Zoznam Botticelliho diel

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie

Zoznam Botticelliho diel obsahuje súborný prehľad prác tohto talianskeho renesančného maliara. Botticelli sa vo svojej tvorbe inšpiroval rôznymi námetmi; prevažujú však obrazy s náboženskou tematikou. I keď sa jeho prácami môžu pochváliť viaceré svetové obrazárne, najväčšiu kolekciu Botticelliho prác vlastní florentská galéria Uffizi.

Náhľad Názov Vytvorené Technika Galéria
Raná tvorba
Botticelli Madonna.jpg
Madona a Dieťa s anjelom 1465 – 1467 tempera na dreve Spedale degli Innocenti, Florencia
Madonna 1465-67.jpg
Madona a Dieťa s anjelom okolo 1467 tempera na dreve Musée Fesch, Ajaccio
MadonnaLoggiaBotticelli.jpg
Madona a Dieťa (Madonna della Loggia) okolo 1467 tempera na dreve Galleria degli Uffizi, Florencia
Botticelli, The Virgin and Child with Two Angels and the Young St John the Baptist.jpg
Madona a Dieťa s dvoma anjelmi a mladým svätým Jánom Krstiteľom 1465 – 1470 tempera na dreve Galleria dell'Accademia, Florencia
Sandro Botticelli 004.jpg
Klaňanie troch kráľov 1465 – 1467 tempera na dreve Národná galéria, Londýn
Botticelli, madonna in gloria di serafini.jpg
Oslávená Madona 1469 – 1470 tempera na dreve Galleria degli Uffizi, Florencia
MadonnaRosetoBotticelli.jpg
Madona v ružovej záhrade (Madonna del Roseto) 1469 – 1470 tempera na dreve Galleria degli Uffizi, Florencia
Sandro Botticelli 062.jpg
Madona a Dieťa s dvoma anjelmi okolo 1470 tempera na dreve Museo Nazionale di Capodimonte, Neapol
Sandro Botticelli 026.jpg
Statočnosť okolo 1470 tempera na dreve Galleria degli Uffizi, Florencia
Botticelli, pala di sant'ambrogio.jpg
Madona a Dieťa so šiestimi svätými (Pala di Sant'Ambrogio) okolo 1470 tempera na dreve Galleria degli Uffizi, Florencia
MadonnaEucarestiaBotticelli.jpg
Madona s Ježiškom okolo 1470 tempera na dreve Isabella Stewart Gardner Museum, Boston
El retorno de Judith .jpg
Juditin návrat z Betúlie okolo 1472 olej na dreve Galleria degli Uffizi, Florencia
Sandro Botticelli - Découverte du cadavre d'Holopherne 1.jpg
Objavenie zabitého Holoferna okolo 1472 tempera na dreve Galleria degli Uffizi, Florencia
Botticelli 03 Louvre.jpg
Tri scény z Esterinho príbehu 1470 – 1475 tempera na dreve Musée du Louvre, Paríž
Botticelli 04 Louvre.jpg
Panna a Dieťa s malým svätým Jánom Krstiteľom 1470 – 1475 tempera na dreve Musée du Louvre, Paríž
Pietà Botticelli (Monaco).jpg
Plač nad mŕtvym Kristom so svätými Hieronýmom, Pavlom a Petrom okolo 1490 tempera na dreve Alte Pinakothek, Mníchov
Botticelli, compianto di milano.jpg
Oplakávanie Krista okolo 1495 tempera na dreve Museo Poldi Pezzoli, Miláno
Botticelli Trinity.jpg
Najsvätejšia Trojica (Pala della Convertite) 1491 – 1493 tempera na dreve Courtauld Institute of Art, Londýn
Sandro Botticelli - St Augustin dans son cabinet de travail.jpg
Svätý Augustín píše vo svojej cele 1490 – 1494 tempera na dreve Galleria degli Uffizi, Florencia
Sandro Botticelli - Communion de st Jérôme.jpg
Posledné prijímanie svätého Hieronýma okolo 1495 tempera na dreve Metropolitan Museum of Art, New York
MadonnaBambinoGiovanninoBotticelli.jpg
Madona a Dieťa a malý svätý Ján Krstiteľ 1490 – 1495 tempera na plátne Galleria Palatina, Florencia
Sandro Botticelli 059.jpg
Madona a Dieťa s troma anjelmi (Madonna del Padiglione) okolo 1493 tempera na dreve Pinacoteca Ambrosiana, Miláno
Botticelli 01 Accademia Carrara.jpg
Kristus s tŕňovou korunou okolo 1500 tempera na dreve Accademia Carrara, Bergamo
Botticelli, crocifissione simbolica, fogg art museum.jpg
Mystické ukrižovanie okolo 1497 tempera na plátne Fogg Art Museum, University of Harvard, Cambridge
Botticelli 02 Galleria Pallavicini.jpg
Premenenie Pána, svätý Hieroným a svätý Augustín okolo 1500 tempera na dreve Galleria Pallavicini, Rím
Sandro Botticelli - Judith met het hoofd van Holofernes.jpg
Judita 1495 – 1500 tempera na dreve Rijksmuseum, Amsterdam
OrazioneOrtoBotticelli.jpg
Agónia v záhrade (Kristus na hore Olivetskej) okolo 1500 tempera na dreve Museo de la Capilla Real, Granada
The Mystical Nativity.jpg
Mystické narodenie okolo 1500 tempera na plátne Národná galéria, Londýn
Botticelli, adorazione dei magi uffizi 1490--1500.jpg
Klaňanie troch kráľov okolo 1500 tempera na dreve Galleria degli Uffizi, Florencia
Sandro Botticelli 006.jpg
Klaňanie troch kráľov 1470 – 1475 tempera na dreve Národná galéria, Londýn
Botticelli, adorazione dei magi uffizi.jpg
Klaňanie troch kráľov okolo 1475 tempera na dreve Galleria degli Uffizi, Florencia
Sandro Botticelli 054.jpg
Svätý Šebestián 1473 tempera na dreve Berlínske štátne múzeá, Berlín
Botticelli, adorazione del bambino.jpg
Narodenie Krista 1476 – 1477 freska Bazilika Santa Maria Novella, Florencia
Botticelli, madonna del Mare.jpg
Morská Madona (Madonna del Mare) okolo 1477 tempera na dreve Galleria dell'Accademia, Florencia
Sandro Botticelli 050.jpg
Svätý Augustín 1480 freska Kostol Ognissanti, Florencia
Botticelli - Annunciation, 1481 (Uffizi).jpg
Zvestovanie 1481 freska Galleria degli Uffizi, Florencia
Adorazione dei magi, botticelli washington.jpg
Klaňanie troch kráľov 1481 – 1482 tempera na dreve Národná galéria umenia, Washington
Botticelli, Maria mit dem Kind und Singenden Engeln, 1477. Gemaldegalerie.jpg
Madona a Dieťa s ôsmimi anjelmi okolo 1478 tempera na dreve Berlínske štátne múzeá, Berlín
Sandro Botticelli 065.jpg
Madona s knihou (Madonna del Libro) okolo 1483 tempera na dreve Museo Poldi Pezzoli, Miláno
Magnificatio.jpg
Madona s Dieťaťom a piatimi anjelmi (Madonna del Magnificat) 1480 – 1481 tempera na dreve Galleria degli Uffizi, Florencia
Botticelli, madonna della melagrana 01.jpg
Madona s granátovým jablkom (Madonna della Melagrana) okolo 1487 tempera na dreve Galleria degli Uffizi, Florencia
Sandro Botticelli 086.jpg
Panna a Dieťa so šiestimi anjelmi a svätým Jánom Krstiteľom okolo 1485 tempera na dreve Galleria Borghese, Rím
Sandro Botticelli 087.jpg
Panna a Dieťa s dvoma anjelmi okolo 1490 tempera na dreve Akadémia výtvarných umení, Viedeň
Botticelli, madonna bardi 01.jpg
Madona na tróne medzi sv. Jánom Krstiteľom a sv. Jánom Evanjelistom (Madonna Bardi) 1484 tempera na dreve Berlínske štátne múzeá, Berlín
Botticelli, annunciazione del Metropolitan.jpg
Zvestovanie okolo 1485 tempera a zlato na dreve Metropolitné múzeum umenia, New York
La Anunciación.jpg
Zvestovanie 1489 – 1490 tempera na dreve Galleria degli Uffizi, Florencia
The Virgin Adoring the Child c1490 Sandro Botticelli.jpg
Panna a Dieťa okolo 1490 tempera na dreve Národná galéria umenia, Washington
Fresky v Sixtínskej kaplnke
Botticcelli, Sandro - The Punishment of Korah and the Stoning of Moses and Aaron - 1481-82.jpg
Vzbura proti Mojžišovým zákonom 1481 – 1482 freska Vatikánske múzeá, Vatikán
Sandro Botticelli 036.jpg
Kristovo pokúšanie 1481 – 1482 freska Vatikánske múzeá, Vatikán
Botticelli Scenes from the Life of Moses.jpg
Výjavy z Mojžišovho života 1481 – 1482 freska Vatikánske múzeá, Vatikán
Sandro Botticelli - Sixte II.jpg
Sixtus II. 1481 – 1482 freska Vatikánske múzeá, Vatikán
Oltár San Barnaba
Botticelli, pala di san barnaba 01.jpg
Madona s Dieťaťom navštívená štyrmi anjelmi a šiestimi svätými (Pala di San Barnaba) okolo 1487 tempera na dreve Galleria degli Uffizi, Florencia
Botticelli, pala di san barnaba, predella 02.jpg
Vízie svätého Augustína (predela Pala di San Barnaba) okolo 1487 tempera na dreve Galleria degli Uffizi, Florencia
Botticelli, pala di san barnaba, predella 03.jpg
Kristus v hrobe (predela Pala di San Barnaba) okolo 1487 tempera na dreve Galleria degli Uffizi, Florencia
Botticelli, pala di san barnaba, predella 04.jpg
Salome s hlavou svätého Jána Krstiteľa (predela Pala di San Barnaba) okolo 1487 tempera na dreve Galleria degli Uffizi, Florencia
Botticelli, pala di san barnaba, predella 01.jpg
Vyberanie srdca svätému Ignácovi (predela Pala di San Barnaba) okolo 1487 tempera na dreve Galleria degli Uffizi, Florencia
Oltár San Marco
Botticelli, incoronazione della vergine.jpg
Korunovácia Panny Márie so štyrmi svätými (Pala di San Marco) okolo 1490 tempera na dreve Galleria degli Uffizi, Florencia
Botticelli, incoronazione della vergine, predella 01 san giovanni evangelista a patmos.jpg
Svätý Ján na Patme (predela Pala di San Marco) 1490 – 1492 tempera na dreve Galleria degli Uffizi, Florencia
Botticelli, incoronazione della vergine, predella 03 sant'agostino nello studio.jpg
Svätý Augustín vo svojej cele (predela Pala di San Marco) 1490 – 1492 tempera na dreve Galleria degli Uffizi, Florencia
Annonciation-Botticelli (1489-1490).jpg
Zvestovanie (predela Pala di San Marco) 1490 – 1492 tempera na dreve Galleria degli Uffizi, Florencia
Botticelli, incoronazione della vergine, predella 04 san girolamo nel deserto.jpg
Svätý Hieroným na púšti (predela Pala di San Marco) 1490 – 1492 tempera na dreve Galleria degli Uffizi, Florencia
Botticelli, incoronazione della vergine, predella 05 miracolo di sant'eligio.jpg
Zázrak svätého Elígia (predela Pala di San Marco) 1490 – 1492 tempera na dreve Galleria degli Uffizi, Florencia
Alegorické maľby
Botticelli-primavera.jpg
Primavera okolo 1482 tempera na dreve Galleria degli Uffizi, Florencia
Palas y el Centauro.jpg
Pallas a kentaur okolo 1482 tempera a olej na plátne Galleria degli Uffizi, Florencia
Sandro Botticelli - La nascita di Venere - Google Art Project - edited.jpg
Zrodenie Venuše 1484 – 1486 tempera na plátne Galleria degli Uffizi, Florencia
Venus and Mars.jpg
Venuša a Mars 1483 tempera na dreve Národná galéria, Londýn
Sandro Botticelli 027.jpg
Giovanna degli Albizziprijíma od Venuše kvetinový dar okolo 1484 freska prenesená na plátno Musée du Louvre, Paríž
Sandro Botticelli 028.jpg
Gramatika predstavuje Lorenza Tornabuoniho Učenosti a ďalším slobodným umeniam okolo 1484 freska prenesená na plátno Musée du Louvre, Paríž
Príbeh Nastagia degli Onesti
Botticelli, nastagio degli onesti 01.jpg
Príbeh Nastagia degli Onesti (prvá epizóda) 1483 tempera na dreve Museo del Prado, Madrid
Botticelli, nastagio degli onesti 02.jpg
Príbeh Nastagia degli Onesti (druhá epizóda) 1483 tempera na dreve Museo del Prado, Madrid
Botticelli, nastagio degli onesti 03.jpg
Príbeh Nastagia degli Onesti (tretia epizóda) 1483 tempera na dreve Museo del Prado, Madrid
Botticelli, nastagio4.jpg
Príbeh Nastagia degli Onesti (štvrtá epizóda) 1483 tempera na dreve Palazzo Pucci, Florencia
Scénické príbehy
Sandro Botticelli 021.jpg
Falošné obvinenia Apella okolo 1495 tempera na dreve Galleria degli Uffizi, Florencia
VirginiaBotticelli.jpg
Príbeh Virgínie 1496 – 1504 tempera na dreve Accademia Carrara, Bergamo
Suicide lucretia.jpg
História Lukrécie okolo 1504 tempera a olej na dreve Isbella Stewart Gardner Museum, Boston
San Zenobius London.jpg
Scény zo života San Zenobia 1500 – 1505 tempera na dreve Národná galéria, Londýn
3ZenobiusLondon.jpg
Scény zo života San Zenobia 1500 – 1505 tempera na dreve Národná galéria, Londýn
3ZenobiusNY.jpg
Scény zo života San Zenobia 1500 – 1505 tempera na dreve Metropolitan Museum of Art, New York
Botticelli, ultimo miracolo di san zanobi.jpg
Scény zo života San Zenobia 1500 – 1505 tempera na dreve Galéria starých majstrov, Drážďany
Portréty
YoungManBotticelli.jpg
Portrét mladého muža okolo 1469 tempera na dreve Galleria Palatina, Florencia
Alessandro Botticelli Portrait of a Lady (Smeralda Brandini .jpg
Portrét dámy (Smeraldy Brandiniovej ?) 1470 – 1475 tempera na dreve Victoria and Albert Museum, Londýn
Sandro Botticelli - Portrait de femme.jpg
Portrét mladej ženy okolo 1475 tempera na dreve Galleria Palatina, Florencia
Sandro Botticelli 074.jpg
Portrét muža s medailou Cosima de'Medici 1475 tempera na dreve Galleria degli Uffizi, Florencia
Botticelli, ritratto di giuliano de' medici bergamo.jpg
Portrét Giuliana de'Medici okolo 1475 tempera na dreve Accademia Carrara, Bergamo
Giuliano de' Medici by Sandro Botticelli.jpeg
Portrét Giuliana de'Medici 1476 – 1477 tempera na dreve Národná galéria umenia, Washington
Sandro Botticelli 067.jpg
Portrét Giuliana de'Medici 1478 tempera na dreve Berlínske štátne múzeá, Berlín
Sandro Botticelli 069.jpg
Portrét mladej ženy 1480 – 1485 tempera na dreve Städelsches Kunstinstitut, Frankfurt nad Mohanom
Sandro Botticelli 066.jpg
Portrét mladej ženy okolo 1480 tempera na dreve Berlínske štátne múzeá, Berlín
Sandro Botticelli 070.jpg
Portrét mladého muža okolo 1483 tempera na dreve Národná galéria, Londýn
Sandro Botticelli 150.jpg
Portrét mladého muža 1482 – 1483 tempera na dreve Národná galéria umenia, Washington
BOTTICELLI Portrait Lorenzo di Ser Piero Lorenzi.jpg
Portrét Lorenza di Ser Piero Lorenzi 1495 – 1500 tempera na dreve Philadelphia Museum of Art, Philadeplphia
Portrait de Dante.jpg
Portrét Danteho okolo 1495 tempera na dreve súkromná zbierka
Botticelli Young man Louvre.JPG
Portrét mladého muža okolo 1490 tempera na dreve Musée du Louvre, Paríž
Sandro Botticelli 073.jpg
Portrét mladého muža okolo 1477 tempera na dreve Národná galéria umenia, Washington