Zoznam častí seriálu Doctor Who

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie
Doctor Who logo 2010.svg

Toto je zoznam častí britského sci-fi seriálu Doctor Who (slovensky Pán času). Seriál sa vysielal od roku 1963 do 1989. V roku 2005 bol seriál vrátený na televízne obrazovky a vysiela sa doteraz, momentálne v 7. sérii.

Série[upraviť | upraviť zdroj]

Séria Časti Pôvodne vysielané
Premiéra série Finále série
1 13 26. marec 2005 18. jún 2005
2 13 15. apríl 2006 8. júl 2006
3 13 31. marec 2007 30. jún 2007
4 13 5. apríl 2008 5. júl 2008
5 13 3. apríl 2010 26. jún 2010
6 13 23. apríl 2011 1. október 2011
7 13 1. september 2012 18. máj 2013
8 12 23. august 2014 8. november 2014

Časti[upraviť | upraviť zdroj]

1. séria (2005)[upraviť | upraviť zdroj]

Deviatu regeneráciu Doktora hral Christopher Eccleston.

No. # Pôvodný názov Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
1
1
„Rose“
Keith Boak
Russell T Davies
26. marec 2005
2
2
„The End of the World“
Euros Lyn
Russell T Davies
2. apríl 2005
3
3
„The Unquiet Dead“
Euros Lyn
Mark Gatiss
9. apríl 2005
4
4
„Aliens of London“
Keith Boak
Russell T Davies
16. apríl 2005
5
5
„World War Three“
Keith Boak
Russell T Davies
23. apríl 2005
6
6
„Dalek“
Joe Ahearne
Robert Shearman
30. apríl 2005
7
7
„The Long Game“
Brian Grant
Russell T Davies
7. máj 2005
8
8
„Father's Day“
Joe Ahearne
Paul Cornell
14. máj 2005
9
9
„The Empty Child“
James Hawes
Steven Moffat
21. máj 2005
10
10
„The Doctor Dances“
James Hawes
Steven Moffat
28. máj 2005
11
11
„Boom Town“
Joe Ahearne
Russell T Davies
4. jún 2005
12
12
„Bad Wolf“
Joe Ahearne
Russell T Davies
11. jún 2005
13
13
„The Parting of the Ways“
Joe Ahearne
Russell T Davies
18. jún 2005

2. séria (2006)[upraviť | upraviť zdroj]

Desiatu regeneráciu Doktora hral David Tennant.

No. # Pôvodný názov Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
14
1
„New Earth“
James Hawes
Russell T Davies
15. apríl 2006
15
2
„Tooth and Claw“
Euros Lyn
Russell T Davies
22. apríl 2006
16
3
„School Reunion“
James Hawes
Toby Whithouse
29. apríl 2006
17
4
„The Girl in the Fireplace“
Euros Lyn
Steven Moffat
6. máj 2006
18
5
„Rise of the Cybermen“
Graeme Harper
Tom MacRae
13. máj 2006
19
6
„The Age of Steel“
Graeme Harper
Tom MacRae
20. máj 2006
20
7
„The Idiot's Lantern“
Euros Lyn
Mark Gatiss
27. máj 2006
21
8
„The Impossible Planet“
James Strong
Matt Jones
3. jún 2006
22
9
„The Satan Pit“
James Strong
Matt Jones
10. jún 2006
23
10
„Love & Monsters“
Dan Zeff
Russell T Davies
17. jún 2006
24
11
„Fear Her“
Euros Lyn
Matthew Graham
24. jún 2006
25
12
„Army of Ghosts“
Graeme Harper
Russell T Davies
1. júl 2006
26
13
„Doomsday“
Graeme Harper
Russell T Davies
8. júl 2006

3. séria (2007)[upraviť | upraviť zdroj]

No. # Pôvodný názov Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
27
1
„Smith and Jones“
Charles Palmer
Russell T Davies
31. marec 2007
28
2
„The Shakespeare Code“
Charles Palmer
Gareth Roberts
7. apríl 2007
29
3
„Gridlock“
Richard Clark
Russell T Davies
14. apríl 2007
30
4
„Daleks in Manhattan“
James Strong
Helen Raynor
21. apríl 2007
31
5
„Evolution of the Daleks“
James Strong
Helen Raynor
28. apríl 2007
32
6
„The Lazarus Experiment“
Richard Clark
Stephen Greenhorn
5. máj 2007
33
7
„42“
Graeme Harper
Chris Chibnall
19. máj 2007
34
8
„Human Nature“
Charles Palmer
Paul Cornell
26. máj 2007
35
9
„The Family of Blood“
Charles Palmer
Paul Cornell
2. jún 2007
36
10
„Blink“
Hettie MacDonald
Steven Moffat
9. jún 2007
37
11
„Utopia“
Graeme Harper
Russell T Davies
16. jún 2007
38
12
„The Sound of Drums“
Colin Teague
Russell T Davies
23. jún 2007
39
13
„Last of the Time Lords“
Colin Teague
Russell T Davies
30. jún 2007

4. séria (2008)[upraviť | upraviť zdroj]

No. # Pôvodný názov Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
40
1
„Partners in Crime“
James Strong
Russell T Davies
5. apríl 2008
41
2
„The Fires of Pompeii“
Colin Teague
James Moran
12. apríl 2008
42
3
„Planet of the Ood“
Graeme Harper
Keith Temple
19. apríl 2008
43
4
„The Sontaran Stratagem“
Douglas Mackinnon
Helen Raynor
26. apríl 2008
44
5
„The Poison Sky“
Douglas Mackinnon
Helen Raynor
3. máj 2008
45
6
„The Doctor's Daughter“
Alice Troughton
Stephen Greenhorn
10. máj 2008
46
7
„The Unicorn and the Wasp“
Graeme Harper
Gareth Roberts
17. máj 2008
47
8
„Silence in the Library“
Euros Lyn
Steven Moffat
31. máj 2008
48
9
„Forest of the Dead“
Euros Lyn
Steven Moffat
7. jún 2008
49
10
„Midnight“
Alice Troughton
Russell T Davies
14. jún 2008
50
11
„Turn Left“
Graeme Harper
Russell T Davies
21. jún 2008
51
12
„The Stolen Earth“
Graeme Harper
Russell T Davies
28. jún 2008
52
13
„Journey's End“
Graeme Harper
Russell T Davies
5. júl 2008

5. séria (2010)[upraviť | upraviť zdroj]

Jedenástu regeneráciu Doktora hrá Matt Smith. Steven Moffat preberá miesto Russella T Daviesa ako showrunner.

No. # Pôvodný názov Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
53
1
„The Eleventh Hour“
Adam Smith
Steven Moffat
3. apríl 2010
54
2
„The Beast Below“
Andrew Gunn
Steven Moffat
10. apríl 2010
55
3
„Victory of the Daleks“
Andrew Gunn
Mark Gatiss
17. apríl 2010
56
4
„The Time of Angels“
Adam Smith
Steven Moffat
24. apríl 2010
57
5
„Flesh and Stone“
Adam Smith
Steven Moffat
1. máj 2010
58
6
„The Vampires of Venice“
Jonny Campbell
Toby Whithouse
8. máj 2010
59
7
„Amy's Choice“
Catherine Morshead
Simon Nye
15. máj 2010
60
8
„The Hungry Earth“
Ashley Way
Chris Chibnall
22. máj 2010
61
9
„Cold Blood“
Ashley Way
Chris Chibnall
29. máj 2010
62
10
„Vincent and the Doctor“
Jonny Campbell
Richard Curtis
5. jún 2010
63
11
„The Lodger“
Catherine Morshead
Gareth Roberts
12. jún 2010
64
12
„The Pandorica Opens“
Toby Haynes
Steven Moffat
19. jún 2010
65
13
„The Big Bang“
Toby Haynes
Steven Moffat
26. jún 2010

6. séria (2011)[upraviť | upraviť zdroj]

No. # Pôvodný názov Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
66
1
„The Impossible Astronaut“
Toby Haynes
Steven Moffat
23. apríl 2011
67
2
„Day of the Moon“
Toby Haynes
Steven Moffat
30. apríl 2011
68
3
„The Curse of the Black Spot“
Jeremy Webb
Stephen Thompson
7. máj 2011
69
4
„The Doctor's Wife“
Richard Clark
Neil Gaiman
14. máj 2011
70
5
„The Rebel Flesh“
Julian Simpson
Matthew Graham
21. máj 2011
71
6
„The Almost People“
Julian Simpson
Matthew Graham
28. máj 2011
72
7
„A Good Man Goes to War“
Peter Hoar
Steven Moffat
4. june 2011
73
8
„Let's Kill Hitler“
Richard Senior
Steven Moffat
27. august 2011
74
9
„Night Terrors“
Richard Clark
Mark Gatiss
3. september 2011
75
10
„The Girl Who Waited“
Nick Hurran
Tom MacRae
10. september 2011
76
11
„The God Complex“
Nick Hurran
Toby Whithouse
17. september 2011
77
12
„Closing Time“
Steve Hughes
Gareth Roberts
24. september 2011
78
13
„The Wedding of River Song“
Jeremy Webb
Steven Moffat
1. október 2011

7. séria (2012-2013)[upraviť | upraviť zdroj]

"The Angels Take Manhattan" (7.05) je posledná časť Karen Gillian a Arthura Darvilla. Jenna-Louise Coleman sa po prvýkrát objaví v časti "Asylum of the Daleks" (7.01), neskôr sa stane Doktorovou novou spoločníčkou.

No. # Pôvodný názov Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
79
1
„Asylum of the Daleks“
Nick Hurran
Steven Moffat
1. september 2012
80
2
„Dinosaurs on a Spaceship“
Saul Metzstein
Chris Chibnall
8. september 2012
81
3
„A Town Called Mercy“
Saul Metzstein
Toby Whithouse
15. september 2012
82
4
„The Power of Three“
Douglas Mackinnon
Chris Chibnall
22. september 2012
83
5
„The Angels Take Manhattan“
Nick Hurran
Steven Moffat
29. september 2012
84
6
„The Bells of Saint John“
Colm McCarthy
Steven Moffat
30. marec 2013
85
7
„The Rings of Akhaten“
Farren Blackburn
Neil Cross
6. apríl 2013
86
8
„Cold War“
Douglas Mackinnon
Mark Gatiss
13. apríl 2013
87
9
„Hide“
Jamie Payne
Neil Cross
20. apríl 2013
88
10
„Journey to the Centre of the TARDIS“
Mat King
Stephen Thompson
27. apríl 2013
89
11
„The Crimson Horror“
Saul Metzstein
Mark Gatiss
4. máj 2013
90
12
„Nightmare in Silver“
Stephen Woolfenden
Neil Gaiman
11. máj 2013
91
13
„The Name of the Doctor“
Saul Metzstein
Steven Moffat
18. máj 2013

8. séria (2014)[upraviť | upraviť zdroj]

1. júna 2013 Matt Smith oznámil, že vianočný špeciál 2013 bude jeho posledná epizóda, kde sa premení, resp. zregeneruje. Dvanásteho doktora bude hrať Peter Capaldi.[1] Výroba 8. série sa začala v januári 2014, po Capaldiho debute vo vianočnom špeciále. Moffat potvrdil, že ôsma séria nebude rozdelená do dvoch častí ako siedma, ale že bude odvysielaná naraz od 23. augusta 2014.[2]

No. # Pôvodný názov Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
92
1
„Deep Breath“
Ben Wheatley
Steven Moffat
23. august 2014
93
2
„Into the Dalek“
Ben Wheatley
Phil Ford & Steven Moffat
30. august 2014
94
3
„Robots of Sherwood“
Paul Murphy
Mark Gatiss
6. september 2014
95
4
„Listen“
Douglas Mackinnon
Steven Moffat
13. september 2014
96
5
„Time Heist“
Douglas Mackinnon
Stephen Thompson & Steven Moffat
20. september 2014
97
6
„The Caretaker“
Paul Murphy
Gareth Roberts & Steven Moffat
27. september 2014
98
7
„Kill the Moon“
Paul Wilmshurst
Peter Harness
4. október 2014
99
8
„Mummy on the Orient Express“
Paul Wilmshurst
Jamie Mathieson
11. október 2014
100
9
„Flatline“
Douglas Mackinnon
Jamie Mathieson
18. október 2014
101
10
„In the Forest of the Night“
Sheree Folkson
Frank Cottrell Boyce
25. október 2014
102
11
„Dark Water“
Rachel Talalay
Steven Moffat
1. november 2014
103
12
„Death in Heaven“
Rachel Talalay
Steven Moffat
8. november 2014

9. séria (2015)[upraviť | upraviť zdroj]

9. januára 2014 Steven Moffat potvrdil, že deviata séria bude odvysielaná v roku 2015.[3]

Špeciály[upraviť | upraviť zdroj]

Špeciál na oslavu 50. výročia bol premietaný v kinách v 3D a vysielaný naraz v 94 krajinách po celom svete, za čo bol zapísaný do Guinessovej knihy rekordov. Hrali v ňom aj Davida Tennanta ako 10. doktor a Billie Piper ako Rose Tyler.

No.
špeciálu
Pôvodný názov Réžia Scenár Premiéra
Veľká Británia
1
„The Christmas Invasion“
James Hawes
Russell T Davies
25. december 2005
2
„The Runaway Bride“
Euros Lyn
Russell T Davies
25. december 2006
3
„Voyage of the Damned“
James Strong
Russell T Davies
25. december 2007
4
„The Next Doctor“
Andy Goddard
Russell T Davies
25. december 2008
5
„Planet of the Dead“
James Strong
Russell T Davies & Gareth Roberts
11. apríl 2009
6
„The Waters of Mars“
Graeme Harper
Russell T Davies & Phil Ford
15. november 2009
7
„The End of Time (Part 1)“
Euros Lyn
Russell T Davies
25. december 2009
8
„The End of Time (Part 2)“
Euros Lyn
Russell T Davies
1. január 2010
9
„A Christmas Carol“
Toby Haynes
Steven Moffat
25. december 2010
10
„The Doctor, the Widow and the Wardrobe“
Farren Blackburn
Steven Moffat
25. december 2011
11
„The Snowmen“
Saul Metzstein
Steven Moffat
25. december 2012
12
„The Day of the Doctor“
Nick Hurran
Steven Moffat
23. november 2013
13
„The Time of the Doctor“
Jamie Payne
Steven Moffat
25. december 2013
14
„TBA“
Paul Wilmshurst
Steven Moffat
25. december 2014

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. DANIEL, Krupa. The Twelfth Doctor Who Is Peter Capaldi [online]. IGN, 4.8.2013. Dostupné online. (po anglicky)
  2. Moffat reaffirms no split for Series 8 [online]. Doctor Who TV, 9.12.2013. Dostupné online. (po anglicky)
  3. JEFFERY, Morgan. Doctor Who series 9 to air in 2015, says Steven Moffat [online]. Digital Spy, 9.1.2014. Dostupné online. (po anglicky)