Zoznam entomologických časopisov

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie

Zoznam entomologických časopisov - tento zoznam obsahuje časopisy a iné periodické tlače, kde sú publikované entomologické state a monografie zaoberajúce sa hmyzom. Zoznam je rozdelený podľa štátov a nie je kompletný.

Аustrália[upraviť | upraviť zdroj]

  • Australian Entomologist
  • Australian Journal of Entomology (Australian Entomological Society), 1962- [1]
  • Journal of the Australian Entomological Society (1967-1995)
  • Journal of the Entomological Society of Queensland (1962-1966)

Belgicko[upraviť | upraviť zdroj]

  • Annales de la Société Entomologique de Belgique, 1857-1924, teraz ako Bulletin & Annales de la Société Entomologique de Belgique, 1925-
  • Belgian Journal of Entomology, 1999-
  • Lambillionea, 1926-
  • Linneana Belgica, 1958-
  • Phegea (Flemish Entomological Socity), 1973- [2]

Brazília[upraviť | upraviť zdroj]

  • Revista Brasileira de Entomologia (Sociedade Brasileira de Entomologia, 1954-), ISSN 0085-5626 [3]

Česká republika (Česko-Slovensko)[upraviť | upraviť zdroj]

  • Acta Societatis Entomologicae Bohemiae 1904- (Časopis Československé Společnosti entomologické — do roku 1965, Acta Entomologica Bohemoslovaca — do 1992), teraz ako European Journal of Entomology [4], 1993-
  • Zprávy Československé společnosti entomologické, 1965-1992, Klapalekiana, 1993-
  • Acta Entomologica Musei Nationalis Pragae

Čína[upraviť | upraviť zdroj]

  • Acta Entomologica Sinica

Dánsko[upraviť | upraviť zdroj]

  • Entomologica Scandinavica 1970-1999, Insect Systematics and Evolution 2000-

Fínsko[upraviť | upraviť zdroj]

  • Entomologica Fennica, 1947-1989
  • Annales Entomologici Fennici, 1935-1989
  • Baptria, 1976-
  • Diamina, 1992-
  • Entomologica Fennica, 1990-
  • Notulae Entomologicae, 1921-1989
  • Sahlbergia, 1994-

Francúzsko[upraviť | upraviť zdroj]

  • Alexanor, 1959-
  • L'Amateur de Papillons, 1922-1937, renamed Revue Française de Lépidoptérologie, 1938-
  • Annales de la Société Entomologique de France, 1832-
  • Bulletin de la Société Entomologique de France, 18??-
  • Bulletin de la Société Entomologique de Mulhouse, 1958?-
  • Bulletin Mensuel de la Société Linnéenne de Lyon, 1932-
  • Entomologica Gallica, 1983-?
  • L'Entomologiste
  • Entomops, 1965-1979
  • Études d'Entomologie (Ed.: Oberthür)
  • Études de Lépidoptérologie comparée (Ed.: Oberthür)
  • Revue Entomologique (Ed.: Silbermann), 1833-1840

Holandsko[upraviť | upraviť zdroj]

  • Entomologische Berichten (Nederlandse Entomologische Vereniging) 1918- [5]
  • Tijdschrift voor Entomologie (Nederlandse Entomologische Vereniging) 1857- [6]
  • Nederlandse Faunistische Mededelingen (European Invertebrate Survey, The Netherlands) 1984- [7]
  • Entomologia Experimentalis et Applicata (Nederlandse Entomologische Vereniging) 1958- [8]
  • Zoologische Mededelingen (Library of the University of Amsterdam) 1915-. Zoology, with entomology included. [9]

India[upraviť | upraviť zdroj]

  • Biosystematica, 2008-

Irán[upraviť | upraviť zdroj]

  • Journal of entomological research[10]

Izrael[upraviť | upraviť zdroj]

  • Israel Journal of Entomology [11]

Írsko[upraviť | upraviť zdroj]

  • Irish Naturalists' Journal [1]
  • Bulletin of the Irish Biogeographical Society [2]

Japonsko[upraviť | upraviť zdroj]

  • Applied Entomology and Zoology
  • Coleopterists' News
  • Elytra
  • Entomological Science (Entomological Society of Japan) - 8786
  • Japanese Journal of Entomology. New series (in Japanese)
  • Japanese Journal of Systematic Entomology
  • Kontyû (=Japanese Journal of entomology)
  • Shin-Konchû
  • The Entomological Review of Japan
  • The Nature and insects
  • Transactions of the Shikoku Entomological Society
  • Biodiversity

Juhoafrická republika[upraviť | upraviť zdroj]

  • African Entomology (Entomological Society of Southern Africa)
  • Annals of the Natal Museum 1906-2000, zatiaľ ako African Invertebrates 2001 - [12]

Kanada[upraviť | upraviť zdroj]

  • Canadian Entomologist (Entomological Society of Canada), 1868- [13]

Maďarsko[upraviť | upraviť zdroj]

  • Acta Phytopathologica et Entomologica Hungarica 1966-, [14]
  • Folia entomologica hungarica

Mexiko[upraviť | upraviť zdroj]

  • Dugesiana 1994-present; (edited by Centro de Estudios en Zoología, Universidad de Guadalajara)
  • Folia Entomológica Mexicana (edited by Sociedad Mexicana de Entomología)

Nemecko[upraviť | upraviť zdroj]

  • Atalanta, 1964-
  • Illustrierte Wochenschrift für Entomologie, 1896-1897, Illustrierte Zeitschrift für Entomologie, 1898-1900, Allgemeine Zeitschrift für Entomologie, 1896-1904.
  • Beiträge zur Entomologie, 1951-[15]
  • Beiträge zu der Insekten-Geschichte, 1790-1793
  • Berliner Entomologische Zeitschrift, 1857-1874, 1881-1915; publikovaný bol ako Deutsche Entomologische Zeitschrift v 1875 - 1880.
  • Deutsche Entomologische Zeitschrift (Berlín), 1881-1943; oddelil sa od Berliner Entomologische Zeitschrift, počínajúc dielom 25
  • Deutsche Entomologische Zeitschrift, N.F., 1954-
  • Deutsche Entomologische Zeitschrift "Iris", 1884-1943; vol. 1 (1884-1888) vydávaný bol ako Entomologischer Verein "Iris"
  • Entomofauna, 1980-
  • Entomologica Germanica ?-1978; Entomologia Generalis 1978-
  • Entomologische Berichte (Berlín), 1963-1981?
  • Entomologische Nachrichten und Berichte, 196?-
  • Entomologische Nachrichten, Berlín, 1875-1900
  • Insekten-Börse, 1884-1906, Entomologisches Wochenblatt, 1907-1908, Entomologische Rundschau, 1909-1939
  • Entomologisches Jahrbuch (Ed.: Krancher), 1892-1940
  • Entomologische Zeitschrift, 1887-1944, 1949-
  • Esperiana, 1990-
  • Galathea, 1985-
  • Internationale Entomologische Zeitschrift (Guben), 1907-1936, oddelil sa z Entomologische Zeitschrift
  • Jahrbücher der Insectenkunde (Ed.: Klug), 1834 (vydaný 1 diel)
  • Journal für die Liebhaber der Entomologie (Ed.: Scriba), 1790-1791 (vydané 3 diely)
  • Lepidopterologische Rundschau, 1927-1928 (vydané 2 diely)
  • Magazin der Entomologie (Ed.: Germar), 1813-1821
  • Magazin für Insectenkunde (Ed.: Illiger), 1801-1807
  • Melanargia, 1989-
  • Mitteilungen der Münchner Entomologischen Gesellschaft, 1910-
  • Mitteilungen Entomologischer Verein Stuttgart, 1966-
  • Mitteilungen des Internationalen Entomologischen Vereins (Frankfurt), 1969-
  • Nachrichtenblatt der Bayerischen Entomologen, 1952-
  • Nachrichten des Entomologischen Vereins Apollo, 1976-1979
  • Nachrichten des Entomologischen Vereins Apollo, N.F., 1980-
  • Neue entomologische Nachrichten, 1982-
  • Neuestes Magazin für die Liebhaber der Entomologie (Ed.: Schneider), 1791-1794 (vydaných 5 dielov)
  • Entomologische Zeitung, herausgegeben von dem entomologischen Vereine zu Stettin (často sa používa názov

Entomologische Zeitung (Stettin)), 1840-1914, Stettiner Entomologische Zeitung, 1915-1944

  • Zeitschrift für Lepidopterologie, 1950-1955 (vydané 3 diely)
  • Zeitschrift für die Entomologie (Ed.: Germar), 1839-1844
  • Zeitschrift für Wissenschaftliche Insektenbiologie, 1905-1937

Nový Zéland[upraviť | upraviť zdroj]

  • New Zealand Entomologist
  • Zootaxa (Auckland).

Nórsko[upraviť | upraviť zdroj]

  • Norwegian Journal of Entomology 1921-1978, Fauna Norvegica Series B 1978-1999, Norwegian Journal of Entomology 1999-

Rakúsko[upraviť | upraviť zdroj]

  • Beiträge zur Entomofaunistik, 2000-
  • Entomologischer Anzeiger (Wien), 1921-
  • Jahresbericht des Wiener Entomologischen Vereines, 1891-19??
  • Wiener Entomologische Monatschrift, 1857-1864
  • Wiener Entomologische Zeitung, 1882-
  • Entomologisches Nachrichtenblatt Österreichischer und Schweizerischer Entomologen, 1950-1959, как Zeitschrift der Arbeitsgemeinschaft Österreichischer Entomologen, 1960-?
  • Myrmecological news, 1995- [16]
  • Zeitschrift des Österreichischen Entomologen-Vereines, 1916-1939, Zeitschrift des Wiener Entomologen-Vereines, 1940-1942, Zeitschrift der Wiener Entomologischen Gesellschaft, 1943-?

Rumunsko[upraviť | upraviť zdroj]

  • Entomologica Romanica 1996- [17]
  • Buletin de Informare Societatea Lepidopterologica Romana 1990?-

Rusko[upraviť | upraviť zdroj]

  • Труды Русского энтомологического общества (РЭО, 1861- «Horae Societatis Entomologicae Rossicae», Труды Всесоюзного энтомологического общества)
  • Энтомологическое обозрение, Санкт-Петербург, 1901- (do roku 1933 «Русское энтомологическое обозрение», teraz sa vydáva РЭО совм. с РАН). Также выходит переводное Entomological Review. ISSN ONLINE: 1555-6689
  • Russian Entomological Journal (Русский энтомологический журнал, Москва, 1992-) ISSN 0132-8069 [18]
  • Евразиатский энтомологический журнал, 2002- [19]

Slovenská republika[upraviť | upraviť zdroj]

Slovinsko[upraviť | upraviť zdroj]

  • Acta Entomologica Slovenica (Slovensko entomološko društvo Štefana Michielija), 1993-, Ľjubľana, ISSN 1318-1998 [20]

Španielsko[upraviť | upraviť zdroj]

  • Graellsia - Entomologie ibérique

Švajčiarsko[upraviť | upraviť zdroj]

  • Archiv der Insektengeschichte (Ed.: Füessly), 1781-1786
  • Bulletin romand d’Entomologie (Entomological Bulletin of the French speaking part of Switzerland)
  • Entomologische Berichte Luzern (Entomological Notes of Lucerne)
  • Magazin für die Liebhaber der Entomologie (Ed.: Füessly), 1778-1779 (2 diely), затем как Neues Magazin für die Liebhaber der Entomologie (Ed.: Füessly), 1781-1787 (3 diely)
  • Mitteilungen der Entomologischen Gesellschaft Basel (Notes of the Entomological Society of Basel)
  • Mitteilungen der Schweizerischen Entomologischen Gesellschaft (Notes of the Entomological Society of Switzerland)
  • Monographien der Entomologischen Gesellschaft Basel (Monographies of the Entomological Society of Basel)
  • Societas entomologica, 1885-1930

Švédsko[upraviť | upraviť zdroj]

  • Entomologisk tidskrift 1880-
  • Opuscula Entomologica 1936-1969

Taliansko[upraviť | upraviť zdroj]

Turecko[upraviť | upraviť zdroj]

  • Centre for Entomological Studies Ankara, Miscellaneous Papers, ISSN 1015-8235, 1989-present [3]
  • Priamus (journal), Centre for Entomological Studies Ankara, ISSN 1015-8243, 1981-present [4]
  • Centre for Entomological Studies Ankara, Priamus Supplement, 2006-present [5]
  • Centre for Entomological Studies Ankara, Memoirs ISSN 1015 8227 1991-1994; available from 2007 on [6]
  • Cesa Publications on African Lepidoptera 2007-present, 21 articles published [7]

Ukrajina[upraviť | upraviť zdroj]

  • Вестник зоологии
  • Известия Харьковского энтомологического общества = The Kharkov Entomological Society Gazette 1993-

USA[upraviť | upraviť zdroj]

  • American Entomologist [22]
  • Annual Review of Entomology (Annual Reviews) [23]
  • Entomological News [8]
  • Annals of the Entomological Society of America [9]
  • Environmental Entomology [9]
  • Florida Entomologist [24]
  • Journal of Economic Entomology [25]
  • Journal of Medical Entomology [26]
  • Journal of the Kansas Entomological Society [27]
  • Pan-Pacific Entomologist (Pacific Coast Entomological Society) [28]
  • Psyche (Cambridge Entomological Club), 1874—2000 и с 2007—. [29]
  • Transactions of the American Entomological Society [8]

Veľká Británia[upraviť | upraviť zdroj]

  • Agricultural and Forest Entomology (Royal Entomological Society) [30]
  • Atropos [31]
  • Bulletin of the Amateur Entomologists' Society[32]
  • The Coleopterist 1992- [33]. Ранее выходил Coleopterist's Newsletter (1980-).
  • Dipterists' Digest [34]
  • Ecological Entomology 1976- (Royal Entomological Society) [35]
  • Entomologist's Gazette 1950- [10]
  • Entomologist's Monthly Magazine 1864- [10]
  • Insect Conservation and Diversity (Royal Entomological Society) [36]
  • Insect Molecular Biology 1992- [11]
  • Insect Biochemistry and Molecular Biology [12]
  • Journal of the British Dragonfly Society 1983-[37]
  • Journal of British Entomology and Natural History [38]
  • Medical and Veterinary Entomology 1987- (Royal Entomological Society) [39]
  • Physiological Entomology 1976- (Royal Entomological Society) [40]
  • Systematic Entomology 1932- (Royal Entomological Society) [41]
  • The Entomologist's Record and Journal of Variation 1890-[42]

Venezuela[upraviť | upraviť zdroj]

  • Entomotropica, bývalý Boletín de Entomología Venezolana (Venezuelan Entomological Society)

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. Irish Naturalists' Journal website (accessed 4 July 2007)
  2. Biogeographical Society website (accessed 4 July 2007)
  3. CESA websiteMiscellaneous Papers Website(accessed 29 July 2007)
  4. CESA websitePriamus Website(accessed 29 July 2007)
  5. CESA websitePriamus Supplement Website(accessed 29 July 2007)
  6. CESA websiteMemoirs Website(accessed 29 July 2007)
  7. CESA website(accessed 29 July 2007)
  8. a b American Entomological Society website
  9. a b Entomological Society of America website
  10. a b Gem Publishing Company website
  11. Blackwell Publishing website
  12. Elsevier website

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]