Zoznam miest v Írsku

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie

Zoznam miest v Írsku obsahuje predovšetkým abecedne usporiadaný zoznam všetkých oficiálne určených miest v Írsku. V ďalšej časti je zahrnutý prehľad najľudnatejších miest štátu, ako aj prehľad najväčších aglomerácií a urbanizovaných území.

Abecedný zoznam miest[upraviť | upraviť zdroj]

Mesto Grófstvo Počet obyvateľov
(v rámci hraníc mesta)
Počet obyvateľov
(s predmestiami)
Ardee Louth 3 564 3 948
Arklow Wicklow 9 955 9 993
Athlone Westmeath 7 354 15 936
Athy Kildare 6 049
Bagenalstown Carlow 2 540 2 728
Balbriggan Fingal 6 631 10 294
Ballina Mayo 9 478 9 647
Ballinasloe Galway 5 984 6 219
Ballybay Monaghan 437 1 064
Ballyshannon Donegal 2 232 2 715
Bandon Cork 1 578 5 161
Bantry Cork 3 150
Belturbet Cavan 1 295
Birr Offaly 3 590 4 436
Boyle Roscommon 1 643 2 205
Bray Wicklow 26 244 30 951
Buncrana Donegal 3 420 5 271
Bundoran Donegal 1 678 1 842
Carlow Carlow 13 218 18 487
Carrickmacross Monaghan 1 964 3 832
Carrick-on-Suir South Tipperary 5 542 5 586
Cashel South Tipperary 2 403 2 770
Castlebar Mayo 10 287 11 371
Castleblayney Monaghan 1 712 2 936
Cavan Cavan 3 538 6 098
Clonakilty Cork 3 432 3 698
Clones Monaghan 1 721 1 947
Clonmel South Tipperary 15 739 16 910
Cobh Cork 6 767 9 811
Cootehill Cavan 1 399 1 744
Cork Cork 123 062 186 239
Drogheda Louth 28 333 31 020
Dublin Dublin 495 781 1 004 614
Dundalk Louth 27 385 32 505
Dungarvan Waterford 7 220 7 452
Edenderry Offaly 4 216 4 559
Ennis Clare 18 830 22 051
Enniscorthy Wexford 3 764 8 964
Fermoy Cork 2 270 4 804
Galway Galway 65 832 66 163
Gorey Wexford 3 090 5 282
Granard Longford 1 013
Greystones Wicklow 10 303 11 913
Kells Meath 2 522 4 421
Kilkee Clare 1 260
Kilkenny Kilkenny 8 591 20 735
Killarney Kerry 12 087 13 137
Kilrush Clare 2 699
Kinsale Cork 2 257 3 554
Leixlip Kildare 15 016
Letterkenny Donegal 7 965 15 231
Limerick Limerick 54 023 86 998
Lismore Waterford 788 1 182
Listowel Kerry 3 589 3 999
Longford Longford 6 831 7 557
Loughrea Galway 4 004
Macroom Cork 2 836 2 985
Mallow Cork 7 091 8 937
Midleton Cork 3 798 7 957
Monaghan Monaghan 5 717 5 936
Mountmellick Laois 2 525 3 361
Mullingar Westmeath 8 824 15 621
Naas Kildare 18 288 18 503
Navan Meath 3 406 19 417
Nenagh North Tipperary 6 121 6 454
Newbridge Kildare 15 749 16 739
New Ross Wexford 4 810 6 537
Passage West Cork 4 184 4 595
Portlaoise Laois 3 482 12 127
Shannon Clare 8 228 8 561
Skibbereen Cork 2 000
Sligo Sligo 18 473 19 735
Templemore North Tipperary 2 159 2 270
Thurles North Tipperary 6 852 7 425
Tipperary South Tipperary 4 546 4 964
Tralee Kerry 20 375 21 987
Tramore Waterford 8 115 8 305
Trim Meath 1 447 5 894
Tuam Galway 3 104 5 947
Tullamore Offaly 10 270 11 198
Waterford Waterford 44 594 46 736
Westport Mayo 5 314 5 634
Wexford Wexford 9 449 17 235
Wicklow Wicklow 7 031 9 355
Youghal Cork 6 203 6 597

Zoznam najľudnatejších miest[upraviť | upraviť zdroj]

Poradie Mesto Grófstvo Počet obyvateľov
1. Dublin Dublin 495 781
2. Cork Cork 123 062
3. Galway Galway 65 832
4. Limerick Limerick 54 023
5. Waterford Waterford 44 594
6. Drogheda Louth 28 333
7. Dundalk Louth 27 385
8. Swords Fingal 27 175
9. Bray Wicklow 26 244
10. Tralee Kerry 20 375
11. Ennis Clare 18 830
12. Sligo Sligo 18 473
13. Naas Kildare 18 288
14. Celbridge Kildare 16 016
15. Newbridge Kildare 15 749
16. Clonmel South Tipperary 15 739
17. Leixlip Kildare 15 016
18. Malahide Fingal 13 826
19. Carlow Carlow 13 218
20. Killarney Kerry 12 087
21. Carrigaline Cork 11 191
22. Greystones Wicklow 10 303
23. Castlebar Mayo 10 287
24. Tullamore Offaly 10 270
25. Maynooth Kildare 10 151
26. Arklow Wicklow 9 955
27. Ballina Mayo 9 478
28. Wexford Wexford 9 449
29. Mullingar Westmeath 8 824
30. Kilkenny Kilkenny 8 591
31. Letterkenny Donegal 7 965
32. Athlone Westmeath 7 354
33. Wicklow Wicklow 7 031

Zoznam najväčších aglomerácií[upraviť | upraviť zdroj]

Poradie Mesto Grófstvo Počet obyvateľov
1. Dublin Dublin, Kildare, Meath, Wicklow 1 004 614
2. Cork Cork 186 239
3. Limerick Limerick, Clare 86 998
4. Galway Galway 66 163
5. Waterford Waterford, Kilkenny 46 736
6. Dundalk Louth 32 505
7. Drogheda Louth, Meath 31 020
8. Bray Wicklow 30 951
9. Ennis Clare 22 051
10. Tralee Kerry 21 987
11. Kilkenny Kilkenny 20 735
12. Sligo Sligo 19 735
13. Navan Meath 19 417
14. Naas Kildare 18 503
15. Carlow Carlow, Laois 18 487
16. Wexford Wexford 17 235
17. Clonmel South Tipperary, Waterford 16 910
18. Newbridge Kildare 16 739
19. Athlone Westmeath, Roscommon 15 936
20. Mullingar Westmeath 15 621
21. Letterkenny Donegal 15 231
22. Killarney Kerry 13 137
23. Portlaoise Laois 12 127
24. Greystones Wicklow 11 913
25. Castlebar Mayo 11 371
26. Tullamore Offaly 11 198
27. Maynooth Grófstvo Kildare 10 837
28. Balbriggan Fingal, Meath 10 294
29. Arklow Grófstvo Wicklow 9 993
30. Cobh Cork 9 811