Zoznam epizód seriálu Hrozba z temnoty – 3. séria

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Tretia séria seriálu Supernatural (Hrozba z temnoty), od tvorcu Erica Kripkeho, mala svoju premiéru 4. októbra 2007. Dej je zameraný na dvoch bratov, Sama a Deana Winchestrovcov, ktorí pokračujú lovením nadprirodzených bytostí, avšak okrem nich sa v sérii objavia nové postavy - démonka Ruby, ktorá chce bratom pomôcť a zlodejka Bella, ktorá sa snaží z každej situácie vyťažiť to najlepšie len pre seba. Dôležitý je však fakt, že Deanovi ostáva len rok života, pokým pôjde do pekla. V stopách Winchestrovcov je aj démonka Lilith, ktorá ničí všetko, na čom im v živote záležalo.

Obsadenie[upraviť | upraviť zdroj]

Podrobnejšie informácie nájdete na stránke Postavy zo seriálu Hrozba z temnoty

Postavy, ktoré sa najviac vyskytujú v 3. sérii:

Dean Winchester
Sam Winchester
Bobby Singer
Ruby
Bella
Lilith

Tretia séria: 2007-2008[upraviť | upraviť zdroj]

# Originálny názov Názov na TV Markíza Začiatok vysielania v USA Začiatok vysielania na TV Markíza
3x01 "The Magnificent Seven" Kim Manners Eric Kripke 4. októbra 2007
Po tom, čo bola pekelná brána otvorená a stovky démonov prenikli do sveta, Sam a Dean sa rozhodnú, že musia čo najviac z nich zneškodniť a zároveň tak odvrátiť blížiacu sa vojnu. Najprv sa pritom vydávajú do Nebrasky, kde sa vyskytuje sedem démonov, ktorí sú pravdepodobne stelesnením siedmich smrteľných hriechov. Dean je navyše odhodlaný prežiť svoj rok života naplno, zatiaľ čo Sam sa snaží nájsť spôsob, ako bratovu dohodu zrušiť.

Skladby, ktoré zazneli v epizóde:

  • Hells Bells - AC/DC
  • You Ain't Seen Nothing Yet - Bachman-Turner Overdrive
  • I Shall Not Be Moved - J.B. Burnett
  • Mean Little Town - the Howling Diablos
3x02 "The Kids Are Alright" Phil Sgriccia Sera Gamble 11. októbra 2007
Dean presvedčí Sama, aby išli do Cicera, kde chce navštíviť svoju kamarátku Lisu, s ktorou sa zoznámil pred deviatimi rokmi. Avšak po príchode sa nestretáva len s Lisou, ale i s jej osemročným synom, ktorý je až nápadne Deanovi podobný. Ibaže deti v meste sa začínajú chovať zvláštne a bratia zistia, že sa jedna o parazitujúcich démonov, ktorí deti unesú, vezmú na seba ich podobu a živia sa krvou matky. Keď však zmizne i Ben, začne Dean brať prípad veľmi osobne.

Skladby, ktoré zazneli v epizóde:

  • If It Ain't Easy - Steve Carlson (Instrumental Version)
3x03 "Bad Day At Black Rock" Robert Singer Ben Edlund 18. októbra 2007
Bratia odpovedia na odkaz určený ich otcovi a zistia, že sa niekto vlúpal do skladu, ktorý si John prenajímal v New Yorku. Vydávajú sa preto na miesto a ukáže sa, že niekto ukradol prekliatu zajačiu labku. Zavolajú teda Bobbymu, aby im pomohol. Ten im poradí, aby sa labky nedotýkali, pretože by to neskôr prinieslo skutočné nešťastie. To sa len potvrdí, keď zomrie muž, ktorý ju ukradol. Ibaže Sam sa jej už tiež dotkol, čo Dean neváha využiť k získaniu peňazí. Len čo však bratom labku ukradne žena menom Bela, ocitá sa Sam v ohrození života.

Skladby, ktoré zazneli v epizóde:

  • Women's Wear - Daniel May
  • Vaya Con Dios - Les Paul and Mary Ford
3x04 "Sin City" Charles Beeson Robert Singer & Jeremy Carver 25. októbra 2007
Sam a Dean vyšetrujú sériu násilných smrtí v Elizabethville, ospalom mestečku, ktoré sa premenilo na raj hráčov a opilcov. Deanovi sa podarí zistiť, že démoni používajú svoje sily, aby miestni ľudia podľahli svojim zvieracím inštinktom. Medzitým Ruby pomôže Bobbymu opraviť Kolt a prezradí mú pár noviniek.

Skladby, ktoré zazneli v epizóde:

  • Run Through The Jungle - Creedence Clearwater Revival
  • Bad Seed - Brimstone Howl
  • Nikki - Sasquatch
  • Did You See It - Mother Superior
3x05 "Bedtime Stories" Mike Rohl Cathryn Humphris 1. novembra 2007
Bratia v malom meste vyšetrujú vraždy nápadne sa podobajúce rozprávkam ako Snehulienka, či Perníková chalúpka. Sam vyvoláva démona z križovatky a vyhráža sa mu smrťou, pokiaľ nezruší Deanovu dohodu.

V tejto epizóde nezaznela žiadna skladba

3x06 "Red Sky At Morning" Cliff Bole Laurence Andries 8. novembra 2007
Sam a Dean vyšetrujú záhadné úmrtia ľudí, ktorí sa utopili a v čase svojej smrti sa nenachádzali nikde blízko zdroja vody. Zistia, že všetci mŕtvi videli loď duchov a pri pátraní po nej sa stretnú s Belou, ktorá sa votrela do priazne jednej z pozostalých. Bratia ju varujú, nech sa im nepletie do cesty, avšak tá má svoje vlastné plány.

V tejto epizóde nezaznela žiadna skladba

3x07 "Fresh Blood" Kim Manners Sera Gamble 15. novembra 2007
Sam a Dean chytia mladú upírku Lucy, ktorá nemá ani poňatia, čím v skutočnosti je. Upír Dixon jej totiž v bare dal do pitia krv a týmto spôsobom premieňa ženy na upírov. Medzitým sa Gordonovi podarí utiecť z väzenia a opäť sa vydáva zabiť Sama. Dixon ho však chytí a premení, čo mu dodá omnoho viac sily, potrebnej na boj so Samom.

Skladby, ktoré zazneli v epizóde:

  • Crazy Circles - Bad Company
3x08 "A Very Supernatural Christmas" J. Miller Tobin Jeremy Carver 13. decembra 2007
Sú Vianoce a bratia vyšetrujú sériu vrážd, kedy sú obete vytiahnuté preč komínom. Sam zistí, že ich zabíja Anti-Santa, démon, ktorý má svoje korene v pohanských legendách. Dean by chcel svoje posledné Vianoce poriadne osláviť, ale Sam s tým nesúhlasí. Spomína na Vianoce z čias, keď bol ešte malý chlapec a čakal na otca iba preto, aby mu mohol odovzdať svoj darček.

Skladby, ktoré zazneli v epizóde:

  • Have Yourself A Merry Little Christmas - Rosemary Clooney
  • Tichá noc v podaní Sama a Deana
3x09 "Malleus Maleficarum" Robert Singer Ben Edlund 31. januára 2008
Sam a Dean odchádzajú do Starbridge a zistia, že miestne ženy uskutočňujú čarodejnícke sabaty, pri ktorých zabili už dvoch ľudí. Ruby bratov varuje, aby z mesta ihneď odišli, pretože čarodejnice sú vedené démonom, ktorý mladých lovcov určite zabije. Bratia ju však ignorujú a Dean sa vďaka tomu ocitne v ohrození života.

Skladby, ktoré zazneli v epizóde:

  • Every Rose Has Its Thorn - Poison
  • I Put A Spell On You - Screamin' Jay Hawkins
3x10 "Dream a Little Dream of Me" Steve Boyum Sera Gamble & Cathryn Humphris 7. februára 2008
Sam a Dean sa vydávajú do nemocnice, kde leží Bobby, ktorý upadol do kómy a vo svojom vedomí bojuje s najhoršou nočnou morou svojho života. Bratom sa podarí vypátrať, že ho niekto otrávil a prenikol tak do jeho mysle. Pokiaľ sa čo najskôr neprebudí, zomrie. Sam a Dean sa rozhodnú otráviť, aby sa takisto mohli vydať do Bobbyho mysle a pomôcť mu. Ibaže i oni musia čeliť svojim najhorším nočným morám. S vyrišením prípadu im pomáha Bela, ktorá však situáciu využíva vo svoj prospech.

Skladby, ktoré zazneli v epizóde:

  • Long Train Running - The Doobie Brothers
  • Dream a Little Dream of Me - The Mamas and The Papas
3x11 "Mystery Spot" Kim Manners Jeremy Carver & Emily McLaughlin 14. februára 2008
Bratia vyšetrujú zmiznutie muža, ktorého naposledy videli pri návšteve miestnej turistickej atrakcie. Keď sa vydajú miesto preskúmať, Deana majiteľ zastrelý a zabije. Sam je zničený, ale aké je jeho prekvapenie, keď sa ďalšie ráno zobudí a vidí, že Dean je nažive a v poriadku. Ako dni plynú, Sam zisťuje, že znova prežíva predchádzajúci deň a pokúša sa zabrániť Deanovej smrti, ale bez úspechov. Dean znova umiera a Sam sa musí naučiť žiť bez brata po svojom boku.

Skladby, ktoré zazneli v epizóde:

  • Heat of the Moment - Asia
  • Back In Time - Huey Lewis and the News
3x12 "Jus In Bello" Kim Manners Sera Gamble 21. februára 2008
Sam a Dean sa vlúpajú do bytu Bely, aby tam našli ukradnutý Kolt. Bela ale stihla dať tip agentovi Henricksenovi, a ten bratov zatkne. Zatiaľ čo teda sedia vo väzení, policajt posadnutý démonom postrelí Deana a ďalší démon posadne Henricksena. Samovi sa démona podarí vyhnať a agent konečne pochopí, že bratia hovorili pravdu. Objavuje sa i Ruby s varovaním, že na policajnú stanicu sa ženie hromada démonov, ale je už príliš neskoro. Počas príprav k útoku sa Dean dozvie o novom vodcovi a je naštvaný, pretože mu o tom Sam nič nepovedal.

V tejto epizóde nezaznela žiadna skladba

3x13 "Ghostfacers" Phil Sgriccia Ben Edlund 24. apríla 2008
Bratia sa pri vyšetrovaní jedného prípadu stretávajú s partiou ľudí, ktorí si hovoria "Ghostfacers" a natáčajú reality show o nadprirodzene. Ed a Harry chcú natočiť show na mieste zvanom Morton Mansion, kde sa vždy raz za rok vyskytujú duchovia. Ibaže Sam počas natáčania zmizne spoločne s ďalším členom tímu.

Skladby, ktoré zazneli v epizóde:

  • Ghostfacers theme
  • We're An American Band - Grand Funk (Railroad)
  • Hocus Pocus - Focus
  • It's My Party - Leslie Gore
3x14 "Long Distance Call" Robert Singer Jeremy Carver 1. mája 2008
Dean je šokovaný telefonátom od svojho mŕtveho otca. Ten mu prezradí, že pozná spôsob, ako zrušiť jeho dohodu. Sam tomu ale neverí a vydáva sa prešetriť podivné telefonáty od mŕtvych ľudí. Dean sa rozhodne splniť otcove príkazy a čaká na démona.

V tejto epizóde nezaznela žiadna skladba

3x15 "Time Is On My Side" Charles Beeson Sera Gamble 8. mája 2008
Deanovi už neostáva veľa času a Sam sa rozhodne, že pôjdu do Pensylvánie vyriešiť prípad týkajúci sa zombie. Ukáže sa, že doktor Benton, ktorý v roku 1816 opustil svoje miesto len preto, aby sa mohol venovať skúmaniu posmrtného života, omamuje ľudí a poľahky im vyoperuje orgány. Bobby volá Deanovi a povie mu, že vie, kde nájsť Belu. Sam ale zostáva a ďalej rieši prípad, zatiaľ čo Dean sa ihneď vydáva za Belou. Stretáva sa s ňou a zisťuje, že Kolt už predala. Zavolá teda Samovi, ktorého však počas rozhovoru unesú.

V tejto epizóde nezaznela žiadna skladba

3x16 "No Rest For The Wicked" Kim Manners Eric Kripke 15. mája 2008
Deanovi zostáva posledných 30 hodín života. Bratia s Bobbyho pomocou zisťujú, kde sa ukrýva Lilith držiaca Deanovu zmluvu. Sam vyvolá Ruby, a to i napriek Deanovmu zákazu. Tá mu oznámi, že ešte nie sú pripravení s Lilith bojovať, lenže Dean jej ukradne nôž a bratia sa spoločne s Bobbym vydávajú za mocným démonom. V boji o život sa trojica lovcov snaží udržať Lilith a jej démonov čo najďalej, avšak tá sa len tak nevzdáva.

Skladby, ktoré zazneli v epizóde:

  • Carry On My Wayward Son - Kansas
  • Wanted Dead or Alive - Bon Jovi

Nadprirodzené bytosti[upraviť | upraviť zdroj]

Nadprirodzené bytosti, ktoré sa vyskytli v 3. sérii:

Démoni - Sedem smrteľných hriechov
Démon
Zamenené deti (Changelings)
Duch
Upír
Pohanskí bohovia
Démon
Trickster
Čarodejnice

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]