Zoznam častí seriálu Dexter

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie
Logo seriálu Dexter

Toto je zoznam častí seriálu Dexter, ktorý debutoval na prémiovej káblovej televízii Showtime. októbra 2006. Seriál je založený na postavách z kníh "Dexter" od Jeffa Lindsaya. Jeho hlavným hrdinom je Dexter Morgan, ktorý vedie dvojitý život, ako analytik na krv pre Miami Metro Police Dept. a sériový vrah.

Seriál získal viacero ocenení, napr. Primetime Emmy Awards, Golden Globe Awards, Satellite Awards a iné, a pozitívne hodnotenia od kritikov.

Na Slovensku seriál vysiela televízna stanica JOJ Plus.

Série[upraviť | upraviť zdroj]

Séria Časti Pôvodne vysielané
Premiéra série USA Finále série USA Premiéra série Slovensko Finále série Slovensko Stanica USA Stanica Slovensko
1 12 1. október 2006 17. december 2006 3. marec 2009 20. máj 2009 Showtime JOJ
2 12 30. september 2007 16. december 2007 27. máj 2009 12. august 2009
3 12 28. september 2008 14. december 2008 3. marec 2010 19. máj 2010
4 12 27. september 2009 13. december 2009 11. jún 2012 27. august 2012 Plus
5 12 26. september 2010 12. december 2010 3. september 2012 19. november 2012
6 12 2. október 2011 18. december 2011 6. január 2014 27. marec 2014
7 12 30. september 2012 16. december 2012 3. apríl 2014 19. jún 2014
8 12 30. jún 2013 22. september 2013

Časti[upraviť | upraviť zdroj]

1. séria (2006)[upraviť | upraviť zdroj]

No. # Pôvodný názov Slovenský názov Réžia Scenár Premiéra
USA
Premiéra
Slovensko
1
1
„Dexter“ „Dexter“
Michael Cuesta
James Manos, Jr.
1. október 2006
3. marec 2009
2
2
„Crocodile“ „Krokodílie slzy“
Michael Cuesta
Clyde Phillips
8. október 2006
10. marec 2009
3
3
„Popping Cherry“ „Nevinné detstvo“
Michael Cuesta
Daniel Cerone
15. október 2006
17. marec 2009
4
4
„Let's Give the Boy a Hand“ „Pomocná ruka“
Robert Lieberman
Drew Z. Greenberg
22. október 2006
24. marec 2009
5
5
„Love American Style“ „Americký sen“
Robert Lieberman
Melissa Rosenberg
29. október 2006
31. marec 2009
6
6
„Return to Sender“ „Vrátené odosielateľovi“
Tony Goldwyn
Tim Schlattmann
5. november 2006
7. apríl 2009
7
7
„Circle of Friends“ „Okruh priateľov“
Steve Shill
Daniel Cerone
12. november 2006
14. apríl 2009
8
8
„Shrink Wrap“ „Cvokár na večeru“
Tony Goldwyn
Lauren Gussis
19. november 2006
22. apríl 2009
9
9
„Father Knows Best“ „Otec to vie najlepšie“
Adam Davidson
Melissa Rosenberg
26. november 2006
29. apríl 2009
10
10
„Seeing Red“ „Vidieť červeno“
Michael Cuesta
Kevin Maynard
3. december 2006
6. máj 2009
11
11
„Truth Be Told“ „S pravdou von“
Keith Gordon
Drew Z. Greenberg & Tim Schlattmann
10. december 2006
13. máj 2009
12
12
„Born Free“ „Volanie krvi“
Michael Cuesta
Daniel Cerone & Melissa Rosenberg
17. december 2006
20. máj 2009

2. séria (2007)[upraviť | upraviť zdroj]

No. # Pôvodný názov Slovenský názov Réžia Scenár Premiéra
USA
Premiéra
Slovensko
13
1
„It's Alive!“ „Je to živé!“
Tony Goldwyn
Daniel Cerone
30. september 2007
27. máj 2009
14
2
„Waiting to Exhale“ „Keď si vydýchnem“
Marcos Siega
Clyde Phillips
7. október 2007
3. jún 2009
15
3
„An Inconvenient Lie“ „Nepríjemná lož“
Tony Goldwyn
Melissa Rosenberg
14. október 2007
10. jún 2009
16
4
„See-Through“ „Priehľadný“
Nick Gomez
Scott Buck
21. október 2007
17. jún 2009
17
5
„The Dark Defender“ „Temný ochranca“
Keith Gordon
Tim Schlattmann
28. október 2007
24. jún 2009
18
6
„Dex, Lies, and Videotape“ „Dex, lži a video“
Nick Gomez
Lauren Gussis
4. november 2007
1. júl 2009
19
7
„That Night, a Forest Grew“ „Noc, kedy sa mi rozsvietilo“
Jeremy Podeswa
Daniel Cerone
11. november 2007
8. júl 2009
20
8
„Morning Comes“ „Svitanie“
Keith Gordon
Scott Buck
18. november 2007
15. júl 2009
21
9
„Resistance is Futile“ „Odpor je márny“
Marcos Siega
Melissa Rosenberg
25. november 2007
22. júl 2009
22
10
„There's Something About Harry“ „Tajomstvo domu Morganovcov“
Steve Shill
Scott Reynolds
2. december 2007
29. júl 2009
23
11
„Left Turn Ahead“ „Na najbližšej odbočke zahnite vľavo“
Marcos Siega
Scott Buck & Tim Schlattmann
9. december 2007
5. august 2009
24
12
„The British Invasion“ „Britská invázia“
Steve Shill
Storyline: Daniel Cerone & Melissa Rosenberg
Scenár: Daniel Cerone
16. december 2007
12. august 2009

3. séria (2008)[upraviť | upraviť zdroj]

No. # Pôvodný názov Slovenský názov Réžia Scenár Premiéra
USA
Premiéra
Slovensko
25
1
„Our Father“ „Náš otec“
Keith Gordon
Clyde Phillips
28. september 2008
3. marec 2010
26
2
„Finding Freebo“ „Hľadá sa Freebo“
Marcos Siega
Melissa Rosenberg
5. október 2008
10. marec 2010
27
3
„The Lion Sleeps Tonight“ „Lev dnes v noci spí“
John Dahl
Scott Buck
12. október 2008
17. marec 2010
28
4
„All in the Family“ „Všetko v rodine“
Keith Gordon
Adam Fierro
19. október 2008
24. marec 2010
29
5
„Turning Biminese“ „Výlet do Bimini“
Marcos Siega
Tim Schlattmann
26. október 2008
31. marec 2010
30
6
„Sí Se Puede“ „Áno, ide to“
Ernest Dickerson
Charles H. Eglee
2. november 2008
7. apríl 2010
31
7
„Easy as Pie“ „Jednoduché ako facka“
Steve Shill
Lauren Gussis
9. november 2008
14. apríl 2010
32
8
„The Damage a Man Can Do“ „Človek môže urobiť škodu“
Marcos Siega
Scott Buck
16. november 2008
21. apríl 2010
33
9
„About Last Night“ „Čo sa stalo včera v noci“
Tim Hunter
Storyline: Scott Reynolds
Scenár: Melissa Rosenberg
23. november 2008
28. apríl 2010
34
10
„Go Your Own Way“ „Ísť svojou vlastnou cestou“
John Dahl
Tim Schlattmann
30. november 2008
5. máj 2010
35
11
„I Had a Dream“ „Mal som sen“
Marcos Siega
Charles H. Eglee & Lauren Gussis
7. december 2008
12. máj 2010
36
12
„Do You Take Dexter Morgan?“ „Berieš si Dextera Morgana?“
Keith Gordon
Scott Buck
14. december 2008
19. máj 2010

4. séria (2009)[upraviť | upraviť zdroj]

No. # Pôvodný názov Slovenský názov Réžia Scenár Premiéra
USA
Premiéra
Slovensko
37
1
„Living the Dream“ „Život ako v sne“
Marcos Siega
Clyde Phillips
27. september 2009
11. jún 2012
38
2
„Remains to Be Seen“ „Pozostatky“
Brian Kirk
Charles H. Eglee
4. október 2009
18. jún 2012
39
3
„Blinded by the Light“ „Oslepení“
Marcos Siega
Scott Buck
11. október 2009
25. jún 2012
40
4
„Dex Takes a Holiday“ „Dexter má dovolenku“
John Dahl
Melissa Rosenberg & Wendy West
18. október 2009
2. júl 2012
41
5
„Dirty Harry“ „Drsný Harry“
Keith Gordon
Tim Schlattmann
25. október 2009
9. júl 2012
42
6
„If I Had a Hammer“ „Keby som mal kladivo“
Romeo Tirone
Lauren Gussis
1. november 2009
16. júl 2012
43
7
„Slack Tide“ „Stagnujúci príliv“
Tim Hunter
Scott Buck
8. november 2009
23. júl 2012
44
8
„Road Kill“ „Smrteľná nehoda“
Ernest Dickerson
Melissa Rosenberg & Scott Reynolds
15. november 2009
30. júl 2012
45
9
„Hungry Man“ „Hladoš“
John Dahl
Wendy West
22. november 2009
6. august 2012
46
10
„Lost Boys“ „Stratení chlapci“
Keith Gordon
Charles H. Eglee & Tim Schlattmann
29. november 2009
13. august 2012
47
11
„Hello, Dexter Morgan“ „Ahoj, Dexter Morgan“
SJ Clarkson
Scott Buck & Lauren Gussis
6. december 2009
20. august 2012
48
12
„The Getaway“ „Útek“
Steve Shill
Storyline: Scott Reynolds & Melissa Rosenberg
Scenár: Wendy West & Melissa Rosenberg
13. december 2009
27. august 2012

5. séria (2010)[upraviť | upraviť zdroj]

No. # Pôvodný názov Slovenský názov Réžia Scenár Premiéra
USA
Premiéra
Slovensko
49
1
„My Bad“ „Pardon“
Steve Shill
Chip Johannessen
26. september 2010
3. september 2012
50
2
„Hello, Bandit“ „Ahoj, bandita“
John Dahl
Scott Buck
3. október 2010
10. september 2012
51
3
„Practically Perfect“ „Prakticky dokonalá“
Ernest Dickerson
Manny Coto
10. október 2010
17. september 2012
52
4
„Beauty and the Beast“ „Kráska a zviera“
Milan Cheylov
Jim Leonard
17. október 2010
24. september 2012
53
5
„First Blood“ „Prvá krv“
Romeo Tirone
Tim Schlattmann
24. október 2010
1. október 2012
54
6
„Everything Is Illumenated“ „E-Lumen nejasnosti“
Steve Shill
Wendy West
31. október 2010
8. október 2012
55
7
„Circle Us“ „Zasvieť nám“
John Dahl
Scott Buck
7. november 2010
15. október 2012
56
8
„Take It!“ „Ber to!“
Romeo Tirone
Manny Coto & Wendy West
14. november 2010
22. október 2012
57
9
„Teenage Wasteland“ „Mladosť pochabosť“
Ernest Dickerson
Lauren Gussis
21. november 2010
29. október 2012
58
10
„In the Beginning“ „Na začiatku“
Keith Gordon
Scott Reynolds
28. november 2010
5. november 2012
59
11
„Hop a Freighter“ „A potom zdrhneme“
John Dahl
Storyline: Karen Campbell
Scenár: Scott Buck & Tim Schlattmann
5. december 2010
12. november 2012
60
12
„The Big One“ „Veľká chyba“
Steve Shill
Chip Johannessen & Manny Coto
12. december 2010
19. november 2012

6. séria (2011)[upraviť | upraviť zdroj]

No. # Pôvodný názov Slovenský názov Réžia Scenár Premiéra
USA
Premiéra
Slovensko
61
1
„Those Kinds of Things“ „Verte-neverte“
John Dahl
Scott Buck
2. október 2011
6. január 2014
62
2
„Once Upon a Time...“ „Kde bolo, tam bolo“
SJ Clarkson
Tim Schlattmann
9. október 2011
13. január 2014
63
3
„Smokey and the Bandit“ „Policajt a bandita“
Stefan Schwartz
Manny Coto
16. október 2011
20. január 2014
64
4
„A Horse of a Different Color“ „Štyria jazdci Apokalypsy“
John Dahl
Lauren Gussis
23. október 2011
30. január 2014
65
5
„The Angel of Death“ „Anjel smrti“
SJ Clarkson
Scott Reynolds
30. október 2011
6. február 2014
66
6
„Just Let Go“ „Temné zbohom“
John Dahl
Jace Richdale
6. november 2011
13. február 2014
67
7
„Nebraska“ „Výlet do Nebrasky“
Romeo Tirone
Wendy West
13. november 2011
20. február 2014
68
8
„Sin of Omission“ „Hriešni ľudia miamskí“
Ernest Dickerson
Arika Lisanne Mittman
20. november 2011
27. február 2014
69
9
„Get Gellar“ „Mrazivé odhalenie“
Seith Mann
Karen Campbell
27. november 2011
6. marec 2014
70
10
„Ricochet Rabbit“ „Svedkov učeň“
Michael Lehmann
Jace Richdale & Lauren Gussis & Scott Reynolds
4. december 2011
13. marec 2014
71
11
„Talk to the Hand“ „Povedz to mojej ruke“
Ernest Dickerson
Manny Coto & Tim Schlattmann
11. december 2011
20. marec 2014
72
12
„This Is the Way the World Ends“ „Koniec sveta“
John Dahl
Scott Buck & Wendy West
18. december 2011
27. marec 2014

7. séria (2012)[upraviť | upraviť zdroj]

No. # Pôvodný názov Slovenský názov Réžia Scenár Premiéra
USA
Premiéra
Slovensko
73
1
„Are You...?“ „Ty si...?“
John Dahl
Scott Buck
30. september 2012
3. apríl 2014
74
2
„Sunshine and Frosty Swirl“ „Na slnku so zmrzlinou“
Steve Shill
Manny Coto
7. október 2012
10. apríl 2014
75
3
„Buck the System“ „Navzdory systému“
Stefan Schwartz
Jace Richdale
14. október 2012
17. apríl 2014
76
4
„Run“ „Uteč!“
John Dahl
Wendy West
21. október 2012
24. apríl 2014
77
5
„Swim Deep“ „Do hĺbky“
Ernest Dickerson
Scott Reynolds
28. október 2012
1. máj 2014
78
6
„Do the Wrong Thing“ „Zlé rozhodnutia“
Alik Sakharov
Lauren Gussis
4. november 2012
8. máj 2014
79
7
„Chemistry“ „Chémia“
Holly Dale
Manny Coto & Karen Campbell
11. november 2012
15. máj 2014
80
8
„Argentina“ „Argentína“
Romeo Tirone
Arika Lisanne Mittman
18. november 2012
22. máj 2014
81
9
„Helter Skelter“ „Hlava nehlava“
Steve Shill
Tim Schlattmann
25. november 2012
29. máj 2014
82
10
„The Dark… Whatever“ „Zodpovední dospelí“
Michael Lehmann
Lauren Gussis & Jace Richdale & Scott Reynolds
2. december 2012
5. jún 2014
83
11
„Do You See What I See?“ „Vidíš to, čo ja?“
John Dahl
Manny Coto & Wendy West
9. december 2012
12. jún 2014
84
12
„Surprise, Motherfucker!“ „Nový začiatok konca“
Steve Shill
Scott Buck & Tim Schlattmann
16. december 2012
19. jún 2014

8. séria (2013)[upraviť | upraviť zdroj]

No. # Pôvodný názov Slovenský názov Réžia Scenár Premiéra
USA
Premiéra
Slovensko
85
1
„A Beautiful Day“ TBA
Keith Gordon
Scott Buck
30. jún 2013
TBA
86
2
„Every Silver Lining...“ TBA
Michael C. Hall
Manny Coto
7. júl 2013
TBA
87
3
„What's Eating Dexter Morgan?“ TBA
Ernest Dickerson
Lauren Gussis
14. júl 2013
TBA
88
4
„Scar Tissue“ TBA
Stefan Schwartz
Tim Schlattmann
21. júl 2013
TBA
89
5
„This Little Piggy“ TBA
Romeo Tirone
Scott Reynolds
28. júl 2013
TBA
90
6
„A Little Reflection“ TBA
John Dahl
Jace Richdale
4. august 2013
TBA
91
7
„Dress Code“ TBA
Alik Sakharov
Arika Lisanne Mittman
11. august 2013
TBA
92
8
„Are We There Yet?“ TBA
Holly Dale
Wendy West
18. august 2013
TBA
93
9
„Make Your Own Kind of Music“ TBA
John Dahl
Karen Campbell
25. august 2013
TBA
94
10
„Goodbye Miami“ TBA
Steve Shill
Jace Richdale & Scott Reynolds
8. september 2013
TBA
95
11
„Monkey in a Box“ TBA
Ernest Dickerson
Tim Schlattmann & Wendy West
15. september 2013
TBA
96
12
„Remember the Monsters?“ TBA
Steve Shill
Scott Buck & Manny Coto
22. september 2013
TBA

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]