Zoznam českých hudobných skupín

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie

Obsah[upraviť | upraviť zdroj]

Tento abecedne zoradený zoznam obsahuje základné informácie o českých hudobných skupinách a to bez ohľadu na to, či pre danú skupinu existuje samostatný článok alebo nie je vytvorený. Vzhľadom na rozsiahlosť českej hudobnej scény nie je zoznam ešte úplný. Ak máte nejaké overené poznatky, alebo informácie o niektorom mene, ktoré tu chýba môžete ho doplniť.

*[upraviť | upraviť zdroj]

Názov skupiny Hudobný žáner, štýl Doba pôsobenia Miesto
-123 min. funky 1996 - súčasnosť
0609 rock, pop 1999 - súčasnosť
100°C funky Mariánské Lázně
48" blues 1996 - súčasnosť Ostrava

Hore

A[upraviť | upraviť zdroj]

Názov skupiny Hudobný žáner, štýl Doba pôsobenia Miesto
Abigail alternatívny rock 1998 - súčasnosť
Abraxas nová vlna, reggae 1976 - 1989 Praha
Aghiatrias dark-ambient neoclassical 1999 - súčasnosť Praha
Adultery black metal
AG Flek folk-rock 1983 - súčasnosť Zlín
Ahmed má hlad alternatívny rock
Albatros rhytm and blues 1969 - 1972 Brno
Alkehol pub rock 1991 - súčasnosť
Ampér heavy metal 1982 - 1987
Anxiety heavy metal 1993 - súčasnosť Praha
Arakain trash metal 1982 - súčasnosť Praha
Arawen death metal 2004 - súčasnosť
Argema pop-rock 1982 - súčasnosť
Arise of Infinity thrash / heavy metal 2007 - súčasnosť Praha
Asmodeus trash metal 1987 - súčasnosť Klatovy
Asonance folk 1976 - súčasnosť
ASPM blues 1984 -

Hore

B[upraviť | upraviť zdroj]

Názov skupiny Hudobný žáner, štýl Doba pôsobenia Miesto Odkazy
B-jam blues 2002 - súčasnosť Stránky kapely
Babalet reggae 1984 - 2004 Stránky kapely
Backsight blues 2004 - súčasnosť Stránky kapely
Bajonet trash metal 2002 - súčasnosť Kralupy nad Vltavou Stránky kapely
Banana alternatívny rock 2002 - súčasnosť
Barracuda death metal Stránky kapely
BBP underground 1982 - súčasnosť Praha Stránky kapely
Belligerence black metal 2002 - súčasnosť Stránky kapely
Bengas gypsi 2001 - súčasnosť Stránky kapely
Betula Pendula alternatívny rock 1986 - 2000
Bidule latin jazz 1999 - súčasnosť Stránky kapely
Bílá nemoc folk-rock Stránky kapely
Blastera trash metal 1999 - súčasnosť Stránky kapely
Blue Effect rhythm and blues; art-rock 1968 - súčasnosť Praha Stránky kapely
Blues Messengers blues, jazz, soul, funk 1994 - súčasnosť Praha Stránky kapely
Blues na druhou blues Stránky kapely
Bluesberg blues Stránky kapely
Bluesberry blues 1971 - súčasnosť Stránky kapely
Bluestouch blues, funky Stránky kapely
Blue Zebra 3 blues, rock, folk 2002 - súčasnosť Plzeň Stránky kapely
Bokomara folk Stránky kapely
Bonsai č. 3 folk 1998 - súčasnosť České Budějovice Stránky kapely
Bratři v triku, pôvodne One Way, pak Away akustický rock od 1999 Brno Stránky kapely
Brutus big beat Stránky kapely
Burma Jones pop
Buty folk-rock

Hore

C[upraviť | upraviť zdroj]

Názov skupiny Hudobný žáner, štýl Doba pôsobenia Miesto Odkazy
Caktus blues-rock'n'roll 2002 - súčasnosť Praha Stránky kapely
Calathea gothic rock Stránky kapely
Citron heavy metal 1976
Clou punk rock 2001 - súčasnosť Praha Stránky kapely
C&K Vocal vokálna skupina, rock
Cocotte Minute rock 2002 - súčasnosť Stránky kapely
Colorfactory gitarový pop
Cop bluegrass
Čechomor folk rock Stránky kapely
Černý Mosty blues Stránky kapely
České srdce celtic rock

Hore

D[upraviť | upraviť zdroj]

Názov Žáner Doba pôsobenia Miesto Odkazy
Dark Angels heavy metal Stránky kapely
Dark Gamballe trash death metal 1990–súčasnosť Vyškov Stránky kapely
Death Sentence doom metal Stránky kapely
Debustrol trash metal
Decline pop
Demiurg death metal Stránky kapely
Devítka folk Stránky kapely
DG307 underground rock
Diogenes rock 1986 - súčasnosť Brandýs nad Labem, Stará Boleslav Stránky skupiny
Dissolution death metal Stránky kapely
Divá Bára hard rock Stránky kapely
Divokej Bill celtic rock 1996
Divoký srdce rock
Doctor P. P. Praha Stránky kapely
Doga hard rock 1989 - súčasnosť Stránky kapely
Doriath progressive rock Praha Stránky kapely
Drive Wave jazz Stránky kapely
Druhá tráva bluegrass Stránky kapely
Dunaj alternatívny rock
Dybbuk punk 1984
Dysmorphia death metal Stránky kapely

Hore

E[upraviť | upraviť zdroj]

Názov skupiny Hudobný žáner, štýl Doba pôsobenia Miesto Odkazy
E alternatívny rock 1984 - 1997 Brno
Eagleheart power/speed metal Stránky kapely
E!E punk Stránky kapely
Eggnoise jazz Stránky kapely
Egotrip rock 2004 - súčasnosť Praha Stránky kapely
Ectasy Of Saint Theresa alternatívny rock
Echt! pub rock
Empire heavy rock 2005 - súčasnosť Praha Stránky kapely
Endless heavy metal
Energit big beat Stránky kapely
Euthanasia doom metal Stránky kapely
Expedice Apalucha blues Stránky kapely
Extempore underground rock

Hore

F[upraviť | upraviť zdroj]

Názov skupiny Hudobný žáner, štýl Doba pôsobenia Miesto Odkazy
Fatality death metal Stránky kapely
Feedback funky, blues rock Stránky kapely
Fiction rock
Flamengo rock
Fleret folk-rock Stránky kapely
Fourth Face hardcore 1994 - súčasnosť Sokolov Stránky kapely
Framus Five rock
FruFru jazz rock Třebíč Stránky kapely
Funkodrom funky Stránky kapely

Hore

G[upraviť | upraviť zdroj]

Názov skupiny Hudobný žáner, štýl Doba pôsobenia Miesto Odkazy
Gaia Mesiah rock 2001 - súčasnosť Praha Stránky kapely
Garáž (skupina) alternatívny rock 1979 - súčasnosť
Ginevra folk
Golden Kids pop
Gothart world music Stránky kapely
Grand Slam funky Stránky kapely
Greedy Invalid gothic rock 1994 - súčasnosť Příbor Stránky kapely
Green Smatroll ska 2002-súčasnosť Praha Stránky kapely

Hore

H[upraviť | upraviť zdroj]

Názov skupiny Hudobný žáner, štýl Doba pôsobenia Miesto Odkazy
Heebie Jeebies Ska punk 1993 - súčasnosť Červený Kostelec Stránky kapely
Here alternatívny rock Vyškov
The Hitfakers blues Stránky kapely
Hm... alternatívny rock 1994 - súčasnosť
Hokr underground/alternatívny rock 1979-1999 Praha Stránky kapely
Hoochie Coochie Band blues Stránky kapely
Hop trop folk 1980
Hottentot jazz rock Stránky kapely
Houba punk Stránky kapely
Hrdinové nové fronty punk Stránky kapely
Hudba Praha postpunk
Hypnotix reggae Stránky kapely

Hore

CH[upraviť | upraviť zdroj]

Názov skupiny Hudobný žáner, štýl Doba pôsobenia Miesto Odkazy
Chamber Worcester funk Praha Stránky kapely
Chameleon rock, crossover Stránky kapely
Chaozz hip-hop
Chinaski pop rock 1987 - súčasnosť Stránky kapely
Chodská vlna folk-rock Stránky kapely
Choice 42 funky Stránky kapely

Hore

I[upraviť | upraviť zdroj]

Názov skupiny Hudobný žáner, štýl Doba pôsobenia Miesto Odkazy
ILL Fish Rock 2001 - súčasnosť Plzeň Stránky kapely
Imodium grunge/rock 1999 - súčasnosť Broumov Stránky kapely
In Memory blues rock České Budějovice Stránky kapely
Incartnate death metal Stránky kapely
Insomnia heavy metal Stránky kapely
Irish Dew world music Stránky kapely
ITAI hardcore/alternative 2008 - súčasnosť Valašské Meziříčí Stránky kapely
Ivory Gate speed metal Stránky kapely

Hore

J[upraviť | upraviť zdroj]

Názov skupiny Hudobný žáner, štýl Doba pôsobenia Miesto Odkazy
Jablkoň experimentálny folk Stránky kapely
Jaksi Taksi punk Stránky kapely
J.A.R. funky Fotografie z koncertov
Jasná páka punk
Javory folklór, folk Stránky kapely
Jazz Q jazz rock
JazzDeathBand jazz rock Stránky kapely
JazzVademeucum funky Stránky kapely
Jinovatka heavy metal Stránky kapely
Junior Trio jazz 1961

Hore

K[upraviť | upraviť zdroj]

Názov skupiny Hudobný žáner, štýl Doba pôsobenia Miesto Odkazy
Kabát rock 1984 - súčasnosť Stránky kapely
Kaderus Blues blues Stránky kapely
Kaluže folk Stránky kapely
Kamelot folk Stránky kapely
Katapult hard rock Stránky kapely
Kern heavy metal Stránky kapely
Kill The Pain nu-metal-metalcore 2004 - súčasnosť Domažlice Stránky kapely
KOA folk Stránky kapely
Kohout plaší smrt punk Stránky kapely
Kokosass jazz alternative-metal Stránky kapely
Koňaboj folklór-rock (world music) Stránky kapely
Kouř blues rock Stránky kapely
Koza nozdra punk-rock Stránky kapely
Krausberry blues Stránky kapely
Kreyson heavy metal Stránky kapely
Kristýna doom metal Stránky kapely
Krleš speed metal Stránky kapely
Krucipüsk metal Stránky kapely
Kryštof pop-rock Stránky kapely
Kulturní zřízenost punk Stránky kapely

Hore

L[upraviť | upraviť zdroj]

Názov skupiny Hudobný žáner, štýl Doba pôsobenia Miesto Odkazy
Lammoth speed metal Stránky kapely
Laura a její tygři funky
Lehká noha blues Stránky kapely
Lilly's Limits funky 2003 - súčasnosť Olomouc Stránky kapely
Lofasband punk Stránky kapely
Loose Blues bluesrock Stránky kapely
Lucie pop-rock 1985 - 2004 (s prestávkami, možno aj rok ukončenia môže byť prestávka) Stránky kapely

Nahoru

M[upraviť | upraviť zdroj]

Názov skupiny Hudobný žáner, štýl Doba pôsobenia Miesto Odkazy
Mahagon jazz rock
Main Street Ska Band ska Prostějov Stránky kapely
Majerovy brzdové tabulky folk-rock Stránky kapely
Majklův strýček (aj Michael´s Uncle) postpunk
Malbeth metal Stránky kapely
Mama Bubo alternatívny rock, underground
Mandava rock, Led Zeppelin tribute Rumburk Stránky kapely
Marabu postpunk, alternatívny rock 1986 - 1996 Praha Stránky kapely
Markýz John pop-rock
Marsyas folk-rock Stránky kapely
The Matadors rock
Menhir hard rock Stránky kapely
MCH Band underground rock Stránky kapely
Mig 21 pop-rock
Miou Miou indie pop 2003 - súčasnosť Pardubice Stránky kapely
Mistake grunge 2006-súčasnosť Napajedla Stránky kapely
Minaret folk Stránky kapely
Mňága a Žďorp alternatívny rock
Mogul Rock big beat 1985–súčasnosť Pardubice Stránky kapely
Monkey Business funky Stránky kapely
Morava hard rock Stránky kapely
Moriorr black metal Stránky kapely
Mošny folk, vokálna skupina Stránky kapely
Mr.Feelgood rhytm and blues Stránky kapely
Mrakoplaš blues Stránky kapely
Multiplayer funkrock Stránky kapely
Mater Monstifera Atmo black metal 2000–súčasnosť Trhové Sviny Stránky kapely

Hore

N[upraviť | upraviť zdroj]

Názov skupiny Hudobný žáner, štýl Doba pôsobenia Miesto Odkazy
Nahoru po schodišti dolů band pub rock
Naima jazz
Narvan crossover 1994-2000, 2003-2007 Brno Stránky kapely
Navzájem folk-rock
Navzdory punk Stránky kapely
Negativ folk Stránky kapely
Nemesis trash metal 1989 Ostrava Stránky kapely
Nerez folk
Neřež folk
New Kids Underground underground 1995 - súčasnosť Praha Stránky kapely
Nezmaři folk Stránky kapely
nChant Jazz jazz Stránky kapely
Nohow punk Stránky kapely
November 2nd pop-rock Stránky kapely
Nšo-či punk-rock Kroměříž Stránky kapely
Nukleární Vokurky funky Stránky kapely
N.V.Ú. punk Stránky kapely

Hore

O[upraviť | upraviť zdroj]

Názov skupiny Hudobný žáner, štýl Doba pôsobenia Miesto Odkazy
Oceán pop 1985-1992 České Budějovice Stránky kapely
On Air Praha Stránky kapely
OK Band nová vlna
Okrozom metal 2005 - súčasnosť Stránky kapely
Olympic pop-rock
One Brain jazz rock Stránky kapely
Ostaš jazz rock Stránky kapely

Hore

P[upraviť | upraviť zdroj]

Názov skupiny Hudobný žáner, štýl Doba pôsobenia Miesto Odkazy
Panika nová vlna
Papaya Tyrkys funky-pop 2005 - súčasnosť Hronov Stránky kapely
Paragraf 219 alkopunk Praha Stránky kapely
Pavučina folk 2004 - súčasnosť Pardubice Stránky kapely
Peneři strýčka Homeboye hip-hop
PES PILKA blues Stránky kapely
Phonetix electronic pop 1991- súčasnosť Praha Stránky kapely
PBK Blues blues Stránky kapely
Píča rock 1999 - súčasnosť Praha Stránky kapely
Plastic People Of The Universe underground rock
Plexis punk
Poco Loco rock/alternatívny rock 2004 - súčasnosť Praha Stránky kapely
Pod Černý vrch alternatívny rock Stránky kapely
Polymetal metal Stránky kapely
The Pooh punk Stránky kapely
Popoklesu funky Stránky kapely
Poutníci bluegrass 1970 - súčasnosť Stránky kapely
Požár mlýna punk Stránky kapely
Praetorian rock metal Stránky kapely
Pražský Výběr rock Stránky kapely
P.R.D.I. folk-rock 1999 - súčasnosť Stránky kapely
Precedens pop-rock
Priessnitz guitar pop 1989 - súčasnosť Jeseník Stránky kapely
Prohrála v kartách punk Stránky kapely
Prouza guitar pop 1989 - súčasnosť Frýdek-Místek Stránky kapely
Psí vojáci alternatívny rock Stránky kapely
Půlnoc underground rock
Pumpa južanský rock Stránky kapely
Původní Bureš pub rock

Hore


R[upraviť | upraviť zdroj]

Názov skupiny Hudobný žáner, štýl Doba pôsobenia Miesto Odkazy
Ready Kirken 1996 Praha Stránky kapely
Red Baron Band hard rock 1993 Praha Stránky kapely
Reflexy pop-rock 1994 - súčasnosť Uherské Hradiště Stránky kapely
R.I. EAGLES rhytm and blues 1969-1971 Brno - Husovice Historie kapely
Rimortis speed metal Stránky kapely
Rocky Eagles rock´n´roll 1965-1968 Brno Historie kapely
Roe-deer pop-rock
Root black metal Stránky kapely
Rubbish melodický metal 2005 Turnov Stránky kapely
Ruune black metal 2006 Stránky kapely
Rusty Nail big beat Stránky kapely

Hore

S[upraviť | upraviť zdroj]

Názov skupiny Hudobný žáner, štýl Doba pôsobenia Miesto Odkazy
Sacrist black metal Stránky kapely
Salamandra speed metal Stránky kapely
Seismic Wave Factory power noise 1996 - súčasnosť Praha
Selfish punk Stránky kapely
SEVEN progresivní instrumentální rock 2000 - súčasnosť České Budějovice Stránky kapely
Shoda náhod hardrock x - súčasnosť Frýdek-Místek
Silk grunge Stránky kapely
Simple Muffin funky Stránky kapely
Skrol symfo-industrial 1995 - súčasnosť Praha Stránky kapely
Skrytý půvab byrokracie underground rock Stránky kapely
Skyline alternatívny rock 1997 - súčasnosť Praha
Slepá kolej folk Plzeň Stránky kapely
The Slow Fingers blues rock Stránky kapely
Sluneční orchestr jazz rock
Sly Rabbits funky Stránky kapely
Spirituál kvintet folk
Stará škola hard rock 1983 Ústí nad Labem Stránky kapely
Stigma death metal Stránky kapely
Sto zvířat ska Stránky kapely
Stracené ráj big beat Stránky kapely
STRAM metal rock 1992 - súčasnosť Huslenky (okres Vsetín) Stránky kapely
Strašlivá podívaná folk Stránky kapely
Stromboli hard rock
Suffer hard core Stránky kapely
Support Lesbiens pop-rock
Sven Vidlí vous blues Starý Plzenec Stránky kapely
Svou cestou folk Stránky kapely
Swordfishtrombones alternatívny rock Stránky kapely
Šanov punk Stránky kapely
Šantré folk Stránky kapely
Šavle Meče funky Stránky kapely
Škwor heavy metal Stránky kapely
The Šůtrs jazz, trampská, gypsy jazz 2001 Přerov Stránky kapely
Švihadlo reggae

Hore

T[upraviť | upraviť zdroj]

Názov skupiny Hudobný žáner, štýl Doba pôsobenia Miesto Odkazy
Ta Jana z Velké Ohrady folk-rock
Tajné slunce alternatívny rock Stránky kapely
Takin' off funky, jazz Stránky kapely
Trifidovy Děti alternatívny punk, trifid rock 2007- súčasnosť Praha Stránky kapely
Taliesyn world music Stránky kapely
Tango pop, nová vlna
Tata Bojs pop-rock
Temperamento pop-rock 2005 - súčasnosť Stránky kapely
Tichá dohoda pop
Tleskač ska Stránky kapely
Točkolotoč folk
TOKYO jazz rock 2000 - súčasnosť Zlín Stránky kapely
Tom Bowling Blues Band blues Stránky kapely
Tomáš Kočko a orchestr folk, world music Stránky kapely
Torment black metal Stránky kapely
Toron heavy metal Stránky kapely
Törr black metal Stránky kapely
Tortharry death metal Stránky kapely
Toyen guitar rock
Traband folk-rock
Trambus punk Stránky kapely
Treska ska Stránky kapely
Triny etno Stránky kapely
Triodejaneiro latin Stránky kapely
Tropická Agnes 2001 - súčasnosť Stránky kapely
Tři dny na břiše blues rock Stránky kapely
Tři sestry punk, pub rock
Turbo pop-rock 1981 - 1990, 1999 - súčasnosť Plzeň Stránky kapely

Hore

U[upraviť | upraviť zdroj]

Názov skupiny Hudobný žáner, štýl Doba pôsobenia Miesto Odkazy
UDG pop-rock 1996 - súčasnosť Ústí nad Labem Stránky kapely
Umělá hmota underground Stránky kapely
Unborn trash metal Stránky kapely
Už jsme doma alternatívny rock, postpunk
Ursa Minor [crossover] 2006 - súčasnosť Praha

Hore

V[upraviť | upraviť zdroj]

Názov skupiny Hudobný žáner, štýl Doba pôsobenia Miesto Odkazy
Velmi Krátké Vlny funky, jazz Stránky kapely
Verona dance, pop 2001 - súčasnosť Stránky kapely
Vertigo ska Stránky kapely
Visací zámek punk Stránky kapely
Vltava alternatívny rock
VMTN blues rock Stránky kapely
VO.I.D power noise 1995 - súčasnosť Děčín
Vokokos reggae, dance hall Stránky kapely
Volant punk Stránky kapely
Votchi hard rock 1999-súčasnosť Praha Stránky kapely
Voxtet vocal jazz 1999 - súčasnosť Vysočina Stránky kapely
Vypsaná fixa punk 1994 - súčasnosť Pardubice Stránky kapely
V. P. R. 1999 - súčasnosť Pardubice Stránky kapely
V.T.Marvin punk Stránky kapely

Hore

W[upraviť | upraviť zdroj]

Názov skupiny Hudobný žáner, štýl Doba pôsobenia Miesto Odkazy
Wanastowi Vjecy pop-rock
Windy funky Stránky kapely
Witch Hammer heavy metal Stránky kapely
Without Money Kytary, Rock, Punk 2007 - Rožnov pod Radhoštěm
Wohnout postpunk
Workshop crossover Stránky kapely

Hore

X[upraviť | upraviť zdroj]

Názov skupiny Hudobný žáner, štýl Doba pôsobenia Miesto Odkazy
Xantipa hard rock Stránky kapely
XIII. století gothic rock Stránky kapely

Hore

Y[upraviť | upraviť zdroj]

Názov Žáner Doba pôsobenia Miesto Odkazy
Yo Yo Band reggae Stránky kapely

Hore

Z[upraviť | upraviť zdroj]

Názov skupiny Hudobný žáner, štýl Doba pôsobenia Miesto Odkazy
Zajic Company elektropop - rock 2002 - Karlovarský kraj Stránky kapely
Zelená Půlnoc blues rock Stránky kapely
Zion Squad reggae/dancehall/dub 2005 - súčasnosť Prostějov Stránky kapely
Zeměžluč punk Stránky kapely
Znouzectnost punk-folk 1987 - súčasnosť Plzeň Stránky kapely
Zpraku! punk Stránky kapely
Zuby nehty punk 1987
Zygote noise-ambient industrial 1999 - súčasnosť Praha Stránky souboru
Žáha blues Stránky kapely
Žentour pop
Žlutý pes južanský rok, pop

Hore

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Seznam českých hudebních skupin na českej Wikipédii (číslo revízie nebolo určené).