Zoznam častí seriálu Čarodejnice (4. séria)

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie

Nasledujúci zoznam je zoznam častí 4. série seriálu Čarodejnice. Pozri aj celý Zoznam častí seriálu Čarodejnice.

Č. v
seriáli
Č. v
sérii
Pôvodný názov Slovenský názov Autor/i Réžisér Pôvodné uvedenie
67 1 Charmed Again (Part 1) Nové spojenectvo 1.časť Brad Kern Michael Schultz 4. október 2001

Phoebe a najmä Piper sa nevedia zmieriť so smrťou svojej najstaršej sestry Prue. Na jej pohrebe sa objavuje neznáme dievča. Phoebe má pri dotyku s ňou víziu. Zabíja ju démon Shax, ktorý zabil Prue. Aj napriek tomu, že to Piper sestre zakazuje ide Phoebe s Coleom na miesto, kde sa má všetko odohrať. Keď prichádza k útoku dievča sa teleportuje ako biele svetlo a zachráni sa tak. Nie len Phoebe a Cole, ale zdá sa, že aj ona sama je prekvapená. Piper chce konečne poznať pravdu o dievčine, a tak vyvoláva babičku a mamu, aby jej ju povedali. Patty nemala s bielym svetlom Samom len vzťah, ale aj zakázané dieťa, ktoré museli dať po narodení preč. Ich štvrtú a najmladšiu sestru. Piper a Phoebe sa ju rozhodnú vyhľadať no nemusia ju hľadať ďaleko. Paige sa objavuje v dome a pri dotyku s Piper je sila troch obnovená. Vzápätí však útočí Shax. Novej trojsile sa ho podarí zničiť no vydesená Paige uteká preč.

68 2 Charmed Again (Part 2) Nové spojenectvo 2.časť Brad Kern Michael Schultz 4. október 2001

Zdroj sa dozvedá, že čarodejnice objavili svoju stratenú sestru a sila troch je obnovená. Ale keďže Paige ešte nie je so svojimi sestrami prepojená úplne a svoju moc získala len teraz, má 42 hodín na to aby ju obrátil k zlu. Vstúpi teda do Paiginého priateľa Shanea aby sa k nej dostal čo najbližšie. Pomaly sa ju snaží ovplyvniť, aby zabila nevinného a tak sa stala zlou.

69 3 Hell Hath No Fury Najhoršie zúri žena Krista Vernoff Chris Long 11. október 2001

Piper je po smrti Prue posadnutá ničením démonov. Paige je fascinovaná knihu Tieňov a tak ju ukradne z domu a zoberie si ju do práce. Odrieka niekoľko kúziel no čoskoro sa začne prejavovať osobný prospech. Piper, Phoebe a Cole útočia na ďalších démonov. Tentoraz na démonky fúrie, ktoré sa živia emóciami druhých. Pri boji jedna z nich nakazí Piper. Tá začína byť pomaly čoraz agresívnejšia a nakoniec sa celkom premení na jednu z nich. Na fúriu.

70 4 Enter the Demon Vpusti démona Daniel Cerone Joel J. Feigenbaum 18. október 2001

Cole trénuje Phoebe aby bola pripravená na boj proti zdroju. Piper medzitým vyučuje Paige prípravu elixírov. Kým sa však Piper nedíva, Paige použije neznámi elixír. Kúzlo sa však celkom zvrtne a Paige si s Phoebe vymenenia telá. Piper medzitým stretáva zúfalé dievča Am-Ling. Jej otca, majstra Zeno uniesol do inej sféry jeho bývalí učeň Yen-lo, ktorý chce pomstu. Piper a jej vymenené sestry sa musia pokúsiť majstra zachrániť, než bude neskoro.

71 5 Size Matters Na veľkosti záleží Nell Scovell Noel Nosseck 25. október 2001

Paige upozorňuje svoje sestry na starý dom, z ktorého má hrôzu a myslí si, že ho obsadili zlé sily. Snaží sa svoje sestry presvedčiť, aby to prešetrili, no tie jej inštinktu neveria. Okrem Lea, ktorý s Paige súhlasí a tak presvedčí Phoebe, aby sa do domu šla pozrieť. Ukáže sa, že Paige mala pravdu, pretože v dome žije démon, ktorý zmenšuje nevinné dievčatá a robí si z nich zbierku porcelánových bábik. Démon však zmenší a zajme aj Phoebe. Do pasce sa dostávajú napokon aj Piper a Paige a tak sú nakoniec zmenšené a pripravené na stvrdnutie všetky tri.

72 6 A Knight to Remember Nezabudnuteľný rytier Alison Schapker & Monica Breen David Straiton 1. november 2001

Ukazuje sa, že Paigeina obľúbená rozprávka z detstva je jej minulý život. Bola zlou čarodejnicou, ktorá začarovala rytiera, aby ju miloval. Začarovaný rytier sa nechcene dostáva do súčasnosti a zamiluje sa aj do Paige. Paigein minulý život, zlá čarodejnica však čoskoro zistí, že rytier miluje inú a prichádza do súčasnosti aby sa Paige zbavila. Berie ju do minulosti. Je iba na Piper a Phoebe aby sa dostali do minulosti a pomohli Paige.

73 7 Brain Drain Vymývanie mozgu Curtis Kheel John Behring 8. november 2001

Po tom všetkom čo sa stalo už Piper nechce byť čarodejnicou. Zdroj má plán ako túto jej túžbu využiť. Piper unáša a dostáva sa do jej mysle. V jej hlave vytvorí fiktívnu realitu. Objavuje sa v psychiatrickej liečebni spolu s Phoebe a Paige. Sú hospitalizované preto, pretože veria že sú čarodejnice, hoc v tejto realite nie sú a sú považované za bláznov. Zdroj, ktorý hrá v tejto realite lekára má v pláne Piper presvedčiť, aby prečítala kúzlo na zbavenie moci sestier a vyliečila ich tak z ich choroby. Ak však kúzlo prečíta, spútaná bude moc sestier aj v realite.

74 8 Black as Cole Čierny ako Cole Abbey Campbell, Brad Kern & Nell Scovell Les Landau 15. november 2001

Cole žiada Phoebe o ruku. Tá nevie ako sa zachovať. Sestry navyše navštevuje žena, ktorej démon zabil snúbenca. A nebol to len tak hocijaký démon. Bol to Belthazor, teda Cole. Emma chce svojho priateľa pomstiť a Cola zabiť. Phoebe sa snaží Cola obraňovať, no je to správne?

75 9 Muse to My Ears Hudba pre moje uši Krista Vernoff Joel J. Feigenbaum 13. december 2001

Cole je človekom potom, čo bola jeho démonická polovica zničená. Je oslobodený, no zároveň sklamaný, pretože Phoebe odmietla jeho žiadosť o ruku. V meste sa objavuje zaklínač, ktorý kradne múzy a ich silu inšpirácie využíva na zlé účely. Piper, Phoebe a Paige musia múzy zachrániť.

76 10 A Paige from the Past Paige v minulosti Daniel Cerone James L. Conway 17. január 2002

Keď sú sestry svedkami autonehody Paige nezvládne situáciu. Hneď na to sa sestrám zveruje, že sa ešte stále nezmierila so smrťou svojich rodičov, ktorý zahynuli pri podobnej autonehode. Dokonca sa za ich smrť cíti zodpovedná. Leo teda vyvoláva čarodeja, ktorý Paige s jeho sprievodom vezme do minulosti, aby si Paige udalosť prežila znovu a pochopila, že za ňu nie je zodpovedná a zistila prečo vlastne prežila. Do Phoebe a Cola medzitým vstúpia zlí duchovia banditov Lulu a Frankie.

77 11 Trial by Magic Magický rozsudok Michael Gleason Chip Scott Laughlin 24. január 2002

Phoebe má novú prácu ako členka poroty na súde. Pred súd sa dostáva muž, ktorý je podozrivý z vraždy. Phoebe má predtuchu, v ktorej vidí, že obvinený muž ženu nezabil. Porota súdu ho však jednohlasne chce odsúdiť. Je teda na Phoebe, aby zdržala porotu kým Piper a Leo objavia pravého vraha. Medzitým si Paige do domu bez dovolenia dovedie svojho bývalého priateľa. Nebol to však dobrý nápad, keďže zisťuje, že sú čarodejnice, dokonca sa aj stáva obeťou nepodareného kúzla Paige.

78 12 Lost and Bound Stratená a spútaná Nell Scovell Noel Nosseck 31. január 2002

Paige stretáva v práci v sociálnych službách strateného chlapca Tylera. Čoskoro zisťuje že má magické schopnosti a tak ho privádza domov k sestrám. Tam sa ukazuje, že je Tyler veľmi mocný a démoni o neho majú záujem. Chcú ho predať mocnému démonovi Ludlowovi, ktorý má chlapca predať do služieb zdroja. Piper a Leo teda nastolia plán, že sa budú vydávať za démonov, dostanú sa až k Ludlowovi a zničia ho. Všetko sa však komplikuje a Ludlow Tylera získava do svojej moci. Medzitým dáva Cole Phoebe prsteň po starej mame. Netuší ale, že je zakliaty a z Phoebe sa tak stáva žienka domáca.

79 13 Charmed and Dangerous Čarovné a nebezpečné Alison Schapker & Monica Breen Jon Pare 7. február 2002

Phoebe má predtuchu. Napadne ich démon z polovicou tváre. Sestry najskôr ani netušia, že tento démon je vlastne samotný zdroj. Ten už je unavený zo všetkých bojov so sestrami a tak sa rozhodne použiť prázdnotu. Silu, ktorá pohlcuje všetky ostatné sily. V minulosti takmer zničila svet a preto bola zapečatená. Veštkyňa ho varuje, pretože čím viac síl prázdnota pohltí, tým je mocnejšia a tým je neovládateľnejšia. Zdroj sa však nedá zastaviť a tak získava postupe schopnosti sestier. Tie sa ocitajú na pokraji síl a ich životy visia na vlásku. Naozaj ich zdroj zničí?

80 14 The Three Faces of Phoebe Hlas srdca Curtis Kheel Joel J. Feigenbaum 14. február 2002

Po zničení zdroja všetkého zla už nebráni Phoebe a Coleovi nič v tom aby sa vzali. Phoebe však začína mať so svadby obavy. Dokonca nevie, či si má Colea vôbec vziať. Preto použije kúzlo, ktoré jej má dať odpoveď. To však nedopadne podľa jej predstáv, pretože vyčaruje jej budúce a minulé ja. Presne tie jej však majú pomôcť pochopiť, či si má Colea vziať alebo nie. Veštkyňa spriada plány ako Colea nadobro presvedčiť o tom, že má byť nový zdroj. Bez jeho vedomia však na Phoebe vyšle démona, ktorý má zabiť jej minulé ja, čím zabije aj súčasnú a budúcu Phoebe.

81 15 Marry-Go-Round Svadba Daniel Cerone Chris Long 14. marec 2002

Prípravy svadby sú v plnom prúde. Phoebe je v strese, keďže chce mať všetko dokonalé. Nový zdroj v Coleovi je čoraz silnejší ako jeho dobrá ľudská časť. Veštkyňa má víziu. Phoebe a Coleovi sa narodí mocný potomok, aby bol však zlí čo Cole aj veštkyňa chcú, musí prebehnúť temný obrad a nie obrad v kostole. Cole teda začne s plánom ako svadbu prekaziť. Pheobe poštve proti svojej sestre Paige a spôsobí ďalšie katastrofy, až je svadba nakoniec naozaj zrušená. Cole však Phoebe privádza na cintorín do kaplnky, kde sa môžu vziať. Phoebe ani len netuší že robí najväčšiu chybu, pretože práve vykonali temný obrad.

82 16 The Fifth Halliwheel Piate koleso na voze Krista Vernoff David Straiton 21. marec 2002

Paige sa cíti ako pate koleso na voze, keďže Piper si užíva s Leom a Phoebe zase so svojim novomanželom Coleom. Ten sa snaží byť dokonalým manželom a švagrom. Paige však odhalí, že má opäť démonické schopnosti. Keď Cole zisťuje, že ho odhalila, všetko začne obracať proti nej. Zabezpečí aby jej sestry neverili a privedie ju do stavu, že už neverí ani sama sebe.

83 17 Saving Private Leo Záchrana slobodníka Lea Daniel Cerone & Doug E. Jones John Behring 28. marec 2002

Po 60 rokoch sa objavujú dvaja duchovia vojakov z druhej svetovej vojny. Majú totiž s Leom nevybavené účty. Ten bol počas vojny lekár a nedokázal im zachrániť život. Teraz sa mu chcú pomstiť, a to tak, že chcú zabiť jeho blízkych. A nimi sú Piper, Paige a Phoebe. Cole chce medzitým odlúčiť Phoebe od svojich sestier. Preto sa ju pomocou mágie snaží presvedčiť, aby sa k nemu presťahovala.

84 18 Bite Me Na koho si brúsiš zuby Curtis Kheel John T. Kretchmer 18. apríl 2002

Phoebe sa odsťahovala od sestier a býva u Colea. Paige mu už vôbec nedôveruje, no nikto jej neverí. V noci na ulici na Paige zaútočí upíria kráľovná, čím ju premení na upírku. Nie však úplne. Právoplatnou upírkou sa stane až keď niekomu vycicia krv. Kráľovná ju navádza, aby ju vycicala práve svojim sestrám. Phoebe zisťuje, že je tehotná.

85 19 We're Off to See the Wizard Návšteva čarodejníka Alison Schapker & Monica Breen Timothy Lonsdale 25. apríl 2002

Prichádza čas korunovácie nového zdroja. Istý čarodej chce korunovácii zabrániť no sám proti podsvetiu nemá šancu. Preto kontaktuje sestry Halliwellové. Korunovácii zabránia ak ukradnú magickú knihu. Niečo ako knihu Tieňov podsvetia – Grimoire. Paige a Piper ani len netušia že novým zdrojom bude Cole a jeho kráľovnou Phoebe. Aj keď sa im podarí korunováciu prekaziť, nič nie je vyhraté. Práve naopak. V Phoebe rastie zdrojov potomok, ktorý aj ju samotnú začína meniť v zlo.

86 20 Long Live the Queen Nech žije kráľovná Krista Vernoff Jon Paré 2. máj 2002

Dieťa a magické elixíry od veštkyne Phoebe pomaly robia zlou. Keď má však víziu, v ktorej démon zabíja nevinného, prichádza k svojim sestrám. Stále je v nej kus dobra a nevinného chce zachrániť. Keď sa to Cole dozvedá je naštvaný a Phoebe dáva ďalší elixír na podporu zla. Tá ho však nevypije. Práve naopak, je presvedčená že musí Colea opustiť. Paige a Piper sa rozhodnú Colea raz a navždy zničiť. Či bez Phoebe alebo s ňou. Aj Phoebe sa k nim však nakoniec pripája a tak sila troch zabíja Colea.

87 21 Womb Raider Von z môjho lona Daniel Cerone Mel Damski 9. máj 2002

Phoebeino nenarodené dieťa je stále silnejšie a silnejšie a ovláda démonické schopnosti. Ukazuje sa, že nenávidí Paige, pretože tá nemala rada jeho otca Colea. Veštkyňa má nový plán. Chce uniesť Phoebe a ukradnúť potomka zla – jej dieťa a preniesť ho do seba. Keď posiela na sestry démona, miesto Phoebe unáša do podsvetia Paige. Veštkyňa ju uzatvára do klietky, v ktorej nefungujú jej schopnosti. Do tejto klietky v podsvetí sa čoskoro dostávajú aj Piper a Phoebe. Veštkyni nebráni nič v tom, aby Phoebeino dieťa ukradla a preniesla do seba.

88 22 Witch Way Now? Sme čarodejnice Brad Kern Brad Kern 16. máj 2002

Cole – Zdroj, veštkyňa aj nenarodené démonické dieťa Phoebe boli zničení a tak sa zdá, že osud sestier bol naplnený. Preto ich navštevuje anjel osudu, ktorý im dáva ponuku. Môžu sa zbaviť natrvalo svojich schopností a žiť celkom normálnym životom bez démonov. Paige ako jedinej zo sestier sa to nepozdáva. Sestry navštevuje agent FBI Jackmen, ktorý vie o tom, že sú čarodejnice. Žiada ich o pomoc. Chce aby zabili lovkyňu čarodejníc Selenu. Pravdou však je že Selena je dobrá čarodejnica a práve Jackmen je lovec čarodejníc. Záchranná misia Seleny Piper a Phoebe osvieži aký je to pocit pomáhať nevinným, a preto sa rozhodnú ostať čarodejnicami. Anjel osudu navyše Piper zvestuje, že je konečne tehotná. Cole, ktorý je vo Wastelande, mieste kde sú porazený démoni medzitým opäť kontaktuje Phoebe.