Zoznam najvyšších budov v Bonne

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie
Bonn

Toto je zoznam najvyšších budov v nemeckom meste Bonn. Najvyššia budova a aj zároveň jediný mrakodrap je Post Tower vysoký 162,5 metra.

Zoznam[upraviť | upraviť zdroj]

Obrázok Poradie Názov Výška Počet poschodí Rok dokončenia Poznámky
Post Tower Bonn 2009-06-25.jpg 1. Post Tower 162,5 m 41 2002 najvyššia budova a jediný mrakodrap v Nemecku, ktorý nie je vo Frankfurte; 2. miesto v roku 2002 v Emporis Skyscraper Award; najvyššia budova Bonnu 2002 - dnešok; najvyššia budova v Bonne postavená v 0. rokoch 21. storočia
Bundesarchiv B 145 Bild-F087442-0010, Bonn, Abgeordnetenhochhaus "Langer Eugen".jpg 2. Langer Eugen 114 m 31 1969 najvyššia budova Bonnu 1969 - 2002; najvyššia budova v Bonne postavená v 60. rokoch
Bonn Stadthaus.jpg 3. Stadthaus (Radnica) 72 m 17 1978 najvyššia budova v Bonne postavená v 70. rokoch
Bonn 2007 BonnCenter 0013.jpg 4. Bonn-Center 60 m 18 1969
Studentenwohnheim Römerlager Bonn (2010).jpg 5. Studentenwohnheim Römerlager 67? m 18 [1]
2014-06-12 Tulpenfeld 4, Bonn IMG 5567.jpg 6. Tulpenfeld-Hochhaus 67? m 18 1964 [2]
WCCB20110810a.png 7. Hotel im United Nations Congress Center 60 m 17 2009
8. Dienstgebäude Platanenweg 59? m 16 1973 [3]
9. Haus K 56,1 m 14 1972
Bundesministerium für Bildung und Forschung Bonn.jpg 10. Kreuzbauten I 55? m 15 1974 [4]
Bonn Hochkreuz, Kreuzbauten (2).JPG 11. Kreuzbauten II 55? m 15 1974 [5]

Najvyššie inžinierske stavby[upraviť | upraviť zdroj]

Obrázok Názov Výška Rok dokončenia Poznámky
Germany Bonn Radio Tower.jpg Vysielač Bonn-Venusberg 180 m 1984 najvyššia stavba v Bonne
Bonner Münster 2010-07-07.jpg St. Martin Münster 81,4 m 1230 najvyššia stavba v Bonne postavená pred 20. storočím

Časová os[upraviť | upraviť zdroj]

Od - do Obrázok Názov Výška Počet poschodí
1964 - 1969 2014-06-12 Tulpenfeld 4, Bonn IMG 5567.jpg Tulpenfeld-Hochhaus 67? m 18
1969 - 2002 Bundesarchiv B 145 Bild-F087442-0010, Bonn, Abgeordnetenhochhaus "Langer Eugen".jpg Langer Eugen 114 m 31
2002 - Post Tower Bonn 2009-06-25.jpg Post Tower 162,5 m 41

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Liste der Hochhäuser in Bonn na nemeckej Wikipédii.

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. Studentenwohnheim Römerlager [online]. Emporis. Dostupné online. (anglicky)
  2. Hochhaus im Tulpenfeld [online]. Emporis. Dostupné online. (anglicky)
  3. Dienstgebäude Platanenweg [online]. Emporis. Dostupné online. (anglicky)
  4. Bundesministerium für Bildung und Forschung [online]. Emporis. Dostupné online. (anglicky)
  5. Bundesministerium für Justiz [online]. Emporis. Dostupné online. (anglicky)