Zoznam častí seriálu Mad Men

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie

Nasledujúci článok zobrazuje zoznam častí amerického dramatického seriálu Mad Men. Seriál mal premiéru 19. júla 2007 na americkej káblovej stanici AMC.[1] Seriál je zasadený do 60-tych rokov 19. storočia a zameriava sa na súkromný a profesionálny život Dona Drapera (Jon Hamm).

Série[upraviť | upraviť zdroj]

Séria Časti Pôvodne vysielané
Premiéra série Finále série
1 13 19. júl 2007 18. október 2007
2 13 27. júl 2008 26. október 2008
3 13 16. august 2009 8. november 2009
4 13 25. júl 2010 17. október 2010
5 13 25. marec 2012 10. jún 2012
6 13 7. apríl 2013 23. jún 2013
7 14 7 13. apríl 2014 25. máj 2014
7 2015 2015

Časti[upraviť | upraviť zdroj]

1. séria (2007)[upraviť | upraviť zdroj]

No. # Názov Réžia Scenár Premiéra
USA
1
1
„Smoke Gets in Your Eyes“
Alan Taylor
Matthew Weiner
19. júl 2007
2
2
„Ladies Room“
Alan Taylor
Matthew Weiner
26. júl 2007
3
3
„Marriage of Figaro“
Ed Bianchi
Tom Palmer
2. august 2007
4
4
„New Amsterdam“
Tim Hunter
Lisa Albert
9. august 2007
5
5
„5G“
Lesli Linka Glatter
Matthew Weiner
16. august 2007
6
6
„Babylon“
Andrew Bernstein
Andre Jacquemetton & Maria Jacquemetton
23. august 2007
7
7
„Red in the Face“
Tim Hunter
Bridget Bedard
30. august 2007
8
8
„The Hobo Code“
Phil Abraham
Chris Provenzano
6. september 2007
9
9
„Shoot“
Paul Feig
Chris Provenzano & Matthew Weiner
13. september 2007
10
10
„Long Weekend“
Tim Hunter
Bridget Bedard & Andre Jacquemetton & Maria Jacquemetton & Matthew Weiner
27. september 2007
11
11
„Indian Summer“
Tim Hunter
Tom Palmer & Matthew Weiner
4. október 2007
12
12
„Nixon vs. Kennedy“
Alan Taylor
Lisa Albert & Andre Jacquemetton & Maria Jacquemetton
11. október 2007
13
13
„The Wheel“
Matthew Weiner
Matthew Weiner & Robin Veith
18. október 2007

2. séria (2008)[upraviť | upraviť zdroj]

No. # Názov Réžia Scenár Premiéra
USA
14
1
„For Those Who Think Young“
Tim Hunter
Matthew Weiner
27. júl 2008
15
2
„Flight 1“
Andrew Bernstein
Lisa Albert & Matthew Weiner
3. august 2008
16
3
„The Benefactor“
Lesli Linka Glatter
Matthew Weiner & Rick Cleveland
10. august 2008
17
4
„Three Sundays“
Tim Hunter
Andre Jacquemetton & Maria Jacquemetton
27. august 2008
18
5
„The New Girl“
Jennifer Getzinger
Robin Veith
24. august 2008
19
6
„Maidenform“
Phil Abraham
Matthew Weiner
31. august 2008
20
7
„The Gold Violin“
Andrew Bernstein
Jane Anderson & Andre Jacquemetton & Maria Jacquemetton & Matthew Weiner
7. september 2008
21
8
„A Night to Remember“
Lesli Linka Glatter
Robin Veith & Matthew Weiner
14. september 2008
22
9
„Six Month Leave“
Michael Uppendahl
Andre Jacquemetton & Maria Jacquemetton & Matthew Weiner
28. september 2008
23
10
„The Inheritance“
Andrew Bernstein
Lisa Albert & Marti Noxon & Matthew Weiner
5. október 2008
24
11
„The Jet Set“
Phil Abraham
Matthew Weiner
12. október 2008
25
12
„The Mountain King“
Alan Taylor
Matthew Weiner & Robin Veith
19. október 2008
26
13
„Meditations in an Emergency“
Matthew Weiner
Matthew Weiner & Kater Gordon
26. október 2008

3. séria (2009)[upraviť | upraviť zdroj]

No. # Názov Réžia Scenár Premiéra
USA
27
1
„Out of Town“
Phil Abraham
Matthew Weiner
16. august 2009
28
2
„Love Among the Ruins“
Lesli Linka Glatter
Cathryn Humphris & Matthew Weiner
23. august 2009
29
3
„My Old Kentucky Home“
Jennifer Getzinger
Dahvi Waller & Matthew Weiner
30. august 2009
30
4
„The Arrangements“
Michael Uppendahl
Andrew Colville & Matthew Weiner
6. september 2009
31
5
„The Fog“
Phil Abraham
Kater Gordon
13. september 2009
32
6
„Guy Walks Into an Advertising Agency“
Lesli Linka Glatter
Robin Veith & Matthew Weiner
20. september 2009
33
7
„Seven Twenty Three“
Daisy von Scherler Mayer
Andre Jacquemetton & Maria Jacquemetton & Matthew Weiner
27. september 2009
34
8
„Souvenir“
Phil Abraham
Lisa Albert & Matthew Weiner
4. október 2009
35
9
„Wee Small Hours“
Scott Hornbacher
Dahvi Waller & Matthew Weiner
11. október 2009
36
10
„The Color Blue“
Michael Uppendahl
Kater Gordon & Matthew Weiner
18. október 2009
37
11
„The Gypsy and the Hobo“
Jennifer Getzinger
Marti Noxon & Cathryn Humphris & Matthew Weiner
25. október 2009
38
12
„The Grown-Ups“
Barbet Schroeder
Brett Johnson & Matthew Weiner
1. november 2009
39
13
„Shut the Door. Have a Seat.“
Matthew Weiner
Matthew Weiner & Erin Levy
8. november 2009

4. séria (2010)[upraviť | upraviť zdroj]

No. # Názov Réžia Scenár Premiéra
USA
40
1
„Public Relations“
Phil Abraham
Matthew Weiner
25. júl 2010
41
2
„Christmas Comes But Once a Year“
Michael Uppendahl
Tracy McMillan & Matthew Weiner
1. august 2010
42
3
„The Rejected“
Jennifer Getzinger
Jonathan Abrahams & Matthew Weiner
8. august 2010
43
4
„The Good News“
John Slattery
Keith Huff & Matthew Weiner
15. august 2010
44
5
„The Chrysanthemum and the Sword“
Lesli Linka Glatter
Erin Levy
22. august 2010
45
6
„The Waldorf Stories“
Scott Hornbacher
Brett Johnson & Matthew Weiner
29. august 2010
46
7
„The Suitcase“
Jennifer Getzinger
Matthew Weiner
5. september 2010
47
8
„The Summer Man“
Phil Abraham
Lisa Albert & Janet Leahy & Matthew Weiner
12. september 2010
48
9
„The Beautiful Girls“
Michael Uppendahl
Dahvi Waller & Matthew Weiner
19. september 2010
49
10
„Hands and Knees“
Lynn Shelton
Jonathan Abrahams & Matthew Weiner
26. september 2010
50
11
„Chinese Wall“
Phil Abraham
Erin Levy
3. október 2010
51
12
„Blowing Smoke“
John Slattery
Andre Jacquemetton & Maria Jacquemetton
10. október 2010
52
13
„Tomorrowland“
Matthew Weiner
Jonathan Igla & Matthew Weiner
17. október 2010

5. séria (2012)[upraviť | upraviť zdroj]

No. # Názov Réžia Scenár Premiéra
USA
53-54
1–2
„A Little Kiss“
Jennifer Getzinger
Matthew Weiner
25. marec 2012
55
3
„Tea Leaves“
Jon Hamm
Erin Levy & Matthew Weiner
1. apríl 2012
56
4
„Mystery Date“
Matt Shakman
Victor Levin & Matthew Weiner
8. apríl 2012
57
5
„Signal 30“
John Slattery
Frank Pierson & Matthew Weiner
15. apríl 2012
58
6
„Far Away Places“
Scott Hornbacher
Semi Chellas & Matthew Weiner
22. apríl 2012
59
7
„At the Codfish Ball“
Michael Uppendahl
Jonathan Igla
29. apríl 2012
60
8
„Lady Lazarus“
Phil Abraham
Matthew Weiner
6. máj 2012
61
9
„Dark Shadows“
Scott Hornbacher
Erin Levy
13. máj 2012
62
10
„Christmas Waltz“
Michael Uppendahl
Victor Levin & Matthew Weiner
20. máj 2012
63
11
„The Other Woman“
Phil Abraham
Semi Chellas & Matthew Weiner
27. máj 2012
64
12
„Commission and Fees“
Christopher Manley
Andre Jacquemetton & Maria Jacquemetton
3. jún 2012
65
13
„The Phantom“
Matthew Weiner
Jonathan Igla & Matthew Weiner
10. jún 2012

6. séria (2013)[upraviť | upraviť zdroj]

No. # Názov Réžia Scenár Premiéra
USA
66-67
1–2
„The Doorway“
Scott Hornbacher
Matthew Weiner
7. apríl 2013
68
3
„Collaborators“
Jon Hamm
Jonathan Igla & Matthew Weiner
14. apríl 2013
69
4
„To Have and to Hold“
Michael Uppendahl
Erin Levy
21. apríl 2013
70
5
„The Flood“
Christopher Manley
Tom Smuts & Matthew Weiner
28. apríl 2013
71
6
„For Immediate Release“
Jennifer Getzinger
Matthew Weiner
5. máj 2013
72
7
„Man With a Plan“
John Slattery
Semi Chellas & Matthew Weiner
12. máj 2013
73
8
„The Crash“
Michael Uppendahl
Jason Grote & Matthew Weiner
19. máj 2013
74
9
„The Better Half“
Phil Abraham
Erin Levy & Matthew Weiner
26. máj 2013
75
10
„A Tale of Two Cities“
John Slattery
Janet Leahy & Matthew Weiner
2. jún 2013
76
11
„Favors“
Jennifer Getzinger
Semi Chellas & Matthew Weiner
9. jún 2013
77
12
„The Quality of Mercy“
Phil Abraham
Andre Jacquemetton & Maria Jacquemetton
16. jún 2013
78
13
„In Care Of“
Matthew Weiner
Carly Wray & Matthew Weiner
23. jún 2013

7. séria (2014-2015)[upraviť | upraviť zdroj]

No. # Názov Réžia Scenár Premiéra
USA
The Beginning
79
1
„Time Zones“
Scott Hornbacher
Matthew Weiner
13. apríl 2014
80
2
„A Day's Work“
Michael Uppendahl
Jonathan Igla & Matthew Weiner
20. apríl 2014
81
3
„Field Trip“
Christopher Manley
Heather Jeng Bladt & Matthew Weiner
27. apríl 2014
82
4
„The Monolith“
Scott Hornbacher
Erin Levy
4. máj 2014
83
5
„The Runaways“
Jennifer Getzinger
David Iserson & Matthew Weiner
11. máj 2014
84
6
„The Strategy“
Phil Abraham
Semi Chellas
18. máj 2014
85
7
„Waterloo“
Matthew Weiner
Carly Wray & Matthew Weiner
25. máj 2014

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]