Zoznam NGC objektov 6001-6250

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie


… | Zoznam NGC objektov 5751-6000 | Zoznam NGC objektov 6001-6250 | Zoznam NGC objektov 6251-6500 | …


Označenie Typ objektu Rektascenzia Deklinácia Zdanlivá jasnosť Súhvezdie Dátum objavu Objaviteľ
NGC 6001 galaxia 15h 47m 45,9s +28° 38' 30" 13,7 Severná koruna 11. apríl 1785 William Herschel
NGC 6002 hviezda 15h 47m 44,3s +28° 36' 38" - Severná koruna 20. apríl 1873 Lawrence Parsons
NGC 6003 galaxia 15h 49m 25,6s +19° 1' 57" 13,4 Had 19. jún 1879 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 6004 galaxia 15h 50m 22,8s +18° 56' 22" 12,6 Had 14. jún 1879 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 6005 otvorená hviezdokopa 15h 55m 48,6s -57° 26' 14" 10,7 Pravítko 8. máj 1826 Dunlop
NGC 6006 galaxia 15h 53m 2,5s +12° 0' 21" 14,2 Had 2. jún 1864 Albert Marth
NGC 6007 galaxia 15h 53m 23,2s +11° 57' 35" 13,1 Had 2. jún 1864 Albert Marth
NGC 6008 galaxia 15h 52m 55,9s +21° 6' 4" 13,2 Had 10. jún 1880 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 6009 galaxia 15h 53m 24,1s +12° 3' 30" 14,5 Had 2. jún 1864 Albert Marth
NGC 6010 galaxia 15h 54m 18,9s +0° 32' 35" 12,5 Had 3. máj 1786 William Herschel
NGC 6011 galaxia 15h 46m 32,4s +72° 10' 9" 13,5 Malý voz 16. marec 1785 William Herschel
NGC 6012 galaxia 15h 54m 13,6s +14° 36' 8" 11,9 Had 19. marec 1787 William Herschel
NGC 6013 galaxia 15h 52m 52,9s +40° 38' 48" 13,6 Herkules 21. jún 1876 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 6014 galaxia 15h 55m 57,5s +5° 55' 54" 12,5 Had 24. apríl 1830 John Herschel
NGC 6015 galaxia 15h 51m 25,4s +62° 18' 31" 11 Drak 2. jún 1788 William Herschel
NGC 6016 galaxia 15h 55m 54,9s +26° 58' 2" 14,4 Severná koruna 28. jún 1864 Albert Marth
NGC 6017 galaxia 15h 57m 15,4s +5° 59' 56" 13,2 Had 24. apríl 1830 John Herschel
NGC 6018 galaxia 15h 57m 29,8s +15° 52' 22" 13,4 Had 19. marec 1787 William Herschel
NGC 6019 galaxia 15h 52m 9,1s +64° 50' 27" 14,7 Drak 28. jún 1886 Lewis A. Swift
NGC 6020 galaxia 15h 57m 8,1s +22° 24' 18" 12,8 Had 27. jún 1876 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 6021 galaxia 15h 57m 30,7s +15° 57' 23" 13,1 Had 21. marec 1784 William Herschel
NGC 6022 galaxia 15h 57m 47,9s +16° 16' 58" 14,7 Had 19. máj 1881 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 6023 galaxia 15h 57m 49,5s +16° 18' 38" 13,3 Had 19. máj 1881 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 6024 galaxia 15h 53m 7,8s +64° 55' 6" 14,5 Drak 28. jún 1886 Lewis A. Swift
NGC 6025 otvorená hviezdokopa 16h 3m 17,7s -60° 25' 53" 5,1 Južný trojuholník 1751 Lacaille
NGC 6026 planetárna hmlovina 16h 1m 21s -34° 32' 37" 12,9 Vlk 8. jún 1837 John Herschel
NGC 6027 galaxia 15h 59m 12,5s +20° 45' 50" 13,2 Had 20. marec 1882 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 6028 galaxia 16h 1m 29,1s +19° 21' 34" 13,5 Herkules 4. máj 1886 Guillaume Bigourdan
NGC 6029 galaxia 16h 1m 58,8s +12° 34' 29" 14,5 Had 2. jún 1864 Albert Marth
NGC 6030 galaxia 16h 1m 51,3s +17° 57' 27" 12,8 Herkules 17. jún 1884 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 6031 otvorená hviezdokopa 16h 7m 35,3s -54° 0' 54" 8,5 Pravítko 28. júl 1826 Dunlop
NGC 6032 galaxia 16h 3m 1,1s +20° 57' 21" 13,5 Herkules 9. jún 1880 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 6033 galaxia 16h 4m 27,9s -2° 7' 13" 14,6 Had 23. júl 1864 Albert Marth
NGC 6034 galaxia 16h 3m 32s +17° 11' 55" 13,6 Herkules 19. jún 1886 Lewis A. Swift
NGC 6035 galaxia 16h 3m 24,1s +20° 53' 27" 13,6 Herkules 9. jún 1880 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 6036 galaxia 16h 4m 30,7s +3° 52' 5" 13,2 Had 23. júl 1864 Albert Marth
NGC 6037 galaxia 16h 4m 29,8s +3° 48' 56" 14,2 Had 23. júl 1864 Albert Marth
NGC 6038 galaxia 16h 2m 40,4s +37° 21' 34" 13,6 Severná koruna 17. marec 1787 William Herschel
NGC 6039 galaxia 16h 4m 39,5s +17° 42' 1" 13,9 Herkules 27. jún 1886 Lewis A. Swift
NGC 6040 galaxia 16h 4m 26,7s +17° 45' 0" 13,9 Herkules 27. jún 1870 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 6041 galaxia 16h 4m 35,8s +17° 43' 17" 13,4 Herkules 27. jún 1870 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 6042 galaxia 16h 4m 39,5s +17° 42' 1" 13,9 Herkules 27. jún 1870 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 6043 galaxia 16h 5m 1,5s +17° 46' 33" 14,4 Herkules 27. jún 1886 Lewis A. Swift
NGC 6044 galaxia 16h 4m 59,6s +17° 52' 13" 14,3 Herkules 27. jún 1886 Lewis A. Swift
NGC 6045 galaxia 16h 5m 8s +17° 45' 29" 14,1 Herkules 27. jún 1886 Lewis A. Swift
NGC 6046 galaxia 16h 1m 29,1s +19° 21' 34" 13,5 Herkules 14. marec 1784 William Herschel
NGC 6047 galaxia 16h 5m 9s +17° 43' 47" 13,7 Herkules 27. jún 1886 Lewis A. Swift
NGC 6048 galaxia 15h 57m 30,2s +70° 41' 20" 12,3 Malý voz 6. máj 1791 William Herschel
NGC 6049 hviezda 16h 5m 37,8s +8° 5' 48" - Had 24. apríl 1830 John Herschel
NGC 6050 galaxia 16h 5m 23,5s +17° 45' 26" 14,1 Herkules 27. jún 1886 Lewis A. Swift
NGC 6051 galaxia 16h 4m 56,6s +23° 55' 56" 13,2 Had 20. jún 1881 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 6052 galaxia 16h 5m 13,2s +20° 32' 32" 13,3 Herkules 2. júl 1864 Albert Marth
NGC 6053 galaxia 16h 5m 39,5s +18° 9' 53" 14,7 Herkules 8. jún 1886 Lewis A. Swift
NGC 6054 galaxia 16h 5m 38,1s +17° 46' 3" 14,3 Herkules 27. jún 1886 Lewis A. Swift
NGC 6055 galaxia 16h 5m 32,7s +18° 9' 34" 14,1 Herkules 8. jún 1886 Lewis A. Swift
NGC 6056 galaxia 16h 5m 31,1s +17° 57' 46" 14,1 Herkules 8. jún 1886 Lewis A. Swift
NGC 6057 galaxia 16h 5m 39,5s +18° 9' 53" 14,7 Herkules 8. jún 1886 Lewis A. Swift
NGC 6058 planetárna hmlovina 16h 4m 26,6s +40° 41' 1" 12,9 Herkules 18. marec 1787 William Herschel
NGC 6059 neexistujúci objekt 16h 7m 13,2s -6° 24' 47" - Hadonos 6. máj 1886 Lewis A. Swift
NGC 6060 galaxia 16h 5m 52,2s +21° 29' 4" 13,4 Herkules 22. jún 1876 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 6061 galaxia 16h 6m 16,1s +18° 15' 0" 13,6 Herkules 8. jún 1886 Lewis A. Swift
NGC 6062 galaxia 16h 6m 22,9s +19° 46' 37" 13,4 Herkules 20. jún 1884 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 6063 galaxia 16h 7m 13,1s +7° 58' 46" 13,2 Had 10. jún 1882 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 6064 galaxia 16h 5m 13,2s +20° 32' 32" 13,3 Herkules 11. jún 1784 William Herschel
NGC 6065 galaxia 16h 7m 22,9s +13° 53' 18" 14 Had 19. jún 1887 Lewis A. Swift
NGC 6066 galaxia 16h 7m 35,2s +13° 56' 39" 14,1 Had 19. jún 1887 Lewis A. Swift
NGC 6067 otvorená hviezdokopa 16h 13m 10,9s -54° 13' 8" 5,6 Pravítko 8. máj 1826 Dunlop
NGC 6068 galaxia 15h 55m 25,5s +78° 59' 48" 12,4 Malý voz 6. december 1801 William Herschel
NGC 6069 galaxia 16h 7m 41,6s +38° 55' 53" 14,3 Severná koruna 21. jún 1882 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 6070 galaxia 16h 9m 58,6s +0° 42' 36" 11,8 Had 18. september 1786 William Herschel
NGC 6071 galaxia 16h 2m 6,9s +70° 25' 2" 14 Malý voz 6. máj 1791 William Herschel
NGC 6072 planetárna hmlovina 16h 12m 58,2s -36° 13' 46" 11,7 Škorpión 7. jún 1837 John Herschel
NGC 6073 galaxia 16h 10m 10,9s +16° 42' 0" 13,6 Herkules 21. marec 1784 William Herschel
NGC 6074 galaxia 16h 11m 17,3s +14° 15' 31" 14,5 Herkules 21. jún 1874 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 6075 galaxia 16h 11m 22,6s +23° 57' 54" 14,2 Herkules 27. jún 1881 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 6076 galaxia 16h 11m 12,9s +26° 52' 19" 14,4 Severná koruna 24. jún 1864 Albert Marth
NGC 6077 galaxia 16h 11m 14s +26° 55' 26" 13,8 Severná koruna 24. jún 1864 Albert Marth
NGC 6078 galaxia 16h 12m 5,4s +14° 12' 34" 15,2 Herkules 21. jún 1876 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 6079 galaxia 16h 4m 28,7s +69° 39' 58" 12,7 Drak 6. máj 1791 William Herschel
NGC 6080 galaxia 16h 12m 58,5s +2° 10' 40" 13,4 Had 30. marec 1887 Lewis A. Swift
NGC 6081 galaxia 16h 12m 56,8s +9° 52' 4" 13,5 Herkules 26. júl 1870 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 6082 neexistujúci objekt 16h 15m 36s -34° 14' 36" - Škorpión 7. jún 1837 John Herschel
NGC 6083 galaxia 16h 13m 12,6s +14° 11' 10" 14,6 Herkules 21. jún 1876 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 6084 galaxia 16h 14m 16,6s +17° 45' 29" 14,1 Herkules 6. jún 1886 Lewis A. Swift
NGC 6085 galaxia 16h 12m 35,1s +29° 21' 56" 13,5 Severná koruna 2. júl 1864 Albert Marth
NGC 6086 galaxia 16h 12m 35,6s +29° 29' 6" 12,9 Severná koruna 24. jún 1864 Albert Marth
NGC 6087 otvorená hviezdokopa 16h 18m 50s -57° 56' 0" 5,4 Pravítko 8. máj 1826 Dunlop
NGC 6088 galaxia 16h 10m 44,1s +57° 27' 43" 15 Drak 24. apríl 1789 William Herschel
NGC 6089 galaxia 16h 12m 40,3s +33° 2' 7" 14,1 Severná koruna 28. máj 1791 William Herschel
NGC 6090 galaxia 16h 11m 40,7s +52° 27' 28" 13,7 Drak 24. jún 1887 Lewis A. Swift
NGC 6091 galaxia 16h 7m 52,9s +69° 54' 19" 14,2 Malý voz 8. júl 1885 Edward D. Swift
NGC 6092 dvojhviezda 16h 14m 4,5s +28° 7' 34" - Severná koruna 11. máj 1885 Guillaume Bigourdan
NGC 6093 otvorená hviezdokopa 16h 17m 2,5s -22° 58' 28" 7,3 Škorpión 4. január 1781 Messier
NGC 6094 galaxia 16h 6m 33,8s +72° 29' 42" 13,8 Malý voz 16. marec 1785 William Herschel
NGC 6095 galaxia 16h 11m 11s +61° 16' 5" 12,7 Drak 27. máj 1886 Lewis A. Swift
NGC 6096 galaxia 16h 14m 46,6s +26° 33' 34" 14,4 Severná koruna 24. jún 1864 Albert Marth
NGC 6097 galaxia 16h 14m 26,2s +35° 6' 33" 13,9 Severná koruna 7. jún 1880 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 6098 galaxia 16h 15m 34s +19° 27' 42" 13,3 Herkules 3. apríl 1887 Lewis A. Swift
NGC 6099 galaxia 16h 15m 35,5s +19° 27' 14" 14,2 Herkules 3. apríl 1887 Lewis A. Swift
NGC 6100 galaxia 16h 16m 52,3s +0° 50' 28" 13,4 Had 3. júl 1886 Lewis A. Swift
NGC 6101 guľová hviezdokopa 16h 25m 48,6s -72° 12' 4" 9,2 Rajka 1. jún 1826 Dunlop
NGC 6102 galaxia 16h 15m 36,9s +28° 9' 32" 14,4 Severná koruna 24. jún 1864 Albert Marth
NGC 6103 galaxia 16h 15m 44,5s +31° 57' 50" 13,7 Severná koruna 27. máj 1791 William Herschel
NGC 6104 galaxia 16h 16m 30,6s +35° 42' 27" 13,3 Severná koruna 16. máj 1787 William Herschel
NGC 6105 galaxia 16h 17m 9,2s +34° 52' 46" 14,8 Severná koruna 1. júl 1880 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 6106 galaxia 16h 18m 47s +7° 24' 40" 12,2 Herkules 13. apríl 1784 William Herschel
NGC 6107 galaxia 16h 17m 20,1s +34° 54' 8" 13,8 Severná koruna 1. júl 1880 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 6108 galaxia 16h 17m 25,5s +35° 8' 9" 14,5 Severná koruna 10. júl 1880 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 6109 galaxia 16h 17m 40,5s +35° 0' 15" 13 Severná koruna 7. júl 1880 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 6110 galaxia 16h 17m 43,9s +35° 5' 15" 14,8 Severná koruna 10. júl 1880 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 6111 galaxia 16h 14m 22,7s +63° 15' 41" 14,2 Drak 31. máj 1887 Lewis A. Swift
NGC 6112 galaxia 16h 18m 0,5s +35° 6' 39" 14,4 Severná koruna 7. júl 1880 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 6113 galaxia 16h 19m 10,6s +14° 8' 1" 14,1 Herkules 19. jún 1887 Lewis A. Swift
NGC 6114 galaxia 16h 18m 23,5s +35° 10' 28" 14,4 Severná koruna 10. júl 1880 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 6115 otvorená hviezdokopa 16h 24m 26,3s -51° 56' 53" 9,8 Pravítko 8. júl 1834 John Herschel
NGC 6116 galaxia 16h 18m 54,5s +35° 9' 14" 14,3 Severná koruna 10. júl 1880 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 6117 galaxia 16h 19m 18,2s +37° 5' 43" 13,8 Severná koruna 5. júl 1864 Albert Marth
NGC 6118 galaxia 16h 21m 48,7s -2° 17' 1" 11,7 Had 14. apríl 1785 William Herschel
NGC 6119 galaxia 16h 19m 42s +37° 48' 24" 15,3 Severná koruna 27. apríl 1827 John Herschel
NGC 6120 galaxia 16h 19m 48,1s +37° 46' 27" 13,9 Severná koruna 17. marec 1787 William Herschel
NGC 6121 guľová hviezdokopa 16h 23m 35,5s -26° 31' 29" 5,4 Škorpión 1745 Cheseaux de
NGC 6122 galaxia 16h 20m 9,4s +37° 47' 55" 14,6 Severná koruna 6. máj 1886 Guillaume Bigourdan
NGC 6123 galaxia 16h 17m 19,6s +61° 56' 21" 13,7 Drak 1885 Lewis A. Swift
NGC 6124 otvorená hviezdokopa 16h 25m 19,9s -40° 39' 13" 5,8 Škorpión 1751 Lacaille
NGC 6125 galaxia 16h 19m 11,2s +57° 59' 5" 12 Drak 24. apríl 1789 William Herschel
NGC 6126 galaxia 16h 21m 27,8s +36° 22' 38" 13,6 Severná koruna 19. jún 1880 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 6127 galaxia 16h 19m 11,2s +57° 59' 5" 12 Drak 6. júl 1886 Lewis A. Swift
NGC 6128 galaxia 16h 19m 11,2s +57° 59' 5" 12 Drak 28. júl 1886 Lewis A. Swift
NGC 6129 galaxia 16h 21m 43,2s +37° 59' 47" 14 Severná koruna 30. máj 1791 William Herschel
NGC 6130 galaxia 16h 19m 33,5s +57° 36' 54" 13,4 Drak 28. júl 1886 Lewis A. Swift
NGC 6131 galaxia 16h 21m 52,3s +38° 56' 12" 13,1 Severná koruna 15. jún 1882 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 6132 galaxia 16h 23m 38,7s +11° 47' 12" 13,9 Herkules 16. júl 1876 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 6133 trojhviezda 16h 20m 17s +56° 39' 12" - Drak 23. október 1886 Lewis A. Swift
NGC 6134 otvorená hviezdokopa 16h 27m 46,4s -49° 9' 4" 7,2 Pravítko 10. máj 1826 Dunlop
NGC 6135 galaxia 16h 14m 24,9s +64° 59' 0" 14,2 Drak 9. júl 1886 Lewis A. Swift
NGC 6136 galaxia 16h 20m 59,4s +55° 58' 13" 14,8 Drak 6. júl 1886 Lewis A. Swift
NGC 6137 galaxia 16h 23m 3,1s +37° 55' 21" 13,1 Severná koruna 17. marec 1787 William Herschel
NGC 6138 galaxia 17h 22m 39,9s +41° 6' 8" 13,5 Herkules 1872 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 6139 guľová hviezdokopa 16h 27m 40,4s -38° 50' 54" 9,1 Škorpión 13. máj 1826 Dunlop
NGC 6140 galaxia 16h 20m 57s +65° 23' 24" 11,2 Drak 3. jún 1788 William Herschel
NGC 6141 galaxia 16h 23m 6,3s +40° 51' 30" 14,9 Herkules 27. máj 1886 Guillaume Bigourdan
NGC 6142 galaxia 16h 23m 21s +37° 15' 30" 13,8 Severná koruna 30. máj 1791 William Herschel
NGC 6143 galaxia 16h 21m 42,3s +55° 5' 11" 13,1 Drak 24. apríl 1789 William Herschel
NGC 6144 guľová hviezdokopa 16h 27m 14,1s -26° 1' 27" 9 Škorpión 22. máj 1784 William Herschel
NGC 6145 galaxia 16h 25m 2,4s +40° 56' 47" 14,4 Herkules 12. máj 1828 John Herschel
NGC 6146 galaxia 16h 25m 10,2s +40° 53' 33" 12,5 Herkules 18. marec 1787 William Herschel
NGC 6147 galaxia 16h 25m 5,8s +40° 55' 44" 15,2 Herkules 26. máj 1849 William Parsons Rosse
NGC 6148 galaxia 16h 27m 4s +24° 5' 34" 16,1 Herkules 10. jún 1864 Albert Marth
NGC 6149 galaxia 16h 27m 24,3s +19° 35' 51" 13,6 Herkules 3. apríl 1887 Lewis A. Swift
NGC 6150 galaxia 16h 25m 49,9s +40° 29' 20" 14 Herkules 18. marec 1787 William Herschel
NGC 6151 otvorená hviezdokopa 16h 38m 24,1s -73° 15' 7" - Rajka 29. jún 1835 John Herschel
NGC 6152 otvorená hviezdokopa 16h 32m 45s -52° 38' 36" 8,1 Pravítko 8. júl 1834 John Herschel
NGC 6153 planetárna hmlovina 16h 31m 30,6s -40° 15' 11" 10,9 Škorpión 27. máj 1883 Copeland
NGC 6154 galaxia 16h 25m 30,6s +49° 50' 25" 12,8 Herkules 15. máj 1787 William Herschel
NGC 6155 galaxia 16h 26m 8,3s +48° 22' 3" 12,4 Herkules 12. máj 1787 William Herschel
NGC 6156 galaxia 16h 34m 52,6s -60° 37' 9" 11,6 Južný trojuholník 24. apríl 1835 John Herschel
NGC 6157 galaxia 16h 25m 48,3s +55° 21' 40" 14,5 Drak 28. jún 1886 Lewis A. Swift
NGC 6158 galaxia 16h 27m 40,9s +39° 23' 0" 13,8 Herkules 17. marec 1787 William Herschel
NGC 6159 galaxia 16h 27m 25,1s +42° 40' 49" 14,8 Herkules 20. júl 1879 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 6160 galaxia 16h 27m 41,1s +40° 55' 39" 13,3 Herkules 18. marec 1787 William Herschel
NGC 6161 galaxia 16h 28m 20,6s +32° 48' 37" 14,9 Herkules 30. jún 1870 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 6162 galaxia 16h 28m 22,3s +32° 50' 59" 13,6 Herkules 30. jún 1870 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 6163 galaxia 16h 28m 27,8s +32° 50' 49" 14,4 Herkules 30. jún 1870 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 6164 emisná hmlovina 16h 33m 41s -48° 4' 46" - Pravítko 1. júl 1834 John Herschel
NGC 6165 emisná hmlovina 16h 34m 2s -48° 9' 4" - Pravítko 1. júl 1834 John Herschel
NGC 6166 galaxia 16h 28m 38,5s +39° 33' 5" 11,9 Herkules 30. máj 1791 William Herschel
NGC 6167 otvorená hviezdokopa 16h 34m 34,9s -49° 46' 19" 6,7 Pravítko 26. jún 1826 Dunlop
NGC 6168 galaxia 16h 31m 21,3s +20° 11' 6" 14,1 Herkules 21. máj 1884 Lewis A. Swift
NGC 6169 otvorená hviezdokopa 16h 34m 4,5s -44° 2' 44" 6,6 Pravítko 1. jún 1834 John Herschel
NGC 6170 galaxia 16h 27m 36,4s +59° 33' 47" 13,8 Drak 9. júl 1886 Lewis A. Swift
NGC 6171 guľová hviezdokopa 16h 32m 31,9s -13° 3' 11" 7,8 Hadonos 9. apríl 1782 Mechain
NGC 6172 galaxia 16h 22m 10,2s -1° 30' 51" 12,8 Had 21. jún 1884 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 6173 galaxia 16h 29m 45s +40° 48' 40" 12,2 Herkules 18. marec 1787 William Herschel
NGC 6174 neexistujúci objekt 16h 29m 59,4s +40° 48' 39" - Herkules 26. marec 1849 William Parsons Rosse
NGC 6175 galaxia 16h 29m 57,4s +40° 37' 49" 13,7 Herkules 18. marec 1787 William Herschel
NGC 6176 galaxia 16h 27m 36,4s +59° 33' 47" 13,8 Drak 1. október 1886 Lewis A. Swift
NGC 6177 galaxia 16h 30m 38,8s +35° 3' 20" 13,7 Herkules 28. máj 1791 William Herschel
NGC 6178 otvorená hviezdokopa 16h 35m 47,1s -45° 38' 37" 7,2 Škorpión 27. júl 1834 John Herschel
NGC 6179 galaxia 16h 30m 46,9s +35° 6' 10" 15,3 Herkules 19. apríl 1855 William Parsons Rosse
NGC 6180 galaxia 16h 30m 33,9s +40° 32' 23" 14,1 Herkules 23. jún 1876 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 6181 galaxia 16h 32m 20,7s +19° 49' 32" 11,8 Herkules 28. apríl 1788 William Herschel
NGC 6182 galaxia 16h 29m 33,9s +55° 31' 4" 13,6 Drak 24. apríl 1789 William Herschel
NGC 6183 galaxia 16h 41m 41,8s -69° 22' 21" 12,2 Južný trojuholník 25. apríl 1835 John Herschel
NGC 6184 galaxia 16h 31m 34,4s +40° 33' 56" 14,3 Herkules 23. jún 1876 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 6185 galaxia 16h 33m 17,8s +35° 20' 32" 13,5 Herkules 27. apríl 1827 John Herschel
NGC 6186 galaxia 16h 34m 25,4s +21° 32' 29" 13,1 Herkules 28. apríl 1788 William Herschel
NGC 6187 galaxia 16h 31m 36,6s +57° 42' 26" 14,6 Drak 1885 Young
NGC 6188 emisná hmlovina a reflexná hmlovina 16h 40m 5s -48° 39' 42" - Oltár 15. apríl 1836 John Herschel
NGC 6189 galaxia 16h 31m 40,7s +59° 37' 36" 12,6 Drak 3. august 1885 Lewis A. Swift
NGC 6190 galaxia 16h 32m 6,4s +58° 26' 21" 12,5 Drak 30. október 1883 Lewis A. Swift
NGC 6191 galaxia 16h 31m 40,7s +59° 37' 36" 12,6 Drak 6. júl 1886 Lewis A. Swift
NGC 6192 otvorená hviezdokopa 16h 40m 23,7s -43° 22' 0" 8,5 Škorpión 13. máj 1826 Dunlop
NGC 6193 otvorená hviezdokopa 16h 41m 20,1s -48° 45' 45" 5,2 Oltár 14. máj 1826 Dunlop
NGC 6194 galaxia 16h 36m 37s +36° 12' 2" 13,8 Herkules 27. apríl 1827 John Herschel
NGC 6195 galaxia 16h 36m 32,6s +39° 1' 42" 13,1 Herkules 30. máj 1791 William Herschel
NGC 6196 galaxia 16h 37m 53,8s +36° 4' 23" 13 Herkules 9. júl 1864 Albert Marth
NGC 6197 galaxia 16h 37m 59,8s +35° 59' 45" 14,6 Herkules 9. júl 1864 Albert Marth
NGC 6198 galaxia 16h 35m 30,6s +57° 29' 14" 13,9 Drak 28. jún 1886 Lewis A. Swift
NGC 6199 hviezda 16h 39m 28,9s +36° 3' 34" - Herkules 9. júl 1864 Albert Marth
NGC 6200 otvorená hviezdokopa 16h 44m 7,2s -47° 27' 45" 7,4 Oltár 1. júl 1834 John Herschel
NGC 6201 galaxia 16h 40m 14,4s +23° 45' 55" 14,5 Herkules 6. jún 1864 Albert Marth
NGC 6202 galaxia 16h 43m 23,2s +61° 59' 1" 13,1 Drak 9. júl 1886 Lewis A. Swift
NGC 6203 galaxia 16h 40m 27,3s +23° 46' 31" 14,4 Herkules 6. jún 1864 Albert Marth
NGC 6204 otvorená hviezdokopa 16h 46m 9,4s -47° 1' 1" 8,2 Oltár 13. máj 1826 Dunlop
NGC 6205 guľová hviezdokopa 16h 41m 41,5s +36° 27' 39" 5,8 Herkules 1714 Halley
NGC 6206 galaxia 16h 40m 7,9s +58° 37' 2" 13,5 Drak 23. október 1886 Lewis A. Swift
NGC 6207 galaxia 16h 43m 3,7s +36° 49' 55" 11,4 Herkules 16. máj 1787 William Herschel
NGC 6208 otvorená hviezdokopa 16h 49m 28s -53° 43' 42" 7,2 Oltár 28. júl 1826 Dunlop
NGC 6209 galaxia 16h 54m 57,7s -72° 35' 12" 11,8 Rajka 28. jún 1835 John Herschel
NGC 6210 planetárna hmlovina 16h 44m 29,5s +23° 48' 2" 8,8 Herkules 1825 W. Struve
NGC 6211 galaxia 16h 41m 27,6s +57° 47' 2" 12,6 Drak 25. jún 1887 Lewis A. Swift
NGC 6212 galaxia 16h 43m 23,2s +39° 48' 26" 14,2 Herkules 26. júl 1870 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 6213 galaxia 16h 41m 37,3s +57° 48' 54" 14,8 Drak 25. jún 1887 Lewis A. Swift
NGC 6214 galaxia 16h 39m 31,8s +66° 2' 23" 13,5 Drak 2. august 1884 Lewis A. Swift
NGC 6215 galaxia 16h 51m 7s -58° 59' 35" 11,1 Oltár 9. júl 1836 John Herschel
NGC 6216 otvorená hviezdokopa 16h 49m 23,5s -44° 43' 53" 10,1 Škorpión 13. máj 1826 Dunlop
NGC 6217 galaxia 16h 32m 38,7s +78° 11' 57" 11 Malý voz 12. december 1797 William Herschel
NGC 6218 guľová hviezdokopa 16h 47m 14,5s -1° 56' 50" 6,1 Hadonos 30. máj 1764 Messier
NGC 6219 galaxia 16h 46m 22,6s +9° 2' 18" 14,2 Herkules 10. jún 1863 Albert Marth
NGC 6220 galaxia 16h 47m 13,2s -0° 16' 30" 13,9 Hadonos 19. jún 1887 Lewis A. Swift
NGC 6221 galaxia 16h 52m 46,1s -59° 13' 6" 10,1 Oltár 3. máj 1835 John Herschel
NGC 6222 otvorená hviezdokopa 16h 49m 23,5s -44° 43' 53" 10,1 Škorpión 13. máj 1826 Dunlop
NGC 6223 galaxia 16h 43m 4,2s +61° 34' 43" 11,7 Drak 24. september 1862 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 6224 galaxia 16h 48m 18,5s +6° 18' 44" 13,8 Herkules 15. jún 1887 Lewis A. Swift
NGC 6225 galaxia 16h 48m 21,6s +6° 13' 23" 13,9 Herkules 15. jún 1887 Lewis A. Swift
NGC 6226 galaxia 16h 43m 23,2s +61° 59' 1" 13,1 Drak 24. september 1862 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 6227 neexistujúci objekt 16h 51m 33s -41° 13' 0" - Škorpión 5. jún 1834 John Herschel
NGC 6228 galaxia 16h 48m 2,8s +26° 12' 46" 14,3 Herkules 28. jún 1864 Albert Marth
NGC 6229 guľová hviezdokopa 16h 46m 58,9s +47° 31' 42" 9,4 Herkules 12. máj 1787 William Herschel
NGC 6230 galaxia 16h 50m 46,8s +4° 36' 16" 14,5 Herkules 3. júl 1886 Lewis A. Swift
NGC 6231 otvorená hviezdokopa 16h 54m 10,8s -41° 49' 27" 2,6 Škorpión 1654 Hodierna
NGC 6232 galaxia 16h 43m 19,9s +70° 37' 57" 12,5 Drak 28. jún 1884 Lewis A. Swift
NGC 6233 galaxia 16h 50m 15,6s +23° 34' 49" 14 Herkules 12. júl 1880 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 6234 galaxia 16h 51m 57,2s +4° 23' 3" 14,4 Hadonos 17. jún 1863 Albert Marth
NGC 6235 guľová hviezdokopa 16h 53m 25,4s -22° 10' 36" 8,9 Hadonos 26. máj 1786 William Herschel
NGC 6236 galaxia 16h 44m 34,3s +70° 46' 48" 11,9 Drak 28. jún 1884 Lewis A. Swift
NGC 6237 neexistujúci objekt 16h 44m 7,4s +70° 38' 5" - Drak 28. jún 1884 Lewis A. Swift
NGC 6238 galaxia 16h 47m 15,9s +62° 8' 51" 13,9 Drak 28. jún 1886 Lewis A. Swift
NGC 6239 galaxia 16h 50m 5,2s +42° 44' 23" 12,1 Herkules 12. apríl 1788 William Herschel
NGC 6240 galaxia 16h 52m 58,8s +2° 24' 11" 12,8 Hadonos 12. júl 1871 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 6241 galaxia 16h 50m 11s +45° 25' 16" 15,2 Herkules 29. apríl 1788 William Herschel
NGC 6242 otvorená hviezdokopa 16h 55m 33,3s -39° 27' 39" 6,4 Škorpión 1751 Lacaille
NGC 6243 galaxia 16h 52m 26,3s +23° 19' 58" 14,2 Herkules 10. jún 1880 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 6244 galaxia 16h 48m 3,9s +62° 12' 2" 13,5 Drak 28. jún 1886 Lewis A. Swift
NGC 6245 neexistujúci objekt 16h 45m 22,4s +70° 48' 16" - Drak 28. jún 1884 Lewis A. Swift
NGC 6246 galaxia 16h 49m 53s +55° 32' 34" 13,5 Drak 28. jún 1886 Lewis A. Swift
NGC 6247 galaxia 16h 48m 19,4s +62° 58' 38" 12,7 Drak 24. september 1862 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 6248 galaxia 16h 46m 22,3s +70° 21' 22" 13,1 Drak 11. august 1885 Lewis A. Swift
NGC 6249 otvorená hviezdokopa 16h 57m 41,4s -44° 48' 43" 8,2 Škorpión 31. júl 1826 Dunlop
NGC 6250 otvorená hviezdokopa 16h 57m 56s -45° 56' 12" 5,9 Oltár 1. júl 1834 John Herschel