Zoznam kultúrnych pamiatok v obci Štiavnické Bane

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie
Tento zoznam je súčasťou slovenských zoznamov kultúrnych pamiatok, ktoré sú v štádiu vytvárania.


Toto je zoznam kultúrnych pamiatok v obci Štiavnické Bane v okrese Banská Štiavnica.

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR)[1].

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]


Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
Fotka tohoto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaprátu.
Nahrať súbor Stlp s architektúrou
KÚ: Štiavnické Bane

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
602-11534/1
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: stlp s architektúrou

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 0
Číslo ÚZPF:


Fotka tohoto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaprátu.
Nahrať súbor Socha
KÚ: Štiavnické Bane

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
602-11534/2
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: socha

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Panna Mária-Immaculata - Nepoškvrnená Panna Mária
Číslo ÚZPF:


Fotka tohoto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaprátu.
Nahrať súbor Socha
KÚ: Štiavnické Bane

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
602-11534/3
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: socha

Bližšie určenie; zaužívaný názov: anjel - putti
Číslo ÚZPF:


Fotka tohoto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaprátu.
Nahrať súbor Stlp s reliéfmi
KÚ: Štiavnické Bane

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
602-11542/1
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: stlp s reliéfmi

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sv.Florián,Sebastián,Jozef,Ježiš,anjel
Číslo ÚZPF:


Fotka tohoto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaprátu.
Nahrať súbor Súsošie
KÚ: Štiavnické Bane

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
602-11542/2
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: súsošie

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sv.Anna,Panna Mária,sv.Joachim - sv.Anna vyucuje Pannu Máriu
Číslo ÚZPF:


Fotka tohoto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaprátu.
Nahrať súbor Socha
KÚ: Štiavnické Bane

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
602-1272/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: socha

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sv.Vendelín
Číslo ÚZPF:


Fotka tohoto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaprátu.
Nahrať súbor Štôlna vodná
KÚ: Štiavnické Bane

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
602-1314/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: štôlna vodná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Horná štôlna Bakomi,Richnav.sp
Číslo ÚZPF:


Fotka tohoto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaprátu.
Nahrať súbor Šachta
KÚ: Štiavnické Bane

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
602-2602/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: šachta

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Ústie šachty Terézia
Číslo ÚZPF:


Nádrž vodná Nahrať súbor Nádrž vodná
KÚ: Štiavnické Bane

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
602-3259/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: nádrž vodná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Bakomi jazero
Číslo ÚZPF:


Fotka tohoto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaprátu.
Nahrať súbor Nádrž vodná
KÚ: Štiavnické Bane

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
602-3264/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: nádrž vodná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Evickino,dolné jaz.
Číslo ÚZPF:


Fotka tohoto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaprátu.
Nahrať súbor Nádrž vodná
KÚ: Štiavnické Bane

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
602-3270/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: nádrž vodná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Krechsengrundské j.
Číslo ÚZPF:


Nádrž vodná Nahrať súbor Nádrž vodná
KÚ: Štiavnické Bane

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
602-3273/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: nádrž vodná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Richnavské velké j.
Číslo ÚZPF:


Fotka tohoto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaprátu.
Nahrať súbor Nádrž vodná
KÚ: Štiavnické Bane

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
602-3274/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: nádrž vodná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Richnavské malé j.
Číslo ÚZPF:


Nádrž vodná Nahrať súbor Nádrž vodná
KÚ: Štiavnické Bane

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
602-3275/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: nádrž vodná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Vindšachtské velké j
Číslo ÚZPF:


Fotka tohoto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaprátu.
Nahrať súbor Štôlna vodná
KÚ: Štiavnické Bane

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
602-10690/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: štôlna vodná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Štôlna sv.Pachómia
Číslo ÚZPF:


Fotka tohoto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaprátu.
Nahrať súbor Banský úrad
, č. 1
KÚ: Štiavnické Bane

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
602-10688/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: banský úrad

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér - banská správa,komorský úrad
Číslo ÚZPF:


Fotka tohoto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaprátu.
Nahrať súbor Banský úrad
č. 14
KÚ: Štiavnické Bane

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
602-11626/1
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: banský úrad

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér - banská správa Siglisbergu
Číslo ÚZPF:


Fotka tohoto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaprátu.
Nahrať súbor Stavba hospodárska
č. 14
KÚ: Štiavnické Bane

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
602-11626/2
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: stavba hospodárska

Bližšie určenie; zaužívaný názov: zrubová+murovaná - stajna,pivnica so studnou
Číslo ÚZPF:


Kláštor hieronymitánsky Nahrať súbor Kláštor hieronymitánsky 68
KÚ: Štiavnické Bane

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
602-1267/1
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: kláštor hieronymitánsky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: hieronymitánsky
Číslo ÚZPF:


Kostol Nahrať súbor Kostol 68
KÚ: Štiavnické Bane

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
602-1267/2
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.sv.Jozefa - hieronymitánsky
Číslo ÚZPF:


Fotka tohoto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaprátu.
Nahrať súbor Budova administratívna
, č. 80
KÚ: Štiavnické Bane

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
602-10689/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: budova administratívna

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Býv.banské meracstvo
Číslo ÚZPF:


Fotka tohoto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaprátu.
Nahrať súbor Kaplnka 82
KÚ: Štiavnické Bane

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
602-1271/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: kaplnka

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.sv.Jána Nepomuckého
Číslo ÚZPF:


Fotka tohoto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaprátu.
Nahrať súbor Bašta
KÚ: Štiavnické Bane

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
602-1268/1
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: bašta

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Opevnen.windschachty
Číslo ÚZPF:


Fotka tohoto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaprátu.
Nahrať súbor Múr hradbový
KÚ: Štiavnické Bane

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
602-1268/2
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: múr hradbový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 0
Číslo ÚZPF:


Fotka tohoto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaprátu.
Nahrať súbor Veža
č. 252
KÚ: Štiavnické Bane

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
602-1268/3
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: veža

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 0
Číslo ÚZPF:


Fotka tohoto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaprátu.
Nahrať súbor Banský úrad
č. 87
KÚ: Štiavnické Bane

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
602-11493/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: banský úrad

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér - banský úrad,Révayov dom
Číslo ÚZPF:


Fotka tohoto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaprátu.
Nahrať súbor Dom banícky
, č. 208
KÚ: Štiavnické Bane

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
602-10788/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: dom banícky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: kamenný
Číslo ÚZPF:


Fotka tohoto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaprátu.
Nahrať súbor Dom banícky
č. 213
KÚ: Štiavnické Bane

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
602-11465/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: dom banícky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér - banská správa,banícky kult.dom
Číslo ÚZPF:


Fotka tohoto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaprátu.
Nahrať súbor Škola banícka
č. 217
KÚ: Štiavnické Bane

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
602-11442/1
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: škola banícka

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér - banícka škola,banský úrad
Číslo ÚZPF:


Fotka tohoto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaprátu.
Nahrať súbor Stavba hospodárska
č. 217
KÚ: Štiavnické Bane

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
602-11442/2
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: stavba hospodárska

Bližšie určenie; zaužívaný názov: rámová-drevo,kamen - konské stajne
Číslo ÚZPF:


Fotka tohoto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaprátu.
Nahrať súbor Zvonica
č. 218
KÚ: Štiavnické Bane

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
602-11438/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: zvonica

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér - strážna veža
Číslo ÚZPF:


Fotka tohoto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaprátu.
Nahrať súbor Dom banícky
č. 220
KÚ: Štiavnické Bane

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
602-11471/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: dom banícky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér
Číslo ÚZPF:


Fotka tohoto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaprátu.
Nahrať súbor Lekáren
č. 258
KÚ: Štiavnické Bane

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
602-11447/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: lekáren

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér - bývalá lekáren
Číslo ÚZPF:


Fotka tohoto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaprátu.
Nahrať súbor Strojovna 263
KÚ: Štiavnické Bane

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
602-1269/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: strojovna

Bližšie určenie; zaužívaný názov: cerpadlo atmosférické - Strojovna
Číslo ÚZPF:


Fotka tohoto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaprátu.
Nahrať súbor Banský úrad
č. 290
KÚ: Štiavnické Bane

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
602-11443/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: banský úrad

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér - banský úrad,banská správa
Číslo ÚZPF:


Fotka tohoto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaprátu.
Nahrať súbor Banský úrad
č. 439
KÚ: Štiavnické Bane

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
602-11449/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: banský úrad

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér - banská správa,materská škôlka
Číslo ÚZPF:




Vysvetlivky:

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad.
    Ďalšie obrázky na Wikimedia Commons Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
    nahrať vlastný súbor Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
    Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby je treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
  2. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  3. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR.
    Použité skratky:
Georeferenzierung Mapa so všetkými súradnicami: OSM, Google alebo Bing

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online. (sk)