Zoznam najväčších miest štátov USA

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie

Toto je zoznam najväčších miest USA podľa počtu obyvateľov z roku 2000. Hlavné mestá štátov sú zvýraznené kurzívou.

Zoznam najľudnatejších miest štátov USA[upraviť | upraviť zdroj]

Štát Najväčšie mesto 2. najväčšie 3. najväčšie Hlavné mesto (pokiaľ už nebolo zahrnuté v zozname)
Alabama Birmingham Montgomery Mobile
Aljaška Anchorage Fairbanks Juneau
Arizona Phoenix Tucson Mesa
Arkansas Little Rock Fort Smith Fayetteville
Colorado Denver Colorado Springs Aurora
Connecticut Bridgeport New Haven Hartford
Delaware Wilmington Dover Newark
Florida Jacksonville Miami Tampa Tallahassee
Georgia Atlanta Augusta Columbus
Havaj Honolulu Hilo Kailua
Idaho Boise Nampa Meridian
Illinois Chicago Aurora Rockford Springfield
Indiana Indianapolis Fort Wayne Evansville
Iowa Des Moines Cedar Rapids Davenport
Južná Dakota Sioux Falls Rapid City Aberdeen Pierre
Južná Karolína Columbia Charleston North Charleston
Kansas Wichita Overland Park Kansas City Topeka
Kalifornia Los Angeles San Diego San José Sacramento
Kentucky Louisville Lexington Owensboro Frankfort
Louisiana New Orleans Baton Rouge Shreveport
Maine Portland Lewiston Bangor Augusta
Maryland Baltimore Columbia Silver Spring Annapolis
Massachusetts Boston Worcester Springfield
Michigan Detroit Grand Rapids Warren Lansing
Minnesota Minneapolis Saint Paul Rochester
Mississippi Jackson Gulfport Biloxi
Missouri Kansas City Saint Louis Springfield Jefferson City
Montana Billings Missoula Great Falls Helena
Nebraska Omaha Lincoln Bellevue
Nevada Las Vegas Henderson Reno Carson City
New Hampshire Manchester Nashua Concord
New Jersey Newark Jersey City Paterson Trenton
New York New York City Buffalo Rochester Albany
Nové Mexiko Albuquerque Las Cruces Santa Fe
Ohio Columbus Cleveland Cincinnati
Oklahoma Oklahoma City Tulsa Norman
Oregon Portland Salem Eugene
Pensylvánia Philadelphia Pittsburgh Allentown Harrisburg
Rhode Island Providence Warwick Cranston
Severná Dakota Fargo Bismarck Grand Forks
Severná Karolína Charlotte Raleigh Greensboro
Tennessee Memphis Nashville Knoxville
Texas Houston San Antonio Dallas Austin
Utah Salt Lake City Provo West Valley City
Vermont Burlington Rutland South Burlington Montpelier
Virgínia Virginia Beach Norfolk Chesapeake Richmond
Washington Seattle Spokane Tacoma Olympia
Wisconsin Milwaukee Madison Green Bay
Wyoming Cheyenne Casper Laramie
Západná Virgínia Charleston Huntington Parkersburg

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Seznam největších měst států USA na českej Wikipédii.