Zoznam NGC objektov 2001-2250

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie


… | Zoznam NGC objektov 1751-2000 | Zoznam NGC objektov 2001-2250 | Zoznam NGC objektov 2251-2500 | …


Označenie Typ objektu Rektascenzia Deklinácia Zdanlivá jasnosť Súhvezdie Dátum objavu Objaviteľ
NGC 2001 otvorená hviezdokopa 5h 29m 2,1s -68° 46' 10" - Mečiar 25. september 1826 Dunlop
NGC 2002 otvorená hviezdokopa 5h 30m 20,4s -66° 53' 3" 10,1 Mečiar 24. september 1826 Dunlop
NGC 2003 otvorená hviezdokopa 5h 30m 54,4s -66° 27' 59" 11,3 Mečiar 23. november 1834 John Herschel
NGC 2004 otvorená hviezdokopa 5h 30m 40,3s -67° 17' 10" 9,6 Mečiar 24. september 1826 Dunlop
NGC 2005 guľová hviezdokopa 5h 30m 10,9s -69° 45' 9" 11,6 Mečiar 24. september 1826 Dunlop
NGC 2006 otvorená hviezdokopa 5h 31m 19,6s -66° 58' 19" 11,5 Mečiar 23. december 1834 John Herschel
NGC 2007 galaxia 5h 34m 58,9s -50° 55' 18" 13,4 Maliar 27. december 1834 John Herschel
NGC 2008 galaxia 5h 35m 3,8s -50° 57' 58" 13,2 Maliar 27. december 1834 John Herschel
NGC 2009 otvorená hviezdokopa 5h 30m 59,2s -69° 10' 54" 11 Mečiar 3. november 1834 John Herschel
NGC 2010 otvorená hviezdokopa 5h 30m 35s -70° 49' 11" 11,7 Stolový vrch 12. november 1836 John Herschel
NGC 2011 otvorená hviezdokopa 5h 32m 20,3s -67° 31' 24" 10,6 Mečiar 31. január 1835 John Herschel
NGC 2012 galaxia 5h 22m 35,1s -79° 51' 7" 13,1 Stolový vrch 22. január 1836 John Herschel
NGC 2013 otvorená hviezdokopa 5h 44m 1,6s +55° 47' 22" - Povozník 10. február 1831 John Herschel
NGC 2014 otvorená hviezdokopa s emisnou hmlovinou 5h 32m 19,9s -67° 41' 24" 9 Mečiar 3. august 1826 Dunlop
NGC 2015 otvorená hviezdokopa 5h 32m 6s -69° 14' 36" 10,4 Mečiar 24. november 1834 John Herschel
NGC 2016 otvorená hviezdokopa 5h 31m 36s -69° 56' 30" - Stolový vrch 24. december 1834 John Herschel
NGC 2017 otvorená hviezdokopa 5h 39m 16,2s -17° 50' 59" - Zajac 11. december 1835 John Herschel
NGC 2018 otvorená hviezdokopa 5h 31m 20,2s -71° 3' 58" 10,9 Stolový vrch 3. november 1834 John Herschel
NGC 2019 guľová hviezdokopa 5h 31m 56,7s -70° 9' 35" 10,9 Stolový vrch 24. september 1826 Dunlop
NGC 2020 hmlovina 5h 33m 12,7s -67° 42' 57" - Mečiar 30. december 1836 John Herschel
NGC 2021 otvorená hviezdokopa 5h 33m 30,7s -67° 27' 11" 12,1 Mečiar 31. január 1835 John Herschel
NGC 2022 planetárna hmlovina 5h 42m 6,2s +9° 5' 12" 11,6 Orión 28. december 1785 William Herschel
NGC 2023 emisná hmlovina a reflexná hmlovina 5h 41m 38,2s -2° 15' 33" - Orión 6. január 1785 William Herschel
NGC 2024 emisná hmlovina 5h 41m 42s -1° 51' 24" - Orión 1. január 1786 William Herschel
NGC 2025 otvorená hviezdokopa 5h 32m 33,7s -71° 42' 56" 10,9 Stolový vrch 8. február 1836 John Herschel
NGC 2026 otvorená hviezdokopa 5h 43m 12s +20° 8' 0" - Býk 5. december 1784 William Herschel
NGC 2027 otvorená hviezdokopa 5h 34m 59,8s -66° 54' 59" 11,9 Mečiar 6. november 1826 Dunlop
NGC 2028 otvorená hviezdokopa 5h 33m 48,6s -69° 57' 7" 12,9 Stolový vrch 12. november 1836 John Herschel
NGC 2029 emisná hmlovina 5h 35m 38s -66° 2' 0" - Mečiar 27. september 1826 Dunlop
NGC 2030 emisná hmlovina 5h 35m 0,5s -67° 33' 18" - Mečiar 3. august 1826 John Herschel
NGC 2031 otvorená hviezdokopa 5h 33m 41,9s -70° 59' 13" 10,8 Stolový vrch 3. november 1834 John Herschel
NGC 2032 emisná hmlovina 5h 35m 20s -67° 34' 36" - Mečiar 2. november 1834 John Herschel
NGC 2033 otvorená hviezdokopa 5h 34m 30,6s -69° 46' 48" 11,6 Mečiar 24. september 1826 Dunlop
NGC 2034 otvorená hviezdokopa 5h 35m 32,8s -66° 54' 13" - Mečiar 3. január 1837 John Herschel
NGC 2035 emisná hmlovina 5h 35m 32,5s -67° 35' 8" - Mečiar 27. september 1826 Dunlop
NGC 2036 otvorená hviezdokopa 5h 34m 31,5s -70° 3' 52" 12,8 Stolový vrch 11. november 1836 John Herschel
NGC 2037 otvorená hviezdokopa 5h 34m 54s -69° 44' 12" 10,3 Mečiar 1836 John Herschel
NGC 2038 otvorená hviezdokopa 5h 34m 42,4s -70° 33' 47" 11,9 Stolový vrch 24. november 1834 John Herschel
NGC 2039 otvorená hviezdokopa 5h 44m 1s +8° 41' 30" - Orión 19. január 1828 John Herschel
NGC 2040 emisná hmlovina 5h 36m 7,6s -67° 34' 4" - Mečiar 27. september 1826 Dunlop
NGC 2041 otvorená hviezdokopa 5h 36m 28,1s -66° 59' 23" 10,4 Mečiar 6. november 1826 Dunlop
NGC 2042 otvorená hviezdokopa 5h 36m 9,6s -68° 55' 25" 9,6 Mečiar 27. september 1826 Dunlop
NGC 2043 otvorená hviezdokopa 5h 35m 57,3s -70° 4' 28" - Stolový vrch 18. december 1884 Baracchi
NGC 2044 otvorená hviezdokopa 5h 36m 6s -69° 11' 55" 10,6 Mečiar 1884 John Herschel
NGC 2045 hviezda 5h 45m 1,4s +12° 53' 18" - Býk 23. január 1832 John Herschel
NGC 2046 otvorená hviezdokopa 5h 35m 37,6s -70° 14' 27" 12,6 Stolový vrch 11. november 1836 John Herschel
NGC 2047 otvorená hviezdokopa 5h 35m 53,1s -70° 11' 34" 13,2 Stolový vrch 11. november 1836 John Herschel
NGC 2048 emisná hmlovina s hviezdou 5h 35m 55,4s -69° 38' 58" - Mečiar 24. september 1826 Dunlop
NGC 2049 galaxia 5h 43m 15,1s -30° 4' 41" 12,8 Holubica 28. január 1835 John Herschel
NGC 2050 otvorená hviezdokopa 5h 36m 38,9s -69° 23' 1" 9,3 Mečiar 1835 John Herschel
NGC 2051 otvorená hviezdokopa 5h 36m 7,4s -71° 0' 41" 11,7 Stolový vrch 28. december 1834 John Herschel
NGC 2052 emisná hmlovina 5h 37m 11,1s -69° 46' 27" - Mečiar 1834 John Herschel
NGC 2053 otvorená hviezdokopa 5h 37m 39,8s -67° 24' 47" 12,2 Mečiar 2. január 1837 John Herschel
NGC 2054 štvorhviezda 5h 45m 15,6s -10° 4' 58" - Orión 6. október 1850 Bond
NGC 2055 otvorená hviezdokopa 5h 37m 3s -69° 25' 54" 8,4 Mečiar 24. november 1834 John Herschel
NGC 2056 otvorená hviezdokopa 5h 36m 34,1s -70° 40' 19" 12,3 Stolový vrch 24. december 1834 John Herschel
NGC 2057 otvorená hviezdokopa 5h 36m 55,2s -70° 16' 8" 12,2 Stolový vrch 24. september 1826 Dunlop
NGC 2058 otvorená hviezdokopa 5h 36m 54,3s -70° 9' 44" 11,9 Stolový vrch 24. september 1826 Dunlop
NGC 2059 otvorená hviezdokopa 5h 37m 0,6s -70° 7' 45" 12,9 Stolový vrch 11. november 1836 John Herschel
NGC 2060 zvyšok supernovy 5h 37m 51,6s -69° 10' 23" 9,6 Mečiar 1836 John Herschel
NGC 2061 otvorená hviezdokopa 5h 42m 41,9s -34° 0' 14" - Holubica 9. január 1836 John Herschel
NGC 2062 otvorená hviezdokopa 5h 40m 2,8s -66° 52' 33" 12,7 Mečiar 3. január 1837 John Herschel
NGC 2063 otvorená hviezdokopa 5h 46m 42s +8° 46' 54" - Orión 26. december 1783 William Herschel
NGC 2064 reflexná hmlovina 5h 46m 18,4s +0° 0' 21" - Orión 11. január 1864 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 2065 otvorená hviezdokopa 5h 37m 38,5s -70° 14' 12" 11,2 Stolový vrch 24. september 1826 Dunlop
NGC 2066 otvorená hviezdokopa 5h 37m 43,2s -70° 10' 0" 13,1 Stolový vrch 12. november 1836 John Herschel
NGC 2067 reflexná hmlovina 5h 46m 32s +0° 7' 54" - Orión 1876 Tempel
NGC 2068 reflexná hmlovina 5h 46m 45s +0° 4' 48" - Orión *. marec 1780 Mechain
NGC 2069 emisná hmlovina 5h 38m 40s -69° 0' 18" - Mečiar 3. august 1826 Dunlop
NGC 2070 emisná hmlovina 5h 38m 42,5s -69° 6' 3" - Mečiar 1751 Lacaille
NGC 2071 reflexná hmlovina 5h 47m 7,2s +0° 17' 39" - Orión 1. január 1786 William Herschel
NGC 2072 otvorená hviezdokopa 5h 38m 24,5s -70° 14' 3" 13,2 Stolový vrch 18. december 1884 Baracchi
NGC 2073 galaxia 5h 45m 53,8s -21° 59' 57" 12,4 Zajac 20. november 1784 William Herschel
NGC 2074 emisná hmlovina 5h 39m 3,6s -69° 29' 53" - Mečiar 1784 John Herschel
NGC 2075 otvorená hviezdokopa 5h 38m 20,8s -70° 41' 9" 11,5 Stolový vrch 20. december 1834 John Herschel
NGC 2076 galaxia 5h 46m 47,4s -16° 46' 58" 13 Zajac 4. február 1785 William Herschel
NGC 2077 emisná hmlovina 5h 39m 36s -69° 39' 26" - Mečiar 24. september 1826 Dunlop
NGC 2078 emisná hmlovina 5h 39m 39,3s -69° 44' 38" - Mečiar 24. december 1834 John Herschel
NGC 2079 emisná hmlovina 5h 39m 40s -69° 46' 26" - Mečiar 24. december 1834 John Herschel
NGC 2080 emisná hmlovina 5h 39m 44,2s -69° 38' 44" - Mečiar 24. december 1834 John Herschel
NGC 2081 otvorená hviezdokopa 5h 39m 59,5s -69° 24' 21" - Mečiar 1834 John Herschel
NGC 2082 galaxia 5h 41m 50,9s -64° 18' 5" 11,8 Mečiar 30. november 1834 John Herschel
NGC 2083 emisná hmlovina 5h 39m 59,3s -69° 44' 16" - Mečiar 30. december 1834 John Herschel
NGC 2084 emisná hmlovina 5h 40m 7,1s -69° 45' 34" - Mečiar 24. september 1826 Dunlop
NGC 2085 emisná hmlovina 5h 40m 9s -69° 40' 24" - Mečiar 24. december 1834 John Herschel
NGC 2086 emisná hmlovina 5h 40m 13s -69° 40' 5" - Mečiar 24. september 1826 Dunlop
NGC 2087 galaxia 5h 44m 16,1s -55° 31' 59" 13,8 Maliar 6. december 1834 John Herschel
NGC 2088 otvorená hviezdokopa 5h 40m 59,9s -68° 27' 56" 12,5 Mečiar 9. február 1836 John Herschel
NGC 2089 galaxia 5h 47m 51,3s -17° 36' 10" 11,9 Zajac 6. február 1785 William Herschel
NGC 2090 galaxia 5h 47m 1,6s -34° 15' 3" 11,3 Holubica 29. október 1826 Dunlop
NGC 2091 otvorená hviezdokopa 5h 40m 58,1s -69° 26' 14" 12,1 Mečiar 1826 John Herschel
NGC 2092 otvorená hviezdokopa 5h 41m 22,1s -69° 13' 27" - Mečiar 1826 John Herschel
NGC 2093 otvorená hviezdokopa 5h 41m 49,8s -68° 55' 17" 11,6 Mečiar 30. december 1836 John Herschel
NGC 2094 otvorená hviezdokopa 5h 42m 8s -68° 21' 48" - Mečiar 31. január 1835 John Herschel
NGC 2095 otvorená hviezdokopa 5h 42m 50s -67° 19' 12" 13,1 Mečiar 20. december 1835 John Herschel
NGC 2096 otvorená hviezdokopa 5h 42m 17,9s -68° 27' 31" 11,3 Mečiar 1835 John Herschel
NGC 2097 otvorená hviezdokopa 5h 44m 16s -62° 47' 8" 13,7 Mečiar 26. december 1834 John Herschel
NGC 2098 otvorená hviezdokopa 5h 42m 30,4s -68° 16' 32" 10,7 Mečiar 31. január 1835 John Herschel
NGC 2099 otvorená hviezdokopa 5h 52m 18,3s +32° 33' 11" 5,6 Povozník 1654 Hodierna
NGC 2100 otvorená hviezdokopa 5h 42m 9,1s -69° 12' 43" 9,6 Mečiar 25. september 1826 Dunlop
NGC 2101 galaxia 5h 46m 22,4s -52° 5' 24" 13,1 Maliar 9. január 1837 John Herschel
NGC 2102 otvorená hviezdokopa 5h 42m 20,6s -69° 29' 14" 11,4 Mečiar 1837 John Herschel
NGC 2103 emisná hmlovina 5h 41m 40s -71° 19' 54" - Stolový vrch 9. december 1834 John Herschel
NGC 2104 galaxia 5h 47m 4,2s -51° 33' 11" 12,6 Maliar 27. december 1834 John Herschel
NGC 2105 otvorená hviezdokopa 5h 44m 19,2s -66° 55' 4" 12,2 Mečiar 2. január 1837 John Herschel
NGC 2106 galaxia 5h 50m 46,3s -21° 34' 1" 12,1 Zajac 21. november 1835 John Herschel
NGC 2107 otvorená hviezdokopa 5h 43m 13s -70° 38' 24" 11,5 Stolový vrch 9. február 1836 John Herschel
NGC 2108 otvorená hviezdokopa 5h 43m 55,3s -69° 10' 51" 12,3 Mečiar 16. december 1835 John Herschel
NGC 2109 otvorená hviezdokopa 5h 44m 23s -68° 32' 52" 12,2 Mečiar 23. november 1834 John Herschel
NGC 2110 galaxia 5h 52m 11,2s -7° 27' 23" 12,5 Orión 5. október 1785 William Herschel
NGC 2111 otvorená hviezdokopa 5h 44m 33,1s -70° 59' 36" 12,5 Stolový vrch 9. február 1836 John Herschel
NGC 2112 otvorená hviezdokopa 5h 53m 45,2s +0° 24' 39" 9,1 Orión 1. január 1786 William Herschel
NGC 2113 otvorená hviezdokopa 5h 45m 24,6s -69° 46' 27" 12,3 Mečiar 3. november 1834 John Herschel
NGC 2114 otvorená hviezdokopa 5h 46m 12,2s -68° 2' 54" 12,5 Mečiar 27. september 1826 Dunlop
NGC 2115 galaxia 5h 51m 19,8s -50° 35' 0" 13,2 Maliar 4. január 1837 John Herschel
NGC 2116 otvorená hviezdokopa 5h 47m 15,2s -68° 30' 29" 12,9 Mečiar 27. september 1826 Dunlop
NGC 2117 otvorená hviezdokopa 5h 47m 46s -67° 27' 1" 11,7 Mečiar 23. november 1834 John Herschel
NGC 2118 otvorená hviezdokopa 5h 47m 39,6s -69° 7' 55" 12 Mečiar 25. september 1826 Dunlop
NGC 2119 galaxia 5h 57m 26,9s +11° 56' 56" 13,6 Orión 9. január 1880 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 2120 otvorená hviezdokopa 5h 50m 34,8s -63° 40' 30" 12,7 Mečiar 30. november 1834 John Herschel
NGC 2121 otvorená hviezdokopa 5h 48m 12,4s -71° 28' 52" 12,4 Stolový vrch 9. február 1836 John Herschel
NGC 2122 otvorená hviezdokopa s emisnou hmlovinou 5h 48m 52,6s -70° 4' 12" 10,4 Stolový vrch 3. august 1826 Dunlop
NGC 2123 otvorená hviezdokopa 5h 51m 43,4s -65° 19' 18" 12,6 Mečiar 30. november 1834 John Herschel
NGC 2124 galaxia 5h 57m 52,3s -20° 5' 6" 12,6 Zajac 20. október 1784 William Herschel
NGC 2125 otvorená hviezdokopa 5h 50m 54,3s -69° 28' 45" - Mečiar 20. december 1834 John Herschel
NGC 2126 otvorená hviezdokopa 6h 2m 32,9s +49° 51' 57" 10,2 Povozník 12. november 1787 William Herschel
NGC 2127 otvorená hviezdokopa 5h 51m 22,4s -69° 21' 41" 11,6 Mečiar 12. december 1834 John Herschel
NGC 2128 galaxia 6h 4m 34s +57° 37' 39" 12,6 Žirafa 27. december 1886 Edward D. Swift
NGC 2129 otvorená hviezdokopa 6h 1m 6,5s +23° 19' 4" 6,7 Blíženci 16. november 1784 William Herschel
NGC 2130 otvorená hviezdokopa 5h 52m 23,8s -67° 20' 3" 12 Mečiar 2. november 1834 John Herschel
NGC 2131 galaxia 5h 58m 47,2s -26° 39' 11" 14 Zajac 20. január 1835 John Herschel
NGC 2132 otvorená hviezdokopa 5h 55m 42s -59° 55' 0" - Maliar 11. január 1836 John Herschel
NGC 2133 otvorená hviezdokopa 5h 51m 28,8s -71° 10' 30" - Stolový vrch 24. november 1834 John Herschel
NGC 2134 otvorená hviezdokopa 5h 51m 56,7s -71° 5' 50" 11,1 Stolový vrch 24. november 1834 John Herschel
NGC 2135 otvorená hviezdokopa 5h 53m 35s -67° 25' 38" 12,1 Mečiar 23. november 1834 John Herschel
NGC 2136 otvorená hviezdokopa 5h 52m 58,45s -69° 29' 33,4" 10,5 Mečiar 24. september 1826 Dunlop
NGC 2137 otvorená hviezdokopa 5h 53m 13,2s -69° 28' 55" 12,7 Mečiar 24. december 1834 John Herschel
NGC 2138 otvorená hviezdokopa 5h 54m 48,8s -65° 50' 7" 13,8 Mečiar 30. november 1834 John Herschel
NGC 2139 galaxia 6h 1m 8s -23° 40' 22" 11,6 Zajac 17. november 1784 William Herschel
NGC 2140 otvorená hviezdokopa 5h 54m 16,3s -68° 36' 0" 12,4 Mečiar 23. december 1834 John Herschel
NGC 2141 otvorená hviezdokopa 6h 2m 55s +10° 26' 47" 9,4 Orión 1834 Barnard
NGC 2142 hviezda 6h 1m 50,3s -10° 35' 51" - Jednorožec 6. január 1831 John Herschel
NGC 2143 otvorená hviezdokopa 6h 2m 53,5s +5° 42' 55" - Orión 2. február 1831 John Herschel
NGC 2144 galaxia 5h 40m 56,3s -82° 7' 8" 13 Stolový vrch 17. január 1836 John Herschel
NGC 2145 otvorená hviezdokopa 5h 54m 22,8s -70° 54' 7" 12,1 Stolový vrch 12. november 1836 John Herschel
NGC 2146 galaxia 6h 18m 38,3s +78° 21' 21" 10,5 Žirafa 1876 Winnecke
NGC 2147 otvorená hviezdokopa 5h 55m 45,7s -68° 12' 6" 12,9 Mečiar 27. september 1826 Dunlop
NGC 2148 galaxia 5h 58m 45,6s -59° 7' 35" 13,8 Maliar 4. december 1834 John Herschel
NGC 2149 reflexná hmlovina 6h 3m 30,7s -9° 43' 50" - Jednorožec 17. január 1877 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 2150 galaxia 5h 55m 46,4s -69° 33' 39" 13,2 Mečiar 9. február 1836 John Herschel
NGC 2151 otvorená hviezdokopa 5h 56m 20,5s -69° 1' 3" - Mečiar 31. január 1835 John Herschel
NGC 2152 galaxia 6h 0m 55s -50° 44' 27" 13,9 Maliar 28. december 1834 John Herschel
NGC 2153 otvorená hviezdokopa 5h 57m 51,8s -66° 24' 3" 13,1 Mečiar 3. január 1837 John Herschel
NGC 2154 otvorená hviezdokopa 5h 57m 38,3s -67° 15' 44" 11,8 Mečiar 2. november 1834 John Herschel
NGC 2155 otvorená hviezdokopa 5h 58m 33,3s -65° 28' 35" 12,6 Mečiar 30. november 1834 John Herschel
NGC 2156 otvorená hviezdokopa 5h 57m 50,4s -68° 27' 39" 11,4 Mečiar 27. september 1826 Dunlop
NGC 2157 otvorená hviezdokopa 5h 57m 34,9s -69° 11' 50" 10,2 Mečiar 6. november 1826 Dunlop
NGC 2158 otvorená hviezdokopa 6h 7m 25,6s +24° 5' 46" 8,6 Blíženci 16. november 1784 William Herschel
NGC 2159 otvorená hviezdokopa 5h 58m 3s -68° 37' 28" 11,4 Mečiar 6. november 1826 Dunlop
NGC 2160 otvorená hviezdokopa 5h 58m 12,9s -68° 17' 23" 12,2 Mečiar 30. december 1836 John Herschel
NGC 2161 otvorená hviezdokopa 5h 55m 43,2s -74° 21' 14" 13 Stolový vrch 8. február 1836 John Herschel
NGC 2162 otvorená hviezdokopa 6h 0m 30,4s -63° 43' 20" 12,7 Mečiar 30. november 1834 John Herschel
NGC 2163 reflexná hmlovina 6h 7m 49,5s +18° 39' 27" - Orión 6. február 1874 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 2164 otvorená hviezdokopa 5h 58m 55s -68° 30' 56" 10,3 Mečiar 27. september 1826 Dunlop
NGC 2165 otvorená hviezdokopa 6h 11m 4s +51° 40' 42" - Povozník 12. február 1831 John Herschel
NGC 2166 otvorená hviezdokopa 5h 59m 33,8s -67° 56' 29" 12,9 Mečiar 27. september 1826 Dunlop
NGC 2167 hviezda 6h 6m 58,5s -6° 12' 9" - Jednorožec 28. november 1786 William Herschel
NGC 2168 otvorená hviezdokopa 6h 9m 0s +24° 21' 0" 5,1 Blíženci 1745 Cheseaux de
NGC 2169 otvorená hviezdokopa 6h 8m 24,3s +13° 57' 53" 5,9 Orión 15. október 1784 William Herschel
NGC 2170 reflexná hmlovina 6h 7m 31,3s -6° 23' 53" - Jednorožec 16. október 1784 William Herschel
NGC 2171 hmlovina 5h 44m 13,8s -70° 40' 9" - Stolový vrch 16. december 1835 John Herschel
NGC 2172 otvorená hviezdokopa 6h 0m 5,9s -68° 38' 13" 11,8 Mečiar 31. január 1835 John Herschel
NGC 2173 otvorená hviezdokopa 5h 57m 58,5s -72° 58' 41" 11,9 Stolový vrch 8. február 1836 John Herschel
NGC 2174 emisná hmlovina 6h 9m 23,6s +20° 39' 34" - Orión 6. február 1877 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 2175 otvorená hviezdokopa 6h 9m 38,6s +20° 29' 18" 6,8 Orión 1857 Bruhns
NGC 2176 otvorená hviezdokopa 6h 1m 19,4s -66° 51' 12" - Mečiar 3. január 1837 John Herschel
NGC 2177 otvorená hviezdokopa 6h 1m 16,5s -67° 44' 0" 12,8 Mečiar 13. december 1835 John Herschel
NGC 2178 galaxia 6h 2m 47,5s -63° 45' 50" 12,6 Maliar 31. január 1835 John Herschel
NGC 2179 galaxia 6h 8m 2,1s -21° 44' 46" 12,3 Zajac 21. november 1835 John Herschel
NGC 2180 otvorená hviezdokopa 6h 9m 36,2s +4° 42' 44" - Orión 24. január 1784 William Herschel
NGC 2181 otvorená hviezdokopa 6h 2m 43,7s -65° 15' 54" 13,6 Mečiar 30. november 1834 John Herschel
NGC 2182 reflexná hmlovina 6h 9m 30,9s -6° 19' 35" - Jednorožec 24. február 1786 William Herschel
NGC 2183 reflexná hmlovina 6h 10m 46,9s -6° 12' 43" - Jednorožec 11. január 1864 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 2184 otvorená hviezdokopa 6h 11m 0s -3° 29' 0" - Orión 19. február 1830 John Herschel
NGC 2185 reflexná hmlovina 6h 11m 0,4s -6° 13' 36" - Jednorožec 16. október 1784 William Herschel
NGC 2186 otvorená hviezdokopa 6h 12m 7,1s +5° 27' 31" 8,7 Orión 27. január 1786 William Herschel
NGC 2187 galaxia 6h 3m 52,4s -69° 34' 40" 12,3 Mečiar 27. december 1834 John Herschel
NGC 2188 galaxia 6h 10m 9,7s -34° 6' 18" 11,5 Holubica 9. január 1836 John Herschel
NGC 2189 neexistujúci objekt 6h 12m 17s +1° 3' 42" - Orión 19. marec 1863 Safford
NGC 2190 otvorená hviezdokopa 6h 1m 4,1s -74° 43' 32" 12,9 Stolový vrch 8. február 1836 John Herschel
NGC 2191 galaxia 6h 8m 23,7s -52° 30' 44" 11,4 Kýl 9. január 1837 John Herschel
NGC 2192 otvorená hviezdokopa 6h 15m 17,4s +39° 51' 19" 10,9 Povozník 31. december 1788 William Herschel
NGC 2193 otvorená hviezdokopa 6h 6m 17,9s -65° 5' 57" 13,4 Mečiar 3. december 1834 John Herschel
NGC 2194 otvorená hviezdokopa 6h 13m 45,9s +12° 48' 24" 8,5 Orión 11. február 1784 William Herschel
NGC 2195 dvojhviezda 6h 14m 34,8s +17° 38' 22" - Orión 1886 Lohse
NGC 2196 galaxia 6h 12m 9,6s -21° 48' 22" 10,9 Zajac 20. november 1784 William Herschel
NGC 2197 otvorená hviezdokopa 6h 6m 8,7s -67° 5' 51" 13,5 Mečiar 31. január 1835 John Herschel
NGC 2198 neexistujúci objekt 6h 13m 54s +0° 59' 42" - Orión 19. marec 1863 Safford
NGC 2199 galaxia 6h 4m 44,9s -73° 24' 0" 12,9 Stolový vrch 8. február 1836 John Herschel
NGC 2200 galaxia 6h 13m 17,4s -43° 39' 47" 14,2 Korma 1. január 1835 John Herschel
NGC 2201 galaxia 6h 13m 31,4s -43° 42' 18" 13,5 Korma 1. január 1835 John Herschel
NGC 2202 otvorená hviezdokopa 6h 16m 50,7s +5° 59' 48" - Orión 1825 W. Struve
NGC 2203 otvorená hviezdokopa 6h 4m 42,7s -75° 26' 18" 12 Stolový vrch 23. január 1836 John Herschel
NGC 2204 otvorená hviezdokopa 6h 15m 33s -18° 39' 54" 8,6 Veľký pes 26. február 1783 C. Herschel
NGC 2205 galaxia 6h 10m 32,8s -62° 32' 19" 12,7 Maliar 9. december 1836 John Herschel
NGC 2206 galaxia 6h 15m 59,7s -26° 45' 55" 12,1 Veľký pes 20. január 1835 John Herschel
NGC 2207 galaxia 6h 16m 21,8s -21° 22' 22" 11 Veľký pes 24. január 1835 John Herschel
NGC 2208 galaxia 6h 22m 34,6s +51° 54' 36" 13,3 Povozník 24. november 1886 Lewis A. Swift
NGC 2209 otvorená hviezdokopa 6h 8m 33,5s -73° 50' 16" 13,2 Stolový vrch 8. február 1836 John Herschel
NGC 2210 guľová hviezdokopa 6h 11m 31,9s -69° 7' 15" 10,2 Mečiar 31. január 1835 John Herschel
NGC 2211 galaxia 6h 18m 30,2s -18° 32' 16" 12,7 Veľký pes 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 2212 galaxia 6h 18m 35,7s -18° 31' 12" 13,6 Veľký pes 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 2213 otvorená hviezdokopa 6h 10m 42s -71° 31' 42" 12,4 Stolový vrch 9. február 1836 John Herschel
NGC 2214 otvorená hviezdokopa 6h 12m 57,5s -68° 15' 33" 10,9 Mečiar 27. september 1826 Dunlop
NGC 2215 otvorená hviezdokopa 6h 20m 49,2s -7° 17' 2" 8,4 Jednorožec 1. november 1785 William Herschel
NGC 2216 galaxia 6h 21m 30,7s -22° 5' 14" 12,9 Veľký pes 23. január 1835 John Herschel
NGC 2217 galaxia 6h 21m 39,8s -27° 14' 3" 10,7 Veľký pes 20. január 1835 John Herschel
NGC 2218 otvorená hviezdokopa 6h 24m 42s +19° 20' 42" - Blíženci 13. január 1853 Cooper
NGC 2219 otvorená hviezdokopa 6h 23m 44,3s -4° 40' 36" - Jednorožec 19. február 1830 John Herschel
NGC 2220 otvorená hviezdokopa 6h 21m 12s -44° 45' 28" - Korma 29. december 1834 John Herschel
NGC 2221 galaxia 6h 20m 15,8s -57° 34' 43" 13 Maliar 4. december 1834 John Herschel
NGC 2222 galaxia 6h 20m 16,8s -57° 32' 0" 13,3 Maliar 4. december 1834 John Herschel
NGC 2223 galaxia 6h 24m 35,8s -22° 50' 19" 11,5 Veľký pes 23. január 1835 John Herschel
NGC 2224 otvorená hviezdokopa 6h 27m 28,5s +12° 35' 38" - Blíženci 24. december 1786 William Herschel
NGC 2225 otvorená hviezdokopa 6h 26m 34,4s -9° 37' 51" - Jednorožec 30. január 1786 William Herschel
NGC 2226 otvorená hviezdokopa 6h 26m 37,5s -9° 38' 32" - Jednorožec 1786 Barnard
NGC 2227 galaxia 6h 25m 57,9s -22° 0' 17" 12,6 Veľký pes 27. január 1835 John Herschel
NGC 2228 galaxia 6h 21m 15,9s -64° 27' 33" 13,6 Mečiar 31. január 1835 John Herschel
NGC 2229 galaxia 6h 21m 23,8s -64° 57' 24" 13,5 Mečiar 30. november 1834 John Herschel
NGC 2230 galaxia 6h 21m 27,9s -64° 59' 34" 13,1 Mečiar 30. november 1834 John Herschel
NGC 2231 otvorená hviezdokopa 6h 20m 43s -67° 31' 7" 13,2 Mečiar 23. december 1834 John Herschel
NGC 2232 otvorená hviezdokopa 6h 28m 1,1s -4° 50' 51" 4,2 Jednorožec 16. október 1784 William Herschel
NGC 2233 galaxia 6h 21m 40,1s -65° 2' 0" 13,9 Mečiar 30. november 1834 John Herschel
NGC 2234 otvorená hviezdokopa 6h 29m 21,6s +16° 43' 24" - Blíženci 19. február 1784 William Herschel
NGC 2235 galaxia 6h 22m 22,2s -64° 56' 5" 13 Mečiar 30. november 1834 John Herschel
NGC 2236 otvorená hviezdokopa 6h 29m 39,6s +6° 49' 51" 8,5 Jednorožec 23. február 1784 William Herschel
NGC 2237 emisná hmlovina 6h 30m 54,6s +5° 2' 52" - Jednorožec 1871 Lewis A. Swift
NGC 2238 emisná hmlovina 6h 30m 40,3s +5° 0' 47" - Jednorožec 28. február 1864 Albert Marth
NGC 2239 otvorená hviezdokopa 6h 31m 55,5s +4° 56' 35" 4,8 Jednorožec 28. marec 1830 John Herschel
NGC 2240 otvorená hviezdokopa 6h 33m 10,5s +35° 15' 2" - Povozník 3. január 1786 William Herschel
NGC 2241 otvorená hviezdokopa 6h 22m 53,3s -68° 55' 29" 13,3 Mečiar 31. január 1835 John Herschel
NGC 2242 planetárna hmlovina 6h 34m 7,4s +44° 46' 40" 15 Povozník 24. november 1886 Lewis A. Swift
NGC 2243 otvorená hviezdokopa 6h 29m 34,4s -31° 16' 53" 9,4 Veľký pes 24. máj 1826 Dunlop
NGC 2244 otvorená hviezdokopa 6h 31m 55,5s +4° 56' 35" 4,8 Jednorožec 17. február 1690 Flamsteed
NGC 2245 reflexná hmlovina 6h 32m 41,2s +10° 9' 24" - Jednorožec 16. január 1784 William Herschel
NGC 2246 emisná hmlovina 6h 32m 33,7s +5° 7' 42" - Jednorožec 15. november 1885 Lewis A. Swift
NGC 2247 reflexná hmlovina 6h 33m 5,1s +10° 19' 18" - Jednorožec 14. február 1857 William Parsons Rosse
NGC 2248 otvorená hviezdokopa 6h 34m 35,3s +26° 18' 21" - Blíženci 23. december 1853 Cooper
NGC 2249 otvorená hviezdokopa 6h 25m 49,6s -68° 55' 11" 12,2 Mečiar 23. december 1834 John Herschel
NGC 2250 otvorená hviezdokopa 6h 33m 49,8s -5° 5' 4" 8,9 Jednorožec 20. február 1830 John Herschel