Wikipédia:Stretnutia/1. august 2005

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Stretnutie redaktorov slovenskej a českej Wikipédie v Prahe 1. augusta 2005.

Postrehy zo stretnutia[upraviť | upraviť zdroj]

Obávám se, že původní myšlenka střetnutí zůstala hluboce nenaplněna. Ze slovenské strany přšel pouze Adrian a ten se dlouho nezdržel (což není zas až tak divné, neboť spor okolo V. Z. určitě není téma, které by bylo pro slovenské wikipedisty nějak zajímavé nebo přínosné a faktem je, že pan Z. tam i za své nepřítomnosti "strašil" hodně :o).

Poučení pro příště

Původní myšlenky (česko-slovenské setkání wikipedistů) jsem se rozhodně nevzdal. Při opětovném pokusu o její realizaci se budeme (doufám, že tentokrát to připravíme s Lisem a klapne to) řídit následujícími poznatky:

  • prázdniny nejsou vhodné
  • pracovní den asi taky moc ne
  • žádná velká aféra (no - řekněme, že snad nehrozí)

Cinik 09:27, 9 august 2005 (UTC)

Príprava stretnutia[upraviť | upraviť zdroj]

Koordinácia bola veľmi náročná. Jednak bol čas prázdnin a potom nemalé obtiaže spôsobovala "jazyková bariera" :) - iba srandujem.

Poslední fáze přípravy[upraviť | upraviť zdroj]

1.8.2005, od 14:00 do ??, já (cinik) musím odejít asi v 17:00. : Jako Czechtek i tahle akce měla místo a čas tajné do poslední chvíle. ;-) Máme rezervaci v Království na Žižkově od 14:00 do noci na jméno Vojta Hála. Půjdete-li od metra A Jiřího z Poděbrad, obejděte park s vysílačem, za ním je Kubelíkova ulice a číslo 32, vizte plánek. Můžete také přijet z centra tramvajemi 5, 9, 26, vystoupit na stanici Lipanská a pokračovat podle plánku.

 Egg 16:29, 30. 7. 2005 (UTC)

Taky prosím ty, co ještě neupřesnili svůj příjezd-nepříjezd i další zájemce, aby se sem vyjádřili. Nebo mi můžete zavolat sami (775 048 413).

Účast zatím přislíbili (seznam není definitivní, prosím, aby se lidé psali i na české stránky. Budu se to snažit obnovovat i tady, ale nevím, jak to budu stíhat):

  • Adrian - až od 18:00
  • Avitek - s jistotou 99.9%
  • Cinik (14:00-17:00, prodloužení účasti zcela nevylučuji, ale je dost nepravděpodobné).
  • Karakal - s velkou nejistotou
  • Jirka O. - s velkou pravděpodobností
  • Malýčtenář - pokusí se dorazit, ale pravděpodobně později, 14:00 je brzy
  • Vrba
  • Egg - příchod 20:30 nejdříve

Co Prazaci? Neurobime prve cesko-slovenske wikistretnutie trebars 29. júla? Je velmi mala pravdepodobnost, ze by som bol posledny julovy tyzden pri Prahe a trebars cs:user:Cinik prejavil zaujem o stretnutie... Liso@diskprís 13:00, 11 júl 2005 (UTC)

Zdravím. Zájem by měl i cs:wikipedista:Malýčtenář. Doufám ale, že to nebude pochopeno jako nabourávání vašich snah o setkání v Bratislavě. Celá idea vznikla tak, že já a Liso bychom se mohli v té době vyskytnout v Praze. cinik 06:19, 12 júl 2005 (UTC)

Ja by som mohol, aspon si to teraz myslim :), ak sa nieco zmeni dam vediet. --Palica 07:42, 12 júl 2005 (UTC)

Ja som sa vcera napoli vystahoval z Prahy (v piatok idem definitivne), ale mozno ak by som nemal co robit, tak by som sa zastavil. --Maros 08:46, 12 júl 2005 (UTC)

Dalším zájemcem je cs:wikipedista:Kotec. Smažím se průběžně novelizovat seznam (a případně i informace na české alternativě této stránky. mailový kontakt na mne je na mojí užovatleské stránce tu i na šeské wiki. Cinik
+ Další zájemce: cs:Wikipedista:Avitek

Ja by som mal byť v Prahe, takže by som tiež rád prišiel. Adrian@diskprís 07:15, 22 júl 2005 (UTC)

Cinik je nejaky chory pokial dobre viem, ale snad pride a ja zial nepridem... A kedze ani neviem co kde v Prahe je, neviem vam to nijako zorganizovat... Tak snad nasi slovenski Prazaci by to mohli pozvat tam kde sa uz stretli... Co Vy na to? Nezoberiete si niekto pod palec navrh konkretneho miesta a casu? Liso@diskprís 08:11, 22 júl 2005 (UTC)

Další krok k realizaci[upraviť | upraviť zdroj]

Takže přátelé, čas vypadá na 1. srpen 2005. Já budu mít čas tak do 15-17:00 (podle místa). Bohužel se v Praze nevyznám, takže bych se chtěl zeptat, zda někdo víte o nějakém vhodném místě (nejlépe levná prázdná hospůdka v centru :o)), kde se sejít (ale asi spíš obětovat to centrum, než tu cenu, co?). Nebo někdo ví o něčem lepším, než je hospoda? Mohl by se někdo z Pražanů ujmout výběru?

Liso bohužel asi nepřijede. Prosím o potvrzení těch, co mohou přijet a jsou k tomu odhodláni:

  • Cinik (poznámka - jsem momentálně chorý, ale do té doby by se to mělo spravit).
  • Adrian
  • ja v prahe studujem, tak sa dufam na chvilku mozem povazovat za prazaka :) Poznam jednu hospodu, co je asi 5 minut od Vaclavaku. Jedna je taka pekna ticha, vacsinou tam je dost miesta. musim to pozriet presnejsie.. --penemy 12:15, 22 júl 2005 (UTC)
  • sice nemozem prist, ale tu je ten tip, co som slubil (aj ked na poslednu chvilu): restaracia Beograd - pivo stoji nejaku dvacku, jedla sa tiez daju a vyzera to tam na urovni. udaje: Vodičkova 5/12, Praha 2 - Nové Město (PH), 12000, T: 224946063, ukaz na mape, od Vaclavaku asi 5 minut peso po Vodickovej