Zoznam letísk v Česku

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie

Zoznam letísk v Česku.

Mesto Okres Kraj Názov letiska ICAO IATA Súradnice
Medzinárodné letiská s prístrojovou prevádzkou
Brno Brno-mesto Juhomoravský Letisko Brno-Tuřany LKTB BRQ 49°09′05″S 16°41′38″V / 49.15139°S 16.69389°V / 49.15139; 16.69389 (Letisko Brno-Tuřany)
Karlove Vary Karlove Vary Karlovarský Letisko Karlovy Vary LKKV KLV 50°12′11″S 12°54′54″V / 50.20306°S 12.91500°V / 50.20306; 12.91500 (Letisko Karlovy Vary)
Ostrava Ostrava-mesto Moravsko-sliezsky Letisko Leoša Janáčka Ostrava LKMT OSR 49°41′46″S 18°06′39″V / 49.69611°S 18.11083°V / 49.69611; 18.11083 (Letisko Leoša Janáčka Ostrava)
Pardubice Pardubice Pardubický Letisko Pardubice LKPD PED 50°00′48″S 15°44′19″V / 50.01333°S 15.73861°V / 50.01333; 15.73861 (Letisko Pardubice)
Praha 6 Praha Letisko Václava Havla Praha LKPR PRG 50°06′03″S 14°15′36″V / 50.10083°S 14.26000°V / 50.10083; 14.26000 (Letisko Václava Havla Praha)
Kunovice Uherské Hradiště Zlínsky Letisko Kunovice LKKU UHE 49°01′46″S 17°26′23″V / 49.02944°S 17.43972°V / 49.02944; 17.43972 (Letisko Kunovice)
Vodochody Praha-východ Středočeský Letisko Vodochody LKVO VOD 50°12′59″S 14°23′42″V / 50.21639°S 14.39500°V / 50.21639; 14.39500 (Letisko Vodochody)
Civilné letiská
Benešov Benešov Stredočeský Letisko Benešov LKBE 49°44′27″S 14°38′41″V / 49.74083°S 14.64472°V / 49.74083; 14.64472 (Letisko Benešov)
Blatná Strakonice Juhočeský Letisko Blatná LKBL 49°25′51″S 13°47′48″V / 49.43083°S 13.79667°V / 49.43083; 13.79667 (Letisko Blatná)
Bohuňovice Olomouc Olomoucký Letisko Bohuňovice LKBO 49°40′14″S 17°17′42″V / 49.67056°S 17.29500°V / 49.67056; 17.29500 (Letisko Bohuňovice)
Broumov Náchod Královohradecký Letisko Broumov LKBR 50°33′43″S 16°20′34″V / 50.56194°S 16.34278°V / 50.56194; 16.34278 (Letisko Broumov)
Břeclav Břeclav Juhomoravský Letisko Břeclav LKBA 48°47′27″S 16°53′33″V / 48.79083°S 16.89250°V / 48.79083; 16.89250 (Letisko Břeclav)
Bubovice Beroun Stredočeský Letisko Bubovice LKBU 49°58′28″S 14°10′41″V / 49.97444°S 14.17806°V / 49.97444; 14.17806 (Letisko Bubovice)
Česká Lípa Česká Lípa Liberecký Letisko Česká Lípa LKCE 50°42′34″S 14°34′00″V / 50.70944°S 14.56667°V / 50.70944; 14.56667 (Letisko Česká_Lípa)
České Budějovice České Budějovice Juhočeský Letisko České Budějovice LKCS 48°56′47″S 14°25′39″V / 48.94639°S 14.42750°V / 48.94639; 14.42750 (Letisko České Budějovice)
Dvůr Králové n/Labem Trutnov Královohradecký Letisko Dvůr Králové LKDK 50°24′51″S 15°50′13″V / 50.41417°S 15.83694°V / 50.41417; 15.83694 (Letisko Dvůr Králové)
Erpužice Tachov Plzeňský kraj Letisko Erpužice LKER 49°48′10″S 13°02′17″V / 49.80278°S 13.03806°V / 49.80278; 13.03806 (Letisko Erpužice)
Frýdlant n/Ostravicí Frýdek-Místek Moravsko-sliezsky Letisko Frýdlant LKFR 49°35′22″S 18°22′45″V / 49.58944°S 18.37917°V / 49.58944; 18.37917 (Letisko Frýdlant)
Havlíčkův Brod Havlíčkův Brod Vysočina Letisko Havlíčkův Brod LKHB 49°35′50″S 15°32′57″V / 49.59722°S 15.54917°V / 49.59722; 15.54917 (Letisko Havlíčkův Brod)
Hodkovice n/Mohelkou Liberec Liberecký Letisko Hodkovice LKHD 50°39′26″S 15°04′40″V / 50.65722°S 15.07778°V / 50.65722; 15.07778 (Letisko Hodkovice)
Hořice Jičín Královohradecký Letisko Hořice LKHC 50°21′26″S 15°34′36″V / 50.35722°S 15.57667°V / 50.35722; 15.57667 (Letisko Hořice)
Hořovice Beroun Stredočeský Letisko Hořovice LKHV 49°50′53″S 13°53′38″V / 49.84806°S 13.89389°V / 49.84806; 13.89389 (Letisko Hořovice)
Hosín České Budějovice Juhočeský Letisko Hosín LKHS 49°02′23″S 14°29′38″V / 49.03972°S 14.49389°V / 49.03972; 14.49389 (Letisko Hosín)
Mimoň Česká Lípa Liberecký Letisko Hradčany-Mimoň LKHR 50°37′10″S 14°43′58″V / 50.61944°S 14.73278°V / 50.61944; 14.73278 (Letisko Hradčany-Mimoň)
Hradec Králové Hradec Králové Královohradecký Letisko Hradec Králové LKHK 50°15′12″S 15°50′43″V / 50.25333°S 15.84528°V / 50.25333; 15.84528 (Letisko Hradec Králové)
Hranice Přerov Olomoucký Letisko Hranice LKHN 49°32′46″S 17°42′16″V / 49.54611°S 17.70444°V / 49.54611; 17.70444 (Letisko Hranice)
Cheb Cheb Karlovarský Letisko Cheb LKCB 50°03′59″S 12°24′46″V / 50.06639°S 12.41278°V / 50.06639; 12.41278 (Letisko Cheb)
Choceň Ústí n/Orlicí Pardubický Letisko Choceň LKCO 49°58′39″S 16°11′07″V / 49.97750°S 16.18528°V / 49.97750; 16.18528 (Letisko Choceň)
Chomutov Chomutov Úsťanský Letisko Chomutov LKCH 50°28′08″S 13°28′05″V / 50.46889°S 13.46806°V / 50.46889; 13.46806 (Letisko Chomutov)
Chotěboř Havlíčkův Brod Vysočina Letisko Chotěboř LKCT 49°41′09″S 15°40′34″V / 49.68583°S 15.67611°V / 49.68583; 15.67611 (Letisko Chotěboř)
Chrudim Chrudim Pardubický Letisko Chrudim LKCR 49°56′11″S 15°46′50″V / 49.93639°S 15.78056°V / 49.93639; 15.78056 (Letisko Chrudim)
Jaroměř Náchod Královohradecký Letisko Jaroměř LKJA 50°19′53″S 15°57′14″V / 50.33139°S 15.95389°V / 50.33139; 15.95389 (Letisko Jaroměř)
Mikulovice Jeseník Olomoucký Letisko Jeseník-Mikulovice LKMI 50°18′06″S 17°17′52″V / 50.30167°S 17.29778°V / 50.30167; 17.29778 (Letisko Jeseník-Mikulovice)
Jičín Jičín Královohradecký Letisko Jičín LKJC 50°25′48″S 15°19′59″V / 50.43000°S 15.33306°V / 50.43000; 15.33306 (Letisko Jičín)
Jihlava Jihlava Vysočina Letisko Jihlava LKJI 49°25′10″S 15°38′07″V / 49.41944°S 15.63528°V / 49.41944; 15.63528 (Letisko Jihlava)
Jindřichův Hradec Jindřichův Hradec Juhočeský Letisko Jindřichův Hradec LKJH 49°09′03″S 14°58′18″V / 49.15083°S 14.97167°V / 49.15083; 14.97167 (Jindřichův Hradec)
Kladno Kladno Stredočeský Letisko Kladno LKKL 50°06′46″S 14°05′23″V / 50.11278°S 14.08972°V / 50.11278; 14.08972 (Letisko Kladno)
Klatovy Klatovy Plzenský Letisko Klatovy LKKT 49°25′06″S 13°19′19″V / 49.41833°S 13.32194°V / 49.41833; 13.32194 (Letisko Klatovy)
Kolín Kolín Stredočeský Letisko Kolín LKKO 50°00′07″S 15°10′24″V / 50.00194°S 15.17333°V / 50.00194; 15.17333 (Letisko Kolín)
Krnov Bruntál Moravsko-sliezsky Letisko Krnov LKKR 50°04′30″S 17°41′20″V / 50.07500°S 17.68889°V / 50.07500; 17.68889 (Letisko Krnov)
Kroměříž Kroměříž Zlínsky Letisko Kroměříž LKKM 49°17′08″S 17°24′57″V / 49.28556°S 17.41583°V / 49.28556; 17.41583 (Letisko Kroměříž)
Křižanov Žďár n/Sázavou Vysočina Letisko Křižanov LKKA 49°22′06″S 16°06′58″V / 49.36833°S 16.11611°V / 49.36833; 16.11611 (Letisko Křižanov)
Planá Tachov Plzenský Letisko Kříženec LKKC 49°52′14″S 12°46′21″V / 49.87056°S 12.77250°V / 49.87056; 12.77250 (Letisko Kříženec)
Kyjov Hodonín Juhomoravský Letisko Kyjov LKKY 48°58′48″S 17°07′29″V / 48.98000°S 17.12472°V / 48.98000; 17.12472 (Letisko Kyjov)
Liberec Liberec Liberecký Letisko Liberec LKLB 50°46′06″S 15°01′30″V / 50.76833°S 15.02500°V / 50.76833; 15.02500 (Letisko Liberec)
Mariánské Lázně Cheb Karlovarský Letisko Mariánské Lázně LKMR MKA 49°55′22″S 12°43′29″V / 49.92278°S 12.72472°V / 49.92278; 12.72472 (Letisko Mariánské Lázně)
Brno-Medlánky Brno-mesto Juhomoravský Letisko Medlánky LKCM 49°14′13″S 16°33′19″V / 49.23694°S 16.55528°V / 49.23694; 16.55528 (Letisko Medlánky)
Milovice Nymburk Stredočeský Letisko Milovice LKML 50°14′10″S 14°55′20″V / 50.23611°S 14.92222°V / 50.23611; 14.92222 (Letisko Milovice)
Mladá Boleslav Mladá Boleslav Stredočeský Letisko Mladá Boleslav LKMB 50°23′54″S 14°53′54″V / 50.39833°S 14.89833°V / 50.39833; 14.89833 (Letisko Mladá Boleslav)
Mnichovo Hradiště Mladá Boleslav Stredočeský Letisko Mnichovo Hradiště LKMH 50°32′24″S 15°00′24″V / 50.54000°S 15.00667°V / 50.54000; 15.00667 (Letisko Mnichovo Hradiště)
Moravská Třebová Svitavy Pardubický Letisko Moravská Třebová LKMK 49°47′54″S 16°41′16″V / 49.79833°S 16.68778°V / 49.79833; 16.68778 (Letisko Moravská Třebová)
Most Most Úsťanský Letisko Most LKMO 50°31′30″S 13°40′59″V / 50.52500°S 13.68306°V / 50.52500; 13.68306 (Letisko Most)
Nové Město n/Metují Náchod Královohradecký Letisko Nové Město LKNM 50°21′51″S 16°06′49″V / 50.36417°S 16.11361°V / 50.36417; 16.11361 (Letisko Nové Město)
Nymburk Nymburk Stredočeský Letisko Nymburk LKNY 50°10′09″S 15°03′08″V / 50.16917°S 15.05222°V / 50.16917; 15.05222 (Letisko Nymburk)
Olomouc Olomouc Olomoucký Letisko Olomouc LKOL OLO 49°35′16″S 17°12′39″V / 49.58778°S 17.21083°V / 49.58778; 17.21083 (Letisko Olomouc)
Otrokovice Zlín Zlínsky Letisko Otrokovice LKOT ADC 49°11′54″S 17°31′04″V / 49.19833°S 17.51778°V / 49.19833; 17.51778 (Letisko Otrokovice)
Kámen Pelhřimov Vysočina Letisko Pacov-Kámen LKPV 49°25′04″S 14°59′53″V / 49.41778°S 14.99806°V / 49.41778; 14.99806 (Letisko Pacov-Kámen)
Panenský Týnec Louny Úsťanský Letisko Panenský Týnec LKPC 50°18′23″S 13°56′03″V / 50.30639°S 13.93417°V / 50.30639; 13.93417 (Letisko Panenský Týnec)
Písek Písek Juhočeský Letisko Písek LKPK 49°20′22″S 14°06′50″V / 49.33944°S 14.11389°V / 49.33944; 14.11389 (Letisko Písek)
Plasy Plzeň-sever Plzenský Letisko Plasy LKPS 49°55′13″S 13°22′37″V / 49.92028°S 13.37694°V / 49.92028; 13.37694 (Letisko Plasy)
Líně Plzeň-sever Plzeňskýj Letisko Plzeň-Líně LKLN 49°40′31″S 13°16′28″V / 49.67528°S 13.27444°V / 49.67528; 13.27444 (Letisko Plzeň-Líně)
Letkov Plzeň-mesto Plzeňský Letisko Plzeň-Letkov LKPL 49°43′23″S 13°27′08″V / 49.72306°S 13.45222°V / 49.72306; 13.45222 (Letisko Plzeň-Letkov)
Podhořany u Ronova Chrudim Pardubický Letisko Podhořany LKPN 49°56′21″S 15°32′59″V / 49.93917°S 15.54972°V / 49.93917; 15.54972 (Letisko Podhořany)
Polička Svitavy Pardubický Letisko Polička LKPA 49°44′22″S 16°15′32″V / 49.73944°S 16.25889°V / 49.73944; 16.25889 (Letisko Polička)
Praha-Letňany Praha Letisko Praha-Letňany LKLT 50°07′53″S 14°31′32″V / 50.13139°S 14.52556°V / 50.13139; 14.52556 (Letisko Praha-Letňany)
Praha 12 Praha Letisko Praha-Točná LKTC 49°59′07″S 14°25′32″V / 49.98528°S 14.42556°V / 49.98528; 14.42556 (Letisko Praha-Točná)
Prostějov Prostějov Olomoucký Letisko Prostějov LKPJ 49°26′52″S 17°08′02″V / 49.44778°S 17.13389°V / 49.44778; 17.13389 (Letisko Prostějov)
Příbram Příbram Stredočeský Letisko Příbram LKPM 49°43′12″S 14°06′01″V / 49.72000°S 14.10028°V / 49.72000; 14.10028 (Letisko Příbram)
Přibyslav Havlíčkův Brod Vysočina Letisko Přibyslav LKPI 49°34′50″S 15°45′46″V / 49.58056°S 15.76278°V / 49.58056; 15.76278 (Letisko Přibyslav)
Rakovník Rakovník Stredočeský Letisko Rakovník LKRK 50°05′39″S 13°41′20″V / 50.09417°S 13.68889°V / 50.09417; 13.68889 (Letisko Rakovník)
Raná Louny Úsťanský Letisko Raná LKRA 50°24′14″S 13°45′07″V / 50.40389°S 13.75194°V / 50.40389; 13.75194 (Letisko Raná)
Rokycany Rokycany Plzenský Letisko Rokycany LKRY 49°45′07″S 13°35′23″V / 49.75194°S 13.58972°V / 49.75194; 13.58972 (Letisko Rokycany)
Roudnice n/Labem Litoměřice Úsťanský Letisko Roudnice LKRO 50°24′38″S 14°13′34″V / 50.41056°S 14.22611°V / 50.41056; 14.22611 (Letisko Roudnice)
Sazená Kladno Stredočeský Letisko Sazená LKSZ 50°19′29″S 14°15′32″V / 50.32472°S 14.25889°V / 50.32472; 14.25889 (Letisko Sazená)
Skuteč Chrudim Pardubický Letisko Skuteč LKSK 49°49′40″S 16°00′21″V / 49.82778°S 16.00583°V / 49.82778; 16.00583 (Letisko Skuteč)
Slaný Kladno Stredočeský Letisko Slaný LKSN 50°13′00″S 14°05′19″V / 50.21667°S 14.08861°V / 50.21667; 14.08861 (Letisko Slaný)
Soběslav Tábor Juhočeský Letisko Soběslav LKSO 49°14′48″S 14°42′49″V / 49.24667°S 14.71361°V / 49.24667; 14.71361 (Letisko Soběslav)
Staňkov Domažlice Plzenský Letisko Staňkov LKSA 49°34′00″S 13°02′55″V / 49.56667°S 13.04861°V / 49.56667; 13.04861 (Letisko Staňkov)
Mostkovice Prostějov Olomoucký Letisko Stichovice LKSB 49°29′10″S 17°03′20″V / 49.48611°S 17.05556°V / 49.48611; 17.05556 (Letisko Stichovice)
Strakonice Strakonice Juhočeský Letisko Strakonice LKST 49°15′06″S 13°53′34″V / 49.25167°S 13.89278°V / 49.25167; 13.89278 (Letisko Strakonice)
Strunkovice n/Blanicí Prachatice Juhočeský Letisko Strunkovice LKSR 49°04′57″S 14°04′33″V / 49.08250°S 14.07583°V / 49.08250; 14.07583 (Letisko Strakonice)
Šumperk Šumperk Olomoucký Letisko Šumperk LKSU 49°57′38″S 17°01′04″V / 49.96056°S 17.01778°V / 49.96056; 17.01778 (Letisko Šumperk)
Tábor Tábor Juhočeský Letisko Tábor LKTA 49°23′28″S 14°42′30″V / 49.39111°S 14.70833°V / 49.39111; 14.70833 (Letisko Tábor)
Tábor Tábor Juhočeský Letisko Tábor-Všechov LKTV 49°26′18″S 14°37′17″V / 49.43833°S 14.62139°V / 49.43833; 14.62139 (Letisko Tábor-Všechov)
Tachov Tachov Plzeňský Letisko Tachov LKTD 49°47′50″S 12°42′23″V / 49.79722°S 12.70639°V / 49.79722; 12.70639 (Letisko Tachov)
Toužim Karlove Vary Karlovarský Letisko Toužim LKTO 50°05′11″S 12°57′10″V / 50.08639°S 12.95278°V / 50.08639; 12.95278 (Letisko Toužim)
Ústí n/Labem Ústí n/Labem Úsťanský Letisko Ústí n/Labem LKUL 50°41′59″S 13°58′11″V / 50.69972°S 13.96972°V / 50.69972; 13.96972 (Letisko Ústí nad Labem)
Ústí n/Orlicí Ústí n/Orlicí Pardubický Letisko Ústí n/Orlicí LKUO 49°58′43″S 16°25′35″V / 49.97861°S 16.42639°V / 49.97861; 16.42639 (Letisko Ústí nad Orlicí)
Velké Poříčí Náchod Královohradecký Letisko Velké Poříčí LKVP 50°28′04″S 16°12′20″V / 50.46778°S 16.20556°V / 50.46778; 16.20556 (Letisko Velké Poříčí)
Vlašim Benešov Stredočeský Letisko Vlašim LKVL 49°43′44″S 14°52′44″V / 49.72889°S 14.87889°V / 49.72889; 14.87889 (Letisko Vlašim)
Vrchlabí Trutnov Královohradecký Letisko Vrchlabí LKVR 50°37′27″S 15°38′47″V / 50.62417°S 15.64639°V / 50.62417; 15.64639 (Letisko Vrchlabí)
Vysoké Mýto Ústí n/Orlicí Pardubický Letisko Vysoké Mýto LKVM 49°55′37″S 16°11′09″V / 49.92694°S 16.18583°V / 49.92694; 16.18583 (Letisko Vysoké Mýto)
Vyškov Vyškov Juhomoravský Letisko Vyškov LKVY 49°18′01″S 17°01′31″V / 49.30028°S 17.02528°V / 49.30028; 17.02528 (Letisko Vyškov)
Zábřeh Šumperk Olomoucký Letisko Zábřeh LKZA ZBE 49°55′42″S 18°04′42″V / 49.92833°S 18.07833°V / 49.92833; 18.07833 (Letisko Zábřeh)
Zbraslavice Kutná Hora Stredočeský Letisko Zbraslavice LKZB 49°48′51″S 15°12′06″V / 49.81417°S 15.20167°V / 49.81417; 15.20167 (Letisko Zbraslavice)
Znojmo Znojmo Juhomoravský Letisko Znojmo LKZN 48°49′04″S 16°03′57″V / 48.81778°S 16.06583°V / 48.81778; 16.06583 (Letisko Znojmo)
Žamberk Ústí n/Orlicí Pardubický Letisko Žamberk LKZM 50°05′02″S 16°26′38″V / 50.08389°S 16.44389°V / 50.08389; 16.44389 (Letisko Žamberk)
Žatec Louny Úsťanský Letisko Žatec-Macerka LKZD 50°19′03″S 13°30′46″V / 50.31750°S 13.51278°V / 50.31750; 13.51278 (Letisko Žatec-Macerka)
Vojenské letiská
Bechyně Tábor Juhočeský Letecká základňa Bechyně LKBC 49°16′25″S 14°30′06″V / 49.27361°S 14.50167°V / 49.27361; 14.50167 (Letecká základňa Bechyně)
Čáslav Kutná Hora Stredočeský Letecká základňa Čáslav LKCV 49°56′23″S 15°22′55″V / 49.93972°S 15.38194°V / 49.93972; 15.38194 (Letecká základňa Čáslav)
Náměšť n/Oslavou Třebíč Vysočina Letecká základňa Náměšť n/Oslavou LKNA 49°09′57″S 16°07′30″V / 49.16583°S 16.12500°V / 49.16583; 16.12500 (Letecká základňa Náměšť nad Oslavou)
Praha-Kbely Praha Letisko Praha-Kbely LKKB 50°07′17″S 14°32′37″V / 50.12139°S 14.54361°V / 50.12139; 14.54361 (Praha-Kbely)
Přerov Přerov Olomoucký Letecká základňa Přerov LKPO PRV 49°25′33″S 17°24′17″V / 49.42583°S 17.40472°V / 49.42583; 17.40472 (Přerov)
Zrušené letiská
Brno-Černovice Brno-mesto Juhomoravský Letisko Černovice LKCL 49°10′49″S 16°39′40″V / 49.18028°S 16.66111°V / 49.18028; 16.66111 (Letisko Černovice)
Holešov Kroměříž Zlínsky Letisko Holešov LKHO GTW 49°18′52″S 17°34′13″V / 49.31444°S 17.57028°V / 49.31444; 17.57028 (Letisko Holešov)
Plzeň Plzeň-město Plzenský Letisko Plzeň-Bory LKPB 49°44′01″S 13°20′59″V / 49.73361°S 13.34972°V / 49.73361; 13.34972 (Letisko Plzeň-Bory)
Žatec Louny Úsťanský Letisko Žatec-Staňkovice LKZC 50°22′14″S 13°35′21″V / 50.37056°S 13.58917°V / 50.37056; 13.58917 (Letisko Žatec-Staňkovice)