Zoznam nábreží v Paríži

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie

Zoznam nábreží v Paríži obsahuje všetky nábrežia pozdĺž Seiny a parížskych vodných kanálov:

Názov Obvod Pozdĺž Breh Dĺžka (m)
Quai de l’Allier 19. Canal Saint-Denis pravý 370
Quai Anatole-France 7. Seina ľavý 585
Quai André-Citroën 15. Seina ľavý 1450
Quai d’Anjou 4. Seina ostrov sv. Ľudovíta 313
Quai de l’Archevêché 4. Seina ostrov Cité 100
Quai d’Austerlitz 13. Seina ľavý 901
Quai de Bercy 12. Seina pravý 1971
Quai de Béthune 4. Seina ostrov sv. Ľudovíta 365
Quai de Bourbon 4. Seina ostrov sv. Ľudovíta 367
Quai Branly 7., 15. Seina ľavý 1360
Quai des Célestins 4. Seina pravý 400
Quai de la Charente 19. Canal Saint-Denis pravý 790
Quai de Conti 6. Seina ľavý 307
Quai de la Corse 4. Seina ostrov Cité 280
Quai aux Fleurs 4. Seina ostrov Cité 280
Quai François-Mauriac 13. Seina ľavý 475
Quai François-Mitterrand 1. Seina pravý 710
Quai de la Gare 13. Seina ľavý 240
Quai de la Garonne 19. Darse du fond de Rouvray západný 140
Quai de Gesvres 4. Seina pravý 258
Quai de la Gironde 19. Canal Saint-Denis ľavý 740
Quai des Grands-Augustins 6. Seina levý 354
Quai de Grenelle 15. Seina ľavý 740
Quai Henri-IV 4. Seina pravý 500
Quai de l’Horloge 1. Seina ostrov Cité 352
Quai de l’Hôtel-de-Ville 4. Seina pravý 535
Quai d’Issy-les-Moulineaux 15. Seina ľavý 600
Quai d’Ivry 13. Seina ľavý 340
Quai de Jemmapes 10. Canal Saint-Martin ľavý 1615
Quai de la Loire 19. Bassin de la Villette ľavý 850
Quai du Lot 19. Canal Saint-Denis ľavý 345
Quai Louis-Blériot 16. Seina pravý 1620
Quai du Louvre 1. Seina pravý 80
Quai Malaquais 6. Seina ľavý 330
Quai du Marché-Neuf 4. Seina ostrov Cité 155
Quai de la Marne 19. Canal de l'Ourcq ľavý 610
Quai de la Mégisserie 1. Seina pravý 315
Quai de Metz 19. Darse du fond de Rouvray západný 108
Quai de Montebello 5. Seina ľavý 314
Quai de l’Oise 19. Canal de l'Ourcq pravý 650
Quai des Orfèvres 1. Seina ostrov Cité 366
Quai d’Orléans 4. Seina ostrov sv. Ľudovíta 275
Quai d’Orsay 7. Seina ľavý 1270
Quai Panhard-et-Levassor 13. Seina ľavý 680
Quai de la Rapée 12. Seina pravý 890
Quai Saint-Bernard 5. Seina ľavý 767
Quai Saint-Exupéry 16. Seina pravý 630
Quai Saint-Michel 5. Seina ľavý 157
Quai de la Seine 19. Bassin de la Villette pravý 850
Quai de la Tournelle 5. Seina ľavý 420
Quai des Tuileries 1. Seina pravý 895
Quai de Valmy 10. Canal Saint-Martin pravý 1720
Quai Voltaire 7. Seina ľavý 308

Pozri aj[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Seznam nábřeží v Paříži na českej Wikipédii.