Zoznam častí seriálu Odložený prípad

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Tento zoznam je zoznam častí seriálu Odložený prípad. Seriál má sedem sérii. Prvá, druhá a tretia séria má 23 častí, štvrtá 24 častí, piata 18 častí, šiesta 23 častí a siedma 22 častí, dohromady 156 častí. V USA sa 2. mája 2010 skončila posledná siedma séria. Seriál na Slovensku vysiela TV Markíza.

Séria Časti Rok výroby
1 23 2003 – 2004
2 23 2004 – 2005
3 23 2005 – 2006
4 24 2006 – 2007
5 18 2007 – 2008
6 23 2008 – 2009
7 22 2009 – 2010

1. séria: 2003-2004[upraviť | upraviť zdroj]

# Pôvodný názov Slovenský názov Scenár Réžia Pôvodné uvedenie Slovenské uvedenie
1 (1-01)
Look AgainŽiarlivosť
Mark Pellington
Meredith Stiehm
Lilly dostáva prvý odložený prípad potom, ako jej ho odsunul Nick Vera. Lilly tak nevyšetruje trojnásobnú vraždu, ale prípad Jill Shelbyovej z roku 1976, vraždu mladého dievčaťa.
2 (1-02)
GleenVýbuch
Paris Barclay
Jan Oxenberg
3 (1-03)
Our Boy is BackPodivné okolnosti
Bryan Spicer
Stacy Kravetz
4 (1-04)
Churchgoing PeoplePobožní ľudia
Mark Pellington
Meredith Stiehm
5 (1-05)
The RunnerBežec
David Straiton
Veena Cabreros Sud
Slovenské uvedenie: 10. február 2005
6 (1-06)
Love Conquers AlBezhraničná láska
Greg Yaitanes
Kim Newton
7 (1-07)
A Time to HateČas nenávisti
Deran Sarafian
Jan Oxenberg
8 (1-08)
Fly AwayNa motýlích krídlach
James Whitmore Jr.
Veena Cabreros Sud
9 (1-09)
Sherry DarlinSladká Sherry
Rachel Talalay
Sean Whitesell
10 (1-10)
The HitchhikerStopár
Marita Grabiak
Sean Whitesell
11 (1-11)
HubrisPýcha
Agnieszka Holland
Stacy Kravetz a Kim Newton
12 (1-12)
GluedLepidlo
Peter Markle
Tyler Bensinger
13 (1-13)
The LetterList
Tim Hunter
Veena Cabreros Sud
14 (1-14)
Boy in the BoxChlapec v škatuli
Karen Gaviola
Meredith Stiehm
15 (1-15)
Disco InfernoPeklo v disco klube
James Whitmore Jr.
Tyler Bensinger
16 (1-16)
VolunteersDobrovoľníci
Allison Anders
Jan Oxenberg
17 (1-17)
The Lost Soul of Herman LesterZblúdilá duša Hermana Lestera
Tim Matheson
Sean Whitesell
18 (1-18)
ResolutionsNovoročné predsavzatie
Alex Zakrzewski
Kim Newton
19 (1-19)
Late ReturnsOneskorené výsledky
David Straiton
Jay Beattie a Dan Dworkin
20 (1-20)
GreedChamtivci
Karen Gaviola
Stacy Kravetz
21 (1-21)
Maternal InstinctsMaterinský inštinkt
Kevin Hooks
Laurie Arent
22 (1-22)
The PlanPlán
Agnieszka Holland
Veena Cabreros Sud
23 (1-23)
Lover's LanePark zamilovaných
Nelson McCormick
Meredith Stiehm

2. séria: 2004-2005[upraviť | upraviť zdroj]

Časť Názov Slovenský názov Réžia Scenár Na Slovensku
24 (2-01) "The Badlands" Nebezpečná štvrť Tim Matheson Chris Mundy 15. január 2006

V septembri 2003 sa v černošskej štvrti odohrala tragédia. Boli zavraždení traja ľudia. Manželia Della a Tom a mladý chlapec Derek. Detektívka Lilly Rushová sa pustí do vyšetrovania neobjasneného prípadu, ktorý bol jej posledným prípadom predtým, ako prišla na oddelenie. Aj ostatní členovia tímu majú osobné dôvody, aby sa tento prípad uzavrel; Vera nevyriešil prípad, keď mu bol pridelený po tom, ako z neho odvolali Lilly. V osudnú noc sa na ulici vyhrážal miestny gang dvom priateľom – Joeovi a Derekovi. Della, majiteľka reštaurácie, si všimla hroziace nebezpečenstvo a chcela zavolať políciu. Šéf gangu sa nakoniec stiahol s výhrážkou, že sa čoskoro stretnú. O niekoľko hodín sa neznámy páchateľ vkradol do reštaurácie, zastrelil Dellu, Toma a Dereka a ich telá odvliekol na toaletu. Rushová vypočuje Lauru, dcéru obetí, ktorá ich zavedie aj na miesto činu. V minulosti tu pracovala ako čašníčka, ale po smrti rodičov reštauráciu zatvorila. Laura sa prizná polícii, že pred smrťou hovorila s Derekom. Jej žiarlivý priateľ si ich rozhovor zle vysvetlil a Dereka napadol.

25 (2-02) "Factory Girls" Dievčatá z továrne David Von Ancken Stacy Kravetz a Meredith Stiehm 22. január 2006

Detektívku Lilly Rushovú zaujmú okolnosti zločinu, ktorý sa odohral v apríli roku 1943. V tom čase niekto zavraždil mladú ženu Alice Millerovú. Počas druhej svetovej vojny sa zamestnala v továrni na výrobu lietadiel, kde si našla mnoho priateľov. Jej navonok bezstarostný život mal však v skutočnosti niekoľko štrbín. Potvrdzujú to i výpovede bývalých kolegýň obete Marthy a Penny. Spomenú meno Henryho Walkera, ich šéfa, ktorého Allison požiadala a o pomoc a pravdepodobne sa mu zverila i s nejakým tajomstvom. Lilly tuší, že Walkerova sekretárka zamlčuje isté okolnosti, ktoré by jej mohli osvetliť niektoré skutočnosti. Potom sa jej náhodou dostanú do rúk Alicine denníky.

26 (2-03) "Daniela" Daniela David Barrett Veena Cabreros Sud 29. január 2006

Detektívka Lilly Rushová otvorí ďalší nedoriešený prípad. V marci roku 1979 zmizla 19- ročná Daniela. V kontajnery sa našli jej osobné veci, ale telo sa polícii nepodarilo nikdy nájsť. Lilly získa starý pás a pozrie si nepríjemnú scénu, kde mladý muž napadne Danielu a mieri na ňu zbraňou. Hlavnými podozrivými sa stanú Chris a John. John sa prizná, že hneď v prvý večer, keď „zbalili“ Danielu na ulici, si z nej vystrelil a zamieril na ňu nenabitou zbraňou. Všetko nakrútili na kameru – Chris mu v tom asistoval. Vydesené dievča ich za hlúpy žart okamžite vyhodilo z bytu. Chrisa však zaujala Daniela natoľko, že na druhý deň sa jej išiel ospravedlniť. Začali sa spolu priateliť. V jej živote sa objavil aj istý Adrian Castea. Detektívka Rushová navštívi jeho matku a tá jej oznámi, že jej syn je už roky mŕtvy. Lilly jej ukáže aspoň fotografiu, či Danielu náhodu nepoznala. Matka jej dá šokujúcu odpoveď. Adrian a Daniela boli tá istá osoba.

27 (2-04) "The House" Barák Alex Zakrzewski Sean Whitesell 5. február 2006

Neďaleko mestskej väznice boli vykopané pozostatky mužského tela. Jeho podrobná expertíza ukázala, že išlo o odsúdenca Hanka Dempseyho, ktorý sa v januári 1968 pokúsil o útek. Detektívku Lilly Rushovú nevyriešený prípad zaujme natoľko, že sa pustí do jeho pátrania. Vyhľadá Hankovho spoluväzňa a snaží sa zistiť, aký bol. Rád provokoval a dráždil strážcov, preto mal v ich radoch niekoľko nepriateľov. Jeden z nich mal pomer so zdravotnou sestričkou na ošetrovni. Keď ju išiel navštíviť, Hank nastavil mikrofón tak, aby ich milovanie počula celá väznica. Strážca sa vtedy na neho veľmi nahneval. Spoluväzeň vykreslí šéfa žalára ako despotického človeka. Sám bol svedkom toho, ako po neúspešnom úteku fyzicky týral Hanka. Ľudí, ktorí mali motív zavraždiť obeť bolo viac, zločin však spáchal iba jeden.

28 (2-05) "Who's Your Daddy?" Kto je tvoj ocko? Greg Yaitanes Tyler Bensinger 12. február 2006

V júli 1991 niekto zavraždil manželský pár ilegálnych emigrantov z Kambodže. Ich šesťročná dcérka sa v momente príchodu páchateľa ukryla a tým si zachránila život. Po rokoch, prichádza za detektívkou Lilly Rushovou po tom, ako chce niekto predať matkin rodinný šperk na internete. Vrah ho ukradol v osudnú noc a teraz má možno polícia jedinečnú šancu vypátrať ho. Detektívke ešte raz podrobne opíše tragédiu, ktorá sa stala. Po dvoch výstreloch vyšla z úkrytu a našla telá rodičov v kaluži krvi. Vydesená vybehla na ulicu a požiadala o pomoc okoloidúceho muža. Išiel sa pozrieť do bytu, čo sa vlastne stalo a vzápätí zhrozený privolal políciu. O Karu sa rozhodol postarať. Dnes sa však stane jedným z podozrivých.

29 (2-06) "The Sleepover" Dievčenský večer Emilio Estevez Liz Garcia 19. február 2006

V novembri 1990 bolo v Diablovom rybníku nájdené telo 12- ročnej Rity Bexterovej. Príčinou smrti bol zlomený väz po páde zo skaly. Presne v ten istý deň, ale o štrnásť rokov neskôr, nájde polícia na tom istom mieste telo 19- ročnej Keatlin, ktorú niekto utopil. Zaujímavosťou je, že telá oboch obetí boli pokreslené rovnakými obrazcami. Polícia vylúči, že by mohlo ísť o rituálne značky. Detektívka Rushová predvolá podozrivého mladíka, pretože v jeho aute boli nájdené šaty poslednej obete. Neil je schizofrenik a jeho zmätená výpoveď polícii veľmi nepomôže. Prizná sa, že každý rok 16. novembra navštevuje Diablov rybník, a tento rok po prvý raz vraždil. Rita chodila do školy s Neilovou sestrou, takže ju musel poznať, i keď tento fakt popiera. Vysvitne, že malú Ritu šikanovala Neilova sestra so svojimi priateľkami. Poslednú noc strávili s ňou a tento dôležitý fakt pred políciou zatajili.

30 (2-07) "It's Raining Men" Márnotratný syn Paul Holahan Jan Oxenberg 26. február 2006

Detektívku Rushovú (Kathryn Morrisová) navštívi Artie Russó a žiada o vyšetrenie vraždy, ktorá sa stala v apríli roku 1983. Artie mal byť pred dvadsiatimi rokmi mŕtvy. Dostal AIDS a dali mu pol roka života. Našťastie podstúpil pokusnú liečbu, ktorá mu pomohla. Jeho partnera Jeffa Kerna niekto jedného dňa zaškrtil. Prípad sa založil ako nevyriešený. On však vie, že veľa ľudí podozrieva zo zločinu práve jeho. Chcel by svoje meno konečne očistiť. Polícia navštívi Jeffovho brata, vplyvného a bohatého muža. Otec Jeffa vydedil, pretože sa nevedel vyrovnať s jeho homosexualitou. Jeff sa zamestnal v kúpeľoch, ale nepracoval tam dlho. Toto miesto považoval za semenisko šírenia chorôb a podľa Artieho kúpele nakoniec podpálil. Majiteľ ho podozrieval a žiadal o odškodné, ale Jeff sa k podpaľačstvu nikdy nepriznal.

31 (2-08) "Red Glare" Červená žiara Tim Matheson Jay Beattie a Dan Dworkin 5. marec 2006

Detektívku Rushovú navštívi muž menom Howard a žiada ju, aby našla vraha jeho otca. V apríli roku 1953 ho niekto prepadol v černošskej štvrti a dobil na smrť. Howardova matka dlhé roky tajila okolnosti úmrtia svojho manžela. Jeho synovia dokonca dodnes nevedia, kde je pochovaný. Rushová sa pustí so svojimi kolegami do práce. Elliot Garvey bol „biely“ učiteľ a podľa záznamov ho dva mesiace pred smrťou zatkli za držanie drog. Elliot sympatizoval s čiernymi a priatelil sa s nimi. Pridal sa k aktivistom a z tohoto dôvodu sa pravdepodobne stal pre niekoho tŕňom v oku. Jeho starší syn však tvrdí, že integrácia bola iba zástierka. Jeho otec bol vraj komunista. Mesiac pred smrťou bol predvolaný federálnym úradom pre vyšetrovanie, aby svedčil na súde. Ale vypovedať už nestihol.

32 (2-09) "Mindhunters" Lovec duší Kevin Bray Veena Cabreros Sud 12. marec 2006

Prírodná rezervácia na americkej pôde sa stáva dejiskom drámy niekoľkých nevinných žien. Po tom čo boli nájdené ich zohavené telá, detektívka Lillian Rushová otvára odložené prípady obetí, ktoré boli až do tejto chvíle považované za nezvestné. Na prvý pohľad nie je jasné, čo zavraždené ženy spája, sú rôzneho veku, farby pleti či rodinného zázemia. Následné vyšetrovanie však ukáže vrahov zámer potupiť a zabiť ženy, ktoré v minulosti úspešne unikli rôznym násilníkom. Praktikám psychopatického maniaka, sa však neubránia. Prvotné stopy vedú do radov policajtov, následne sa ale ukážu ako falošné. Na stoličku vypočúvaného si však sadá človek, ktorý má okrem policajtov ako jediný prístup k dokumentácii obetí. Pred detektívkou Rushovou stojí skutočne ťažký prípad, dôkazy ktoré drží v rukách sú len hypotetické.

33 (2-10) "Discretion" Diskrétnosť James Whitmore Jr. Henry Robles 19. marec 2006

Greg Vizcaino je mladý perspektívny právnik, pracujúci na prípade, ktorý má odštartovať jeho politickú kariéru. Tesne po tom, ako je uväznený pravdepodobný vrah mladej Stacy, násilnou smrťou umiera aj Greg. Jeho telo nájdu stovky kilometrov, od miesta jeho bydliska. V priebehu vyšetrovania sa zdá, že Greg bol skazený štátny zástupca, zlodej- zapletený v drogách a podivných sexuálnych hrách s malými chlapcami. Jeho vrahom je človek, ktorý nechce ohroziť svoju kariéru. Podozrivých môže byť hneď niekoľko. Kto však mal záujem postarať sa o odsúdenie úplne nevinného človeka, zostáva záhadou aj pre detektívku Rushovú. Nie nadlho. Na správnu stopu ju totiž privedie sám vrah.

34 (2-11) "Blank Generation" Stratená generácia David Barrett Chris Mundy 26. marec 2006

Lilly Rushová sa púšťa do riešenia prípadu, ktorý na prvý pohľad vyzerá ako samovražda. Mathewovo telo nájdu na priedomí malej vily s listom na rozlúčku. Píše sa rok 1978. Po matkinej samovražde hľadá mladý Mathew útechu v spolku, fungujúcom na princípe sekty. Je presvedčený, že matku zabil jeho vlastný otec, ktorý prechováva nenávisť aj voči nemu a neprestajne mu organizuje život. Čiastočnú spokojnosť nachádza u iného „otca“, ktorý mu sľubuje spásu duše. Mathew prežíva krátke, no plytké šťastie medzi ľuďmi, žijúcimi v uzavretej spoločnosti. Po stretnutí so sestrou, ktorá sa snaží o jeho návrat, prichádza vytriezvenie. Vie, že nedokáže splniť povinnosť, ktorú si spolok žiada – zabiť vlastného otca. Jedinou cestou von z bludného kruhu je únik. Pravidlá spolku, ale hovoria jasnou rečou- živý neodíde nikto!

35 (2-12) "Yo, Adrian" Ahoj, Adrian James Whitmore Jr. Sean Whitesell 2. apríl 2006

Muž menom Sonny Carroll chce hovoriť s políciou, pretože má novú informáciu o vražde, ktorá bola spáchaná v roku 1976. V boxerskom klube Top Dog nastúpil pred rokmi mladý a neskúsený Jerry Stone proti ostrieľanému boxerovi Madovi. Mladík zomrel priamo v ringu. A práve Sonny bol vtedy rozhodcom, ktorý zápas neprerušil, i keď videl, že chlapec bojuje z posledných síl a je v ohrození života. Sonny zomiera a chce sa pred smrťou vyspovedať. Roky si nosil so sebou svoje tajomstvo – vtedy prijal úplatok 1500 dolárov, aby súboj neprerušil. Detektívke Lilly Rushovej však nestihne prezradiť, od koho peniaze prevzal. Sonny mal dcéru, a tá i napriek otcovej nevôli chodila s Jerrym. Vtedy mala síce iba 15 rokov, ale Jerryho veľmi ľúbila. Mad sa prizná, že o zápas s neschopným nováčikom vôbec nestál, ale prehovorili ho, pretože mal vďaka Jerrymu šancu získať publicitu. Stopy vedú k bývalému členovi boxerského klubu Buckymu Lowmanovi, pretože kvôli Jerrymu prišiel nielen o účasť na dôležitom zápase s Madom, ale aj o svoju priateľku Ginu.

36 (2-13) "Time to Crime" Samopal Tim Hunter Tyler Bensinger 9. apríl 2006

Detektívka Lilly Rushová otvorí nedoriešený prípad z augusta 1987 po tom, ako polícia objaví samopal, ktorým bolo zavraždené šesťročné černošské dievčatko Keyla Odomsová. V osudný deň spustil streľbu v parku neznámy šofér a vzápätí z miesta činu ušiel. Jedna z guliek sa odrazila od basketbalového stĺpu a zasiahla Keylu do hrude. Vtedy sa polícia domnievala, že ide o vojnu gangov. V parku sa v tom čase nachádzali dvaja, v minulosti súdne trestaní, muži. Lilly sa dostane do rúk rodinné video. V deň Keylinej smrti oslavoval jej brat narodeniny. Na videu je zachytená potýčka Sedricka a Rodneyho. Polícia pátra po pôvode zbrane, ktorá prešla za tie roky niekoľkými rukami. Všetky cesty vedú k Rodneymu Johnsonovi. Podľa záznamov prevážal zbraň a v deň smrti bol v parku. Je podozrivý z toho, že páchateľ kúpil zbraň práve od neho. Dokonca vysvitne, že kedysi mal pomer s Keylinou matkou.

37 (2-14) "Revolution" Vojnové straty Alex Zakrzewski Liz Garcia 16. apríl 2006

10.11.1969 bolo nájdené telo mladej Ellie McCormickovej v byte Warrena Cousinsa. Vzhľadom na nové okolnosti sa detektívka Lilly Rushová opäť vracia k nedoriešenému prípadu. Na Cousinsa bol v minulosti vydaný zatykač, ale on bol rýchlejší. Podarilo sa mu emigrovať do Kanady. Keď sa dozvedel o smrti svojho otca, rozhodol sa po rokoch vrátiť do rodiska a zúčastniť sa jeho pohrebu. Lilly zo spisov vie, že Cousins sa s Ellie zoznámil, keď spieval s kapelou na svadbe jej priateľky. Otvorene jej dvoril, i keď vedel, že je zasnúbená. Ellie nakoniec jeho šarmu podľahla a zasnúbenie zrušila. O niekoľko týždňov ju našli mŕtvu v jeho byte. Cousins tvrdí, že do Kanady ušiel, aby nemusel narukovať do Vietnamu. S Ellie sa dohodol, že príde za ním neskôr, pretože sa starala o brata, ktorého zmrzačil Vietnam. Rushová začne podozrievať snúbenca obete. On jediný mal motív vraždiť.

38 (2-15) "Wishing" Prianie Emilio Estevez Karin Lewicki 23. apríl 2006

Detektívka Lilly Rushová sa opäť vracia k nedoriešenému prípadu z roku 1993. Colina Millera zrazil vlak, ale podľa všetkého nešlo o nehodu. Do rúk detektívky sa dostanú zvláštne kresby, ktoré pripomínajú osudný deň smrti Colina. Jeden z obrázkov si dokonca nájde za stieračom vlastného auta. Colin bol psychicky narušený chlapec – tak trošku blázon – a mal i nepriateľov. Spolužiaci sa mu často vysmievali a fyzicky mu ubližovali. Jedným z nich bol i priateľ dievčaťa, do ktorého bol Colin veľmi zaľúbený a dovolil si ju pobozkať. Celú aféru vtedy riešili jej rodičia a požiadali Colinovu matku, aby sa od ich dcéry držal čo najďalej. Rushová upodozrieva z vraždy bývalého priateľa dievčiny, on však tvrdí niečo celkom iné. John sa iba vydával za Colinovho priateľa. Sám raz na vlastné oči videl, ako chlapca napadol a s nenávisťou do neho kopal.

39 (2-16) "Revenge" Pomsta David Von Ancken Jay Beattie 30. apríl 2006

Farár informuje miestnu políciu o tom, že nedávno sa bol u neho vyspovedať mladík menom Bernie Ganz a zdôveril sa mu, že bol zapletený do únosu deväťročného chlapca Kylea Breama. Bernie už nie je medzi živými. Doplatil na svoj pochybný spôsob života a počas lúpeže bol zavraždený. Detektívka Lilly Rushová obnoví vyšetrovanie nedoriešeného prípadu z minulosti. V roku 1998 niekto uniesol malého Kyla priamo z predajne s oblečením. Na druhý deň sa ozvali vydierači, ktorí požadovali za chlapca výkupné. Otec dal peniaze podľa inštrukcií do smetí, ale páchateľ sa pravdepodobne zľakol a utiekol. Kyleovo mŕtve telo bol čoskoro objavené v prístave. Polícia navštívi Bernieho brata, Manyho, ktorý bol už v minulosti trestne stíhaný za falšovanie dokladov. Nakoniec sa prizná, že si ho na únos Kylea najal anonym. Jedna partia mala na starosti samotný únos, druhá ho mala strážiť. Vysvitne, že únosca vedel o dlhopisoch a Kyleova matka povedala túto informáciu iba svojej sestre.

40 (2-17) "Schadenfreude" Škodoradosť Tim Matheson Gina Gionfriddo 7. máj 2006

Polícii je nahlásenie úmrtie Melanie Karslovej, mladej narkomanky. Detektívi objavia v jej byte prsteň s monogramom Stevena Chaseho. Lilly Rushová obnoví vyšetrovanie už uzavretého prípadu. Úspešný chirurg Steven Chase bol v roku 1982 obvinený z vraždy svojej manželky Lindsay. On však tvrdil, že ju nezabil. Podľa jeho výpovede sa v osudnú noc vkradla do ich domu istá blondínka a šupák a tí ju zavraždili. Žiaden dôkaz o ich návšteve sa však nikdy nenašiel. Chase bol odsúdený a už dvadsiaty tretí rok sedí vo väzení za zločin, ktorý možno nespáchal. Tesne pred Lindsayinou smrťou Steven operoval svojho priateľa Ellena, ktorý počas zákroku zomrel. Jeho manželka Diane ho zažalovala a vyhrážala sa mu pomstou.

41 (2-18) "Ravaged" Vyprahnutosť James Whitmore Jr. Meredith Stiehm 14. máj 2006

Oddelenie vrážd navštívi Megan Eastonová a požiada detektívku Lilly Rushovú, aby obnovila prípad náhodnej smrti jej sestry Sloane spred desiatich rokov. Celkom náhodou získala nové informácie a je presvedčená o tom, že smrť jej sestry nebola náhodná. Sloanine telo našiel bezdomovec na parkovisku bistra, v ktorom pracovala. V krvi jej našli vysokú hladinu alkoholu a polícia sa domnievala, že sa opitá potkla, odpadla a vďaka nepriazni počasia zamrzla. Osudnú noc však Sloane strávila s mladými študentmi, konkrétne s vodcom bratstva Gerethom, ktorý mal sklony k agresivite a k ženám bol mimoriadne drsný. Detektívka Rushová o ňom zistí, že často lákal ženy na „plážovú noc“ –  opil ich, zlákal a zaviedol na miesto, kde ostatní kamaráti sledovali priebeh jeho sexuálnych radovánok.

42 (2-19) "Strange Fruit" Divné ovocie Paris Barclay Veena Cabreros Sud 21. máj 2006

Detektívka Lilly Rushová otvorí svoj ďalší prípad po tom, ako ju kolega upozorní na nové skutočnosti. V roku 1963 sa stal svedkom nezvyčajného nálezu – 16- ročného černošského chlapca Dannho Williamsa, ktorého niekto chladnokrvne zavraždil. Vrah nebol nikdy odhalený. Pri jeho tele vtedy polícia našla iba zvláštny odkaz s kódom, ktorý sa im však bohužiaľ nepodarilo rozlúštiť. Na základe výpovedí vysvitne, že Dannymu sa veľmi páčilo čierne dievča zo susedstva Matilda Jeffersonová, ktoré pracovalo u bielej rodiny Johnsonovcov. Jedného dňa Danny celkom náhodou zistil, že Matildu sexuálne zneužíval Henry Johns. Zločin sa snažila nahlásiť na polícii, vtedy ju ako psychická podpora sprevádzal aj Danny, ale ich udanie vtedy nemalo žiadnu odozvu.

43 (2-20) "Kensington" Kensington Bill Eagles Sean Whitesell 28. máj 2006

Detektívka Lilly Rushová sa na základe nových informácii opäť vráti k vražde spred niekoľkých rokov. V novembri 1989 niekto zavraždil mladého muža menom Joe Young a jeho telo bolo objavené vo večerných hodinách na ulici. Joeova manželka bola vo vysokom štádiu tehotenstva a obaja sa tešili na svojho prvého potomka. Toho sa však Joe už nedočkal. Bol nekonfliktným typom človeka, jediná výrazná udalosť, ktorá sa pred jeho smrťou udiala bol fakt, že bol nespokojný vo svojom zamestnaní. S niekoľkými kolegami sa rozhodol podnikať na vlastnú päsť ako taxikár. Na to potreboval počiatočný kapitál, ale ten nebol najväčším problémom. Ten nastal, keď ich skvelý plán narušili konflikty a nedorozumenia medzi kolegami.

44 (2-21) "Creatures of the Night" Nočné prízraky Alex Zakrzewski Tyler Bensinger 4. jún 2006

Sériový vrah Roy B. Anthony je po dvadsiatich piatich rokoch prepustený z väzenia za slušné správanie. V minulosti dostal nižší trest, pretože sa priznal iba k nevyjasneným vraždám. Štátny zástupca požiada šéfa kriminálneho oddelenia, aby sa jeho ľudia okamžite pustili do práce, pretože je presvedčený, že Roy bude vo svojich ohavnostiach pokračovať. Detektívka Lilly Rushová sa vráti k nedoriešenému prípadu tridsaťročného Marka Cahilla z roku 1977, ktorého podľa všetkého zabil Roy. Svojim obetiam, ktoré škrtil, vzal vždy nejakú drobnosť – talizman a vyhliadal si ľudí v uniforme. Roy tvrdí, že Marka nepozná, jeho prívesok je však vo vrahovej škatuli s talizmanmi. Mark pracoval ako vrátnik. Jeho bývalý kolega si myslí, že Mark mal ľúbostný pomer s jednou z obyvateliek domu. S Helen trávil veľa času napriek tomu, že bola vydatá za vplyvného a žiarlivého manžela.

45 (2-22) "Best Friends" Najlepšie priateľky Mark Pellington Liz Garcia 11. jún 2006

Polícia nájde v rieke starého veterána a v tridsaťročnom vraku objaví kostru ženy. V karosérii sú stopy po guľkách z revolvera a v aute sa nájdu zvyšky náradia na výrobu domácej pálenky. Prípadu sa ujme detektívka Lilly Rushová a v domove dôchodcov vyhľadá Curtisa Collinsa, muža, na ktorého bolo vozidlo zaevidované. Curtis potvrdí, že po smrti rodičov sa staral o mladšiu, dospievajúcu sestru Rose. Jej výchova však nebola jednoduchá, pretože Rose bola veľmi svojská. Často navštevovala černošský bar a stýkala sa tam s pochybnými existenciami. Jedného dňa ušla z domu a odvtedy ju nevidel. Curtis priznáva, že ako pašerák mal veľa nepriateľov. Nevylučuje, že v osudnú noc mohla byť v aute jeho sestra a tú, v domnienke, že je to on, niekto prenasledoval a pokúsil sa ju zavraždiť.

46 (2-23) "The Woods" Les Nelson McCormick Veena Cabreros Sud 25. jún 2006

Detektívka Lilly Rushová sa začne zaujímať o nedoriešený prípad Simone Marxovej z roku 1972 po tom, ako je na jej pozemku objavený masový hrob. Páchateľ sem pochoval 9 žien, lebky postavil do radu vedľa seba, ich oči nahradil čiernymi guľôčkami, hľadiacimi do jednej z podkrovných izieb. Z vraždy Simone Marxovej bol podozrivý jej syn George, ale vina mu nikdy nebola dokázaná. V osudnú noc sa k obeti niekto vlámal a pred usmrtením ju znásilnil. George mal alibi, pretože v ten istý deň svoju matku vydesil natoľko, že sa skontaktovala so sociálnou službou, a tá ho dočasne umiestnila v detskom domove. Podľa výpovedí svedkov bol George čudák, ale jeho matka bola taká istá. Jeden zo susedov sa kamarátil s Georgom, i keď mu to rodičia zakazovali. V noc vraždy si s ním ako obvykle signalizoval morzeovkou, ale George mu neodpovedal. Zvedavosť ho zaviedla do domu Marxovcov, kde uvidel vlamačov.

Viac informácií nájdete v hlavnom článku Odložený prípad.

3. séria: 2005-2006[upraviť | upraviť zdroj]

Časť Názov Slovenský názov Réžia Scenár Na Slovensku
47 (3-01) "Family" Rodina Mark Pellington Meredith Stiehm 15. október 2006

Detektívka Lilly Rushová sa ujme ďalšieho nedoriešeného prípadu z minulosti, po tom, ako policajné oddelenie navštívi istá 17 ročná teenagerka Clair, ktorá nikdy nepoznala svojich rodičov. Požiada ju, aby odhalila vraha jej otca, ktorý zomrel v roku 1988. Lilly si prezrie spisy obete – Jimmyho Tetea a s kolegami sa pustí do vyšetrovania. Jimmyho videli živého posledný raz na školskom večierku, z ktorého odišiel so svojou priateľkou. Lilly ju navštívi a snaží sa od nej dozvedieť viac informácií. Žena vypovedá, že Jimmyho nadovšetko milovala. Keď však otehotnela, bola zo vzniknutej situácie vykoľajená a vystrašená, rovnako ako Jimmy. Obaja boli na rodičovstvo primladí, a tak zvažovali rôzne alternatívy... Jimmy istý čas dokonca zháňal financie, ktoré by ich problém mohli vyriešiť. Jedného večera pristihol svojho ženatého učiteľa s inou ženou. Ten ho požiadal o mlčanlivosť a na oplátku mu dal zaujímavú ponuku, ktorá by ho mohla dostať z ťažkostí.

48 (3-02) "The Promise" Sľub Paris Barclay Veena Cabreros Sud 22. október 2006

Policajné oddelenie navštívi muž v stredných rokoch a požiada detektívku Lilly Rushovú a jej kolegov, aby zistili, čo sa stalo v októbri 2004. Vtedy sa jeho dcéra Laurie vybrala na svoju prvú párty. Bohužiaľ, z oslavy sa už nikdy nevrátila. V dome vypukol požiar a ona počas neho zahynula. Otec ukáže Rushovej zopár záberov, získaných z internetu, na ktorých niekto Laurie doslova „nalieva“ alkoholom. Podľa jej zdeseného výzoru je jasné, že večierok nemal veľmi príjemný priebeh. Rushová navštívi jej priateľov, ktorí sa s ňou v osudnú noc zabávali a dozvie sa, že Laurie sa pre svoju obezitu stala terčom nechutného žartu niekoľkých chlapcov. Tí, jej zaviazali oči a pod zámienkou, že majú pre ňu prekvapenie, ju odviedli na pódium, kde ju korunovali za „prasačiu kráľovnú“. Ich ohavnému vyčíňaniu však nebol ani zďaleka koniec.

49 (3-03) "Bad Night" Osudová chyba Kevin Bray Andrea Newman 29. október 2006

Policajné oddelenie navštívi pani v Bistrongová a požiada detektívku Lilly Rushovú, aby sa ujala nedoriešeného prípadu z dávnej minulosti. V októbri 1978 niekto napadol a dobodal nožom jej syna Angusa, ktorý bol v tom čase iba študentom. Rushová s kolegami jej prisľúbi pomoc a ako prvú navštívi Vicky, Angusovu najlepšiu priateľku. Vicky zostala vďaka nemu a jeho neopatrnej jazde na automobile natrvalo pripútaná na vozíčku. Jej otec, brat a priateľ Craig vtedy nevedeli Angusovi odpustiť. Vicky sa na neho nehnevala, i keď potrebovala pomerne dlhý čas na to, aby sa vyrovnala s trvalou invaliditou. Angus sa pre tragédiu, ktorú spôsobil veľmi trápil, pretože Vicky bola pre neho najdrahšou osobou, osobou, ktorú nadovšetko miloval... Vicky poskytne polícii šokujúci dôkaz, vďaka ktorému sa stane hlavným podozrivým jej vlastný otec.

50 (3-04) "Colors" Farby Paris Barclay Sean Whitesell 5. november 2006

Rok 1945. Clyde Taylor patril k jedným z najviac talentovaných čiernych bejzbalistov v krajine. Napriek svojmu mladému veku sa v krátkom čase stal bejzbalovou hviezdou so skvelými vyhliadkami do budúcnosti. 12. augusta 1945, po dôležitom zápase, v ktorom opäť zabodoval, bolo však jeho zakrvavené telo objavené na parkovisku. Prípad sa uzavrel ako nedoriešený. Detektívka Lilly Rushová a jej kolegovia sa rozhodne po vyše polstoročí vyšetrovanie obnoviť a páchateľa zločinu odhaliť. Ako prvého polícia navštívi vtedajšieho manažéra tímu, za ktorý Clyde hral. Vysvitne, že okolo mladého černocha sa pohybovalo niekoľko pochybných osôb, ktoré mali dôvod mladíka nenávidieť. Motívom vraždy bola pravdepodobne ľudská závisť alebo farba jeho pokožky.

51 (3-05) "Committed" Uväznená Alex Zakrzewski Liz Garcia 12. november 2006

V júni 1954 Bettie Petrowski a jej malý synček takmer uhoreli, keď žena vedome nezabránila požiaru, ktorý vypukol v ich dome. Tesne po nešťastí bola Bettie prevezená na psychiatrickú kliniku, kde sa zotavovala niekoľko mesiacov. V decembri toho istého roku zomrela za zvláštnych a a dosiaľ nevysvetlených udalostí. Jej zamrznuté telo bolo nájdené v lese. Detektívka Lilly Rushová sa opäť vráti k takmer polstoročiu starému prípadu a so svojimi kolegami sa snaží objasniť jej úmrtie, pretože je presvedčená, že nešlo o žiadnu náhodu. Vypočuje všetkých svedkov, ktorí sú ešte nažive –  jej syna, bývalé spolupacientky a ošetrovateľov z kliniky. To ju iba utvrdí v tom, že Bettie niekto zavraždil.

52 (3-06) "Saving Patrick Bubley" Zachráňte Patricka Bubleyho Marcos Siega Tyler Bensinger a Karin Lewicki 19. november 2006

November 1999 celkom zmenil život jednej černošskej rodiny. Pani Bubleyová, matka šiestich detí, prišla o svojich troch synov pri nočnej prestrelke. Vtedy bola vyšetrovaním zločinu poverená čerstvo začínajúca detektívka Lilly Rushová. Napriek nadľudskej snahe sa jej páchateľa nepodarilo vypátrať. Spis bol nakoniec založený k ostatným nevyriešeným. Teraz, po niekoľkých rokoch, sa Lilly Rushová opäť stretáva s pani Bubleyovou, ktorá opäť stratila svoje ďalšie dieťa, ďalšieho syna. Chlapca niekto zastrelil a z miesta činu ušiel. Bubleyová stratila zmysel života, svoj žiaľ zaháňa drogami, trpí depresiami a jediné, čo ju drží nad vodou, sú jej dve deti. Rushovej nedôveruje a vyčíta jej, že neurobila všetko pre to, aby našla vraha. Detektívka opäť otvorí starý prípad a s horlivosťou sa pustí do jeho objasňovania.

53 (3-07) "Start-Up" Rozjazd James Whitmore Jr. Karin Lewicki 26. november 2006

V roku 1999 odštartoval Clifton Coleman veľkú mediálnu kampaň. Hlavou kampane sa vtedy stala mladučká a ambiciózna Amy Lindová a jej najlepší priateľ Scott. Hneď po zaznamenaní úspechu však bolo nájdené Amyne telo pri jazere, neďaleko jej domu. Polícii sa vraždu nepodarilo vyšetriť a prípad bol založený do zložky nevyriešených. Detektívka Lilly Rushová sa so svojimi kolegami začne o tento zločin opäť zaujímať. Ako prvú vypočuje sestru obete. Tá spomína na štart kampane i na to, aká bola Amy šťastná, pretože od Colemana získala veľkú sumu peňazí na jej rozbehnutie. Rushová sa však od jej bývalých kolegov dozvie, že Amy mala i starosti. Tesne pred smrťou sa niekoľkokrát dostala do ostrého konfliktu so Scottom.

54 (3-08) "Honor" Česť Paris Barclay Craig Turk 3. december 2006

Detektívka Lilly Rushová obnoví prípad vraždy námorného letca Carla Burtona. V auguste 1972 sa vrátil zo zajatia vo Vietname a pol roka nato ho niekto zastrelil v jednej z pochybných štvrtí. Na mieste činu sa našlo i vrecko marihuany. Pani Burtonová vypovedá, že po manželovom návrate sa im nepodarilo opäť zblížiť. Zajatie ho veľmi zmenilo. Už nebol ten silný muž, ktorého kedysi obdivovala... Rushová sa od syna obete dozvie, že jeho matka sa v čase otcovej neprítomnosti stretávala s Kenom Westinom. Snažil si získať si aj priazeň Nada. Často ho brával na prechádzky a dokonca sa niekoľkokrát vydával za jeho otca – Carla Burtona. Janet sa s Kenom po manželovom príchode z Vietnamu rozišla a Ken to niesol veľmi ťažko.

55 (3-09) "A Perfect Day" Perfektný deň Roxann Dawson Veena Cabreros Sud 10. december 2006

Kriminálne oddelenie je v pohotovosti. Rybár mal čudný úlovok – v rieke našiel zvyšky tela. Ide o dievčatko vo veku 3 – 5 rokov a jej telíčko bolo vo vode niekoľko desiatok rokov. Podľa patológa utrpelo mnoho zranení, ale najvážnejšia bola dvojnásobná fraktúra zápästia. Nakoľko nejde o častý jav, polícia rýchlo zistí, že v roku 1969 bola v nemocnici sv. Bonifáca ošetrená malá Vivian. Ošetrujúci lekár vypovedá, že jej matka bola veľmi znepokojená a požiadala ho, aby si ju vzal skôr, ako bude neskoro. I keď mal podozrenie, že ide o domáce násilie, nemohol nič robiť. Vtedy boli také časy. Rushová sa stretne aj s bývalou kolegyňou Vivianinej matky. Podľa nej nebola celkom v poriadku. Mala krásnu dcérku a milujúceho manžela, ktorého chcela zrejme opustiť. Polícia vytvorí na základe lebky rekonštrukciu fotky dievčatka. Rushovej sa prihlási žena, ktorá tvrdí, že ide o jej podobizeň.

56 (3-10) "Frank's Best" Frankove lahôdky Michael Schultz Andrea Newman 17. december 2006

Detektívku Lilly Rushovú navštívi Paulo Muňóz a požiada ju, aby sa opäť vrátila k prípadu vraždy, ktorá sa stala v decembri 2001. Hlavným podozrivým sa vtedy stal jeho brat Richard, ktorý bol nakoniec odsúdený a v súčasnosti si odpykáva niekoľkoročný trest vo väzení. Muž je presvedčený, že Richard je nevinný. So zavraždeným obchodníkom Frankom DiCenziom bol priateľ a nemal dôvod ho okradnúť a zabiť. Naopak, bol mu za veľa vecí vďačný. Richard bol v USA ilegálne. Frank ho zamestnal a pomáhal mu ako vedel. Dva týždne pred Frankovou smrťou dostal od neho list. Richard v ňom spomína, že do Frankovho bytu sa niekto vlámal, zabil mu psa a vydieral ho.

57 (3-11) "8 Years" 8 rokov Mark Pellington Meredith Stiehm 20. december 2006

V roku 1980 každý zo štyroch blízkych stredoškolských kamarátov si pôjde svojou cestou. O osem rokov neskôr, v roku 1988, je jeden z nich zavraždený. Oddelenie vrážd dostáva tip o vražde a promptne znovu vyšetruje prípad a skúma životy a sny kamarátov po strednej škole.

58 (3-12) "Detention" Po škole Jessica Landaw Liz Garcia 24. máj 2007

Detektívka Lilly Rushová sa vracia k prípadu z roku 1994, kedy spadol Trevor Dawis zo školskej strechy. Polícia vtedy uzavrela prípad ako samovraždu. Teraz má Rushová nové informácie o jeho smrti. Nedávno zomrel školník z tej istej strednej školy, ktorú Trevor navštevoval. V jeho byte sa našla druhá časť listu, v ktorom mladík spomína, že sa ocitol v ohrození života. Rushová navštívi Dawsonovcov, ktorí potvrdia synov rukopis. I keď bol náladový, osobitý, často sa zatváral v izbe a počúval svojho obľúbeného speváka Kurta Kobeina, nenadobudli ten dojem, že by si chcel vziať život. Podozrivé bolo i to, že pred smrťou pravidelne volával na linku dôvery, o čom svedčí výpis telefónneho účtu, ktorý im bol doručený až po tragédii. V osudný deň zostal Trevor po škole s niekoľkými spolužiakmi. Polícia sa dostane k videonahrávke z učebne dúfajúc, že získa viac informácií o posledných hodinách života obete. Páska je však sfalšovaná.

59 (3-13) "Debut" Debutantky Tim Hunter Karin Lewicki a Kate Purdy 31. máj 2007

Lillian Wyanová navštívi policajné oddelenie a požiada detektívku Lilly Rushovú, aby otvorila prípad vraždy jej dcéry spred štyridsiatich rokov... V roku 1969 sa Emma zúčastnila debutantského plesu, na ktorom ju sprevádzal Travis Wittman. Emma v ten večer prišla o život. Prípad nebol nikdy vyriešený. Podozrivým z vraždy bol práve Travis. Ten momentálne čelí obvineniu z vraždy vlastnej manželky, ktorá zomrela pred mesiacom pádom zo schodov. Travis zaplatil tučnú kauciu a je stíhaný na slobode. Lillian je presvedčená, že vrahom je práve on. Rushová sa pustí do pátrania. Vypočuje Travisa, ktorý tvrdí, že jeho žena bola epileptička a spadla počas záchvatu tak nešťastne, že zomrela. Tvrdí, že Emmu takmer nepoznal. Nemal žiaden motív ublížiť jej. Upozorní však na Sloane, ktorá sa na Emmu veľmi hnevala, pretože jej „vyfúkla“ miesto na plese. Dokonca sa tam v osudný večer objavila.

60 (3-14) "Dog Day Afternoons" Podfuk Craig Ross Jr. Sean Whitesell 7. jún. 2007

Detektívka Lilly Rushová otvára neuzavretý prípad z roku 2000. Pri prepade banky zastrelil jeden z lupičov pracovníčku za priehradkou. Teraz, po šiestich rokoch, zlodeji opäť prepadli tú istú pobočku, v rovnakých maskách a stými istými zbraňami. V záznamoch figuruje, že Rowan Royanová spustila alarm napriek výstrahe zločincov. Detektívka Lilly Rushová oznámi rodine obete, že otvára prípad a snaží sa zistiť o mladej žene čo najviac informácií. Rowanina kolegyňa, ktorá pracuje stále v tej istej banke, si spomenie na mladíka, ktorý navštívil pobočku pár dní pred lúpežou. Volal sa Julian, na malíčku mal prsteň s lebkou a dvoril Rowan. Teraz, počas posledného prepadu si všimla, že jeden z maskovaných mužov má na malíčku presne taký istý prsteň.

61 (3-15) "Sanctuary" Útočisko Alex Zakrzewski Steve Sharlet 14. jún 2007

Detektívka Lilly Rushová otvorí ďalší nedoriešený prípad. V septembri 1998 niekto pred kostolom brutálne dobodal Annu Castillovú Vtedy bol zo zločinu podozrivý dealer Ramiro, ktorý vzápätí zmizol a nikto o ňom nepočula až doteraz. Pricestoval do USA, aby sa zúčastnil pohrebu svojho brata. Polícia dostane echo a muža okamžite zatkne. Rushová vychádza zo starej teórie v spisoch, že Anna bola ubodaná a rozpáraná, pretože prehltla drogy, ktoré mala prepašovať z do Spojených štátov. Jeden z agentov, člen protidrogového oddelenia, v tom čase pracoval v utajení a osobne poznal aj Annu. Mala to byť jej posledná akcia, s prevážaním drog chcela prestať. Chcela sa vrátiť do Kolumbie. Pripravovala sa na rozhovor s Ramirom, ktorému to chcela oznámiť. Vzápätí prišla o život.

62 (3-16) "One Night" Jedna noc Nicole Kassell Veena Cabreros Sud 21. jún 2007

Detektívku Lilly Rushovú navštívi istý muž, ktorý tvrdí, že má nové informácie k prípadu Steven Jablonsky. Zločin nebol nikdy objasnený. Sedemnásťročného Stevena videli naposledy rodičia, ktorí ho odprevádzali na školský ples. Páchateľ ho prinútil, aby sa uložil v kufri a zaživa ho pochoval v miestnom parku. Pred smrťou ho prinútil napísať poslednú vôľu a testament. Muž, ktorý hovorí s Lilly, sa po dvadsiatich šiestich rokoch prizná k zločinu. Nepovie jej však nič nové a Rushová mu neverí. Lenže keď John cituje list na rozlúčku, o ktorom bola informovaná iba polícia a Stevenovi rodičia, zmení názor. John sa prizná aj k ďalšiemu zločinu, ale s tým rozdielom, že obeť pravdepodobne ešte žije. Nakoľko je ochotný hovoriť iba o predošlom zločine, polícia okamžite zaháji pátranie.

63 (3-17) "Superstar" Superstar Bill Eagles Patricia A. Fullerton, Craig S. O'Neill a Jason Tracey 28. jún 2007

Deteketívku Lilly Rushovú požiada o pomoc sestra Andy Simmonsovej, mladej a talentovanej ženy, ktorá bola zavraždená pred 33. rokmi. Andi hrala tenis za pensilvánsku univerzitu a patrila k najlepším. Bola to iba otázka času, kedy sa dostane k profesionálom. Zo svojho posledného tenisového víťazstva v súboji pohlaví sa však netešila dlho. Na druhý deň ju niekto zaškrtil v jej izbe. Hlavným podozrivým sa vtedy stal Fritz Adams, pre ktorého prehra s mladšou ženou znamenala koniec profesionálnej kariéry. Ale vtedy polícia nezískala dostatok dôkazov, aby ho zatkla. Andina sestra odovzdá polícii uterák napustený smrteľnou dávkou dusičnanu sodného, ktorý objavila nedávno v garáži. Je isté, že niekto, kto mal k Andi voľný prístup, sa pokúsil ju zabiť už pred zápasom, a keď mu tento plán nevyšiel, vybral sa ju navštíviť osobne.

64 (3-18) "Willkommen" Vitajte! Paris Barclay Andrea Newman 5. júl 2007

Detektívka Lilly Rushová sa opäť vracia k prípadu neobjasnenej smrti Dennisa Haffermana, ktorý bol zavraždený v roku 2002. 35- ročný Dennis bol taxikár, ale jeho snom bolo stať sa muzikálovou hviezdou. V marci 2002 vyhral jeden z divadelných konkurzov a pripravoval sa na slávnostnú premiéru kabaretu, v ktorom mal hrať hlavnú úlohu. Tesne pred predstavením ho však v šatni niekto okradol a zavraždil. Rushová získa nové informácie, na základe ktorých jej je jasné, že vraždiť musel niekto z divadla, niekto kto ho dobre poznal. Dennisova snúbenica detektívom potvrdí, že s kolegami mal hneď od počiatku spory. Bojoval s ich závisťou a doslova mu išlo o krk.

65 (3-19) "Beautiful Little Fool" Krásny blázonko Kevin Bray Liz Garcia 12. júl 2007

Detektívku Rushovú navštívi Amy Goodmanová, pravnučka Wailett Pollyovej, ktorá bola zavraždená v roku 1928 a požiada ju, aby sa vrátila k prípadu. Amy má preštudovanú rodinnú históriu a je presvedčená, že rodine sa začala lepiť smola na päty práve smrťou jej prastarej mamy. Rushovú príbeh zaujme a Amy prisľúbi, že urobí všetko, čo je v jej silách. V starých spisoch sa dočíta, že Wailett bola v osudnú noc so svoju priateľkou na veľkolepej silvestrovskej párty organizovanej miestnou smotánkou, konkrétne americkou šľachtou –  Burtleyovcami. Wailet žila v penzióne, ktorý už síce nie je v prevádzke, ale od správkyne sa polícii podarí získať denník, v ktorom je jednou z hlavných postáv práve Wailett. Na večierku zaujala Nicka Burtleyho, ktorému neunikla žiadna sukňa a mladá odvážna skladateľka piesní našla v sebe toľko drzosti, že jeho ponuku na zblíženie odmietla.

66 (3-20) "Death Row: Final Appeal" Posledná prosba Alex Zakrzewski Sean Whitesell 19. júl 2007

Detektívka Lilly Rushová a jej kolegovia sa vrátia k uzavretému prípadu z júna roku 1996. Andre Timps, ktorý bol vtedy obvinený zo znásilnenia a vraždy 16-ročnej Kate Langeovej, na nich nalieha, aby mu pomohli. Tvrdí, že je nevinný. Momentálne sedí v cele smrti a čaká na termín svojej popravy. Timps je presvedčený, že do všetkého ho namočil vyšetrovateľ Joy Norman, ktorý nedávno spáchal samovraždu. Lenže všetci sú presvedčení o jeho vine, i Katin otec, ktorý ho našiel v nočných hodinách stáť pri tele dcéry s jej krvou na topánkach. Blíži sa deň popravy a Timps zomiera, napriek tomu, že skutočný vrah je stále na slobode. Polícia pokračuje v pátraní.

67 (3-21) "The Hen House" Kurín David Von Ancken Craig Turk 26. júl 2007

Policajné oddelenie navštívi philadelphský novinár, ktorý má nové informácie ohľadom zvláštneho úmrtia Loren Kinnleyovej z mája roku 1945. Prípad bol vtedy uzavretý ako lúpežné prepadnutie, počas ktorého spadla nešťastnou náhodou pod vlak. Loren patrila k novinárskym esám, predbehla svoju dobu. Cestovala po svete s Eleonore Roosveltovou a vďaka tomu, že neretušovala a nezatajovala fakty, mala veľa nepriateľov. Novinár objavil v krabici s jej zložkou odkaz: „O desiatej na Lowdaleskej stanici. Toto mu neprejde.“ Všetko nasvedčuje tomu, že Loren bola pre niekoho nepríjemnou príťažou a potreboval sa jej zbaviť. Detektívka Lilly Rushová opäť otvorí tento prípad a so svojimi kolegami sa pustí do horúčkovitého pátrania po vrahovi.

68 (3-22) "The River" Rieka Craig Ross Jr. Tyler Bensinger 2. august 2007

14.1.1984 bol zastrelený 40- ročný Grand Bowen, uznávaný lekár, ktorý sa vracal zo služby. Jeho telo bolo nájdené v tmavej, špinavej uličke pri odpadkoch. Zo spáchania zločinu bol obvinený duševne chorý černoch, bezdomovec. Detektívne oddelenie navštívi Edvina Davisová, ktorá bola svedkom vraždy doktora Bowena. Vtedy nemohla svedčiť, pretože pracovala ako prostitútka. Videla belocha v šiltovke, ktorý strelil svoju obeť priamo do srdca. S najväčšou pravdepodobnosťou bol zamestnancom nemocnice, pretože na čiapke mal logo nemocnice. Detektívka Rushová otvorí starý prípad a podrobne preštuduje Bowenovu zložku. Na základe nových výpovedí svedkov vysvitne, že Bowen bol nielen talentovaný lekár, ale aj vášnivý hráč pokru. Jeho rodina sa ocitla na mizine. Po jeho smrti bola jeho manželke vyplatená poistka v hodnote 1,5 milióna dolárov.

69 (3-23) "Joseph" Joseph Roxann Dawson Liz Garcia & Andrea Newman 9. august 2007

9.3.2005 sa odohrala tragická vražda, keď jeden z pacientov protidrogového oddelenia napadol svojho „kolegu“ a zavraždil ho. Vtedy prichytil vraha pri čine terapeut centra – Joseph Shaw. Keď mal ísť neskôr svedčiť na súd proti obvinenému Corrymu, niekto ho zastrelil brokovnicou a teraz, po roku, niekto použil jeho zmiznutú kreditnú kartu. Polícia otvorí nedoriešený prípad a navštívi prvého podozrivého  – Corryho, ktorý bol síce v čase vraždy za mrežami, ale pokojne si mohol niekoho najať. Corry tvrdí, že Josepha určite zabila nejaká žena. Jedna z jeho pacientok – Crystal, bola do neho bláznivo zamilovaná a raz sa mu na terapii dokonca vyhrážala, že buď zabije seba alebo jeho.

4. séria: 2006-2007[upraviť | upraviť zdroj]

Časť Názov Slovenský názov Réžia Scenár Na Slovensku
70 (4-01) "Rampage" Zúrivosť Mark Pellington Veena Cabreros Sud 8. január 2008

September 1995. Dvaja mladíci Cameron a Neal si v nákupnom centre nakrúcajú na kameru svoje pubertálne vtipy. Pre okolie je to len hlúpa zábava. Zrazu vytiahnu zbrane, začnú strieľať na okolitých ľudí a nakoniec sa sami zastrelia... Teraz, niekoľko rokov po nešťastí, sa vo ventilácii nájde videokamera. Na zázname sú dvaja strieľajúci chlapci. Kto ich však nakrúcal? Je jasné, že útočníci boli traja. Prípad je opäť otvorený. Podozrivým sa stáva ich bývalý spolužiak, ktorý s nimi trávil každú chvíľu a bez neho sa nezrealizoval žiaden plán. Pri výsluchu však Lilly Rushová zistí, že dávno predtým, ako sa dvaja mladíci rozhodli svoj brutálny čin uskutočniť, sa s nimi podozrivý prestal stýkať. Dôvodom boli ich zvrátene myšlienky. Vyšetrovanie teda pokračuje. Vypočúvajú mladíka Davieho, ktorý v tom čase pracoval ako predavač videokamier v nákupnom centre. Z jeho obchodu pochádzala kamera, na ktorej je videozáznam z masakru.

71 (4-02) "The War at Home" Vojna doma Alex Zakrzewski Samantha Howard Corbin 15. január 2008

Počas dámskej jazdy príde za Danou manžel a oznámi jej, že bola povolaná do vojny v Iraku... Keď polícia po rokoch nájde jej protézu v rieke, je takmer isté, že je mŕtva. Polícia teda začína vyšetrovať dôvody je smrti. Ako prvého navštívia jej manžela. Zaujíma ich, či Dana nemohla spáchať samovraždu, keďže prišla vo vojne o ruku. Polícia vyhľadá jej priateľa a vojaka Tommyho. Ten vo vojne prišiel o nohu pri tej istej nehode ako Dana. To ich veľmi zblížilo. Dokázali si celé hodiny telefonovať a rozprávať sa o svojich problémoch, zážitkoch z vojny a o Frankovi, ich spoločnom priateľovi, ktorý tam prišiel o život. Po Frankovi zostala manželka Brenda a dieťa. Brenda na jednom večierku vyčítala Dane smrť svojho manžela. Obviňovala ju z Frankovej smrti. Počas výsluchu však tvrdí, že na druhý deň sa Dane ospravedlnila. Vyšetrovatelia sa dozvedia, že Danin manžel mal pomer s inou ženou. Podozrivých pribúda a odhalenie Daninej vraždy sa začína komplikovať.

72 (4-03) "Sandhogs" Barbari David Von Ancken Greg Plageman 22. január 2008

Traťoví robotníci objavia ľudské telo pri práci v metre. Buldozér prerazil starý tunel a oni tam našli kosti. Patológ predbežne konštatuje, že príčinou smrti bol pravdepodobne úder tupým predmetom do lebky. Telo bolo nájdené za tunelom, ktorý bol od roku 1948 zapečatený. Polícia je toho názoru, že prípad potrebuje paleontológa a nie detektíva. Zároveň je však isté, že obeť bola pochovaná úmyselne. Vysvitne, že mŕtvym je John Donovan. Polícia navštívi jeho žijúceho švagra, ktorý si myslí, že Johnovu smrť má na svedomí Bertleman, jeho šéf. Ten nedbal na bezpečnosť robotníkov pri práci a po nešťastí, keď zahynul jeden z nich, sa John nahneval a začal organizovať chlapcov.

73 (4-04) "Baby Blues" Po pôrode David Barrett Liz Garcia 29. január 2008

Polícia sa vráti ku prípadu náhleho úmrtia dojčaťa z roku 1982. Iris mala pol roka, keď nečakane skonala vo svojej postieľke. Lilly Rushovej sa nepozdávajú poznámky v jej záznamoch. Dieťaťu síce zlyhalo srdiečko a malo vodu v pľúcach, tak ako to býva v prípadoch náhleho úmrtia, ale aj mokré vlásky. Má podozrenie, že Iris niekto utopil. Vinný môže byť ktokoľvek – matka, otec, opatrovateľka, domáca. Lilly navštívi matku Iris. Vysvitne, že rodičia situáciu po jej smrti nezvládli a po pár mesiacoch sa rozviedli. Jej manžel si neprial druhé dieťa. Iris sa narodila predčasne a ona jej venovala veľkú pozornosť. A manžel občas strácal nervy.

74 (4-05) "Saving Sammy" Zachráňte Sammyho Paris Barclay Tyler Bensinger 5. február 2008

Lilly Rushová sa vráti k nedoriešenému prípadu z roku 2003. Vtedy niekto v aute zastrelil Stevea a Lisu Harrisovcov. Tí po sebe zanechali dve deti, teraz už plnoletú Ruby a jej autistického malého brata Brada. Chlapec sa po tragédii ešte viac uzavrel a s okolím komunikuje minimálne. Polícia však aj z toho mála, čo im Brad povie pochopí, že v čase vraždy musel sedieť s rodičmi v aute. Má úžasnú pamäť na čísla a na stotinu presne si pamätá stav tachometra v čase streľby. Pamätá sa i to, že vtedy zastavili na semafore, pretože naskočila červená a vrah, ktorý k nim pristúpil, mal tenisky s nápisom miestnej strednej školy. Ruby potvrdí, že Brada šikanoval o pár rokov starší Greg, ktorý niekoľkokrát prepadol a od chlapca často opisoval úlohy. Z tohto dôvodu bol aj neskôr vyhodený zo školy.

75 (4-06) "Static" Pieseň pre dcéru Kevin Bray Gavin Harris 12. február 2008

Detektívka Lilly Rushová a jej kolegovia z kriminálneho oddelenia sa vrátia k prípadu z dávnej minulosti. 29.8.1958 niekto vnikol do vysielacej miestnosti Philadelphského rádia a v živom vysielaní zastrelil v tých časoch jedného z najpopulárnejších disžokejov, Hawka. Polícia sa vtedy domnievala, že muž spáchal samovraždu, dokonca aj správa patológa to vtedy potvrdila. Na základe nových dôkazov však Rushová opäť otvorí prípad a pátra po páchateľovi zločinu. Hawk v tých časoch dostával väčšie honoráre ako samotní hudobníci. Podľa svedkov z „brandže“ určite prekážal niekomu, kto chcel preraziť. Alebo mohol byť v nemilosti niektorej nahrávacej spoločnosti. Hawk bol známy tým, že bol nepodplatiteľný. Hral iba hudbu, ktorá sa mu páčila a s ktorou sa stotožnil.

76 (4-07) "The Key" Kľúč David Barrett Jennifer Johnson 10. jún 2008

Polícia sa vráti k prípadu vraždy Liby Bradleyovej po tom, ako kempujúce deti objavia v lese jej zakrvavenú lyžiarku vetrovku napchanú v kmeni stromu. Predvolajú dcéru obete Helen, ktorá potvrdí, že oblečenie patrilo matke. Vo vrecku vetrovky sú nájdené kľúče od automobilu. Ona však nikdy nešoférovala... Liby bola zavraždená vo februári 1979. Podľa starej správy ju v lese prepadol bezdomovec alebo nejaký násilník. Lilly s týmto tvrdením nesúhlasí a na základe nových dôkazov obnoví vyšetrovanie. Navštívi Carla, jej manžela, ktorý tvrdí, že kľúče boli od susedovho cadillacu. Carl sa vzápätí prizná, že svoju ženu vzal krátko pred smrťou na „kľúčovú párty“, teda večierok, kde si každý vylosoval svojho sexuálneho partnera na jednu noc. Keď Liby zistila o čo išlo a Carl odmietol ísť domov, z trucu sa zúčastnila losovania tiež.

77 (4-08) "Fireflies" Svetlušky Marcos Siega Erica Shelton 11. jún 2008

Po smrti starého poštára sa zistí, že časť listov nedoručoval a schovával si ich v pivnici. Medzi nimi bol i list, ktorý malo, ako sa zistí, poslať malé dievčatko, ktoré predtým zmizlo zo svojho domu. Policajti zistia, že v tej dobe sa do čisto bielej štvrti začali sťahovať černosi. To vyvolalo veľmi zlé nálady, niektorí starousadlíci sa snažili černochov vyštvať, iní sa odsťahovali. I medzi malé deti táto nálada a konflikty prenikli. V tejto atmosfére bolo priateľstvo dvoch malých dievčat, čiernej a bielej, odsúdené k zániku. Ony sa však tomu bránili a tak sa obe stali obeťami mladíka, ktorý ich priateľstvo priamo neznášal. Po malej černoške jednej noci niekoľkokrát vystrelil, malú belošku odviezol za hranice štátu a tam sa ju pokúsil zastreliť. Dievča síce prežila, stratila však pamäť a v dôsledku toho vyrástla v cudzej rodine.

78 (4-09) "Lonely Hearts" Osamelé srdcia John Peters Liz Garcia 12. jún 2008

Tím tentoraz vyšetruje prípad mŕtvej ženy, ktorá bola pred niekoľkými rokmi nájdená zastrelená v úzkej uličke. V súčasnej dobe sa v byte sobášneho podvodníka, ktorý spáchal samovraždu, našla na videokazete jej zoznamovacia reč. Muž práve pri nej spáchal samovraždu. Detektívi postupne poodhaľujú prípad dvoch podvodníkov, ktorí sa nestránili svoje obeti zabíjať. Žena, ktorá bola sama spočiatku obeťou podvodníka, v snahe, aby si ho udržala, prišla s nápadom, ako sa dostať k dostupnému majetku obetí. Keď sa v nej pohlo svedomie a uvedomila si, čo robí, šla za ženou, o ktorej vedela, že bola podvedená ešte pred ich zoznámením s jej podivným komplicom.

79 (4-10) "Forever Blue" Navždy modrá Jeannot Szwarc Tom Pettit 13. jún 2008

Detektívi vyšetrujú veľmi starú vraždu policajta. Prípad sa stal v roku 1968. Mladý policajt, vojenský veterán, bol vtedy nájdený vo svojom hliadkovom aute zastrelený pod jednom z miestnych mostov. Vyšetrovatelia zistia, že išlo o muža, ktorý bol v službe skutočne čestný, čo vadilo jeho nadriadenému. Medzi jeho kolegov mu na obľúbenosti nepridalo ani to, že sa netajil so svojim homosexuálnym vzťahom ku kolegovi.

80 (4-11) "The Red and the Blue" Červení a modrí Steve Boyum Meredith Stiehm 16. jún 2008

Za Jeffriesom príde jeho bývalý kolega a žiada o pomoc s vyšetrovaním vraždy. Žena zastrelila svojho manžela zbraňou, ktorá už raz poslúžila k vražde. Pred dvoma rokmi bol totiž rovnakou pištoľou zastrelená vychádzajúca country hviezda. Valens a Lilly musia kvôli prípadu odísť do Nashvilu. Úsilie sa však vyplatí. Tím odhalí, kto speváka zastrelil.

81 (4-12) "Knuckle Up" Zatnúť päste David Barrett Greg Plageman 17. jún 2008

Na oddelenie sa dostaví mladé dievča. Na internete objavila nahrávku, na ktorej spoznala svojho rok nezvestného brata. Nahrávka zobrazovala veľmi brutálne bitie. Detektívi sa pustia okamžite po tejto stope. Tá ich privedie na strednú školu, ktorú nezvestný brat navštevoval. Ešte predtým je nájdené mŕtve telo nezvestného v opustenej továrni, ukryté v prázdnom sude. Tím zistí, že na škole pôsobí podivný spolok bitkárov a že nezvestný mladík do tohoto spolku zapadol potom, ako zistil, že riaditeľ školy podvádza s prijímacími testami na vysoké školy. Mladíka jeho nové kamarátstvo však stálo život.

82 (4-13) "Blackout" Výpadok prúdu Seith Mann Tyler Bensinger 18. jún 2008

Lilly vyšetruje vraždu bohatej rozvedenej ženy z roku 1996, ktorá bola nájdená mŕtva v bazéne jej bývalého manžela. Pôvodné vyšetrovanie rozhodlo, že to bola náhodná smrť, ale nový dôkaz naznačuje, že to bola vražda. Taktiež sa dozvedá, že obeť zomrela počas celomestského výpadku prúdu a že bola vydesená z tmy. Okrem toho, obeť bola zatrpknutá žena a nenávidená väčšinou svojej rodiny.

83 (4-14) "8:03 AM" O 8:03 Alex Zakrzewski Veena Cabreros Sud 19. jún 2008

Millerová sa po prvýkrát od svojho nástupu k jednotke dostane do archívu odložených prípadov. Tu narazí na prípad zastreleného pätnásťročného drogového dílera, ktorého kedysi našla. V archíve ju ďalej zaujme prípad dievky, ktorá bola zastrelená v rovnaký deň a v rovnaký čas ako drogový díler. Millerová presvedčí Stillmana, že prípady je potrebné preveriť. Detektívi zistia, že drogový díler chcel skončiť s predajom drog, nastúpiť do školy a chcel viesť lepší život. To ho paradoxne stálo život. V prípade mŕtvej dievky sa zistí, že sa oba prípady zhodou okolností preťali.

84 (4-15) "Blood on the Tracks" Krv v stopách Kevin Bray Gavin Harris 20. jún 2008

Lilly vyšetrí úmrtie manželského páru, ktorý zahynul v roku 1981, keď údajne náhodný výbuch unikajúceho plynu nechal ich dom v plameňoch. Prípad je znovu otvorený, keď sú objavené v dome fragmenty z bomby počas renovácií. Vyšetrovanie prezrádza, že obete boli zapojené do násilných protivojnových aktivít počas vietnamskej vojny. Na oddelení sa Stillman stará o svojho štvorročného vnuka.

85 (4-16) "The Good-Bye Room" Izba, kde sa dáva zbohom Holly Dale Jennifer Johnson 23. jún 2008

Lilly vyšetruje vraždu sedemnásťročného dievčaťa z roku 1964, ktorú rodičia poslali do domova pre slobodné matky, kde porodila dievčatko. Na ďalší deň bola tínejdžerka zabitá. Prípad je znovu otvorený, keď dcéra obete predstúpi, že sa práve dozvedela, že bola adoptovaná a že jej biologická matka bola zavraždená. Vyšetrovanie prezrádza, že dievča zomrelo na poli blízko domu po tom, ako ju udreli tupým objektom po hlave.

86 (4-17) "Shuffle, Ball Change" Prísun, krok Mark Pellington Liz Garcia 24. jún 2008

Pri prácach na zaistení starej skládky je nájdená ľudská kostra. Podľa zubných záznamov sa zjstí, že patrila chlapcovi, ktorý sa stratil v polovici osemdesiatych rokov minulého storočia. Detektívi sa zameriavajú na rodinu obeti. Zistia, že v rodine majiteľa malého obchodu vyrastali dva bratia. Otec sa snažil staršieho podporovať v jeho túžbe uspieť vo wrestlingu. Mladší syn bol v jeho očiach zjemnený, až zženštilý. Chlapec túžil po kariére tanečníka a postupne vďaka miestnej tanečnej škole svoj sen začal uskutočňovať. Vo chvíli, keď zistil, že jeho otec je ochotný jeho sen akceptovať, doplatil svojim životom na žiarlivosť svojho brata.

87 (4-18) "A Dollar, a Dream" Sen o dolároch Chris Fisher Erica Shelton 25. jún 2008

V malom jazierku je nájdené auto s kostrovými pozostatkami ženy. Je zistené, že ide o osem rokov nezvestnú ženu, ktorá sa po smrti svojho manžela, dostala do ťažkej finančnej situácie. Prišla o dom a jediné, čo jej zostalo, bolo auto a pár osobných vecí. S deťmi bývala teda v aute a snažila si nájsť prácu. Po dlhom vyšetrovaní detektívi zistia, že ženu zastrelil bezdomovec. Sám jej dal totiž lós. Lós vyhral dvadsať päť dolárov. Žena sa prišla spravodlivo rozdeliť a on chcel milión, pretože bol presvedčený, že lós vyhral milión.

88 (4-19) "Offender" Pedofil David Barrett Greg Plageman 26. jún 2008

Mitch Hathaway a Tara Hathawayová žili spokojne s malým Claytonem v malom meste. Jedného dňa bol malý Clayton nájdený mŕtvy. Znásilnený a zaškrtený. Detektívi z oddelenia vrážd majú teda čo do činenia s pedofilom. Po dvanástich rokoch sa vďaka testom DNA zistí, že otec, ktorý bol za tento čin v osemdesiatych rokoch uväznený, je nevinný. Kto je teda páchateľom? Niekto zo susedstva? Alebo niekto úplne cudzí?

89 (4-20) "Stand Up And Holler" Postav sa a zakrič John Peters Greg Plageman 27. jún 2008

Množstvo dievčat na amerických stredných školách túži byť v tíme roztlieskavačiek. Rovnako tak i Celesta Churchová a Rainey Karlssenová, ktoré sú v prvom ročníku prijaté do školského tímu. Z neznámych dievčat sa zrazu stávajú stredobodom pozornosti. Sú populárne, každý ich pozná. Poznávajú však i odvrátenú tvár. Musia prejsť tradičnou nováčikovskou skúškou, keď do dievčenskej šatne prídu po zápase chlapci z futbalového tímu a dievčatá im musia byť po vôli. Poznávajú i pokrytecké správanie niektorých dievčat v tímu, najmä vedúcej Beccy. Jedného dňa je však Rainey, dievča, ktorá nikdy nefetovala ani nepila, nájdená mŕtva uprostred futbalového ihriska. Opitá a predávkovaná extázou. Po niekoľkých rokoch sa však príde na to, že šlo o vraždu. Komu sa Rainey natoľko znepriatelila, že ju opil a predávkoval? Pokrytecká vedúca tímu Becca? Alebo školský čudák Joe? Alebo snáď niektorý z chlapcov z futbalového tímu? Detektívi z oddelenia vrážd majú opäť plné ruky práce.

90 (4-21) "Torn" Rozpoltená Kevin Bray Tyler Bensinger 30. jún 2008

Píše sa rok 1919 a v USA bojujú sufražetky za ženské práva. Osemnásťročná dcéra zámožných rodičov Stoneových, Frances, sa stane svedkom udalosti, keď na ulici demonštruje skupina žien za volebné právo pre ženy. O niekoľko dní neskôr túto skupinu Frances sama vyhľadá a i napriek odporu rodičov sa chce stať aktívnou členkou. Veľmi bohatá rodina Stoneových však vlastní jeden z najväčších pivovarov. A otec Ambrose si uvedomuje, že ženské hnutia bojujú nielen za volebné právo pre ženy, ale podporujú aj prohibíciu, ktorá by znamenala krach jeho obchodov i rodiny. Frances je vnútorne rozpoltená, či bojovať za ženské práva, alebo zostať verná rodine a jej tradícii. Navyše sa ešte nedohodne sa svojim snúbencom, ktorému do očí povie, že v osemnástich sa ešte vydávať nechce. Frances je však o niekoľko dní neskôr nájdená mŕtva. Kto môže za jej smrť? Opovrhnutý snúbenec, nahnevaný otec nebo niektorá žena z hnutia sufražetiek?

Lilly Rush: "Toto je najodloženejší prípad."

91 (4-22) "Cargo" Lodný náklad Andy Garcia Tom Pettit 1. júl 2008

FBI požiada tím, aby znovu otvorili odložený prípad zahŕňajúci vraždu prístavného robotníka, ktorého smrť by sa mohla týkať gangu, ktorý nezákonne obchoduje a ktorý sa FBI pokúša rozložiť. Počas vyšetrovania sa tím dozvie, že sa muž pokúšal pomôcť jednej z dievčat a mal byť zavraždený, keď odmietol pomôcť ujsť aj ďalšej. Medzitým, matka Lilly skončí v nemocnici s poškodenou pečeňou kvôli jej pitiu a Lilly musí svoju matku presťahovať k sebe a bývať s ňou.

92 (4-23) "The Good Death" Smrť z milosti Paris Barclay Gavin Harris 2. júl 2008

Úspešnému a bohatému poisťovaciemu manažérovi Jayovi v nemocnici zistia nádor na mozgu. Ako obchodník si narobil veľmi veľa nepriateľov. Ako v osobnom, tak i v pracovnom živote. Jay však umiera niekoľko týždňov pred predpokladaným odchodom svojho lekára. Zistí sa, že bol predávkovaný morfiom. Podozrenie padá ihneď na manželku i syna, ktorí zdedili niekoľko miliónov dolárov. V objektíve pátrania je však i ošetrovateľ z nemocnice, ktorý sa sám pred niekoľkými týždňami priznal, že pomocou morfia zabil niekoľko umierajúcich a trpiacich pacientov.

93 (4-24) "Stalker" Šmírak Alex Zakrzewski Veena Cabreros Sud 3. júl 2008

Štátna zástupkyňa požiada tím o vyšetrenie masakru jednej z miestnych rodín. Z rodiny prežila iba dospievajúca dcéra. Tá si dnes v dôsledku svojho zranenia nič nepamätá. Detektívi sa teda pustia do vyšetrovania prípadu, chcú zistiť, čo spôsobilo u obyčajnej rodiny strednej vrstvy taký masaker, ktorému podľahli otec, syn a matka. Na vlastné prekvapenie zistia, že údajné e-maily a sms, ktoré si mala dcéra posielať s neznámym útočníkom, neboli jej dielom. Vzťah s týmto mužom naviazala jej matka, ktorá sa pri tom vydávala za dcéru. Neznámy muž potom rodinu napadol a všetkých postrieľal. Vystrelil i na dcéru, ktorá ho samozrejme odmietla. K zdeseniu detektívov sa aj oni sami stávajú rukojemníkmi na policajnom oddelení a Lilly a Stillman sú postrelení, pričom Lilly vážne. Lilly si na operačnom stole spomenie na matku, ktorá zomrela sama. Celý tím dúfa, že Lilly prežije.

5. séria: 2007-2008[upraviť | upraviť zdroj]

Časť Názov Slovenský názov Réžia Scenár Na Slovensku
94 (5-01) "Thrill kill" Thrill kill Alex Zakrzewski Veena Cabreros Sud 30. jún 2009

Lilly sa po svojom zranení vracia opäť do práce. Tentoraz sú detektívi vyhľadaní matkou muža, ktorý sa nedávno vo väzení obesil. Kedysi bol aj s kamarátom odsúdený za vraždu troch malých chlapcov. Matka je však o nevine svojho syna skalopevne presvedčená. Začína vyšetrovanie. Stopa vede k otcovi jednej z obetí.

95 (5-02) "That Woman" Tá žena Roxann Dawson Liz W. Garcia 7. júl 2009

Blúzka pubertiačky nájdenej v kufri opustenej dodávky vedie k odloženému prípadu z roku 1998, keď bola pätnásťročná Carrie Swettová napadnutá a opustená mŕtva v parku. Ukázalo sa,že dodávka je registrovaná na školníka, ktorý pracoval na strednej škole, kde študovala mŕtva. Školník tvrdí, že s dodávkou havaroval a ju, ale vedel o Carrie a jej reputácii. Hovorí detektívom, že by mali preveriť jedného z jej "frajerov", kapitána bejzbalového tímu. Bejzbalový kapitán sa prizná, že využil dievča na sex, ale nie k jej zabitiu. Ale reálny príbeh sa začne rozvíjať, keď detektívi objavia, že dievča sa pokúšalo zmeniť prihlásením do klubu čistoty "odpanenie". Ale pri každom členovi skupiny sa ukázalo, že je ďaleko od nevinnosti s ich vlastnými malými tajnými špinavími tajomstvami. Skupina verila, že by Carrie ich mohla skaziť s jej "skazenými spôsobmi" a ukázať im ich pravú tvár. Za účelom ponechať ich tajomstvá sa rozhodli vylákať Carrie do lesa a ukameňovať ju na smrť. Našťastie, tím odložených prípadov môže predviesť páchateľov spravodlivosti.

96 (5-03) "Running Around" Vychádzka Holly Dale Jennifer Johnson 14. júl 2009

Časť začína mladým amišským dievčaťom, ktorú zobrali jej priatelia na "rumspringa". Po nastúpení do auta sa zbavuje jej čepca a nechá ho uletieť. Potom ju uvidíme v uličke mŕtvu.

O rok neskôr odchádza aj jej mladšia sestra – teraz je na "rumspringa" sama – prichádza k Lilly a žiada ju, aby sa pozrela na zmiznutie jej sestry. Hovorí Lilly, že jej sestra jej každý deň písala listy, ale jedného dňa prestali chodiť.

Lilly a tím hľadajú v zozname nezvestných osôb niekoho, na koho sa hodí popis amišského dievčaťa. Jej meno je Anna Gundenová. Idú do amišského spoločenstva odkiaľ Anna a jej sestera Sára pochádzali a hľadajú priateľku, s ktorou išla Anna na "rumspringa", Rachel. Rachel im hovorí o tom, ako Anna milovala byť slobodnou a mimo z miesta, kde doteraz žila, zatiaľ čo ona nenávidela hluk, bola vystrašená a chcela ísť domov. Taktiež im hovorí, že bývali u bývalého amišského chlapca, Jakoba, ktorý teraz miluje "Anglický" život a zábavu.

Valens ide hovoriť s Jakobom, ktorý je jasne na drogách. Hovorí, že po Rachel a Annu prišiel do mesta, išli na párty, kde sa Anna stretla s Vincm, tvrdým chlapíkom zo susedstva.

Valens a Millerová potom nájdu Vinca v uliciach a volajú na neho. Keď zistí, že sú od polície, začne utekať. Valens ho skoro chytení a je vypočúvaný. Hovorí o tom ako sa on a Anna spoznali a ako sa stali takmer neoddeliteľným párom. Taktiež hovorí o spore medzi Rachel a Annou.

Lilly sa vráti k Rachel a pýta sa o čom bol ten spor. Zistí, že to bolo o tom, ako chcela ísť domov. Počas sporu, sa odhalilo, že Rachel si myslela, že je tehotná – pokúšala sa v obchode ukradnúť tehotenský test. Rachel jej odmietla povedať, kto je otcom.

Jeden deň, viezli dievčatá Vince a Jakob na pláž, aby uvideli oceán – to vždy Annina matka ľutovala, že to neurobila. Na pláži, Anna presviedča Rachel, aby jej povedala, kto je otcom. Rachel povedala, že ju na večierku Vince znásilnil. Anna bol zdrvená.

Valens opäť hovorí s Vincom. Hovorí mu, že po Anne čelil jej matke, ktorá sa zrazu ukázala v meste. To zabudla spomenúť detektívom, keď ju prvýkrát navštívili.

Lilly hovorí s matkou, ktorá tvrdí, že povedala Anne, že je na ňu pyšná a chcela, aby zažila to, čo ona nemohla. Vtedy prišiel Jakob, ktorý chcel vedieť, či jeho rodina má o ňom nejaké správy alebo ich navždy stratil. Anna bola zmätená, keď pani Gundenová neodpovedala a ani sa na neho nepozrela. Vysvetlila, že ho ignorovaný, pretože bol vykázaný zo spoločenstva a ona nemá dovolené s ním hovoriť.

Valens a Vera nájdu Jakoba v drogami nakazenom ihrisku, kde Jakob hovorí detektívom čo sa stalo. On a Anna sa dostali do sporu, pretože sa rozhodla zostať a nie vráti sa k amišskému spoločenstvu. On, naopak, stratil rodinu a chcel ísť späť, ale nebolo mu to umožnené kvôli jeho rastúcej toxikománii. Cítil, že jeho rodičia ho už viac nemilujú a žiarlil na Annu. Nakoniec schmatol z tašky Vinceov nôž a bodol Annu.

Jakoba zatkli a jeho rodičia prišli na okrsok rozlúčiť sa so synom. Rachel má na rukách dieťa, Vinceove dieťa, s jej manželom. Časť končí tak, že Annin duch sleduje ako jej sestra odchádza na "rumspringu" a odhadzuje čepiec...

97 (5-04) "Devil Music" Diabolská hudba Chris Fisher Kate Purdy 21. júl 2009

Muž strácajúci svoj zrak chce nahlásiť to, čomu verí, že bola 54 rokov stará vražda z roku 1953. Vrahovou obeťou bol osemnásť ročný chlapec, Bingo, ktorého sen bol, že to dotiahne ďaleko v rock-n-rolle. Jeho sen sa rozplynul, keď bol zastrelený. Napriek časovému odstupu bol prípad odložený a detektívi sa rozhodnú prevziať prípad.

Bingov strýko, Ed Valentine, vlastnili reštaurácu, kde Bingo pracoval. Najprv sa zdal byť podozrivým kvôli jeho odporu k divokej hudbe, ktorú Bingo počúval, skladal, hral a spieval. Edov syn, JP, bol spevákom v ten istý čas, ako aj Bingo, ale hral tradičnú hudbu, vyhýbal sa jadrnejšiemu rocku, ktorý sa stával populárnejším. Keď Bingo dostal list od Bandstandu, aby nahral novú hudbu, ktorej veril, že prostredníctvom nej bude mať šancu stať sa hviezdou. Ale jeho žiarlivý bratranec JP ho zastrelil predtým, ako dostal šancu, dúfajúc, že zachráni rodinu a zvyšok sveta pred zmenou. Nakoniec sa JP prizná a prípad je konečne uzatvorený.

98 (5-05) "Thick As Thieves" Spriaznení zlodejinou Holly Dale Christopher Silber 28. júl 2009

Keď postrelená obeť z roku 1989 nakoniec zomiera po rokoch ako invalid, jej smrť je klasifikovaná ako vražda. Žena, Jana Doeová, každý mesiac dostávala do nemocničnej izby tajuplné dary šampanského a kaviáru. A keď patologička vytiahne z tela drahé prsné implantáty, je evidentné, že žena nebola obyčajná.

Lekárske záznamy identifikujú ženu ako Margot Chambersovú, ktorá bola polovicou tímu podfukárov, ktorí okrádajú bohaté ženy o všetky peniaze, ktoré by mohli dostať. Spencer Mason, druhá polovica, je skrytý po celé roky, ale tím ho vyláka s nekrológom v novinách. Prisahá, že by nikdy neublížil Margot. Vedie ich k inému človeku, ktorého brata údajne zabila Margot a Spencer. Prezrádza, že pár uzavrel životnú poistku na Margot a plánovali zabiť namiesto nej, ale s jej menom, aby dostali 3 milióny dolárov späť. Taktiež, Spanceer bol Margotin syn, nie jej milenec.

Keď sa Spencer spriahol so slúžkou v miestnom moteli, ustanovili Margot, ako kandidátku na zabitie a nárokovali si peniaze z poistky. Ale Spencer to nemohol spraviť; služobná, Kiley, bolá tá, ktorá stlačila spúšť. Nikdy si ani nepomysleli, že Margot prežie. Po streľba Spencer odmietol odísť s Kiley, zostal blízko, aby sa postaral o svoju matku. Obaja, on a Kiley skončia za mrežami, a tím uzavrie prípad.

99 (5-06) "Wunderkind" Zázračné dieťa Kevin Bray Greg Plageman 4. august 2009

Lilly a tím je znovu otvára prípad mŕtveho štrnásťročného génia, ktorého zastrelili pred piatimi rokmi po tom, ako bol zapojený do lokálneho obchodného gangu. Expert na počítanie kariet, Terrence, mal spôsob s číslami, tak ho nevlastný brat Michal presvedčil s lídrom gangu na 29. ulici, Delontom, aby bezpečne vyhrával. O niekoľko týždňov neskôr, Terrence bol mŕtvy.

Iný človek v budove, Augustine, zobral Terrenca pod svoje krídla, aby sa pokúsil naučiť ho zapriahnuť svoj talent do budúcnosti. Ale keď Terrenceov otec prišiel späť do jeho života, Terrence odišiel od Augustina. Neskôr Delonte využil Terrence, aby hral blackjack, ale Terrence nehral podľa pravidiel, a Delonte všetko prehral. Ako neskúsený člen gangu Michalova budúcnosť sa rúcala. Žiarlivý na skutočnosť, že ich otec venoval pozornosť iba Terrencovi, špeciálnemu dieťaťu, Michal vytiahol zbraň a chladnokrvne zastrelil Terrenca. Teraz, o niekoľko rokov neskôr na vozíku (bol postrelený), Michal bude platiť za svoj zločin.

100 (5-07) "World's End" Koniec sveta Roxann Dawson Gavin Harris 11. august 2009

Na dne starej studne sú nájdené pozostatky ženy, ktorá zmizla v roku 1938. K jej zmiznutiu došlo v tú noc, keď bol v rádiu vysielaný prvý diel slávnej rozhlasovej hry Vojna svetov od Orsona Wallesa. Hra bola vysielaná formou reportáže a jej obsahom bol útok Marťanov na Spojené štáty. Práve tiež tej noci v dôsledku nepochopenia poslucháčov vznikla vo Philadelphii hromadná panika, v ktorej sa žena, Audrey Metzová, údajne stratila. Tím postupne odhaľuje okolnosti rodinného života ženy. Skoro detektívi zistia, že žena si bez vedomia svojho, vtedy nezamestnaného, manžela zohnala prácu ako profesionálna tanečnica v miestnej tančiarni, aby mohla uživiť syna a rodinu.

V tanečnej sále, sa Audrey stala blízkou bohatému vdovcovi, Willovi Pageovi, ale nikdy netancovali. Kúpil si jej tanečné lístky, a každý večer sa rozprávali o ich životoch. Ale Audreyin manžel, Felton, zistil, že tancovala za peniaze a rozzúril sa. Ale nepochopili sa a Audrey pokračovala v tancovaní. Veci sa pre Audrey a Willa zmenili, keď Audrey zistila, že Willova manželka ešte stále žije. Chcel ujsť s Audrey, ale ona odmietla. Ale v noc "Svetovej vojny," chcela Audrey stráviť posledné okamihy s Willom. Našla ho v tanečnej sále a zatancovali si naposledy. V tej noci, Audrey odišla, priznala sa o Willovi Feltonovi. Hoci Audrey zostávala kvôli ich synovi, Felton sa rozhneval a zaškrtil ju. Hoci je teraz už starcom s alzheimerovou chorobou, Felton je zatknutý.

Medzitým, milostný vzťah Audrey a Willa podnieti Veru mať sviatok Vďakyvzdania s Toni. Nájde Toni v nemocnici a pokúša sa jej dvoriť ako kedysi. Hoci váha, neskôr ho nájde na stanici a prinesie cédečko Sinatru, jeho pieseň počuli na druhom rande.

101 (5-08) "It Takes a Village" Všeobecná zodpovednosť Kevin Bray Erica Shelton 18. august 2009

V boxu skladiska, ktoré sa prenajíma záujemcom, je nájdený mraziaci box a v ňom telo mŕtveho černošského chlapca. Čoskoro sa zistí, že na fiktívne meno prenajímateľa sú v meste vedené tri ďalšie skladištné bunky. V nich sú nájdené ďalšie mŕtvoly detí. Detektívi skoro zistia, že išlo o chlapcov, ktorí pred dlhšou dobou zmizli z miest, kde sa nachádzajú videoautomaty. Vo všetkých prípadoch sa objavuje podivný mladík vystupujúci pod hráčskou prezývkou. Keď sa podarí nájsť chlapca, ktorý s týmto mužom hovoril, detektívi zistia, že stopa viedla do niekoľko rokov uzavretého výchovného ústavu.

102 (5-09) "Boy Crazy" Šialená po chlapcoch Holly Dale Joanna Lovinger 25. august 2009

Smrť pubertiačky bola pôvodne uzavretá ako samovražda v roku 1963, ukázalo sa, že bola zavraždená, keď svedok, ktorý predstúpil, hovorí, že ona nezoskočila z most ako sa pôvodne myslelo, ale že bola vhodená do rieky. Svedok prehlasuje, že počul automobil a potom čľapot a telo preplávalo po tom okolo neho. Ako vyšetrovanie ukáže, obeť, Sam Randallová, bola biologicky dievča, ale rada sa obliekala a vyzerala ako chlapec. Jej zápas s jej pohlavím spôsobuje problémy aj v škole, aj doma s jej otcom, ktorý nevedel ako to zvládnuť. Sam sa musí taktiež zaoberať s jej narastajúcimi citmi k chlapcovi zo školy, ktorý napriek jej neschopnosti správať sa a vyzerať ako dievča nájde v sebe city pre ňu. Všetko vyvrcholí, keď sa jej otec rozhodne zveriť ju inštitúcie, kde si myslí, že ju môžu vyliečiť z jej zmätenia. Sam bojuje proti terapii, ktorá zahŕňa liečbu elektrošokmi, ale je prinútená vzdať sa a takmer zomrie. Keď sa Red, Samin priateľ, prikráda do inštitúciu, aby skúsil zachrániť Sam, uvedomí si, že je veľmi neskoro a Sam je v takom stave, že si želá len jedno – zomrieť. On jej to splní a zadusí ju vankúšom a neskôr zhodí jej telo do rieky.

103 (5-10) "Justice" Spravodlivosť Agnieszka Holland Veena Cabreros Sud 1. september 2009

Na vandalmi poškodenom náhrobnom kameni bol sprejom nastriekaný nápis so slovom "násilník". Detektívi znovu vyšetrujú vraždu populáneho a rešpektovaného vysokoškoláka. Obeť, Mike Delaney, bol v tom čase považovaný za šéfa vysokej školy, ale mal ešte väčšiu reputáciu ako sukničkár. Táto reputácia zároveň so súborom policajných správ ho obviňujú zo znásilnenia a vedie detektívov k skupine žien, ktoré by všetky mali byť znásilnené Delaneyom.

Policajtka, ktorá si zobrala úvodný spis jedinej anonymnej obete v tom čase neurobila nič, pretože nebol žiadny dôkaz, ktorý by dokázal zločin, a žiadny zákon, ktorý by ju mohol chrániť. Tessie, anonymná obeť, bola podporovaná jej mladším bratom a chodí na vysokú školu, ale napokon kvôli incidentu preruší štúdium. Po tom, ako detektívi vypočujú viac obetí Mika Delaneyho, aj ony všetky sa stanú podozrivými. Dôkaz smeruje k žene ako možnej strelkyni.

Objav zápisníka, ktorý vlastnila jedna z obetí, ktorá spáchala samovraždu, indikuje, že vedela, že nebola sama čo trpela a že boli aj iné, ktoré písali o ich zážitkoch na "múre". Detaily sú odhalené na kúpeľňovom múre na školských toaletách, kde jeho obete napísali, že Mike musí byť navždy zastavený. Ženy sa rozhodli čeliť Mikovi na školskej pôde a zastaviť ho raz a navždy, ale keď prišiel čas prišiel, nemohli ho zastreliť. Ale, Tessiein dvanásťročný brat, ktorý videl ako jeho sestru znásilnil, bol ten, ktorý sa rozhodol dokončiť to, čo ženy začali postrelením a zabitím Mika.

Na začiatku sa Lilly zobudila v dôsledku nočnej mory zo dňa, kedy bola postrelená. Tím je odhodlaný znovu odložiť prípad, ale ona stále trvala na tom, aby bol vyriešený. A to aj kvôli tomu, že Tessie mávala zlé sny a potrebovala sa vyrozprávať, Lilly ju chápala, ale Tessien brat, právnik, nedovolil v pokračovaní vypočúvania. Na konci, pri vypočúvaní Tessie a jej brata, si Tessien brat na všetko spomína a Scotty s Lilly mu naznačujú, čo má hovoriť, aby sa to dalo klasifikovať ako zabitie v sebaobrane. Urobili tak, pretože nemohli zatknúť niekoho, kto spravil službu verejnosti a zabil niekoho, kto znásilnil päť žien, a to preto, aby uchránil svoju sestru.

104 (5-11) "Family 8108" Rodina 8108 Jeannot Szwarc Kellye Garrett a Elizabeth Randall 8. september 2009

Tím vyšetruje smrť japonského muža, ktorá sa stala po tom, ako bol prepustený z japonsko-amerického tábora v Kalifornii počas 2. svetovej vojny.

Ray Takahashi bol tvrdo pracujúci japonsko-americký občan, ktorý pracoval, aby získal úspech pre seba a svoju rodinu. Keď vypukla 2. svetová vojna, videl, že všetky jeho sny sa rozplynuli.

Rodina bola umiestnená do tábora Manzanar[1] v Kalifornii, jeho syn Billy sa odtrhol od svojho nalepšieho kamaráta, Skipa. Rodina musela začať od začiatku, učiť sa žiť v chatrči, ktorú zdieľali, a pokúsiť sa neklesať na duchu, aj keď vojne pokračovala. Billy mohol brať hodiny od učiteľky Mary Anne, s ktorou sa Ray zblížil. Ako plynul čas, Ray a Mary Anne sa stali bližšími. Raz šiel Billy do budovy školy a narazil na Raya a Mary Anne, ktorí sa bozkávali. Po tomto sa rozhodol zapísať sa do armády, rozlúčil sa s matkou a odišiel. Ray bol zničený žiaľom a už nikdy nevidel svojho syna. O niekoľko mesiacov neskôr sa rodina dozvedela, že Billy je mŕtvy.

Po prepustení z tábora, Mary Anne pomohla Takahashiovcom začať od začiatku vo Philadelphii. Keď Nakamura, kamarát z tábora našiel Raya, odovzdal Billove posledné poznámky jeho otcovi, ktorý získal nového vlasteneckého ducha a rozhodol sa ísť na hry Vojnového loďstva, aby videl Billyho veliaceho dôstojníka, Skipa, a spýtal sa, či Billy získal čestnú medailu. Vojna poriadne zmenila Skipa na iného a zlostného človeka a púšťal sa do Raya, udrel ho a výsledkom bol pád zo schodov a okamžitá smrť.

105 (5-12) "Sabotage" Sabotáž Nicole Kassell Greg Plageman 15. september 2009

Detektívi sú privolaní k výbuchu v šatni jednej z miestnych telocviční. Bomba ťažko zranila muža, ktorý ju vo svojej skrinke našiel. Pri vyšetrovaní sa zistí, že tento bombový útok má súvislosť s niekoľkými ďalšími, ktoré sa stali v posledných rokoch na území Philadelphie. Detektívi riešia zdanlivo nesúvisiace prípady. Skoro však zistia, že za prípadmi je muž, ktorého brat mal byť tiež obeťou a zhodou okolností v telocvični nebol. Zistia, že páchateľovi sa absolútne rozpadol svet, keď mu zomrela dcéra na rakovinu a on bol predtým z dôvodu reštrukturalizácie prepustený z práce. Po smrti dcéry od neho odišla manželka a on prišiel v dôsledku nemožnosti platiť hypotéku i o rodný dom. Zatrpkol a rozhodol sa ľudí vytrestať tým, že im posielal bomby umiestnené v historických hracích skrinkách. Z dôvodu nenávisti jednu poslal i svojmu bratovi...

106 (5-13) "Spiders" Pavúky John Peters Liz W. Garcia 22. september 2009

Tím znovu sa otvorí prípad z roku 1998 zavraždeného mladého dievčaťa po tom, ako je jej otec je zatknutý za týranie jej mladistvej trojročnej nevlastnej sestry.

Tím ide navštíviť Tamyrinho otca do väzenia a začnú sa zaujímať o s schôdzku s jej priateľom, Spiderom, s ktorým ušla z domu.

Priateľ Spider privítal Tamyru u neho doma s jeho matkou a dezertérom Elliottom. Ale Tamyra skoro objaví, že Spider je bývalý neonacista s vyhranenými nápadmi a násilnou povahou. Po svedectve vraždy bezbrannej hispánskej matky, Tamyra hľadá cestu preč.

Uväznená v dome, Tamyra zlomí Elliotta pripúšťajúc, že by radšej utiekla preč od jej otca ako by sa dostala do ďalšej hanlivej situácie. Elliott berie kladivo a zlomí zámku okna suterénu a Tamyra môže uniknúť. Keď Spiderova matka, Rayanne, toto uvidí, ide za Elliottom a povie mu, že ich Tamyra oklamala, že sú vo vojne a Tamyra prešla na druhú stranu. Elliott vie čo musí urobiť, aby pre ňu zostal slušný a prenasledujú Tamyru s kladivom. Tamyra nevidí alebo nepočuje Elliotta, ako k nej pristúpil a rozbije jej hlavu niekoľkokrát a spôsobí jej smrť.

107 (5-14) "Andy in C Minor" Andy v C Mole Jeannot Scwarc Gavin Harris 29. september 2009

Detektívi vyšetrujú smrť hluchého tínejdžerského chlapca z roku 2006. Krv potvrdzujúca identitu chlapca, o ktorom si mysleli, že je nezvestný, je nájdená v jednej a jedinej mestskej strednej škole pre nepočujúcich. Detektívi vstúpia do niečoho, čo cítia ako "cudzia krajina" a pokúšajú sa určiť, kto by chcel zabiť Andyho Rierdena, pekného, populárneho jednotkára.

Predtým, ako v siedmich rokoch stratil sluch kvôli miechovej meningitíde, bol Andy hudobný zázrak. Jeho hluchí rodičia verili, že sa celkom dobre prispôsobil tomu, že bude hluchý a že bol hrdý člen hluchého spoločenstva. Ale veci neboli tak, ako sa zdali, keď sa objavilo, že Andy chcel kochleárny implantát, a tak by mohol znovu počuť.

Andyho túžba počuť hudbu, ktorú kedysi ako dieťa hral, mu pritiahla nepriateľstvo ľudí okolo neho, vrátane jeho hluchej "priateľky", ktorá vedela, že nemá šancu niekedy počuť, jeho vedúcej, ktorá verila, že Andy patril do sveta hluchých, a príliš horlivý otec, ktorý nechcel, aby sa jeho počujúca dcéra zaplietla s hluchým chlapcom. Ale osobou, ktorá sa najviac cítila prezradená bol jeho najlepší priateľ Carlos. Opustený so zmyslom pre samotu, ktorého najlepší priateľ ho opúšťa kvôli svetu počujúcich. Carlos bol neschopný skrotiť svoju zúrivosť a žiarlivosť. Svedectvo Andyho prvej možnosti znovu počuť hudbu, spôsobí, že Carlos stratí sebakontrolu a zabíja svojho najlepšieho priateľa metronómom, počas hry na klavíri.

108 (5-15) "The Road" Cesta Holly Dale Jennifer Johnson 6. október 2009
109 (5-16) "Bad Reputation" Zlá povesť Alex Zakrzewski Christopher Silber 13. október 2009
110 (5-17) "Slipping" Šialenstvo Kevin Bray Erica Shelton 20. október 2009

Na políciu príde mladá žena s listom svojej babičky, ktorý napísala na rozlúčku, keď sa v roku 1962 obesila v dome svojho druhého manžela. Bola krátko vydatá a mala malú dcéru, dnešnú matku tejto mladej ženy. Jej samovražda bola z pohľadu všetkých nezmyselná. Policajti teda jej prípad znovu otvoria, a to hlavne na základe skutočnosti, že dievča dokáže, že údajný list na rozlúčku nebol napísaný rukou jej babičky.

111 (5-18) "Ghost of My Child" ' Roxann Dawson Liz W. Garcia 27. október 2009
Prvá séria Druhá séria Tretia séria Štvrtá séria Piata séria Šiesta séria

6. séria: 2008-2009[upraviť | upraviť zdroj]

# Pôvodný názov Slovenský názov Scenár Réžia Pôvodné uvedenie Slovenské uvedenie
112 (6-01)
Glory DaysDni slávy
Roxann Dawson
Gavin Harris
Prípad z roku 1973. Obeťou je futbalový hráč Mike "Bad Moon" McShane, 20 ročný hráč za Philadelphskú univerzitu, ktorý bol zavraždený noc pred finálovým zápasom. Vychovala ho matka, na univerzitu šiel vďaka štipendiu. Prípad je otvorený, pretože Jeffriesov kamarát (ktorý s ním hrával futbal) má nové informácie o prípade a chce, aby Jeffries tento prípad vyšetril. Jeffriesova prezývka na trávniku bola "Tombstone" (náhrobný kameň).
113 (6-02)
True CallingTo pravé povolanie
Paris Barclay
Christopher Silber
Tím znovu otvára prípad z roku 1991, kedy údajne v dôsledku nehody zomrela mladá učiteľka Laura. Jej bývalý žiak Darnell však presvedčí vyšetrovateľov, že sa to nemohlo stať. Laura si vybrala profesiu učiteľky na škole pre ťažko zvládnuteľné deti. Prácu brala ako svoje poslanie a trpezlivo prinášala obete. Najpravdepodobnejším páchateľom sa policajtom zdá byť bývalý Laurin žiak Ronaldo, ktorý bol pre všetkých veľkým výchovným problémom a aj s Laurou mal veľa výstupov.
114 (6-03)
Wednesday's WomenStredajšie ženy
John Finn
Erica Shelton
Otvára sa prípad z roku 1964, kedy mladú ženu údajne odhodilo z dialnice auto a jej telo ležalo v priekope dva dni, než jej niekto našiel. Keď však jej sestra nájde vo švagrovej pozostalosti výhražný odkaz napísaný dva dni pred ženinou smrťou, je dôvod odhaliť skutočnú pravdu. Miriam nebola typickou ženou v domácnosti 60. rokov, spoločne so svojimi priateľkami sa venovali predaju, ktorý zároveň využívali ako zásterku pre svoje cesty za černošskými deťmi do Mississippi, ktorým sa pokúšali tajne poskytnúť vzdelanie. Vo svojich snahách však narážali na odpor, predovšetkým zo strany Ku-Klux-Klanu.
115 (6-04)
Roller GirlKorčuliarka
Holly Dale
Elle Triedman
Tím vyšetruje smrť 15-ročnej Missy. Rok 1978, Missy milovala kolieskové korčule a pokúšala sa vyrovnať s rozvodom svojich rodičov. Žila sama so svojou matkou a neskoršie aj s jej novým partnerom. Zblížila sa s tínejdžerkou Julie, ktorá jej ukázala ako sa obliekať, aký mať mejkap a ako žiť život na hrane, a tak jej zaistila vstup do sveta dospelých.
116 (6-05)
Shore LeavePriepustka na breh
Alex Zakrzewski
Elwood Reid
Potom, čo policajti identifikujú ľudské ostatky nájdené v naftovom bareli, znovu otvoria prípad z roku 1951, ktorý sa stal vo Philadelphii. Vtedy sa na loď nevrátil Jimmy Tully, a bol označený za dezertéra. Najprv sa pátranie točí okolo dievčaťa, do ktorej sa Tully na mieste vylodenia okamžite zamiloval, a jej žiarlivého priateľa. Ukazuje sa však, že Tullyho zmiznutie súvisí so zbraňou, ktorú niekto ukradol jeho kolegovi Snowovi
117 (6-06)
The DealerAutosalón
Chris Fisher
Greg Plageman
Keď je v kufri auta odhalené telo, vyšetrovací tím otvára prípad z roku 1981, kedy sa stratila slobodná matka Donna, ktorá sa živila ako asistentka v predajni áut. Vyšetrovatelia pátrali predovšetkým v okruhu vtedajších predajcov a prípadných zákazníkov, pretože jediným najbližším príbuzným zavraždenej je jej dcéra Marisa, ktorá však o svojej matke hovoriť nechce, pretože jej má za zlé, že ju opustila. Postupne sa ukáže, že Donna robila všetko pre to, aby zaistila svojej dcéry lepší život, než mala sama.
118 (6-07)
One Small StepJeden malý krok
David Von Ancken
Taylor Elmore
Tím znovu otvára prípad chlapca, ktorý zomrel v roku 1969. Detektív vo výslužbe, ktorý pôvodne na prípade pracoval, totiž získal novú stopu – hračku rakety s menom obete.
119 (6-08)
Triple ThreatTrojité ohrozenie
Kevin Bray
Kathy Ebel
Tím sa vracia k prípadu z roku 1989, keď bola zavraždená mladá ruská operná speváčka Nadia, ktorá s otcom a bratom ostala v Amerike. Azyl našla na policajnej stanici, kde za mlada slúžil Nick Vera. Ten im ponúkol pomoc. Lenže o štyri mesiace neskôr bolo dievča nájdené v priestoroch metra ubité po údajnom prepadnutí. Tašku, ktorú vtedy mala pri sebe, teraz náhodne objavil jej brat Dmitrij a zavolal Verovi. Pátranie sa zameria na rodinu a predovšetkým školu, ktorú dievča navštevovala. Ukazuje sa, že Nadia bola veľmi talentovaná, a to mohlo byť mnohým tŕňom v oku. Medzi podozrivými figuruje spolužiačka Chelsea, ktorá kvôli Nadie prišla o miesto v seminári, rovnako tak Nadin blízky priateľ Cyrus a spolužiačka Nikki, ktorú Nadia pristihla, ako berie kokaín a vzápätí na to bola Nikki zo školy vyhodená. Podozrivý je i bývalý šéf dramatického oddelenia Glick, o ktorého vzťahu s Nadiou sa špekuluje.
120 (6-09)
Pin Up GirlDievča z magazínu
Chris Fisher
Gavin Harris
V súvislosti s novo vydanou knihou o živote a smrti slávnej modelky Rity Flynn prinesie jeden z jej fanúšikov detektívom fakty, ktoré ich vedú k otvoreniu prípadu. Muž má totiž vo svojej zbierke fotku, ktorá presne odpovedá snímke z miesta činu, ktorá bola v knihe po rokoch prvýkrát zverejnená. Navyše vychádza najavo, že Rita pred smrťou vážne pomýšľala na to, že sa vzdá kariéry modelky, pretože prepadla fotografovaniu. Tým by ohrozila prácu a život ľudí, ktorí s ňou spolupracujú, a to by mohol byť možný motív vraždy. Záhadou sa stáva i fakt, kto fotku urobil.
121 (6-10)
Street MoneyIná kampaň
Carlos Avila
Christopher Silber
Tím znovu otvára prípad vraždy z roku 2005, keď sa obeťou stal mladý a sľubný afroamerický politik Dexter Collins, ktorý bol odhodlaný vyčistiť chudobnejšiu mestskú štvrť od drogových dílerov. Bol zavraždený päť dní pred voľbami a našla sa u neho značná dávka kokaínu. Faktom však bolo, že jeho protikandidát Grover Boone zastával funkciu dobrých tridsať rokov a za žiadnu cenu o ňu nechcel prísť. Navyše vyšetrovaním vraždy boli poverení ľudia bez skúseností s vraždami. Na nezrovnalosti upozornil vyšetrovateľov jeden z väzňov, ktorý ich nasmeroval i k odhaleniu vražednej zbrane. Minulosť si znovu pripomínajú i otec Dextera, Ronnie Collins, a manažérka kampane, Cassie Michaels. Ukazuje sa, že Dexterov tím narážal na veľké finančné ťažkosti a že sa ako motív odkrýva i možný vzťah Dextera a jeho manažérky či vydieranie zo strany Boona.
122 (6-11)
WingsKrídla
David Von Ancken
Jennifer Johnson
V starom opustenom hoteli, ktorý sa prestavuje na nove byty, sú nájdené ľudské pozostatky a odznak leteckej spoločnosti. Jedná sa o dlho nezvestnú letušku Ally, ktorá začiatkom šesťdesiatych rokov nastúpila k jednej leteckej spoločnosti. Prekvapili ju však pomery, ktoré tam panovali. Piloti si k letuškám mohli dovoliť čokoľvek. Dokonca Rowland, kapitán jej lietadla, ženy sexuálne zneužíval, ale Ally ako jediná sa mu postavila a Rowland bol zo spoločnosti vyhodený. Policajti majú pocit, že to bol práve on, kto ženu zabil.
123 (6-12)
Lotto FeverLotériová horúčka
Agnieszka Holland
John Brian King
Automechanik Ed Dubinski vyhral v lote osem miliónov dolárov. Po šiestich mesiacoch z veľkého majetku nebolo nič. O niekoľko dní neskôr bol Ed nájdený mŕtvy, zastrelený v uličke pri svojom bývalom zamestnaní. Policajti tak musia hľadať vraha v ohromnom množstve vypočítavcov, ktorí sa okolo Eda vyskytovali. Zdá sa, že vrahom by mohol byť podivný finančný poradca. Ten totiž Eda obral o skutočne najväčší balík peňazí. Lenže on to nebol, nebol to ani Edov podivný priateľ, ktorý ho žaloval za zranenie, ktoré si spôsobil na štvorkolke, ktorú mu požičal Ed.
124 (6-13)
Breaking NewsNajnovšie správy
Holly Dale
Erica Shelton
Na tím sa obráti pracovníčka jednej z veľkých televíznych staníc. Pri archivácii starých televíznych nahrávok narazila na jednu, ktorá zaznamenala telefónny hovor moderátorky len chvíľu pred jej zavraždením. Z neho vyplýva, že sa pár okamihov pred smrťou stretla s niekým, kto chcel niečo podstatné vziať späť. Ďalšie vyšetrovanie odhalí, že reportérka prišla na machinácie a tutlanie informácii o zdravotnom stave zamestnancov firmy, ktorá bola sponzorom televízie. Zamestnanci z veľkej časti ochoreli na rakovinu v dôsledku vystavenia splodinám azbestu. Firma však všetko ututlala.
125 (6-14)
The Brush ManThe Brush Man
Elwood Reid
Roxann Reid
Pri rozširovaní predmestskej štvrte je vysušený miestny rybníček. Na dne sú nájdené ľudské kosti. Podľa vecí, ktoré pri nich ležali, sa zistí, že sa jednalo o podomového predavača Roya, ktorý v roku 1967 záhadne zmizol. Polícia znovu otvára tento starý prípad. Postupne zisťuje, že sa páčil všetkým ženám v okolí. Lenže Roy mal i temnú minulosť. V barovej bitke zabil muža, ktorý ubližoval svojej žene. Odsedel si niekoľko rokov, a potom začal znovu nový život vo Philadelphii ako podomový predavač.
126 (6-15)
Witness ProtectionOchrana svedka
Alex Zakrzewski
Elle Triedman
Tím zaoberajúci sa nevyriešenými prípadmi vyhľadá žena, ktorej manžel je už rok nezvestný a teraz sa stratil aj jej syn. Celá rodina bola v programe pre ochranu svedkov po tom, čo sa otec rodiny Ben, účtovník mafiánskeho bossa, rozhodol spolupracovať s federálnymi agentmi v procese s mafiánom. Tým zistí, že Jeff zmizol po tom, čo v márnici identifikoval mŕtveho muža ako svojho otca, a že je zrejme rozhodnutý mafiána zabiť.
127 (6-16)
JackalsŠakali
Marcos Siega
Taylor Elmore
Colin Blake si odpykal tridsať rokov vo philadelphskom väzení. Pri prepustený zistí, že mu niekto medzi osobné veci podstrčil fotografiu, na ktorej je jeho dcéra Sarah, ktorú niekto zavraždil krátko potom, čo Colin nastúpil do väzenia, v spoločnosti nechválne známeho motorkárskeho gangu Šakalov. Philadelphská polícia sa tak púšťa do vyšetrovania tridsať rokov starej vraždy výsluchom radu niekdajších členov Šakalov, vrátane vodca a jeho hlavnej gorily Netvora.
128 (6-17)
Officer DownJeffriesov boj
Alex Zakrzewski
Christopher Silber
Jeffries vchádza po ceste domov do miestneho obchodíka po mlieko a je vážne ranený výstrelom z pištole. Vera vbieha do vnútra, ale vraha už nevidí. Ukazuje sa, že páchateľ ešte predtým zastrelil majiteľa obchodu. Všetko nasvedčuje tomu, že ide o dôsledok sporu medzi ním a členmi miestneho gangu, ktorí po ňom požadovali výpalné. Hlavným podozrivým je Fransisco, ktorý mal s majiteľom obchodu v poslednej dobe spory.
129 (6-18)
Mind GamesVnútorný hlas
Donald E. Thorin Jr.
Gavin Harris
Na philadelphskú políciu prichádza muž, ktorý po rokoch stretol svojho spolužiaka z fakulty, Petea. Ten sa však dal na útek a pritom upustil zápisník, v ktorom je zmienka o päť rokov starej vražde psychologičky Julie Ramirézovej. Detektívi zistia, že doktorka zhorela vo svojom dome za záhadných okolností. Zdá sa, že dom zapálil Pete. Údajne mu to poradila bytosť z inej dimenzie, zvaná Exley. Postupne však vychádza najavo, že Exley je pozemský človek.
130 (6-19)
LibertyvilleAmerický sen
Marcos Siega
Kathy Ebel
Na philadelphskú políciu dorazí staršia pani a začne hovoriť o nevyšetrenej vražde z roku 1958. Vtedy bol po potýčke v luxusnom klube zavraždený za mestom nádejný manažér stavebnej spoločnosti, ktorá za Philadelphiou stavala prvé predmestské sídlisko pre stredné vrstvy. Najprv sa zdá, že jeho smrť bola dôsledkom nenávisti vo firme. Postupne vychádzajú najavo nové skutočnosti.
131 (6-20)
Stealing HomeStealing Home
Kevin Bray
Danny Pino, Elwood Reid
Tím otvára prípad vraždy kubánskej bejzbalovej hviezdy z roku 1999, keď utiekol z Kuby, pretože ho kubánska vláda obvinila z komunikácie s americkou športovou agentúrou.
132 (6-21)
November 22nd22. november
Jeannot Szwarc
Ryan Farley
133 (6-22)
The Long Blue LineThe Long Blue Line
Roxann Dawson
Jennifer Johnson, Greg Plageman
134 (6-23)
Into the blueInto the blue
Jeannot Szwarc
Jennifer Johnson, Greg Plageman

7. séria: 2009-2010[upraviť | upraviť zdroj]

# Pôvodný názov Slovenský názov Scenár Réžia Pôvodné uvedenie Slovenské uvedenie
135 (7-01)
The CrossingThe Crossing
Alex Zakrzewski
Taylor Elmore
Zmiznutie mladej ženy na palube nádhernej oceánskej dopravnej lodi v roku 1966 bolo dlho považované za samovraždu. Ale teraz sa objavili kosti tejto ženy a detektívi idú do práce, odhodlaní vyriešiť štyridsaťročnú vraždu.
136 (7-02)
HoodratsHoodrats
Chris Fisher
Elwood Reid
Tím vyšetruje vraždu sedemnásťročného skateboardistu Nasha z roku 1995. Vtedy utiekol z hrozného rodinného života. Pokúšal sa zarobiť si peniaze, aby mohol jeho brat Mick žiť s ním. Nanešťastie, tlak ulice a dravej konkurencie boardistov, aby získali sponzorov, mal za následok Nashovu vraždu, ktorá zostala nevyriešená. Doposiaľ.
137 (7-03)
Jurisprudence-
Holly Dale
Christopher Silber
138 (7-04)
SoulDuša
-
-
Prípad vraždy mladého jazzového hudobníka z roku 1970 je opätovne otvorený, keď jeho syn sa rozhodol zostaviť rodokmeň.
139 (7-05)
WASP-
-
-
140 (7-06)
Dead heatMr
-
-
141 (7-07)
Read Between the LinesČítať medzi riadkami
-
-
142 (7-08)
Chinatown-
-
-
Vražda člena gangu z roku 1980, na ktorú si spomína John Stillman sa konečne vyrieši...
143 (7-09)
Forensics-
-
-
144 (7-10)
Iced-
-
-
145 (7-11)
The Good Soldier-
-
-
146 (7-12)
The Runaway Bunny-
-
-
146 (7-13)
Bombers-
-
-
147 (7-14)
MetamorphosisPremena
-
Po 39 rokoch sa znovu otvoril prípad Miíi Romanovej. V októbri 1971 v cirkuse spadla z cirkusovej plachty, na ktorej mala predviesť premenu človeka na motýľa. K detektívom sa dostala fotka z novín, na ktorej je padajúca Mia. Keď si ju porovnajú s inými fotkami padajúcich ľudí, nájdu niečo zvláštne...
148 (7-15)
Two WeddingsDve svadby
-
-
149 (7-16)
One FallPád
-
-
Otec Osem ročného chlapca menom Tim je boxer. Jeho syn Tim to zistí, ale neskôr. Neskôr je ale Timov otec (Mick Melon) potom zomrel. Niekto ho zabil... Neskôr sa detektívi dozvedia zaujímavú vec - Mickov súper ho 10 dní pred jeho zastrelením zhodil z opravárskej dosky, ktorá bola 6 metrov nad zemou.
150 (7-17)
Flashover-
-
-
151 (7-18)
Last Drive In (1)-
-
-
152 (7-19)
Bullet (2)-
-
-
153 (7-20)
Free Love-
Jeffrey Hunt
Elwood Reid, Denise Thé
154 (7-21)
Almost Paradise-
-
-
-
155 (7-22)
Shattered-
-
-
-

Prípady v chronologickom poradí[upraviť | upraviť zdroj]

1919: 4-21 Torn
1929: 3-19 Beautiful Little Fool
1932: 2-22 Best Friends
1938: 5-07 World's End
1939: 1-13 The Letter
1943: 2-02 Factory Girls
1945: 3-04 Colors
1945: 3-21 The Hen House
1945: 4-08 Sandhogs
1945: 5-11 Family 8108
1953: 2-08 Red Glare
1953: 5-04 Devil Music
1954: 3-05 Committed
1958: 1-14 Boy in the Box
1958: 4-06 Static
1962: 5-18 Slipping
1963: 2-19 Strange Fruit
1963: 5-09 Boy Crazy
1964: 1-07 A Time to Hate
1964: 4-16 The Good-Bye Room
1965: 3-09 A Perfect Day
1968: 2-04 The House
1968: 3-13 Debut
1968: 4-10 Forever Blue
1969: 1-16 Volunteers
1969: 2-14 Revolution
1971: 7-14 Metamorphosis
      :1972: 3-08 Honor
1973: 1-05 The Runner
1973: 3-17 Superstar
1975: 4-08 Fireflies
1976: 1-01 Look Again
1976: 2-12 Yo, Adrian
1977: 2-21 Creatures of the Night
1978: 1-15 Disco Inferno
1978: 2-11 Blank Generation
1978: 3-03 Bad Night
1979: 2-03 Daniela
1979: 4-07 The Key
1980: 1-12 Glued
1980-88: 3-11 8 Years
1980 (a 2006): 3-16 One Night
1981: 1-06 Love Conquers Al
1981: 4-15 Blood on the Tracks
1982: 2-17 Schadenfreude
1982: 5-10 Justice
1983: 1-02 Gleen
1983: 2-07 It's Raining Men
1984: 3-22 The River
1984: 4-17 Shuffle, Ball Change
1985: 1-20 Greed
1985: 2-09 Mind Hunters
1985: 2-20 Kensington
1986: 1-23 Lover's Lane
1987: 1-17 The Lost Soul of Herman Lester
1987: 2-13 Time to Crime
1987: 4-19 Offender
1988: 3-01 Family
1989: 1-09 Sherry Darlin'
1989: 1-21 Maternal Instincts
1989: 4-09 Lonely Hearts
1989: 5-05 Thick As Thieves
1990: 1-04 Churchgoing People
1990: 2-06 The Sleepover
1991: 2-05 Who's Your Daddy
1992: 1-19 Late Returns
1992: 5-06 Wunderkind
1993: 2-15 Wishing
1994: 3-12 Detention
1994: 3-20 Death Penalty: Final Appeal
1994: 5-01 Thrill Kill
1995: 1-11 Hubris
1995: 2-18 Ravaged
1995: 4-01 Rampage
1996: 4-13 Blackout
1997: 1-10 The Hitchhiker
1997: 4-20 Stand Up and Holler
1997: 5-16 Bad Reputation
1998(?): 1-03 Our Boy is Back
1998: 2-16 Revenge
1998: 3-15 Sanctuary
1998: 4-23 The Good Death
1998: 5-02 That Woman
1998-2008: 5-12 Sabotage
1998: 5.13 Spiders
1999: 1-18 Resolutions
1999: 1-22 The Plan
1999: 3-07 Start-Up
1999: 4-18 A Dollar, A Dream
2000: 2-10 Discretion
2000: 3-14 Dog Day Afternoons
2000: 4-11 The Red and the Blue
2001: 1-08 Fly Away
2001: 3-10 Frank's Best
2002: 3-18 Willkommen
2002: 4-14 8:03AM
2003: 2-01 The Badlands
2003: 4-05 Saving Sammy
2003: 5-08 It Takes A Village
2004: 3-02 The Promise
2004: 4-02 The War At Home
2005(?): 3-06 Saving Patrick Bubley
2005: 5-18 Ghost of My Child
2005: 3-23 Joseph
2005: 4-22 Cargo
2006: 4-12 Knuckle Up
2006: 5-03 Running Around
2007: 4-24 Stalker
2007: 5-14 Andy in C-Minor
2007: 5-15 The Road

Poznámky[upraviť | upraviť zdroj]

  1. Tábor Manzanar, v ktorom bolo počas 2. svetovej vojny umiestnených 110 tisíc japonských Američanov. (anglicky)