Zoznam najdlhších zavesených mostov

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie

Toto je zoznam najdlhších zavesených mostov podľa dĺžky hlavného rozpätia.

Dokončené[upraviť | upraviť zdroj]

Obrázok Poradie Názov Rozpätie (m) Rok otvorenia Miesto
"Russian bridge" in Vladivostok.jpg [1] Ruskij most 1104 2012 Rusko Vladivostok, Rusko
The amazing bridge that spans the Yangtze River-edit.jpg [2] Su-tchung ta-čchiao 1088 2008 Čína Nan-tchung, Čína
Stonecutters Bridge.jpg [3] Stonecutters Bridge 1018 2009 Čína Hong Kong, Čína
Edong Bridge.jpg [4] E'dong Bridge 926 2011 Čína Chuang-š', Čína
Tatara Bridge-3edit.jpg [5] Tatara ohaši 890 1999 Japonsko Hirošima, Japonsko
1200 pieds sur le pont de Normandie.jpg [6] Pont de Normandie 856 1995 Francúzsko Le Havre, Francúzsko
Second Jiujiang Yangtze River Bridge.JPG [7] Jiujiang Fuyin Expressway Bridge 818 2013 Čína Ťiou-ťiang, Čína
China Yangtze Bridge2.jpg [8] Jingyue Bridge 816 2010 Čína Ťing-čou, Čína
Incheon Grand Bridge.jpg [9] Incheon Bridge 800 2009 Južná Kórea Incheon, Južná Kórea
Xiamen Zhangzhou Bridge XIAZHA.jpg [10] Xiamen Zhangzhou Bridge 780 2013 Čína Čang-čou, Čína
Zolotoy Bridge 3.JPG [11] Zolotoj most 737 2011 Rusko Vladivostok, Rusko
Shanghai Yangtze River Tunnel and Bridge-2.jpg [12] Shanghai Yangtze River Bridge 730 2009 Čína Šanghaj, Čína
Minpu Bridge-edit.jpg [13] Minpu Bridge 708 2009 Čína Šanghaj, Čína
Xiangshan Harbor Bridge at night, 2014-10-06.JPG [14] Xiangshan Harbor Bridge 688 2012 Čína Ning-po, Čína
Langqi Bridge.jpg [15] Langqi Min River Bridge 680 2013 Čína Fu-čou, Čína
NJ 3rd Bridge-edit.jpg [16] Third Nanjing Yangtze Bridge 648 2005 Čína Nanking, Čína
Second Nanjing Yangtze Bridge.JPG [17] Second Nanjing Yangtze Bridge 628 2001 Čína Nanking, Čína
Jintang cable-stayed bridge.JPG [18] Jintang Bridge 620 2009 Čína Ning-po, Čína
Baishazhou Yangtze River Bridge.JPG [19] Baishazhou Bridge 618 2000 Čína Wu-chan, Čína
Erqi Yangtze River Bridge.JPG [20] Erqi Bridge 616 2011 Čína Wu-chan, Čína
Qingzhou Bridge.jpg [21] Qingzhou Min River Bridge 605 2001 Čína Fu-čou, Čína
Yangpu Bridge.jpg [22] Yangpu Bridge 602 1993 Čína Šanghaj, Čína
Shanghai, bridge in the smog-edit.jpg [23] Xupu Bridge 590 1997 Čína [[]],
Meiko-Chuo Bridge in Nagoya-2.jpg [24] Meiko-Chuo Bridge 590 1998 Japonsko Nagoja, Japonsko
Taoyaomen Bridge.jpg [25] Taoyaomen Bridge 580 2003 Čína Čou-šan, Čína
Anqing Yangtze River Railway Bridge.JPG [26] Anqing Railway Bridge 580 2014 Čína An-čching, Čína
Huanggang Yangtze River Bridge.JPG [27] Huanggang Bridge 567 2013 Čína Chuan-kang, Čína
BrugPatras.JPG [28] Most Rio-Antirio 560 2004 Grécko Rio/Antirio, Grécko
Cầu Cần Thơ (ảnh 2).jpg [29] Cần Thơ Bridge 550 2010 Vietnam Cần Thơ, Vietnam
Bukhang Bridge under construction2.JPG [30] Bukhang Bridge 540 2014 Južná Kórea Pusan, Južná Kórea
Skarnsund.jpg [31] Skarnsundbrua 530 1991 Nórsko Inderøy, Nórsko
Puente Baluarte, Mexico1edit.jpg [32] Puente Baluarte 520 2012 Mexiko Sinaloa, Mexiko
Huangyi Yangtze River Bridge.JPG [33] Huangyi Bridge 520 2012 Čína S'-čchuan, Čína
Queshi Bridge in Shantou.jpg [34] Queshi Bridge 518 1999 Čína Kuang-tung, Čína
Tsurumi tsubasa bridge from twin tower2.jpg [35] Tsurumi Tsubasa Bridge 510 1944 Japonsko Jokohama, Japonsko
Bridge on the Yangtze River in Anqing Anhui China-2.jpg [36] Anqing Bridge 510 2004 Čína An-čching, Čína
Tianxing-pontego super Wuhan Yangzi-Rivero-2.jpg [37] Tianxingzhou Bridge 504 2008 Čína Wu-chan, Čína
Yanzi Cruise General photos103edit.jpg [38] Jingzhou Yangtze River Bridge 500 2002 Čína Ťing-čou, Čína
Kanchanaphisek bridge 01.JPG [39] Kanchanaphisek Bridge 500 2007 Thajsko Samut Prakan, Čína
Malaysia Sungai Johor Bridge2.jpg [40] Jambatan Sungai Johor 500 2011 Malajzia Johor Bahru, Malajzia
Mokpo Bridge.JPG [41] Mokpo Bridge 500 2012 Južná Kórea Mokpo, Južná Kórea
Ikuchi Bridge2.jpg [42] Ikuči óhaši 490 1991 Japonsko Hirošima, Japonsko
The Oresund bridge.jpg [43] Øresundsbroen 490 2000 Dánsko Kodaň, Dánsko/Švédsko Malmö, Švédsko
E-kobebridge2937.jpg [44] Higashi Kobe Bridge 485 1992 Japonsko Kóbe, Japonsko
Audubon Bridge2.jpg [45] John James Audubon Bridge 482 2011 USA Louisiana, USA
Ehuang Yangtze River Bridge.JPG [46] Ehuang Bridge 480 2002 Čína Chu-pej, Čína
長崎女神大橋01.jpg [47] Megami Bridge 480 2006 Japonsko Nagasaki, Japonsko
Zhanjiang bridge-edit.jpg [48] Zhanjiang Bay Bridge 480 2006 Čína Čan-ťiang, Čína
[[Súbor:|150px]] [49] Geogeum Bridge 480 2011 Južná Kórea Geoheung, Južná Kórea
Jiaojiang No.2 Bridge at night.JPG [50] Second Jiaojiang Bridge 480 2014 Čína Tchaj-čou, Čína
Ting Kau Bridge 0604.JPG [51] Ting Kau Bridge 475 1998 Čína Hong Kong, Čína
Goega Bridge Panorama-east.jpg [52] Busan–Geoje Fixed Link 475 2010 Južná Kórea Pusan, Južná Kórea
CMA CGM Passing Under Bridge.jpg [53] Arthur Ravenel Jr. Bridge 471 2005 USA Charleston, USA
SeohaeGrandBridge.jpg [54] Seohae Bridge 470 2000 Južná Kórea Pyeongtaek, Južná Kórea
The New Port Mann Bridge2.jpg [55] Port Mann Bridge 470 2013 Kanada Surrey, Kanada
Qingshuipu Bridge.jpg [56] Qingshuipu Bridge 468 2011 Čína Ning-po, Čína
Alex Fraser Bridge.jpg [57] Alex Fraser Bridge 465 1986 Kanada Vancouver, Kanada
Yingbin Yangtze River Bridge.JPG [58] Dingshan Bridge 464 2013 Čína Čchung-čching, Čína
Sunset of Yokohama Bay Bridge.JPG [59] Yokohama Bay Bridge 460 1989 Japonsko Jokohama, Čína
Junshan Bridge-2.jpg [60] Junshan Bridge 460 2001 Čína Wu-chan, Čína
China yangste-2277.jpg [61] Fengjie Yangtze Bridge 460 2005 Čína Čchung-čching, Čína
Changshou Yangtze River Bridge.JPG [62] Changshou Bridge 460 2009 Čína Čchung-čching, Čína
Zhongxian Changjiang Bridge.JPG [63] Zhongxian Huyu Expressway Bridge 460 2010 Čína Čchung-čching, Čína
[64] Danzhou Yangpu Bridge 460 2014 Čína Tan-čchou, Čína
Vidyasagar Setu-II.jpg [65] Vidyasagar Setu 457 1992 India Kalkata, India
Stan Musial Veterans Memorial Bridge 20130721-pano2.jpg [66] Stan Musial Veterans Memorial Bridge 457 2014 USA St. Louis, USA
Second Severn Bridge - geograph.org.uk - 917490.jpg [67] Second Severn Bridge 456 1996 Spojené kráľovstvo Bristol, Spojené kráľovstvo
Rama IX Bridge-2.jpg [68] Rama IX Bridge 450 1987 Thajsko Bangkok, Thajsko
Queen Elizabeth Bridge Dartford - geograph.org.uk - 809623.jpg [69] Queen Elizabeth II Bridge 450 1991 Spojené kráľovstvo Dartford, Spojené kráľovstvo
大佛寺长江大桥.jpg [70] Dafosi Bridge 450 1997 Čína Čchung-čching, Čína
Fuling Shibangou Yangtze River Bridge.jpg [71] Fuling Shibangou Bridge 450 2009 Čína Čchung-čching, Čína
Hangzhou Bay Bridge-1.jpg [72] Hangzhou Bay Bridge 448 2008 Čína Če-ťiang, Čína
Lijiatuo Yangtze River Bridge.JPG [73] Lijiatuo Bridge 444 1995 Čína Čchung-čching, Čína
Puente Ingeniero Carlos Fernández Casado2.jpg [74] Puente Ingeniero Carlos Fernández Casado 440 1983 Španielsko León, Španielsko
Liuchonghe Bridge-1.jpg [75] Liuchonghe Bridge 438 2013 Čína Kuej-čou, Čína
Guanyinyan Yangtze River Bridge.JPG [76] Guanyinyan Bridge 436 2009 Čína Čchung-čching, USA
营口辽河大桥2.jpg [77] Liaohe Bridge 436 2010 Čína Jing-kchou, Čína
Le pont suspendu d'Halong.jpg [78] Bai Chay Bridge 435 2006 Vietnam Ha Long, Vietnam
Suramadu Bridge 1 edited.JPG [79] Suramadu Bridge 434 2009 Indonézia Surabaya, Indonézia
Tongling Yangtze River Bridge.JPG [80] Tongling Bridge 432 1995 Čína Tchung-ling, Čína
Tan Yujiatuo Bridge-1.jpg [81] Hanjiatuo Bridge 432 2013 Čína Čchung-čching, Čína
Bridges of Hong Kong harbor4.jpg [82] Kap Shui Mun Bridge 430 1997 Čína Hong Kong, Čína
Yibin Yangtze River Bridge.JPG [83] Yibin Bridge 430 2008 Čína S'-čchuan, Čína
[84] Myodo Bridge 430 2012 Južná Kórea Gwangyang, Južná Kórea
Dongshuimen Yangtze River Bridge.JPG [85] Dongshuimen Bridge 430 2013 Čína Čchung-čching, Čína
Jiashao Bridge.jpg [86] Jiaxing-Shaoxing Sea Bridge 430 2013 Čína Ťia-sing, Čína
Helgelandsbrua-2006-07-02.JPG [87] Helgelandsbrua 425 1991 Nórsko Nordland, Nórsko
Nanpu Bridge1.JPG [88] Nanpu Bridge 423 1991 Čína Šanghaj, Čína
Seto Bri1.jpg [89] Iwakurodžima-Seto óhaši 420 1988 Japonsko Kagawa, Japonsko
Shinzaike coast01s3872-edit.jpg [90] Hitsuišdžima-Seto óhaši 420 1988 Japonsko Kagawa, Japonsko
Ponte Vasco da Gama (Laurent de Walick).jpg [91] Ponte Vasco da Gama 420 1998 Portugalsko Lisabon, Portugalsko
Centennial Bridge in Panama.JPG [92] Puente Centenario 420 2004 Panama Paraíso, Panama
Donghai Bridge-2.jpg [93] Donghai Bridge 420 2005 Čína Šanghaj, Čína
Lake Village and Greenville 022.JPG [94] Greenville Bridge 420 2010 USA Greenville, USA
Hejiang Bridge.JPG [95] Hejiang Bridge 420 2013 Čína S'-čchuan, Čína
[96] Huai'an Bridge 416 2012 Čína Fu-čou, Čína
[97] Yunyang Han River Bridge 414 1994 Čína Chu-pej, Čína
2011-07-13 E6 Uddevallabroen.jpg [98] Uddevallabron 414 2000 Švédsko Uddevalla, Švédsko
Meiko-Higashi Bridge.jpg [99] Meiko-Higashi Bridge 410 1998 Japonsko Nagoja, Japonsko
Арка Живописного моста.JPG [100] Zhivopisny Bridge 409,5 2007 Rusko Moskva, Rusko
2008 Stamp of Russia. Surgut. Bridge over Ob river.jpg [101] Surgut Bridge 408 2000 Rusko Surgut, Rusko
Meiko Nishi Bridges-3.jpg [102] Meiko Nishi Bridge 406 1985 Japonsko Nagoja, Japonsko
Runyang North Bridge, China.jpg [103] Runyang Bridge 406 2005 Čína Čen-ťiang, Čína
Meiko Nishi Bridges-3.jpg [104] Meiko Nishi Bridge 405 1997 Japonsko Nagoja, Japonsko
Riyadh Bridge.jpg [105] Wadi Leban Bridge 405 2000 Saudská Arábia Rijád, Saudská Arábia
Saint-Nazaire Bridge img 2444.jpg [106] Pont de Saint-Nazaire 404 1974 Francúzsko Saint-Nazaire, Francúzsko
US Navy 090622-N-5345W-005 USS Ponce (LPD 15) crosses under the Egyptian-Japanese Friendship Bridge in El Qantara, Egypt, while transiting the Suez Canal.jpg [107] Suez Canal Bridge 404 2001 Egypt Suez, Egypt
El Puente de Rande desde el tren.jpg [108] Rande Bridge 401 1981 Španielsko Vigo, Španielsko
Ponte dell'Iroise - Brest.JPG [109] Pont de l'Iroise 400 1994 Francúzsko Plougastel-Daoulas, Francúzsko
Yangzi Wuhan Second Bridge-edit.jpg [110] Second Wuhan Yangtze River Bridge 400 1995 Čína Wu-chan, Čína
Masan Changwon Bridge-edit.JPG [111] Machang Bridge 400 2008 Kórsejská republika Masan, Južná Kórea
Takashima Hizen Bridge-1-edit.jpg [112] Takashima Hizen Bridge 400 2009 Japonsko Nagasaki, Japonsko

Dokončené na Slovensku[upraviť | upraviť zdroj]

Obrázok Názov Rozpätie (m) Rok otvorenia Miesto
Bratislava 2007-6-26 38.jpg Most SNP[1] 303 1972 Slovensko Bratislava
Cyklomost Devínska Nová Ves - Schlosshof.jpg Cyklomost slobody[1] 120 2012 Slovensko Bratislava
časť Devínska Nová Ves
CervenyKlastor11Slovakia4.JPG Lávka cez Dunajec[1] 90 2006 Slovensko Červený Kláštor
Potrubná lávka[1] 70  ? Slovensko Košice
časť Dargovských hrdinov
Vetvičkový most[1] 60,4 1992 Slovensko Stankovany
Lukavický most[1] 40 2005 Slovensko Žarnovica

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. a b c d e f PAULÍK, Peter (2012). Mosty na území Slovenska. Jaga. ISBN 978-80-8076-103-5.