Zoznam častí seriálu Hell on Wheels

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie
Hell on Wheels logo.svg

Toto je zoznam častí amerického westernového seriálu Hell on Wheels. Seriál sa vysiela od 11. novembra 2011. Aktuálna štvrtá séria sa vysiela od 2. augusta 2014.[1]

Série[upraviť | upraviť zdroj]

Séria Časti Pôvodne vysielané
Premiéra série Finále série
1 10 6. novemeber 2011 15. január 2012
2 10 12. august 2012 7. október 2012
3 10 10. august 2013 5. október 2013
4 13 2. august 2014 22. november 2014[1]

Časti[upraviť | upraviť zdroj]

1. séria (2011-2012)[upraviť | upraviť zdroj]

Prvá séria sa odohráva v roku 1865, kedy sa bývalý vojak konfederácie Cullen Bohannon vydá na západný koniec prvej transkontinentálnej železnice, do mobilného mesta zvanom Hell on Wheels, hľadať prácu a pomstiť svoju ženu, ktorá bola zavraždená vojakmi únie. Cullen má pod dohľadom pracujúcich černochov, medzi nimi aj Elam. Cullen sa dozvedá viac o vražde svojej ženy od predáka Daniela Johnsona, ktorý však tragicky umrie skôr než stihne povedať Cullenovi meno vraha. Thomas Durant zahajuje svoju "noblesnú" expanziu železnice smerom na západ. Lily Bell sa musí vysporiadať so smrťou svojho muža, ktorého zabili indiáni z kmeňa Cheyenne. Indián Joseph Black Moon je pokrstený reverendom Nathanielom Coleom, ktorý ho zobral pod svoju ochranu do kostola v Hell on Wheels.

No. # Názov Réžia Scenár Premiéra
USA
1
1
„Pilot“
David Von Ancken
Tony Gayton & Joe Gayton
6. november 2011
2
2
„Immoral Mathematics“
David Von Ancken
Tony Gayton & Joe Gayton
13. november 2011
3
3
„A New Birth of Freedom“
Phil Abraham
John Shiban
20. november 2011
4
4
„Jamais Je Ne T'oublierai“
Alex Zakrzewski
Jami O'Brien
27. november 2011
5
5
„Bread and Circuses“
Adam Davidson
Mark Richard
4. december 2011
6
6
„Pride, Pomp and Circumstance“
Michael Slovis
Bruce Marshall Romans
11. december 2011
7
7
„Revelations“
Michelle MacLaren
Tony Gayton & Joe Gayton
18. december 2011
8
8
„Derailed“
David Von Ancken
Mark Richard
1. január 2012
9
9
„Timshel“
John Shiban
John Shiban
8. január 2012
10
10
„God of Chaos“
David Von Ancken
Tony Gayton & Joe Gayton
15. január 2012

2. séria (2012)[upraviť | upraviť zdroj]

No. # Názov Réžia Scenár Premiéra
USA
11
1
„Viva La Mexico“
David Von Ancken
Tony Gayton & Joe Gayton
12. august 2012
12
2
„Durant, Nebraska“
Adam Davidson
John Shiban
19. august 2012
13
3
„Slaughterhouse“
Sergio Mimica-Gezzan
Jami O'Brien & Bruce Marshall Romans
26. august 2012
14
4
„Scabs“
Catherine Hardwicke
Chris Mundy
2. september 2012
15
5
„The Railroad Job“
Michael Nankin
Mark Richard
9. september 2012
16
6
„Purged Away With Blood“
Joe Gayton
Tony Gayton & Tom Brady
16. september 2012
17
7
„The White Spirit“
David Von Ancken
Jami O'Brien & Bruce Marshall Romans
23. september 2012
18
8
„The Lord's Day“
Rod Lurie
Mark Richard & Chris Mundy
30. september 2012
19
9
„Blood Moon“
Terry McDonough
Mark Richard & Jami O'Brien
7. október 2012
20
10
„Blood Moon Rising“
John Shiban
John Shiban
7. október 2012

3. séria (2013)[upraviť | upraviť zdroj]

29. októbra 2012 si AMC objednala tretiu sériu po 10 častí, ktorá mala premiéru 10. augusta 2013.[2]

No. # Názov Réžia Scenár Premiéra
USA
21
1
„Big Bad Wolf“
David Von Ancken
Mark Richard
10. august 2013
22
2
„Eminent Domain“
Adam Davidson
John Wirth
10. august 2013
23
3
„Range War“
Dennie Gordon
Mark Richard & Reed Steiner
17. august 2013
24
4
„The Game“
Adam Davidson
Jami O'Brien
24. august 2013
25
5
„Searchers“
Neil LaBute
Bruce Marshall Romans
31. august 2013
26
6
„One Less Mule“
David Straiton & Deran Sarafian
John Wirth & Lolis Eric Elie
7. september 2013
27
7
„Cholera“
Deran Sarafian
Tom Brady
14. september 2013
28
8
„It Happened in Boston“
Rosemary Rodriguez
Mark Richard
21. september 2013
29
9
„Fathers and Sins“
Billy Gierhart
John Wirth & Reed Steiner
28. september 2013
30
10
„Get Behind the Mule“
Neil LaBute
Mark Richard & Jami O'Brien
5. október 2013

4. séria (2014)[upraviť | upraviť zdroj]

14. novembra si AMC objednala 4. sériu s počtom 13 častí, ktorá sa vysiela od 2. augusta 2014.[3] [1]

No. # Názov Réžia Scenár Premiéra
USA
31
1
„The Elusive Eden“
Neil LaBute
Mark Richard
2. august 2014
32
2
„Escape From the Garden“
Neil LaBute
Mark Richard
9. august 2014
33
3
„Chicken Hill“
Dennie Gordon
John Wirth
16. august 2014
34
4
„Reckoning“
Dennie Gordon
Jennifer Cecil
23. august 2014
35
5
„Life's a Mystery“
David Straiton
Mark Richard & Thomas Brady
30. august 2014
36
6
„Bear Man“
Clark Johnson
Max Hurwitz
6. september 2014
37
7
„Elam Ferguson“
Rod Lurie
Mark Richard & Thomas Brady
13. september 2014
38
8
„Under Color of Law“
Michael Nankin
John Romano
20. september 2014
39
9
„Two Trains“
Marvin V. Rush
Bruce Marshall Romans
27. september 2014
40
10
„Return to Hell“
Billy Gierhart
Jami O'Brien
4. október 2014
41
11
„TBA“
RBA
RBA
8. november 2014
42
12
„Thirteen Steps“
TBA
TBA
15. november 2014
43
13
„Further West“
Adam Davidson
TBA
22. november 2014

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. a b c BIBEL, Sara. AMC's 'Hell on Wheels' Season 4 to Premiere Saturday, August 2 [online]. Tv By The Numbers, 29.5.2014. Dostupné online. (po anglicky)
  2. BIBEL, Sara. 'Hell on Wheels' Season 3 to Premiere Saturday, August 3 on AMC [online]. Tv By The Numbers, 15.4.2013. Dostupné online. (po anglicky)
  3. AUSIELLO, Michael. AMC Renews Hell on Wheels for 'Super-Sized' Season 4 — What About Low Winter Sun? [online]. TV Line, 14.11.2013. Dostupné online. (po anglicky)