Wikipédia:WikiProjekt

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Wikiprojekty sú projekty, v ktorých niektorí redaktori spolupracujú na čiastkových úlohách pri rozvoji wikipédie. Technicky predstavujú stránky v mennom priestore (namespace) wikipédia, ktoré slúžia deľbe práce a iných organizačných či propagačných činností.

Príkladom ukončeného projektu je Wikipédia:Wikiprojekt musav v rámci ktorého boli prenesené informácie z matematického ústavu SAV, prípadne Wikipédia:Wikiprojekt FILIT, v rámci ktorého boli do Wikipédie poloautomaticky prenesené a následne štandardizované tisíce stránok z FILIT-u.

Príkladmi prebiehajúcich projektov môžu byť Wikipédia:WikiProjekt Kvalita, ktorý má za cieľ sústavne zlepšovať kvalitu už dobrých a nových článkov, alebo tiež Wikipédia:WikiProjekt Antivandal, ktorý má za cieľ efektívne odstraňovať vandalizmus aj užívateľské experimenty z článkov.

Niektoré projekty by asi potrebovali revíziu, či vymazanie. Kandidátmi na to sú napr.: Wikipédia:WikiProjekt Geografia (obce), Wikipédia:WikiProjekt Geografia (mestá), Wikipédia:WikiProjekt Geografia (vrchy) kde jediný participujúci redaktor naposledy prispel v januári 2005.

Pozri tiež[upraviť | upraviť zdroj]