Zoznam častí seriálu Čarodejnice (1. séria)

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie

Nasledujúci zoznam je zoznam častí 1. série seriálu Čarodejnice. Pozri aj celý Zoznam častí seriálu Čarodejnice.

Č. v
seriáli
Č. v
sérii
Pôvodný názov Slovenský názov Autor/i Réžisér Pôvodné uvedenie
1 1 Something wicca this way comes Vyššie sily Constance M. Burge John T. Kretchmer 7. október 1998

Po návrate Phoebe z New Yorku do domu po babičke k jej dvom starším sestrám v San Franciscu sa počas noci začnú diať magické veci. Všetko začína, keď sa Phoebe vyberie na povalu a v starej truhle objaví knihu a prečíta z nej prvú stranu. Ešte však netuší že ide o Knihu Tieňov po ich babičke – čarodejnici, a že prečítala kúzlo na odpútanie moci jej a jej sestier. Na druhý deň sestry objavujú svoje schopnosti. Prue dokáže hýbať vecami pomocou mysle, Piper zastavuje čas a Phoebe vidí do budúcnosti. Ich hlavným poslaním však je bojovať proti silám temna a démonom. Prvý ich čoskoro navštevuje. Na prekvapenie je všetkých je ním Piperin priateľ Jeremy.

2 2 I've Got You Under My Skin Stará láska nehrdzavie Brad Kern John T. Kretchmer 14. október 1998

Sestry sa zoznamujú so svojimi novými schopnosťami. Piper má obavy z faktu, že je čarodejnica. Bojí sa že jej schopnosti patria zlým silám. Phoebe svoje schopnosť naopak využíva na číselnú lotériu. V predtuche vidí, aké čísla padnú. Prue sa uchádza o prácu v aukčnej sieni. Všetko sa komplikuje keď prichádza ďalší démon, ktorý ako sa neskôr ukáže kradne mladým dievčatám mladosť. Do nebezpečenstva sa dostáva aj Phoebe.

3 3 Thank You for Not Morphing Ďakujem, že nemeníš tvár Chris Levinson & Zack Estrin Ellen Pressman 21. október 1998

Do mesta sa vracia otec sestier Victor. Phoebe a Piper sú nadšené no Prue otca odmieta. Nedokáže mu odpustiť, že ich pred rokmi opustil. Victor vie o schopnostiach sestier a bojí sa o ne. Preto má v pláne ukradnúť knihu a zbaviť sestry schopností. Nie je však sám. Po knihe idú aj démoni, ktorý menia tvár.

4 4 Dead Man Dating Rande s mŕtvym Javier Grillo-Marxuach Richard Compton 28. október 1998

Sestry kontaktuje duch mladíka Marka, ktorého zavraždili. Potrebuje pomoc, inak si jeho dušu zoberie démon do pekiel. Piper chce Markovi pomôcť no medzitým k nemu začne cítiť čosi viac.

5 5 Dream Sorcerer Vyvolávač snov Constance M. Burge Nick Marck 4. november 1998

Andy a Darryl riešia záhadné smrti žien, ktoré zomreli v spánku no mali polámané kosti. Čoskoro sa však ukazuje že v tom má prsty zaklínač, ktorý sa vie dostať do snov a zabíjať v nich. Jeho ďalším cieľom je Prue. Tá sa snaží nezaspať no nakoniec sa tomu nevyhne, keď skončí po autonehode v bezvedomí. Démona v sne musí poraziť. Piper a Phoebe sa medzitým zahrávajú s mágiu a vyvolávajú si ideálnych partnerov. Kúzlo sa im však čoskoro vymkne spod kontroly.

6 6 The Wedding from Hell Svadba z pekla Greg Elliot & Michael Perricone Richard Ginty 11. november 1998

Piper má za úlohu nachystať hostinu na svadbu jednej bohatej ženy. Čoskoro sa však dozvedá, že v rodine sa dejú zvláštne veci. Pôvodnú nevestu z ničoho nič ženích vystriedal za zákernú a podlú Jade. Ako sa ukazuje, ide o démonku, ktorá ženícha začarovala a má jediný cieľ. Splodiť potomka.

7 7 The Fourth Sister Štvrtá sestra Edithe Swensen Gilbert Adler 18. november 1998

Zlá čarodejnica Kali chce získať silu troch. Keďže je uväznená v zrkadle nemôže ju získať sama a tak zneužije mladé dievča Avivu. Navádza ju aby sa infiltrovala medzi sestry pomocou ich mačky a potom získala ich moc. Všetko ide tak ako má, kým nezačne Aviva protestovať. Kali musí vziať všetko do svojich rúk a sestry zničiť sama.

8 8 The Truth Is Out There… and It Hurts Pravda je vo hviezdach… a bolí Zack Estrin & Chris Levinson James A. Contner 25. november 1998

Prue už nedokáže ďalej Andymu klamať o tom že je Čarodejnica a tak odrieka kúzlo pravdy, ktoré však účinkuje na každého v jej okolí, vrátane Phoebe a Piper. Phoebe má medzitým videnie v ktorom démon zabije na parkovisku ženu. Za každú cenu chce vražde zabrániť.

9 9 The Witch Is Back Bosorkin návrat Sheryl J. Anderson Richard Denault 16. december 1998

Prue objavuje v aukčnej sieni zaujímavý medailónik. Netuší však, že je v ňom uväznený čarodej a tak ho nechcene vypustí na slobodu. Zisťujú, že ho tam uväznila pred storočiami silná čarodejnica Melinda Warrenová. Ako sa ukazuje je to ich predok, zakladateľka mocného rodu čarodejníc. Je jediná, ktorá vie ako sa démona zbaviť a preto ju musia sestry kontaktovať.

10 10 Wicca Envy Bosorácka závisť Brad Kern & Sheryl J. Anderson Mel Damski 13. január 1999

Šéf Prue, Rex, ktorý je po celý čas démon, ju pomocou kúzla prinúti kradnúť a tak sa dostáva do väzenia. Aj keď ju Phoebe a Piper vyslobodzuj, toto nebolo ani zďaleka cieľom Rexa. Ide mu o viac. O silu troch.

11 11 Feats of Clay Clayove skutky Michael Perricone, Greg Elliot, Chris Levinson & Zack Estrin Kevin Inch 20. január 1999

Do mesta prichádza býval priateľ Phoebe, ktorý v Egypte ukradol vzácnu urnu. Teraz ju však potrebuje predať. Phoebe mu ponúkne pomoc a dá urnu Prue, aby ju predala v aukcii. Ako sa však ukazuje, urna nie je iba kradnutá ale aj prekliata.

12 12 The Wendigo Wendigo Edithe Swensen James L. Conway 3. február 1999

Na Piper zaútočí príšera, ktorá kradne ľuďom srdcia. Nezabije ju síce, no nainfikuje ju. Prípadu sa chopí aj Andy, ktorá spolupracuje so špeciálnou agentkou. Než sa sestry dozvedajú že jej Piper nakazená je neskoro. Premenu nedokážu zastaviť a tak sa z nej stane Wendigo. Jediný spôsob ako ju zachrániť je nájsť a zabiť pôvodného Wendiga, ktorý ju nakazil. Netušia že je ním Agentka, ktorá spolupracuje s Andym. Do nebezpečenstva sa tak dostáva aj on, keďže je s ňou osamote v lese.

13 13 From Fear to Eternity Strach Tony Blake & Paul Jackson Les Sheldon 10. február 1999

Je piatok trinásteho. Sestry musia čeliť démonovi strachu, Barbasovi, ktorá sa zjavuje iba v tento deň. Do polnoci musí zabiť 13 čarodejníc, aby sa mohol vrátiť navždy. Svoje obete zabíja tak, že ich najväčší strach premení na skutočnosť, až zo strachu zomrú. Jeho ciel je jasný. Nájsť strachy sestier a zabiť ich nimi.

14 14 Secrets and Guys Anjel strážny Constance M. Burge & Sheryl J. Anderson James A. Contner 17. február 1999

Mladého chlapca Maxa unesú dvaja muži, aby im pomohol kradnúť. Má totiž magickú schopnosť, podobnú tej Prue. Vďaka tomu Prue dokáže kontaktovať. Tá ho musí zachrániť. Medzitým Phoebe odhaľuje pravdu o údržbárovi Leovi. Je ich strážny anjel.

15 15 Is There a Woogy in the House? Woogyman Zack Estrin & Chris Levinson John T. Kretchmer 24. február 1999

Vďaka zemetraseniu sa v sklepe domu Halliwellových v zemi objaví trhlina, z ktorej sa dostane nebezpečný tieňový démon. Phoebe o jeho existencii tuší, keďže si z detstva matne na démona pamätá. Odvtedy mala z pivnice nočné mory. Démon sa zameria práve na Phoebe. Vstúpi do nej a prinúti ju, aby sa pokúsila zabiť svoje sestry.

16 16 Which Prue Is It, Anyway? Ktorá je vlastne Prue? Javier Grillo-Marxuach John Behring 3. marec 1999

Po Prue ide démon, ktorého sestry nedokážu zničiť. Obrátia sa teda na mágiu pomocou ktorej chcú znásobiť jej silu. Kúzlo však nevyjde ako má a znásobí ju samú. Vytvorí jej dva klony. Kúzlo síce nefunguje tak ako chceli no aj tak sa im podarí démona zatiaľ aspoň zmiasť.

17 17 That '70s Episode Tie roky 70-te Sheryl J. Anderson Richard Denault 7. apríl 1999

Na sestry útočí démon. Má však prsteň, vďaka ktorému odoláva všetkej ich sile. Ako sa ukazuje, prsteň získal od ich matky. Jediný spôsob ako ho poraziť je vrátiť sa do minulosti a zabrániť tomu aby ho získal. Tak sa aj stane a tak sa sestry stretávajú so svojou babičkou, matkou a dokonca aj sami so sebou ako s malými deťmi.

18 18 When Bad Warlocks Turn Good Keď démon vstúpi do seba Edithe Swensen Kevin Inch 28. apríl 1999

Brendan a jeho bratia majú vytvoriť mocnú démonickú trojicu no Brandon tento osud nechce a chce sa stať kňazom. Jeho bratia sa mu v tom však snažia zabrániť a za každú stranu ho chcú zlákať na stranu zla. Prue stretáva Brandona a snaží sa mu pomôcť zdolať jeho bratov, pretože a by sa k nim pripojil, stáli by proti veľmi silnej trojici démonov.

19 19 Out of Sight Z temnoty Tony Blake & Paul Jackson Craig Zisk 5. máj 1999

Pred zrakom Prue v parku zvláštny démoni unesú mladého chlapca. Prue nemôže včas zasiahnuť, keďže je zaskočená svojou novou schopnosťou, hýbať predmety iba pohybom rúk. O démonoch sa však dozvedá viac, keďže stretáva ich bývalú obeť, ktorú pred rokmi taktiež uniesli. Je však slepý a takýto istý osud čaká aj mladého chlapca. Ak však sestry včas nezakročia.

20 20 The Power of Two Sila dvoch Brad Kern Elodie Keene 12. máj 1999

Piper kvôli práci odchádza do Honolulu. Phoebe má však medzitým vo väznici Alcatraz videnie, v ktorom vidí ducha vraha v tele policajta pomstievať sa tým, čo ho poslali na smrť. Sestry to musia zaraziť no aj tak už je to takmer nemožné. Navyše im chýba tretia sestra.

21 21 Love Hurts Útrapy z lásky Chris Levinson, Zack Estrin, Javier Grillo-Marxuach James Whitmore, Jr. 19. máj 1999

Leo ochraňuje dievča – budúcu svetlonosku. Ohrozuje ju však temnonos, ktorý je do nej zamilovaný a chce ju získať za každú cenu. Postrelí Lea jedovatým šípom, ktorý je určený na zabíjanie svetonosov. Leo navštevuje v zúfalej situácii sestry. Piper ho nechce nechať zomrieť za žiadnu cenu a tak hľadá spôsob ako ho zachrániť.

22 22 Déjà Vu All Over Again Časová slučka Brad Kern & Constance M. Burge Les Sheldon 26. máj 1999

Po sestrách ide mocný démon Rodriguez. V pláne zničiť sestry mu pomáha démon Tempus, ktorý dokáže vracať čas. Po každom neúspešnom pokuse vráti čas a Rodriguez sa môže poučiť na svojich chybách. Sestry sa mu však stále nedarí zničiť a tak sa čas stále vracia. To že sestry prežívajú deň stále dokola začína pociťovať Phoebe a to práve vďaka tomu, že jej schopnosti sú sústreďované na videnie minulosti a budúcnosti.