Zoznam miest na Slovensku

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie

Tento článok obsahuje úplný zoznam 138 slovenských miest, zoradených podľa počtu obyvateľov, katastrálnej rozlohy a hustoty obyvateľov.

Poradie
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
Slovenský názov Nemecký názov Maďarský názov Kraj Okres Počet obyvateľov
(31. 12. 2014)[1]
Rozloha
(km²)
Hustota zaľudnenia
(obyv./km²)
Bratislava Pressburg Pozsony Bratislavský kraj BA I, BA II, BA III,
BA IV, BA V
000000000419678.0000000000419 678 000000000000367.6600000000367,66 000000000001141.48000000001 141,48
Košice Kaschau Kassa Košický kraj KE I, KE II,
KE III, KE IV
000000000239464.0000000000239 464 000000000000237.0500000000237,05 000000000001010.18000000001 010,18
Prešov Eperies / Preschau Eperjes Prešovský kraj Prešov 000000000090187.000000000090 187 000000000000070.430000000070,43 000000000001280.52000000001 280,52
Žilina Sillein Zsolna Žilinský kraj Žilina 000000000081155.000000000081 155 000000000000080.030000000080,03 000000000001014.06000000001 014,06
Banská Bystrica Neusohl Besztercebánya Banskobystrický kraj Banská Bystrica 000000000079027.000000000079 027 000000000000103.3800000000103,38 000000000000764.4300000000764,43
Nitra Neutra Nyitra Nitriansky kraj Nitra 000000000078033.000000000078 033 000000000000100.4800000000100,48 000000000000776.6000000000776,6
Trnava Tyrnau Nagyszombat Trnavský kraj Trnava 000000000065713.000000000065 713 000000000000071.540000000071,54 000000000000918.5500000000918,55
Martin Turz-Sankt Martin Turócszentmárton Žilinský kraj Martin 000000000056053.000000000056 053 000000000000067.740000000067,74 000000000000827.4700000000827,47
Trenčín Trentschin Trencsén Trenčiansky kraj Trenčín 000000000055857.000000000055 857 000000000000082.000000000082 000000000000681.1800000000681,18
Poprad Deutschendorf Poprád Prešovský kraj Poprad 000000000052316.000000000052 316 000000000000063.110000000063,11 000000000000828.9700000000828,97
Prievidza Priwitz Privigye Trenčiansky kraj Prievidza 000000000047574.000000000047 574 000000000000043.060000000043,06 000000000001104.83000000001 104,83
Zvolen Altsohl Zólyom Banskobystrický kraj Zvolen 000000000043047.000000000043 047 000000000000098.730000000098,73 000000000000436.0100000000436,01
Považská Bystrica Waagbistritz Vágbeszterce Trenčiansky kraj Považská Bystrica 000000000040569.000000000040 569 000000000000090.560000000090,56 000000000000447.9800000000447,98
Michalovce Großmichel Nagymihály Košický kraj Michalovce 000000000039510.000000000039 510 000000000000052.810000000052,81 000000000000748.1500000000748,15
Nové Zámky Neuhäusel Érsekújvár Nitriansky kraj Nové Zámky 000000000038941.000000000038 941 000000000000072.570000000072,57 000000000000536.6000000000536,6
Spišská Nová Ves Zipser Neudorf Igló Košický kraj Spišská Nová Ves 000000000037707.000000000037 707 000000000000066.670000000066,67 000000000000565.5800000000565,58
Humenné Homenau Homonna Prešovský kraj Humenné 000000000034186.000000000034 186 000000000000028.630000000028,63 000000000001194.06000000001 194,06
Levice Lewenz Léva Nitriansky kraj Levice 000000000033977.000000000033 977 000000000000061.000000000061 000000000000557.0000000000557
Komárno Komorn Komárom Nitriansky kraj Komárno 000000000034461.000000000034 461 000000000000103.1700000000103,17 000000000000334.0200000000334,02
Bardejov Bartfeld Bártfa Prešovský kraj Bardejov 000000000033060.000000000033 060 000000000000072.390000000072,39 000000000000456.6900000000456,69
Liptovský Mikuláš Liptau-Sankt Nikolaus Liptószentmiklós Žilinský kraj Liptovský Mikuláš 000000000031593.000000000031 593 000000000000070.110000000070,11 000000000000450.6200000000450,62
Lučenec Lizenz Losonc Banskobystrický kraj Lučenec 000000000028204.000000000028 204 000000000000047.790000000047,79 000000000000590.1700000000590,17
Ružomberok Rosenberg Rózsahegy Žilinský kraj Ružomberok 000000000027551.000000000027 551 000000000000126.7200000000126,72 000000000000217.4200000000217,42
Piešťany Pistyan Pöstyén Trnavský kraj Piešťany 000000000027998.000000000027 998 000000000000044.200000000044,2 000000000000633.4400000000633,44
Topoľčany Topoltschan Nagytapolcsány Nitriansky kraj Topoľčany 000000000026421.000000000026 421 000000000000027.580000000027,58 000000000000957.9800000000957,98
Dubnica nad Váhom Dubnitz an der Waag Máriatölgyes Trenčiansky kraj Ilava 000000000024721.000000000024 721 000000000000049.140000000049,14 000000000000503.0700000000503,07
Čadca Tschadsa Csaca Žilinský kraj Čadca 000000000024670.000000000024 670 000000000000056.790000000056,79 000000000000434.4100000000434,41
Rimavská Sobota Großsteffelsdorf Rimaszombat Banskobystrický kraj Rimavská Sobota 000000000024268.000000000024 268 000000000000077.550000000077,55 000000000000312.9300000000312,93
Trebišov Trebischau Tőketerebes Košický kraj Trebišov 000000000024500.000000000024 500 000000000000070.160000000070,16 000000000000349.2000000000349,2
Partizánske - Simony Trenčiansky kraj Partizánske 000000000023436.000000000023 436 000000000000022.310000000022,31 000000000001050.47000000001 050,47
Šaľa Schala Vágsellye Nitriansky kraj Šaľa 000000000022938.000000000022 938 000000000000044.970000000044,97 000000000000510.0700000000510,07
Vranov nad Topľou Vronau an der Töpl Varannó Prešovský kraj Vranov nad Topľou 000000000022898.000000000022 898 000000000000034.360000000034,36 000000000000666.4100000000666,41
Hlohovec Freistadt Galgóc Trnavský kraj Hlohovec 000000000022264.000000000022 264 000000000000064.120000000064,12 000000000000347.2200000000347,22
Dunajská Streda Niedermarkt Dunaszerdahely Trnavský kraj Dunajská Streda 000000000022553.000000000022 553 000000000000031.450000000031,45 000000000000717.1100000000717,11
Brezno Bries Breznóbánya Banskobystrický kraj Brezno 000000000021331.000000000021 331 000000000000121.9600000000121,96 000000000000174.9000000000174,9
Pezinok Bösing Bazin Bratislavský kraj Pezinok 000000000022129.000000000022 129 000000000000072.760000000072,76 000000000000304.1400000000304,14
Snina Snina Szinna Prešovský kraj Snina 000000000020294.000000000020 294 000000000000058.610000000058,61 000000000000346.2500000000346,25
Nové Mesto nad Váhom Neustadt an der Waag Vágújhely Trenčiansky kraj Nové Mesto nad Váhom 000000000020119.000000000020 119 000000000000032.580000000032,58 000000000000617.5300000000617,53
Senica Senitz Szenice Trnavský kraj Senica 000000000020352.000000000020 352 000000000000050.290000000050,29 000000000000404.6900000000404,69
Žiar nad Hronom Heiligenkreuz an der Gran Garamszentkereszt Banskobystrický kraj Žiar nad Hronom 000000000019558.000000000019 558 000000000000039.090000000039,09 000000000000500.3300000000500,33
Rožňava Rosenau Rozsnyó Košický kraj Rožňava 000000000019450.000000000019 450 000000000000045.620000000045,62 000000000000426.3500000000426,35
Dolný Kubín Unterkubin Alsókubin Žilinský kraj Dolný Kubín 000000000019291.000000000019 291 000000000000055.050000000055,05 000000000000350.4300000000350,43
Bánovce nad Bebravou Banowitz Bán Trenčiansky kraj Bánovce nad Bebravou 000000000018933.000000000018 933 000000000000026.550000000026,55 000000000000713.1100000000713,11
Púchov Puchau Puhó Trenčiansky kraj Púchov 000000000018036.000000000018 036 000000000000041.500000000041,5 000000000000434.6000000000434,6
Handlová Krickerhau Nyitrabánya Trenčiansky kraj Prievidza 000000000017518.000000000017 518 000000000000085.550000000085,55 000000000000204.7700000000204,77
Senec Wartberg Szenc Bratislavský kraj Senec 000000000018208.000000000018 208 000000000000038.710000000038,71 000000000000470.3700000000470,37
Malacky Malatzka Malacka Bratislavský kraj Malacky 000000000017135.000000000017 135 000000000000027.170000000027,17 000000000000630.6600000000630,66
Kežmarok Käsmark Késmárk Prešovský kraj Kežmarok 000000000016636.000000000016 636 000000000000024.830000000024,83 000000000000670.0000000000670
Stará Ľubovňa Altlublau Ólubló Prešovský kraj Stará Ľubovňa 000000000016366.000000000016 366 000000000000030.790000000030,79 000000000000531.5400000000531,54
Sereď - Szered Trnavský kraj Galanta 000000000015993.000000000015 993 000000000000030.450000000030,45 000000000000525.2200000000525,22
Kysucké Nové Mesto Kischützneustadt Kiszucaújhely Žilinský kraj Kysucké Nové Mesto 000000000015431.000000000015 431 000000000000026.410000000026,41 000000000000584.2900000000584,29
Galanta Galanta Galánta Trnavský kraj Galanta 000000000014977.000000000014 977 000000000000033.910000000033,91 000000000000441.6700000000441,67
Detva - Gyetva Banskobystrický kraj Detva 000000000014965.000000000014 965 000000000000068.090000000068,09 000000000000219.7800000000219,78
Levoča Leutschau Lőcse Prešovský kraj Levoča 000000000014783.000000000014 783 000000000000114.7700000000114,77 000000000000128.8100000000128,81
Skalica Skalitz Szakolca Trnavský kraj Skalica 000000000014749.000000000014 749 000000000000060.010000000060,01 000000000000245.7800000000245,78
Veľký Krtíš - Nagykürtös Banskobystrický kraj Veľký Krtíš 000000000012424.000000000012 424 000000000000015.030000000015,03 000000000000826.6100000000826,61
Revúca Großrauschenbach Nagyrőce Banskobystrický kraj Revúca 000000000012620.000000000012 620 000000000000038.870000000038,87 000000000000324.6700000000324,67
Šamorín Sommerein Somorja Trnavský kraj Dunajská Streda 000000000013028.000000000013 028 000000000000044.350000000044,35 000000000000293.7500000000293,75
Sabinov Zeben Kisszeben Prešovský kraj Sabinov 000000000012703.000000000012 703 000000000000023.390000000023,39 000000000000543.1000000000543,1
Zlaté Moravce Goldmorawitz Aranyosmarót Nitriansky kraj Zlaté Moravce 000000000011855.000000000011 855 000000000000027.150000000027,15 000000000000436.6500000000436,65
Myjava Miawa Miava Trenčiansky kraj Myjava 000000000012042.000000000012 042 000000000000048.540000000048,54 000000000000248.0800000000248,08
Svidník - Felsővízköz Prešovský kraj Svidník 000000000011337.000000000011 337 000000000000020.200000000020,2 000000000000561.2400000000561,24
Nová Dubnica Neudubnitz Újtölgyes Trenčiansky kraj Ilava 000000000011262.000000000011 262 000000000000011.250000000011,25 000000000001001.07000000001 001,07
Bytča Groß-Bitsch Nagybiccse Žilinský kraj Bytča 000000000011279.000000000011 279 000000000000043.170000000043,17 000000000000261.2700000000261,27
Holíč Holitsch Holics Trnavský kraj Skalica 000000000011181.000000000011 181 000000000000034.790000000034,79 000000000000321.3900000000321,39
Stropkov Stroppkau Sztropkó Prešovský kraj Stropkov 000000000010762.000000000010 762 000000000000024.670000000024,67 000000000000436.2400000000436,24
Kolárovo - Gúta Nitriansky kraj Komárno 000000000010632.000000000010 632 000000000000106.8200000000106,82 000000000000099.530000000099,53
Štúrovo Parkan Párkány Nitriansky kraj Nové Zámky 000000000010568.000000000010 568 000000000000013.440000000013,44 000000000000786.3100000000786,31
Banská Štiavnica Schemnitz Selmecbánya Banskobystrický kraj Banská Štiavnica 000000000010191.000000000010 191 000000000000046.740000000046,74 000000000000218.0400000000218,04
Fiľakovo Fileck Fülek Banskobystrický kraj Lučenec 000000000010695.000000000010 695 000000000000016.180000000016,18 000000000000661.0000000000661
Šurany - Nagysurány Nitriansky kraj Nové Zámky 000000000010055.000000000010 055 000000000000059.810000000059,81 000000000000168.1200000000168,12
Moldava nad Bodvou Moldau an der Bodwa Szepsi Košický kraj Košice-okolie 000000000011202.000000000011 202 000000000000019.770000000019,77 000000000000566.6200000000566,62
Stará Turá Altturn Ótura Trenčiansky kraj Nové Mesto nad Váhom 000000000009172.00000000009 172 000000000000050.940000000050,94 000000000000180.0500000000180,05
Veľké Kapušany - Nagykapos Košický kraj Michalovce 000000000009235.00000000009 235 000000000000029.620000000029,62 000000000000311.7800000000311,78
Stupava Stampfen Stomfa Bratislavský kraj Malacky 000000000010235.000000000010 235 000000000000067.500000000067,5 000000000000151.6300000000151,63
Tvrdošín Turdoschin Turdossin Žilinský kraj Tvrdošín 000000000009311.00000000009 311 000000000000056.550000000056,55 000000000000164.6500000000164,65
Vráble - Verebély Nitriansky kraj Nitra 000000000008804.00000000008 804 000000000000038.310000000038,31 000000000000229.8100000000229,81
Modra Modern Modor Bratislavský kraj Pezinok 000000000008817.00000000008 817 000000000000049.620000000049,62 000000000000177.6900000000177,69
Krompachy Krompach Korompa Košický kraj Spišská Nová Ves 000000000008889.00000000008 889 000000000000022.890000000022,89 000000000000388.3400000000388,34
Veľký Meder - Nagymegyer Trnavský kraj Dunajská Streda 000000000008763.00000000008 763 000000000000055.550000000055,55 000000000000157.7500000000157,75
Sečovce - Gálszécs Košický kraj Trebišov 000000000008352.00000000008 352 000000000000032.660000000032,66 000000000000255.7300000000255,73
Námestovo - Námesztó Žilinský kraj Námestovo 000000000007888.00000000007 888 000000000000044.450000000044,45 000000000000177.4600000000177,46
Hurbanovo Altdala Ógyalla Nitriansky kraj Komárno 000000000007605.00000000007 605 000000000000059.940000000059,94 000000000000126.8800000000126,88
Šahy Eipelschlag Ipolyság Nitriansky kraj Levice 000000000007516.00000000007 516 000000000000042.730000000042,73 000000000000175.9000000000175,9
Kráľovský Chlmec - Királyhelmec Košický kraj Trebišov 000000000007621.00000000007 621 000000000000023.810000000023,81 000000000000320.0800000000320,08
Krupina Karpfen Korpona Banskobystrický kraj Krupina 000000000008010.00000000008 010 000000000000088.670000000088,67 000000000000090.330000000090,33
Tornaľa - Tornalja Banskobystrický kraj Revúca 000000000007364.00000000007 364 000000000000057.760000000057,76 000000000000127.4900000000127,49
Hriňová Hrinau Herencsvölgy Banskobystrický kraj Detva 000000000007654.00000000007 654 000000000000126.4900000000126,49 000000000000060.510000000060,51
Turzovka - Turzófalva Žilinský kraj Čadca 000000000007660.00000000007 660 000000000000034.910000000034,91 000000000000219.4200000000219,42
Liptovský Hrádok Liptau-Hradek Liptóújvár Žilinský kraj Liptovský Mikuláš 000000000007629.00000000007 629 000000000000018.320000000018,32 000000000000416.4300000000416,43
Trstená Bingenstadt Trsztena Žilinský kraj Tvrdošín 000000000007429.00000000007 429 000000000000082.540000000082,54 000000000000090.000000000090
Svit - Szvit Prešovský kraj Poprad 000000000007739.00000000007 739 000000000000004.50000000004,5 000000000001719.78000000001 719,78
Hnúšťa Nusten Nyustya Banskobystrický kraj Rimavská Sobota 000000000007676.00000000007 676 000000000000068.050000000068,05 000000000000112.8000000000112,8
Želiezovce Zelis Zselíz Nitriansky kraj Levice 000000000007056.00000000007 056 000000000000056.520000000056,52 000000000000124.8400000000124,84
Vrútky Ruttek Ruttka Žilinský kraj Martin 000000000007666.00000000007 666 000000000000018.660000000018,66 000000000000410.8300000000410,83
Nová Baňa Königsberg Újbánya Banskobystrický kraj Žarnovica 000000000007529.00000000007 529 000000000000061.260000000061,26 000000000000122.9000000000122,9
Krásno nad Kysucou - Karásznó Žilinský kraj Čadca 000000000006831.00000000006 831 000000000000027.770000000027,77 000000000000245.9800000000245,98
Turčianske Teplice Bad Stuben Stubnyafürdő Žilinský kraj Turčianske Teplice 000000000006518.00000000006 518 000000000000033.480000000033,48 000000000000194.6800000000194,68
Lipany Siebenlinden Héthárs Prešovský kraj Sabinov 000000000006422.00000000006 422 000000000000012.650000000012,65 000000000000507.6700000000507,67
Medzilaborce - Mezőlaborc Prešovský kraj Medzilaborce 000000000006703.00000000006 703 000000000000047.480000000047,48 000000000000141.1800000000141,18
Spišská Belá Zipser Bela Szepesbéla Prešovský kraj Kežmarok 000000000006568.00000000006 568 000000000000033.940000000033,94 000000000000193.5200000000193,52
Žarnovica Scharnowitz Zsarnóca Banskobystrický kraj Žarnovica 000000000006430.00000000006 430 000000000000030.400000000030,4 000000000000211.5100000000211,51
Nemšová - Nemsó Trenčiansky kraj Trenčín 000000000006274.00000000006 274 000000000000033.440000000033,44 000000000000187.6200000000187,62
Sobrance Sobranz Szobránc Košický kraj Sobrance 000000000005981.00000000005 981 000000000000010.680000000010,68 000000000000560.0200000000560,02
Vrbové Werbau Verbó Trnavský kraj Piešťany 000000000006091.00000000006 091 000000000000013.970000000013,97 000000000000436.0100000000436,01
Gelnica Göllnitz Gölnicbánya Košický kraj Gelnica 000000000006163.00000000006 163 000000000000057.650000000057,65 000000000000106.9000000000106,9
Rajec Rajetz Rajec Žilinský kraj Žilina 000000000005881.00000000005 881 000000000000031.460000000031,46 000000000000186.9400000000186,94
Poltár - Poltár Banskobystrický kraj Poltár 000000000005742.00000000005 742 000000000000030.530000000030,53 000000000000188.0800000000188,08
Sládkovičovo Diosek Diószeg Trnavský kraj Galanta 000000000005348.00000000005 348 000000000000029.090000000029,09 000000000000183.8400000000183,84
Ilava Illau Illava Trenčiansky kraj Ilava 000000000005479.00000000005 479 000000000000024.300000000024,3 000000000000225.4700000000225,47
Kremnica Kremnitz Körmöcbánya Banskobystrický kraj Žiar nad Hronom 000000000005513.00000000005 513 000000000000043.130000000043,13 000000000000127.8200000000127,82
Brezová pod Bradlom Birkenhain Berezó Trenčiansky kraj Myjava 000000000004996.00000000004 996 000000000000041.080000000041,08 000000000000121.6200000000121,62
Veľký Šariš Groß-Scharosch Nagysáros Prešovský kraj Prešov 000000000005802.00000000005 802 000000000000025.730000000025,73 000000000000225.5000000000225,5
Svätý Jur Sankt Georgen Szentgyörgy Bratislavský kraj Pezinok 000000000005500.00000000005 500 000000000000039.870000000039,87 000000000000137.9500000000137,95
Gbely Egbell Egbell Trnavský kraj Skalica 000000000005183.00000000005 183 000000000000059.950000000059,95 000000000000086.460000000086,46
Dobšiná Dobschau Dobsina Košický kraj Rožňava 000000000005671.00000000005 671 000000000000082.730000000082,73 000000000000068.550000000068,55
Šaštín-Stráže Schoßberg-Strascha Sasvár-Morvaőr Trnavský kraj Senica 000000000005140.00000000005 140 000000000000041.950000000041,95 000000000000122.5300000000122,53
Sliač - Szliács Banskobystrický kraj Zvolen 000000000005015.00000000005 015 000000000000039.830000000039,83 000000000000125.9100000000125,91
Bojnice Weinitz Bajmóc Trenčiansky kraj Prievidza 000000000004900.00000000004 900 000000000000019.920000000019,92 000000000000245.9800000000245,98
Strážske Straschke Őrmező Košický kraj Michalovce 000000000004398.00000000004 398 000000000000024.770000000024,77 000000000000177.5500000000177,55
Vysoké Tatry Hohe Tatra Magastátra Prešovský kraj Poprad 000000000004113.00000000004 113 000000000000359.7900000000359,79 000000000000011.430000000011,43
Nováky - Nyitranovák Trenčiansky kraj Prievidza 000000000004270.00000000004 270 000000000000019.290000000019,29 000000000000221.3600000000221,36
Giraltovce - Girált Prešovský kraj Svidník 000000000004148.00000000004 148 000000000000011.000000000011 000000000000377.0900000000377,09
Trenčianske Teplice Trentschin-Teplitz Trencsénteplic Trenčiansky kraj Trenčín 000000000004130.00000000004 130 000000000000010.450000000010,45 000000000000395.2200000000395,22
Leopoldov Leopoldstadt Újvároska Trnavský kraj Hlohovec 000000000004143.00000000004 143 000000000000005.65000000005,65 000000000000733.2700000000733,27
Tisovec Theißholz Tiszolc Banskobystrický kraj Rimavská Sobota 000000000004223.00000000004 223 000000000000123.4300000000123,43 000000000000034.210000000034,21
Spišské Podhradie Kirchdrauf Szepesváralja Prešovský kraj Levoča 000000000004035.00000000004 035 000000000000024.940000000024,94 000000000000161.7900000000161,79
Medzev Metzenseifen Mecenzéf Košický kraj Košice-okolie 000000000004358.00000000004 358 000000000000031.860000000031,86 000000000000136.7900000000136,79
Čierna nad Tisou - Tiszacsernyő Košický kraj Trebišov 000000000003683.00000000003 683 000000000000009.37000000009,37 000000000000393.0600000000393,06
Tlmače - Garamtolmács Nitriansky kraj Levice 000000000003712.00000000003 712 000000000000004.64000000004,64 000000000000800.0000000000800
Hanušovce nad Topľou Hansdorf an der Töpl Tapolyhanusfalva Prešovský kraj Vranov nad Topľou 000000000003752.00000000003 752 000000000000014.370000000014,37 000000000000261.1000000000261,1
Spišské Vlachy Wallendorf Szepesolaszi Košický kraj Spišská Nová Ves 000000000003577.00000000003 577 000000000000042.210000000042,21 000000000000084.740000000084,74
Podolínec Pudlein Podolin Prešovský kraj Stará Ľubovňa 000000000003202.00000000003 202 000000000000033.770000000033,77 000000000000094.820000000094,82
Jelšava Eltsch / Jelschau Jolsva Banskobystrický kraj Revúca 000000000003191.00000000003 191 000000000000046.800000000046,8 000000000000068.180000000068,18
Rajecké Teplice Bad Rajetz Rajecfürdő Žilinský kraj Žilina 000000000002948.00000000002 948 000000000000011.850000000011,85 000000000000248.7800000000248,78
Spišská Stará Ves Altendorf Szepesófalu Prešovský kraj Kežmarok 000000000002267.00000000002 267 000000000000017.530000000017,53 000000000000129.3200000000129,32
Modrý Kameň Blauenstein Kékkő Banskobystrický kraj Veľký Krtíš 000000000001615.00000000001 615 000000000000019.640000000019,64 000000000000082.230000000082,23
Dudince Dudintze Gyűgy Banskobystrický kraj Krupina 000000000001444.00000000001 444 000000000000006.85000000006,85 000000000000210.8000000000210,8

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. Počet obyvateľov SR k 31. 12. 2014 [online]. Bratislava : ŠÚ SR, 2015-04-30. Dostupné online.

Pozri aj[upraviť | upraviť zdroj]

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]