môžeš vyskúšať na pieskovisku. Ak neprestaneš poškodzovať Wikipédiu, zablokujeme Ti možnosť úprav. Ďakujeme za pochopenie.
Šablóna na upozornenie, že daný edit je považovaný za experiment – 3. upozornenie.
{{Exp3N}}
Varovanie!
Prestaň, prosím, pridávať do Wikipédie nezmysly, považujeme to za vandalizmus. Úpravy si môžeš vyskúšať na pieskovisku. Ak neprestaneš poškodzovať Wikipédiu, zablokujeme Ti možnosť úprav. Ďakujeme za pochopenie.
Šablóna na upozornenie pri vkladaní nezmyslov.
{{Exp3M}}
Varovanie!
Prestaň, prosím, vymazávať texty v článkoch Wikipédie, považujeme to za vandalizmus. Úpravy si môžeš vyskúšať na pieskovisku. Ak neprestaneš poškodzovať Wikipédiu, zablokujeme Ti možnosť úprav. Ďakujeme za pochopenie.
Šablóna na upozornenie pri bezdôvodnom mazaní obsahu.
{{ExpU}}
Oznam
Zistili sme, že si odstránil šablónu Urgentne upraviť. Šablóna sa odstraňuje až po uvedení článku do vyhovujúceho stavu. Pokiaľ si nie si istý, je vhodnejšie nechať to na posúdení skúsenejšieho redaktora. Šablóna zároveň článok radí do kategórie Články na urgentnú úpravu, čím sa zvyšuje pravdepodobnosť, že článok pomôžu upraviť ďalší redaktori. Ďakujeme za pochopenie.
Šablóna na upozornenie pri mazaní šablóny {{Urgentne upraviť}}, ak ešte nie je v prijateľnom stave.
{{Reklama}}
Oznam!
Zistili sme, že používaš Wikipédiu na reklamu alebo propagáciu. Wikipédia nie je priestorom na takéto účely! Tvoj experiment fungoval a následne bol odstránený. V prípade opakovaného porušovania integrity encyklopédie budeme nútení zablokovať Ti redaktorský prístup do Wikipédie. Ďakujeme.
Na propagandu a reklamu.
{{Reklama2}}
Upozornenie!
Opakovane sme zistili, že používaš Wikipédiu na reklamu alebo propagáciu. Wikipédia však nie je priestorom na takéto účely! Tvoj experiment bol opätovne odstránený. V prípade opakovaného porušovania integrity encyklopédie budeme nútení zablokovať Ti redaktorský prístup do Wikipédie. Ďakujeme.
Na opakovanú propagandu a reklamu.
{{Vandalizmus}}
Oznam!
Tvoj redaktorský prístup k Wikipédii bol dočasne zablokovaný z dôvodu poškodzovania integrity encyklopédie, ktorý nazývame vandalizmus. Ak chceš ďalej experimentovať, použi, prosím, pieskovisko, pretože pokusy v článkoch zvyčajne rýchlo mažeme. Ak sa chceš dozvedieť o prispievaní do Wikipédie, pozri sa na stránku Vitajte vo Wikipédii.
Šablóna, ktorá redaktorovi oznámi, že bol zablokovaný na skwiki. Používajú iba správci po zablokovaní.
{{Vandalizmus2}}
Oznam!
Tvoj redaktorský prístup k Wikipédii bol zablokovaný na neurčitú dobu z dôvodu poškodzovania integrity encyklopédie, ktorý nazývame vandalizmus. Zamysli sa, prosím, nad svojím vlastným správaním. Ďakujeme.
Šablóna, ktorá redaktorovi oznámi, že bol navždy zablokovaný na skwiki. Používajú iba správci po zablokovaní.
{{Neprípustné používateľské meno}}
Oznam!
Tvoj redaktorský prístup k Wikipédii bol zablokovaný z dôvodu neprípustného používateľského mena.
Šablóna, ktorá redaktorovi oznámi, že bol navždy zablokovaný na skwiki z dôvodu, že jeho používateľské meno malo neprípustný tvar.
{{Osobný útok}} osobný útok Šablóna, ktorou sa prekryje osobný útok v diskusii.
{{Útok}}
Oznam!
Dopustil(a) si sa konania, ktoré Wikipédia definuje ako osobný útok. Osobné útoky urážajú Tvojho oponenta, útočia naňho ako na osobu, poškodzuješ tým projekt, odradzuješ ostatných a v prvom rade sú Tvojou zlou vizitkou. Diskutuj vecne a argumentuj iba priamo k problému, žiadne narážky ani zosmiešňovanie. Ďakujeme.
Šablóna, ktorá redaktorovi oznámi, že jeho výrok je považovaný za osobný útok – 1. stupeň.
{{Útok2}}
Upozornenie!
Opakovane si sa dopustil(a) konania, ktoré Wikipédia definuje ako osobný útok. Osobné útoky urážajú Tvojho oponenta, útočia naňho ako na osobu, poškodzuješ tým projekt, odradzuješ ostatných a v prvom rade sú Tvojou zlou vizitkou. Diskutuj vecne a argumentuj iba priamo k problému, žiadne narážky ani zosmiešňovanie. V prípade opakovaného útoku Ti zablokujeme redaktorský prístup do Wikipédie! Ďakujeme.
Šablóna, ktorá redaktorovi oznámi, že jeho výrok je považovaný za osobný útok – 2. stupeň.
{{Útok3}}
Oznam!
Tvoj redaktorský prístup k Wikipédii bol zablokovaný z dôvodu neslušného, agresívneho alebo urážlivého správania, ktoré poškodzuje zásady spolupráce na Wikipédii. Ak sa chceš dozvedieť viac o zásadách prispievania do Wikipédie, pozri sa na stránku Zásady.
Šablóna, ktorá redaktorovi oznámi, že bol zablokovaný na skwiki z dôvodu, že jeho výroky boli považované za osobný útok. Používajú iba správci po zablokovaní.
{{Copytext|názov článku}}
Oznam!
Do článku Príklad si pridal(a) materiál, ktorý je zrejmou kópiou z iného zdroja. Wikipédia neumožňuje na svojich stránkach umiestňovať materiály chránené autorskými právami, ktoré nemajú výslovné povolenie od držiteľa autorských práv. Je to potenciálne porušenie aplikovateľného práva a našich zásad. Text bol odstránený, prípadne nahradený inštrukciami, ako nedostatok napraviť a ďalšie informácie nájdeš aj na stránke Wikipédia:VRTS. Ďakujeme.
Šablóna, ktorá redaktora upozorní, že ním vložený text zrejme porušuje autorské práva.
{{Copytext2|názov článku}}
Upozornenie!
Do článku Príklad si pridal(a) materiál, ktorý je zrejmou kópiou z iného zdroja. Wikipédia neumožňuje na svojich stránkach umiestňovať materiály chránené autorskými právami, ktoré nemajú výslovné dovolenie od držiteľa autorských práv. Je to potenciálne porušenie aplikovateľného práva a našich zásad. Text bol odstránený, prípadne nahradený inštrukciami, ako nedostatok napraviť a ďalšie informácie nájdeš aj na stránke Wikipédia:VRTS. Prosíme, neprispievaj opakovane materiálom bez povolenia a nenúť nás brániť sa tým, že Ti dočasne zablokujeme možnosť prispievať. Ďakujeme.
Šablóna, ktorá redaktora upozorní, že ním vložený text zrejme porušuje autorské práva – 2. stupeň.
{{Vlastná biografia|názov článku}}
Oznam!
Do článku Príklad si pridal(a) materiál, ktorý vyvoláva dojem, že ide o Tvoju vlastnú biografiu. Aj keď táto skutočnosť nie je chybou samou o sebe, nepokladáme za veľmi vhodné, aby redaktori písali autobiografie, pretože takýto článok môže veľmi ľahko porušiť niektorú zo zásad Wikipédie. Viac sa dozvieš v článku Wikipédia:Autobiografia. Najväčšou prekážkou zaradenia takéhoto článku do Wikipédie však môže byť to, že nespĺňa kritériá významnosti pre biografické články a medzičasom už niektorý z redaktorov článok Príklad navrhol vymazať alebo tak už urobil. Prosím prečítaj si tieto kritériá a úprimne zváž, či ich spĺňaš. Ak áno, uveď do článku fakty alebo argumenty potvrdené nezávislými zdrojmi, ktoré Tvoju encyklopedickú významnosť potvrdzujú. Ďakujeme.
Šablóna, ktorá redaktora upozorní, že ním vložený text navodzuje dojem, že ide o autobiografiu, resp. že daný text je autobiografia, a takéto texty nie sú vo wikipédii vítané.
{{Erby}}
Oznam!
Ďakujeme, že prispievaš do Wikipédie. Chceli by sme Ťa informovať, že ako erb nie je možné do článku pridať ľubovoľný obrázok z internetu, ale daný erb je potrebné nahrať na Wikimedia Commons. Navyše a hlavne treba získať od obce povolenie na uverejnenie erbu na Wikipédii. Toto povolenie je potrebné naskenovať alebo inak umiestniť na Wikipédiu, aby bolo jasné, že umiestnenie erbu je povolené. Dôležité je aj uviesť zdroj a licenciu obrázku, aby ho bolo možné overiť, inak bude erb zmazaný. Ak sa chceš dozvedieť viac informácií, pozri si prosím stránky Wikipédia:Erby a Wikipédia:WikiProjekt Erby. Ďakujeme!
{{Obrázky}}
Oznam!
Ďakujeme, že prispievaš do Wikipédie. Chceli by sme Ťa informovať, že na Wikipédiu nie je možné nahrať ľubovoľný obrázok, ale iba obrázky so slobodnými licenciami. Na každom nahranom obrázku treba uviesť zdroj a licenciu, pod ktorou je daný obrázok k dispozícii. Bez týchto informácií bude obrázok do niekoľkých dní zmazaný niektorým z našich administrátorov. Ak sa chceš dozvedieť viac informácií, prečítaj si prosím stránku Pomoc:Obrázok. Ďakujeme.
{{PROXY}}
POZOR:

Táto IP adresa, Šablóny/Diskusie, patrí proxy serveru. IP adresa proxy servera je zdieľaná viacerými užívateľmi. Správy na tejto diskusnej stránke môžu dostať iní používatelia tejto IP adresy. Opatrne by sa malo pristupovať k blokovaniu takýchto IP adries.

Šablóny/Diskusie je IP adresa proxy servera, ktorý komunikuje medzi Vaším prehliadačom a servermi nadácie Wikimedia Foundation. Proxy servery sú zdieľané veľkým počtom užívateľov. V prípade, že Vás obťažujú správy, ktoré ste obdržali, hoci nesúvisia s Vami, môžete dostávanie správ ukončiť pomocou vytvorenia vlastného konta.


Šablóna slúži na upozornenie, že daná IP adresa je open proxy.
{{Open proxy}}
Táto IP adresa bola zablokovaná. Ide o anonymný či otvorený proxy server. Upravovanie Wikipédie z proxy serverov je zakázané.
Šablóna, ktorá oznámi, že daná IP adresa bola zablokovaná z dôvodu, že je open proxy. Editovať na wikipédii z open proxy je zakázané.
{{Necyklopédia}}
Oznam!
Ďakujeme, že prispievaš do Wikipédie. Vzhľadom na charakter Tvojich príspevkov by sme Ti však chceli odporučiť, aby si sa radšej orientoval/a na projekt Necyklopédia. V tomto projekte nájdeš väčšie uplatnenie, pretože Tvoje doterajšie príspevky vo Wikipédii sú považované za vandalizmus a boli odstránené. Ďakujeme.
Šablóna pre vtipných vandalov, ktorá ich odkáže na sesterský projekt – Necyklopédiu
{{Doplň zdroje|názov článku}}
Oznam
Vďaka za úpravy v článku Príklad, nie sú však dostatočne doložené zdrojmi. Keďže Wikipédia je založená na overiteľnosti poskytovaných informácií, je potrebné tvrdenia v článkoch dokladať citáciami spoľahlivých zdrojov. Ďakujeme za pochopenie.
Šablóna pre redaktora, ktorý založil alebo rozšíril článok bez uvedenia spoľahlivých zdrojov.

Šablóny s tipmi pre používateľov[upraviť | upraviť zdroj]

Čo napísať Čo to spraví Kedy (a prípadne ako) sa používa
{{Message tip|správa=text...}}
Tip!
text...
{{Zobraz náhľad}}
Tip!

Ďakujeme za Tvoje príspevky do Wikipédie. Ak prispievaš pomocou záložky Upraviť zdroj, chceme Ťa poprosiť, aby si skôr než článok uložíš, používal/a tlačidlo Zobraziť náhľad, ktoré je umiestnené hneď vedľa tlačidla Publikovať zmeny. Umožní Ti vidieť výsledok Tvojich úprav a korigovať ich ešte pred tým, než sa uložia do systému.

Ak prispievaš pomocou vizuálneho editora (záložka Upraviť), nepoužívaj tlačidlo Zverejniť zmeny po každej drobnej úprave – výslednú podobu článku vidíš v editore priebežne.

Opakovaným drobným opravovaním a ukladaním článku totiž vytváraš veľké množstvo verzií, ktoré zaťažujú servery Wikipédie a zneprehľadňujú nám kontrolu posledných úprav. Ďakujeme.

{{Jednotné číslo}}
Tip!
Ďakujeme za Tvoje príspevky do Wikipédie. Chceme Ťa poprosiť, aby si nové články pomenovával/a názvom, ktorý je v prvom páde jednotného čísla. Umožní nám to jednoduchšie a intuitívnejšie vytváranie vnútorných odkazov medzi jednotlivými článkami. Bližšie informácie o názvosloví článkov získaš v článku Názov článku. Ďakujeme.
{{Podpis}}
Tip!
Tlačidlo na podpisovanie
Tlačidlo na podpisovanie

Ďakujeme, že prispievaš do Wikipédie. Chceme Ťa poprosiť, aby si svoje príspevky do diskusie podpisoval/a Tvojim redaktorským menom. Najjednoduchší spôsob je použiť tlačidlo v hornej lište okna na úpravu, ktoré vloží do textu značku:

--~~~~

Značku môžeš vpísať aj ručne. Po uložení diskusného príspevku sa automaticky zmení na Tvoj podpis s uvedením času a dátumu. Nepodpisuj prosím encyklopedické články! Ďakujeme.

{{Nepodpísal|meno redaktora}} --Príklad (diskusia) sa nepodpísal(a) Šablóna, ktorou podpíšete nepodpísaný príspevok iného redaktora.
{{Neduplikuj články}}
Tip!
Ďakujeme za Vaše príspevky do Wikipédie. Chceme Vás poprosiť, aby ste skôr než vytvoríte nový článok, skontrolovali, či už neexistuje článok na tú istú alebo veľmi podobnú tému. Môžete tak urobiť napríklad pomocou nástroja na vyhľadávanie po kliknutí na tento odkaz. Skúste radšej doplniť niektorý z existujúcich článkov.
Vyhneme sa tak zbytočnému opakovaniu tých istých údajov v rôznych článkoch Wikipédie. Ďakujeme.
{{Obrázky na Commons}}
Tip!
Ďakujeme za Vaše príspevky do Wikipédie. Chceme Vás poprosiť, aby ste obrázky so slobodnou licenciou nenahrávali do slovenskej Wikipédie, ale na spoločný depozit obrázkov Wikimedia Commons. Tým umožníte ich využitie vo všetkých projektoch Wikimedia.
Bližšie informácie nájdete v článku Pomoc:Obrázok. Ďakujeme.
{{Tak to oprav}}
Tip!

Ďakujeme za Tvoj návrh! Ak máš pocit, že článok potrebuje vylepšenie, pokojne vykonaj potrebné zmeny. Wikipédia je wiki, takže „každý“ môže ihneď upravovať takmer každý článok. Stačí kliknúť na odkaz Upraviť v hornej časti obrazovky. Nemusíš sa ani registrovať a prihlasovať (hoci je viacero dôvodov, pre ktoré by si to mal zvážiť). Komunita Wikipédie Ťa povzbudzuje k tomu, aby si bol smelý pri úprave stránok. Nemaj strach, že urobíš hlúpe chyby – určite sa nájde niekto, kto ich po Tebe opraví. Ak si nie si istý ako článok správne upravovať, pozri si najprv prehľad editácie stránok, alebo si vyskúšaj upravovanie článku nanečisto na našom pieskovisku. Noví prispievatelia sú vždy vítaní!

{{Výborný zásah}}
Ďakujeme!
Ďakujeme za Tvoj zásah. Wikipédia je wiki, takže každý môže ihneď upravovať skoro každý článok, čo občas prináša aj neželané úpravy. Ty si práve opravil(a) veľmi závažnú chybu. Budeme radi, ak sa zaregistruješ a staneš sa naším pravidelným redaktorom/redaktorkou. Môžeš si pozrieť prehľad editácie stránok alebo si vyskúšaj upravovanie článku nanečisto na našom pieskovisku. Noví prispievatelia sú vždy vítaní!
{{Zaregistruj sa}}
Tip!
Ďakujeme za Tvoje príspevky do Wikipédie. Chceme Ťa poprosiť, aby si neprispieval anonymne, ale zaregistroval sa ako jeden z redaktorov. Uľahčí to Tebe aj nám vzájomnú komunikáciu a spoluprácu na rozvoji Wikipédie a vyhneš sa tak prípadnému neželanému zablokovaniu alebo zneužitiu Tvojej identity.
Môžeš tak urobiť po kliknutí na tento odkaz. Ďakujeme.
{{Šablóna:Zhrnutie}}
Tip!
Ďakujeme, že prispievaš do Wikipédie. Chceme Ťa poprosiť, aby si vyplnil/a políčko zhrnutie úprav, kým uložíš svoju úpravu. Je veľmi vhodné, aby mali ostatní redaktori predstavu, aké úpravy si v článku urobil/a. Týka sa to nielen tých redaktorov, ktorí práve sledujú stránku posledných úprav, ale aj tých ktorí budú niekedy v budúcnosti hľadať v histórii článku nejakú konkrétnu úpravu. Keď totiž uvidia, že Tvoje úpravy sa týkajú niečoho iného, ako práve hľadajú, nebudú musieť tieto úpravy ďalej skúmať a ušetria tak svoj čas. Registrovaní používatelia majú navyše možnosť si vo svojich nastaveniach v časti Úpravy zaškrtnúť položku Upozorniť ma, keď nevyplním zhrnutie úprav a systém ich pri každom nevyplnenom zhrnutí úprav na tento fakt upozorní. Ďakujeme za pochopenie.
{{Nemaž diskusiu}}
Tip!
Ďakujeme za Tvoje príspevky do Wikipédie. Chceme Ťa poprosiť, aby si nevymazával príspevky na diskusných stránkach, a to ani vlastné. Považujeme ich za historický záznam dokumentujúci vývoj našej Wikipédie a môžeme sa k nim kedykoľvek vrátiť. Môžeš samozrejme neaktuálne diskusné príspevky z Tvojej vlastnej diskusnej stránky kvôli prehľadnosti archivovať. Zvykneme tak robiť na príslušné podstránky, napríklad podľa bežného roka: Wikipédia:Šablóny/Diskusie/2024.
Bližšie informácie nájdeš na stránke Wikipédia:Diskusná stránka. Ďakujeme.
{{Stop-chat}}
STOP CHAT Wikipédia nie je diskusné fórum, preto tu, prosíme, diskutujte o článku, nie o jeho téme. Ďakujeme za pochopenie. STOP CHAT
{{Urgentne upraviť autor|názov článku}}
Oznam!
Ďakujeme Ti za informácie v článku Príklad, no jeho spracovanie a/alebo rozsah zatiaľ nespĺňa požiadavky na encyklopedické heslo. Pokús sa prosím text upraviť, alebo rozšíriť aspoň do tej miery, aby sme ho mohli za článok naozaj považovať. Ak sa nám to ani spoločnými silami nepodarí, po 14 dňoch bude pravdepodobne tvoja úprava, vzhľadom na snahu udržať kvalitu, z Wikipédie odstránená. Ďakujeme za pochopenie.

Šablóny do diskusií k článkom[upraviť | upraviť zdroj]

Čo napísať Čo to spraví Kedy (a prípadne ako) sa používa
{{Kontroverzná}}

Toto je kontroverzná téma, ktorá môže byť predmetom sporov.
Čítajte prosím pozorne túto diskusnú stránku predtým, než urobíte podstatné zmeny.
Ak doplňujete informácie do článku, dbajte na ich presné zdrojovanie.
Zvážte označenie nedostatočne ozdrojovaných informacií šablónou {{Bez citácie}}, prípadne ich odstránenie.
Diskutujte celkom vecne, vyhnite sa osobným vyjadreniam, vrátane narážok.